Tek ben erkek olduğum için ayrıcalığım olmadı herhalde. Feministler kadar laf ebeligi yapan kitle görmedim.
Kadınlara göre dışarı çıktığın an tüm erkekler onları takip edip öldürmeye gelecek, hepsi onları kullanmak istiyor.
Tek ben erkek olduğum için ayrıcalığım olmadı herhalde. Feministler kadar laf ebeligi yapan kitle görmedim.
Kadınlara göre dışarı çıktığın an tüm erkekler onları takip edip öldürmeye gelecek, hepsi onları kullanmak istiyor.
Cevap
3Cevap
Sizin sorun bu işte. Bu hala toplum olarak aşamadigimiz bir şey siz kadini narin ya da apt@l olarak görmekten başka bir şey yapmiyorsunuz (genelleme yapmiyorum damlamasin özgüvensiz erkekler) hatta dünya genelinde yaşanan bir durum bu. Amerikada Trump cumhurbaşkanı secildikten sonra yasananlari bilmiyorsan arastir. “Senin bedenin benim seçimim” diye bir akim firlatildi ortaya bunun ne kadar hayvancil ve geri akilci olduğunu anlatmama gerek yok heralde? Ya da seçimden önce 2025 projesi bile ortaya atildi tamamen muhafazakar ve eski kafali bir proje.
kadınlar insan gibi görülmek istiyor sadece. Sokaklara çiktiğinda öldürüpveyatecavüz edip kullanabileceginiz şeyler degil bunlar. Tanrının yarattığı İNSAN.
Tutturdunuş eşit hak diye. Fazlasini aldiniz ama sorumlulugunu erkekler kadar almiyorsunuz. Simdiye kadar kadin beyani esasti onlarca erkege iftira atildi hicbir kadin iftiranin bedelini ödemedi. Erkek ev işine yardim etsin dediniz ama kimse calisan kadina ev gecindirmede yardim etsin demediniz. Kadınları iş hayatina sokacaklar diye boş cv ile birsuru kadin kendisini gelistirmis erkeklerin onune gecirildi. Yüksekogretime kadinlar daha cok katiliyor ama hâla kadinlara ozel bircok burs var
Bizim toplumda da erkek cocugu karpuz gibidir kenara birak kendi kendine buyusun derler kiz cocuklarina ilgi daha fazladir
Dedikleriniz de dogrudur ona diyecek sözüm yok. Ama hangi toplumdan bahsediyorsunuz anlamadim çünkü erkek çocugunu el üstünde tutup kadini ezen birçok aile kültür de gördüm duydum ben. Yani istediginiz ilgi falansa buyrun hepsi sizin olsun. Ki bence insan ilgisini saygisini kendisi yaratir. Bir erkek ilgisiz büyütüldüyse bir kenara atildiysa o kişi kabugunu kırıp başariya ulaşabilecek güçtedir. Ancak bir kadin ilk yorumumda bahsettiğim gibi saçmasapan gerekçeler ve projeler, baskilar yüzünden bu özgürlüğe sahip olamiyor.
Yani bahsettiğiniz o kadinin elde tutulmasi durumu bırakın da yaşansın. Bu yaşaniyor diye erkeklerin gücü elinden alinmiyor aksine kadinlarin da toplumun bir parçasi olabileceği gündem güne kanitlaniyor. Bazi canım anlıyor yavaş yavaş. Mesleki anlamda hele ki bir kadina ihtiyaç duyulmaya başlaniyorsa o toplum zengindir bence.
Ha ben genelleme de yapmiyorum eşitlik istiyorum deyip kadinlari daha üstün görenler de var ben asla böyle düşünmüyorum. Her ikisinin de güzel yanlari kötü yanlari var karşılaştırmak apt@llik olurdu. Kadin erkek eşit olmayabilir ama adalet açısından her iki cinsiyet de hak ettigini almalıdır diye düşünüyorum.
Ve kadinlara yapılan haksizliklari görüp hala erkeğin bir iki geride durduğu zamanlari yapdan kil çeker gibi önümüze sermeyin lütfen. Feminist dediğiniz insanlar yillar boyunca ne savaşlar verdi haberiniz var mi? Günümüz feministleri erkek düşmani olabiliyor ama sadece haklarini savunan insanlar sayesinde kadinlar oy falan ancak kullanabildi. Bunun tek sebebi erkeğin oluşturduğu sistem.
Suçladigim da kimse yok ama bu feministlik konusunda kadinlara yardimci olan erkek de olgun erkektir diye düşünüyorum. Zaten kendi haklarini biliyor ve görüyorlar. Zor durumdakilere yardim eden nice centilmenler var feministliği destekleyen.
Erkek kadinlar kadar desteklenmiyor bu toplumda, erkek olarak dogan duzgun birisinin suçu ne? Hiçkimse doğru bir sekilde desteklenmezse kendi kabugunu kiramaz. O erkegi bir kenara atip sadece bir kadinin gelisimine odaklanirsan o erkek kendini gerceklestiremeyecek ama kadın sirf öyle dogdugu icin yüceltilmesi ne kadar adil? Zamanında kadinlar ayrimciliga ugradi diye simdinin erkek neslini neden magdur ediyorsunuz? Erkeklerin de egitime ve calismaya hakki yok mu neden sadece kadinlar? Iş hayatinda kadinlar konusuna girsem paragraf cok uzun olur.
Ben feminist bir ogretmen tarafindan zorbalandim, o bahsettigin ayrimciliklarin aynisini yasadim ve sonra bana kadinlari destekleyin diyorsunuz.
Toplumumuzda kadin her zaman karsiliksiz sevilir ilgiye sevgiye bogulur ama parasi olmayan erkek hayatta ölü bir erkektir, hiçbir erkek gencligini yasayamaz babadan yoksa, ama kadinlar 20 li yaslarinda clublarda barlarda sevgilileriyle birlikteliklerini korkusuzca yasayabiliyor.
Senin bahsettigin feminist zamanlarda simdiki bir mi? O zamanda temel haklar isteniyordu ve o haklar bu topraklarda 100 yil önce edinildi. Erkegin olusturdugu sistem dediginiz şeyi erkekler bir gecede olusturmadi, doğanın vahşiliginden böyle oldu.
Feminizmde erkeğin hakkı kacinci sırada? Gercek hayatta kadinlari toplumda ustume cikarmayi amaclayan güruha destek vermenin anlamı yok.
Hangi feminist erkeklerin derdini umursadi? Yasadigi problemleri hep kücümsedi, sadece kadin haklari adı altında kayirilacak haklar istedi. Şu an kurumsal firmalar mühendislikte bir erkek aldiysa bir kadin aliyorlar ne olursa olsun. Bizim ülkede AKP nin yaptigi akraba kayirmalarindan çok daha kötü bir şey.
Erkekleri önemsemeyen bir oluşumu desteklemenin bir anlami yok.
Madem erkeklerin feminist olması gerek diyorsun da neden hiçbir kadın erkeklere de aynisini yapmiyor da sadece kendini dusunuyor.
Yani ayni olgunluk neden kadinlarda yok?
Siz feminizmi çok yanlış anlamışsınız. Biz sadece kadın haklarını savunan bir topluluğuz. Tonlarca kadın ölüyor, tec@vüz ediliyor. Erkekler sorunsuz büyüyor demiyorum ama aradaki farkı kulaklarınız duyuyor mu?
Ölüyorlar diyorum sizin karınız kızınıza böyle bir şey olsa yine feminizmi suçlar mısınız?
Ayrıca her feminist sizin karşılaştıklarınız gibi değil yaşadığınıza üzüldüm ancak bu hala kadınların bu toplumda bu dünyada yaşadığı acı verici zorlukları azaltmıyor.
Hayır acı da yarıştırmak istemiyorum ama beni buna zorlayan sizsiniz.
Erkek düşüp kalkabilir yarası kanayabilir tamam bu da korkunç bu da zor ama yeniden kalkabilme ve hayatını kurma şansı ellerinde var. Peki kadınlarda ne var?
Kadınlara da aynı şey var diyorsunuz ama kafası k0partılan bir kadın tekrar hayata dönemiyor… Veya tec@vüze ugramiş bir kadın tekrar o toplanma gücünü bir daha asla elde edemiyor. Böyle bir durumda bile suçlu hapse girmiyor cezasını almıyor böyle vakalar varken artık erkeklerin acısını kadınlara yapılan haksızlıklarla yarıştırmayın. Anlayın artık lütfen. Ve destek çıkın.
Bizim vatanımız kültürümüz Türklük hatta İslam her zaman kadını el üstünde tutun der. Adı üstünde ANADOLU. Demek ki ihtiyaç var te o zamanlardan beri erkek egemenliği diye bir şey var ve kadınlar eziliyor. Bu bir hikaye değil bunlar gerçek hayat.
Kadın cinayetlerinden ölen sayısı trafik kazalarindan vahsi hayvan saldirilarindan hatta ve hatta intihar ederek ölen erkeklerden fazla değildir. Birçok örgüt bunu kullanarak toplumu bölüp bozmayı hedefliyor, nitekim de basariyorlar da. Bu sistemde herkes mağdur zaten ama senin dedigin kadın öncelikli iyilestirme ve bu hiçbirzaman calismayacak.
İste bu erkektir bunun burnu sürtse bile duse kalka ögrenir demek ayrimci bir soylemdir ve bu erkeklerin psikolojilerine derin yaralar açar.
Görüşümün en kisa özeti SUÇ HERZAMAN SUÇTUR ve sadece MAĞDUR ve SUÇLU vardir. Erkeklere yapilan sistematik baskilara kadinlar cok buyuk destek verirken sadece kendi sorunlarini dile getiriyor.
O bahsettigin anadoluda bu haksizliklar beredeyse bitme konumunda. Çogunlugu batida erkek parasi yiyip prenses oldunuz diye agliyorlar.
Beni erkek oldugum icin yasadigim zorluklara bile saygisi olmayan birisinin sorunlarina acımam
Bu şekilde dusunceniz erkeklerin potansiyelini gerceklestirmeyi kisitlarken sirf kadin oldugu için zekasi yetmese bile cinsiyet karti ile istedigi konuma getirilebiliyor.
Teoride guzel seyler söylese de pratikte erkeklerin varliklarina saygisi olmayan bir topluluk halinde şu an.
Kadın oldugu icin ailesinden yurtdisina egitim destegi alip da erkek oldugu icin yillarca asgari ucrete hayalini satan bircok adam var.
Kadin 25 ine kadar iyi yerlere sokabilirken erkekler 30 una gelebilmesinin sebebi de budur
Ailemde maddi sıkıntıdan dolayı erasmusa katilamadim haketmeme rağmen. Yurtdusinda master yapamiyorum param olmadigi icin. Şirketlerin #ptal cinsiyet politikasi iş bulmamizi zorlastiriyor, esit rekabet YOK çünkü. Şu an freelancer çalisiyorum proje karsiligi disimden tirnagimdan artirarak doktora parasi birikyiriyorum ve o sirada benle ayni durumda olan kiz bir arkadasim sevgilisi ile Italyada master programindan mezun oldu hayatini yasiyor
Hayatımda bir allahin kulu bana sormadi neden boylesin diye. Onun yerine ne bicim erkeksin iki tabe vuramadin mi kendini savunamiyor musun. Yillarca TSSB anksiyete teshisinden öldüm öldum dirildum. HAYVAN GIBI CALISTIM iyi kotu meslek sahibi oldum. Ama kadinlara verilen destek kadar destek alabilseydim 20 li yaslarin basinda Hollandada uniye baslayip orada calisabilirdim
Ben şimdi oturup yaşadıklarını yargilayacak ya da yorumlayacak konumda asla değilim tabii ki ama tamamen iyi bir niyetle size kendinizi karşılaştırmayı bırakmanızı öneriyorum.
Sizin durumunuz yaygın değil çünkü benim tanıdığım erkek de var kadın da var erasmus olsun şu bu olsun iyi seçeneklere sahip olan. Kimse toplumda kalkıp demiyor ki yurtdışına kadınlar gitsin erkekler kalsın?
Durumun tamamen kişisel ve sen ailen veya yaşıtların yüzünden fazla dolmuşsun. Günaydın beyefendi ama hayat zor. Ben bir kadın olduğum için kimse bana kalkıp özel hayat seçenekleri sunmadi bahsettiğiniz hiçbir güzel şeye sahip olmadım olmayan da tonlarca sürünüp duran kadın tanıyorum. Davalarda bile kadınlar her zaman ikinci planda hala gelmiş acı yarıştırıyorsunuz.
Yaşadıgın adaletsizliğin erkek olduğun için mi sanıyorsun? Bahanelere sığınmayı bırakın ve geçmişi geçmişte bırakın. Başarılı hiçbir insan geçmişte kaybettiği veya elde edemediği şeylerle bahaneler üretmedi farklı şekilde farklı şeylere tutunup bir yerlere geldiler.
Sizin durum işin içinde cinsiyetçiliğin bittiği ve alın terinin girdiği bir durum. Çabalayın ve elde edin. Ben de ağzımda altın kaşıkla doğmadım ama en azından erkek egemenliği altında yaşıyoruz diye sızlanmıyorum. Benim en yakın kız arkadaşım ö! dürüldü cezasını çekmedi herif. Kalkıp erkeklerden nefret de edebilirim sisteme de topluma da sövebilirim ama susup en iyi versiyonumu elde edene kadar köpekler gibi çalışıyorum.
Size de aynısını öneririm. Madem bu kadar öfkelisin çalış çabala ve herkese kim olabileceğini kanıtla.
İyi niyetini takdir ediyorum. Hayatın adil olmadiginin farkindayim bende mesele çok veya az çalışmak değil de bunların yaninda sosyal problemlerle uğraşmak bogucu. Sosyal medyada inanılmaz erkek düşmanlıkları ve güzide sözde avrupa şehrimin kızlarının düşmanca tavırları illalah ettirdi. Neyse ayri bir hikaye orasi.
maalesef ülkemizde adalet sistemi calismiyor. Haberlerde 18 yasinda 70e yakin suç kaydi olanlar disarda maalesef. Böyle durumlarda mesela ABD nin bazi eyaletlerinde idam, avrupa ülkelerinde müebbet, Çin'de zaten suç aleti taşiman bile imkansiz tesebbus ettigin an çökerler üstüne. Kimse ölmesin, kimse haksizliğa uğramasın. Şahsen ben olayları mağdur veya kurban olarak ayiriyorum.
Kızarkadasın için çok üzgünüm, maalesef ki bu ülkede yaşamak hiçkimse için güvenli değil haklisin.
Teşekkür ediyorum genelleme yapılarak edinilen nefretin de farkındayim sosyal medya elden çikti artık. Sana en başta bahsettiğim “senin bedenin benim kararım” diyen ve kadını aşağılayan bir şerefsix yüzünden söz de genç erkeklwr arasinda akim haline geldi. Şu siralar neyse ki azaldi ama kadın erkek fark etmeksizin aşırı bir üstün görünme, egemen olma çabasi var herkeste. Çok yorucu gerçekten herkese
Feminist kendisine yapılan pozitif ayrımcılık kalsın onun üstüne ver diyor
Ama bir taraftanda erkek yok prenses olmuşlar diyorlar 😀
Bunlara takılma karnını doyurmaz bunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Hayat. Anlıyorum, bazen bu tür konular karmaşık ve kafa karıştırıcı olabiliyor. 📚 Feministler aslında toplumda var olan eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri dile getirmeye çalışıyorlar. Erkek egemen toplum kavramı, tarihi ve toplumsal yapının bir sonucu olarak, erkeklerin belirli alanlarda daha fazla fırsat ve ayrıcalık elde etmesini ifade ediyor. Bu, her erkek bu ayrıcalıklara sahip olur demek değil tabii ki 🙅♂️. Önemli olan, toplumun her kesimiyle empati kurarak ve herkesin eşit haklara sahip olduğu bir dünya hayal ederek hareket etmek. Seni anlamak önemli; ama aynı zamanda farklı bakış açılarına da kulak vermek, toplumsal gelişim için de faydalı olabilir. 🌟