- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılOnun borcuysa vermeyebilirsin ama senin de payın varsa o borçta tabiiki destek ol. Ve o sana yardımcı olur muydu bunu bir düşün.
Bir yakınım benzer bir şey yaşamıştı. Kocası onun emeklilik ikramiyesini hiç etmişti. Üstüne kızına da kredi çektirdi. Sonunda boşandılar tabi. Hala ayrılar.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Borç yapan erkek bir şekilde borç yapmaya devam ediyor
Öncelikle bu borç ne borcu
Borç kapandığında tekrar bir borç açmayacağının garantisi var mı yoksa gene işleri karıştırır gibi mi duruyor
Yani sadece borcu var vereyim mi ile iş bitmiyor adamın karakteri de önemli bence
Sen vermek istiyor musun ya da borç olarak mı vermeyi tercih edersin verirsen geri alabilir misin değerlendir bunları bence
Bu adamdan çocuk yapmadan önce durumu iyice değerlendirmen getektiğini düşünüyorum00 Yorumla
1 yılHerkes boşanmak için evleniyor sanırım. Zira tutmuşsunuz o altınlar senin güvencen diye. Kısmen haklı da olabilirsiniz ama o borçlar evlilik hayatı altında yapılan masraflardan dolayı oluşan borçlarsa eğer katkıda bulunmak gerekmez mi? Manevi destek kadar, maddi destek de bir evlilikte birlikte sağlanmalı. Hepsini değilse bile bir kısmını vermelisin.
04 Yorumla
Soran1 yıl@Shazam6 Verdim altınları bozdurduk kapattık borcumuzu eşim rahatladı çok daralmıştı içime huzur doğdu
Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı. selam.. öncelikle şunu bilmen de fayda var karşında var olan kişi sevgilin ya da arkadaşın değil kankan hiç değil burada yaşanan bir sıkıntı var ise bu aile içi sorundur bunu anlaman gerek bu eşin olduğu için ve burada düşünmesi ve mantıklı kararı verecek olan sensin duygusuz davranıp bana ne dersen yarın eşin mutsuz olduğunda sende mutsuz olup üzeleceksin bu adam niye böyle diye düşün derim..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılDugun takilari vs ise belki biraz verirsin. Ama mehir verdiyse ya da sen takilanlari mehir olarak vs istediysen kesinlikle verme. Dinen hakkin ve guvencen. Dinende eş olur, bosanma olur, basina bir sey gelirse diye kadini birnsure guvence altina almak icin mehir sistemi var islamda.
Anladigim kadarıyla kendi kazancin yok. Bu erkeklerin sagi solu belli olmaz. Yapar kenara koyarim der yapmaz. Borc ne yazmamissin ama borc yapiyorsa yine yapar zaten. Arkasini sen surekli toplayamazsin. Duzenli geliri varsa her ay o borclar ödenir bir sekilde.
Araba aldik, annem altinlari verdi. Krediye de girmistik. Babam sonradan 2 yil daha fazla kredi oderdik ama keske altinlari bozmasaydik. Simdi yerine koyamiyoruz dedi en sonu. Altin ozellikle bu devirde bozacak bir durumda degil. Heleki kazanci olmayan bir kadinin guvencesiyse verme derim.
Benim bir yakinimda kocasinin bedelli askerligi icin mehirini bagisladi. Bu kiz ilerde cok uzulur gibi geliyor bana. Hadi borc bir yerde anlasilir da askerligi de ya git 6 ay yap, yemiyorsa git paranla öde taksit taksit. Kiza ilk basta dugun takilari mi dedim. Yok mehrimi verdim dedi.
Erkeklere boyle fazlasiyla comert oluyorsunuz ama onlar mahkemede 5 kr nafaka tazkinat vermemek icin nasil yirtiniyorlar size karsi. O parayi cocuga dahi verseler kadininda bigazindan gececek diye odleri kopuyor.
Altinlar senin, ilerdeki çocuğunun garantisi falansa verme derim. Bir sekilde yolunu bulursunuz. Ailenden iste, o ailesinden istesin. erkekler karisi disinda herkese borcunu ödüyor bir sekilde. Ama karisina soz verseler de borca sadık kalmiyorlar. Altınlarıni veripte rahat, eli bol zaman geldiginde de o altınları yerine koyan erkek gormedim ben.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGüzelim seni bırakacak adam altının yok diye mi bırakacak, seni sevmese altının var diye mi yanında tutacak? Elinde mesleğin yok ve boşanırsam altınlar güvencem diye düşünüyorsan bir yerde haklı olabilirsin ama artık mahkemeler kadını daha çok destekliyor ve mağdur etmiyor. Ama kendimi garantiye almak istiyorum ve eşime de destek olmak istiyorum diyorsan bileziklerin takılırken düğün görüntülerini, ve bileziklerin kolundayken eşinle olan fotolarını iyi muhafaza et. Bir arkadaşımın boşanma aşamasında fotodaki bilezikler işe yaradı. Boşanınca mahkeme ödetti eşine bilezikleri diye hatırlıyorum. Bana fikrimi soracak olursan 8 bileziğim vardı, 6sını onun sigorta borcuna yatırdım. Yatırmasam doğudan eş durumu yapıp gelemeyecektim: onun sorumsuzluğu ama benim hayatımı da etkileyecekti, o yüzden verdim: kalan 2 bileziğin üstüne para biriktirdik , bana araba aldık :) kalbin temiz , niyetin iyi olunca Allah onun çok daha fazlasını da verir inşallah size. Anneler altın konusunda gereksiz hassasiyet yapıyor. Bizim ailede de çok kavgası oldu. Alana kadar altınları almanın sürekli yollarını aradılar, sürekli kavga çıkardı ailesi. Sonunda gitti ama en azından benimle ve eşimle bağlantılı bir şeye gitti.
20 Yorumla
1 yılBunu bir erkek olarak cevapliyorum verme. Verirsen seni birakmaz niye biraksin seninle paran icin beraber degil sonucta. Ama evin ve kendi mali disiplinini kendi saglamali. Para verek bir insani borctan cikarirsan yine borc yapar. O altinlar gercekten cok cok cok acil bisey oldugu zaman icin olmali. (Ornegin allah korusun saglik ile iligli bisey olur kullanirsin zaten o durumda buraya sormadan kullanacagina eminim, ya da ne bileyim yurt disina tasinacaksinizdir, hayatinizda radikal bir degisiklik yapacaksinizdir o zaman kullanilir.) Ayrica anladigim kadari ile kocan da istememis zaten.
01 Yorumla- 1 yıl
Düğün takıları aileye destek için takılıyor.
1 yılKadin yorumlarını okuyunca bir kez daha evlenmemenin en dogru karar oldugunu anladim. Ben boyle cok mutluyum. Kotu zamanimda yanimda olmayacaksa o zaten evlilik değildir. Zaten hic ayni yolda olmamisiz demektir. Daha ortada bisey yokken bosanma ihtimalini dusunmek demek yatirim yaparken ya da bir is ortakligina girerken riskleri goz onunde bulundurmak gibi bisey. Evlilik is ortaklığı degildir. Evlilik ayni yola bas koymaktır. Gozum bir kez daha acildi. Ben de riskleri goz onunde bulundurup kendi kazanci olacak kadar kendini gelistirememis babasinin evinde yatmaktan baska bi ise yaramamış birine omur boyu nafaka odeme riskini almamak bence en mantiklisi diyorum.
011 Yorumla- 1 yıl
boş ver aga bosanma ihtimali dusunulen bir is ortakliginda omur boyu nafakaya mahkum edilmek riskini almaya degmez.
- 1 yıl
Bosveer kal aga bekarliktan kim ölmüş 😃
- 1 yıl
Ben bu yorumlari okuduktan sonra noter tasdikli bosanma durumunda nafaka istemedigine dair imza almadan evlenmem 😁
- 1 yıl
Allah saglikli omur versin aga napalim 🤣 ben evliligim is ortakligi sozlesmesi olsun istemiyorum.
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
1 yılGeçmiş olsun, umarım bir an önce sorunlarınız çözülür. Eşimin çok borcu var demişsin ama hayatı müşterek yaşamıyor musunuz? Yani eve giren çıkan, aldığınız her şey ortak emeğinizin bir ürünü değil mi? Anlamak için soruyorum. Borçları nasıl ve neden yapmış, senin veya sizin için mi yoksa işleri mi kötü gitti yoksa kumar vs gibi yerlerde mi kaybetti? Aranızdaki ilişkide güven bağları, sevgi gibi şeyler zayıflamışsa vermemen daha iyi sanırım.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla borç içinde sıkışık şekilde yaşamaktansa ben senin yerinde olsam verirdim altinlarimi. Can sağlığı olsun yeter ki bir kere sana o altınları alabilen insan yine alır. Ayrıca böyle konularda ailene anlatma birşeyleri. Sonrasında neden borç yaptı yapmasaydi gibi laflar çıkar ortaya. Ve asla unutma ki konu ne olursa olsun ailenin gözünde eşini kötü gösterecek bişeyi gün gelir sen unutursun ama ailen unutmaz en ufak şeyde onu önüne koyar. Borcunuz varsa da ailen bilmesin yani ya da altınlarını vereceksen ailen dahil kimse karışamaz zaten kendin istersen verirsin anca. Yine söylüyorum ben yerinde olsam verirdim.
20 YorumlaEvliysen çocuklarına göre değerlendir tüm altınını degil sadece bir miktar ver ve diğerlerini asla elleme. Sadece nefes alsın ve izle tekrar borclanacakmi yoksa o nefesi kullanıp borclarini kapatip geleceginize ilerleyecekmi diye. Hepsini verirsen evet yüzustu kalacaksın ama nefes aldıracak kadar yardm et borc miktarini aylik ödemesini ve elinizdeki altini bilseydm kucuk bi matematikle öneri verirdim belkide hiç verme derdim bunun hastaligi var esiniz hasta olsa o altinlarida borca vermenize ragmen yetmese para dileneceksiniz esten dosttan
Elden ayakdan kesilmedi eşiniz nefes aldirin hepsini asla bozmayin vermeyin asla.21 Yorumla- 1 yıl
Evet bu yorum mantıklı
ESIMIN borcu var derken, o borcu senden ayri mi yapti merak ettim dogrusu. yani evlenmeden once yaptigi borclarin odemesi evlendikten sonraya mi denk geldi yoksa evlilik surecinde vs yapilan harcamalar mi odenecek, eger oyleyse bunlar musterek harcamalardir ve altinlarini vermen gerekir esine
02 Yorumla
Soran1 yılVerdim altınları bozdurduk kapattık borcumuzu eşim rahatladı çok daralmıştı içime huzur doğdu
1 yılBorcun nedeni ne? Kumar borcuysa verme. Başkalarına para verip geri alamadıysa verme. Ancak ticaret yapıyordu ve çalışkan biriydi işleri ters gitti ver. Sağlık harcaması nedeniyle borçlandı ver vs. Nedeni ve sonraki adımları önemli. Bunu da en iyi sen bilirsin.
10 Yorumla
1 yılAltınlarını vermek büyük bir karar. Eşin zorlanıyor ve ona destek olmak istiyorsun, bu anlaşılır bir durum. Ancak annenin uyarıları da önemli. Borçları ödeme sorumluluğunun eşine ait olduğunu unutmamalısın. İçini rahatlatmak için önce onun bu durumu çözme çabalarını gözlemlemen faydalı olabilir.
00 YorumlaEğer borçlar evlilikten ötürü ise müşterek olarak destek olmalısın. Eşin senin için D bir şey yapıyor çabalıyor ise destek vermen daha makbule ama yok kumar falan oynadıysa içki vs. Olduysa onu bilemem. Onun dışında evlilikle ilgili ise destek olmalısın.
00 YorumlaEğer gerçekten ihtiyaç varsa ve başka bir çözüm bulamıyorsanız, destek olmak isteyebilirsin. Bu durumu iyice değerlendir ve gelecekteki mali güvenliğinizi de göz önünde bulundur. İkinizin de görüşlerini açıkça paylaşmanız önemli. Kredi de çekebilir geri ödemek şartıyla.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yıl( Satmak istiyor ) derken 🤔. Yani bu tek taraflı istekle olacak şey değil ki nasıl ki sıkıntıyı çeken her ikisi ise böyle bir durumda da iki eş oturup beraber karar vermeli. Yani istiyor denilemez. Beraber böyle düşündük böyle karar verdik denilmesi gerek bence...
01 Yorumla- 1 yıl
Evet aslında ortak bir kaynak bu ama kadınlar "bu bize ait" deme eğiliminde
Altınları satınca borcun tamamı kapanıyor mu? Eğer öyleyse hepsini verme. Her ay ne kadar taksit verebilir bu adam mesela ona göre ortalama bir hesaplama yapın. Mesela borcun yarısını altınların kapatabilirsiniz, kalan yarısını da kendisi ödesin bu şekilde birikimden de olmazsınız. Biriktirmek zordur, borç Ödemek daha kolaydır. Ver ama hepsini değil, gerisini onun ödeyebileceği kadar ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim, bu konuda dikkatli düşünmek lazım. Altınlar senin güvencen olabilir, ama eşinle ortak bir hayat yaşıyorsunuz. Borç durumunu, ödeme planını ve alternatif yolları birlikte değerlendirin. Güven ve istişareyle, her iki tarafı da koruyan bir karar alın. Maddi sorunlar, aceleyle çözülmemeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenim de başımdan geçti. Ev aldık birclarimiz var haliyle, sIkIstik bir ara alışveriş edemyiorduk. Oda benden istedi , sadece bilezikleri verdim set takımım duruyor… elimiz rahatlayınca Alican diyor. Ins alır.. ama olmuyordu bende kendimi rahat hissetmeiyordum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenzer durum benim basimdan gecti. Annemin aklina gittim vermedim. Esek gibi calisti odedi borcu. Hasta oldu yinede calisti. Devir devran dondu, kendi ailemin para ihtiyac oldu, annem ameliyat olacakti. bizimkiler borc para istedi. Para var ama size verecek para yok dedi. Gidin calisin dedi. Biz yagmur ektik, dolu bictik canim. Annem Şu an yatalak maalesef. Altinlarimida annemlere verdim Şu an kocamin yasinda cok ezigim. Herseyi dusunerek karar ver.
11 Yorumla- 1 yıl
😔😔
1 yılhayır verme. onun gözünde değerini itibarını yitirirsin. genelde altınlarını verenler hep pişman olur. gözünün önüne baksın başka çare bulsun altınlarını sakın verme
212 Yorumla
Soran1 yılArkadaşım da öyle dedi verdim hiç bir şeyim kalmadı dedi geri vermiyorlar verme ödesin boş ver dedi
- 1 yıl
altın onun değil
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
bu yüzden örf adetlere evlenmiyecem altın düğün boş isler
- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılAltın mevzularına çokta hakim değilim. Benim takıldığım eşinle aranda nasıl bir bağ var? Eşin herşeyi sana anlatıyor? Borç işte diyip geçiştiriyorsa ,2ci plandaysan seni özel hayatına dahil etmiyorsa verme derim. Sorun yoksa yardım ede bilersin istediğin kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılne borcu olduğuna bağlı. keyfi hatalı bir borçsa önce hatası konuşmalı bence öyle yardım edilmeli ki güvenip tekrar yapmasın. he ama normal ihtiyaci borçlarsa o borçlar kazancı etkiliyorsa ve elde imkan varsa kesinlikle ödenip kapatılmalı. faiz faiz üstüne biner bütün hayatınız nursuz bereketsiz bir ayağınız musibetlikten çıkmaz. ama eşinizle mutlaka konuşun ve ödenemeyecek borçlar yapmayın bir daha.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılben verirdim açıkcası onun derdi benim derdim onun mutluluğu benim mutluluğum evlilik böyle bişey bence yani ben senin paran benim altınlarım filan kafasına hiç girmiyorum ne harcıyosak birlikte harcıyoruz ne biriktiriyosak gelirimiz neyse oda ortak ayrılır mı bırakır mı diye düşünmemelisin bence onunla vakit geçiren sensin üzüldüğünü dert ettiğini görmek seni de üzüyodur illa ki birbirinizin dertlerine çare olamayacaksanız neden evlendiniz ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla gördüğüm kadarıyla hep yazıları oluyo ablamda da annemde de aynı oldu. Erkek o altınları kadından aliyo bi güzel bitiriyo yıllar sonra da kadın keşke verseydim elimde avucumda ne varsa diye sizlaniyo. Bi kaç tane ver ama hepsini verme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynı evde yaşıyosunuz ve ortak bi hayat yaşıyosunuz. Onun sıkıntı çekmesi evin ya da ikinizin herhangi ihtiyaç durumunda bi eksiği karşılayamaması onun canını sıktığı gibi senin de sıkmıyo mu merak ettim. Verme seni bırakır demeleri çok saçma. Bu aranıza fitne sokmaktan ayrıştırmaktan başka bişey değil. Kendi annem de kızına böyle bişey dese kızardım. Tamamen vicdanına bağlı..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAkıllı ol ve verme. Burada ver diyenler polyannacılık oynuyor. O altınlar hayattaki maddi senin güvencen. Kocan bugün sana iyidir , melektir , ana yarın ne olacağının garantisi yok ve dımdızlak ortada kalmak istemiyorsan kendi elinle kendi güvenceni başkasına teslim etme. Kocam bana hep iyidir deme , bizimkiler de zamanında melekti , şimdi para mevzu olsa kapıyorlar direkt ve asla söz hakkı vermezler. Akıllı ol bacım , duygusal olma. Seni yaşatacak olan akıldır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı. Son çare mi? Başka bir çözüm yoksa tabi eşine destek olacaksın ama bu çok sıkıntılı bir durum. Ayrıca sakıncalı..
10 Yorumla
1 yılKumar borcu değilse vermen gerekiyor. Senin borcun olsa ve aynı durumda kocandan istesen sana hayır demez büyük ihtimalle, evlilik çocuk oyuncağı değil, sadece çıkarlarınız için evleniyorsanız yazık eşlerinize.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sakın verme bence, eşinle aranız nasıl bir bağınız var bilmiyorum eşine çok fazla güvenme derim. Eğer vicdanı vermiyorsa sen bilirsin. Ama paranın değerini bil. Belki hiç beklemediği bir gün boşanma olur o yüzden iyi düşün.
00 Yorumlabence verme borcunu senin altınıda olmadan öder ama sen o altınları bir daha aldıramazsın onlar sana ait yarın öbürgün daha kötü bir şey başınıza gelebilir bence onları kötü gün için sakla verme derim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılValla bu konu çok tartışmaya açıkdır ama evliysen kocan zor durumdaysa birlikte aldığınız birşeyden dolayı borc varsa bence verilmeli sonuçta hayatı beraber paylaşmakdır ve ev huzuru açısından haa şahsi borcu ise onu bilemem
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 937 cevap paylaştı.
1 yılHayatıma aldığım insanın sıkılıp bunalmasını istemezdim. Ben verirdim altınlar eşimden daha değerli olmazdı
12 Yorumla
Soran1 yılVerdim altınları bozdurduk kapattık borcumuzu eşim rahatladı çok daralmıştı içime huzur doğdu
- 1 yıl
İyi yapmışsın. Sonuçta nikahta iyi günde kötü günde diye söz veriyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olur borç konusunda
iyi günde kötü günde diyerek evleniyoruz sanıyordum, bende kaç kez altınlarımı bozdurdum borçları ödemek için çoğunun da yerine alamadık tekrar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılverebilrsin ama şartla.. her ay belirli bir miktar altın alaıp sana verecekse.. geri koayacaksa ay ay
11 Yorumla
Soran1 yılYok vermek istemiyorum
1 yılO altınlar zaten aile zora girdiğinde harcansın diye takılıyor.
Eğer altınları alınca seni bırakacak gibi biriyse neden senin evlenmene izin verdiler?
00 Yorumla
1 yılAnnenizin lafıyla hareket etmeniz doğru olmamakla birlikte verip vermeme konusunda borcun neden kaynaklandığı önemli. Kişisel hatası ise veemeyebilirsiniz
00 Yorumla
1 yılEşinin borcunun sebebi nedir kumar oynadı onda mı borcu var Ev aldı Ondan mı borcu var araba aldı Ondan mı borcu var borcunun sebebi nedir bunu sormak lazım önce
01 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel
Rabb'im huzurunuzu daim etsin
Eşini seviyorsan güveniyorsan iyi anlaşıyorsaniz ver. Haa birde bu borçların kaynağı nedir iyi araştır iddia kumar vs eşinin canım tekrarı olacaktır emin ol. Öyleyse vermeee
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılBorcu niye yaptı önemli olan o birazda kumardami yedi slkollemo yedi karı kıza mi gitti verme ama birci evin icinden isten oturuyse hayat b
Müşterek tabiki vereceksin00 Yorumla
1 yılHayata başlarken zorlukta hastalıkta sağlıkta deniyor evlilikte senin benim diye bise yok bizim diye bise var. burada canım modeller var şimdi gaz veren sakin verme etme güvencen senin onlar sana verildi gibi. Eğer Kocan evi için çabalayan düzgün bi insansa eli rahatlayınca onları sana zaten yapar. Ortak hayat yaşamayı maddi şeylere baglamayin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılErekler ver diyorsa bir bildikleri vardır. Erkekle evli değil misin erkek düşüncesi neden daha önemsiz bu konuda?
09 Yorumla
Soran1 yılOlabilir ama siz birbirinizi savunuyorsunuz
- 1 yıl
Anladım. Ben tarafsız olarak bakıyorum olaya. Bazı kadınlar çok saf oluyor. Kocan bu kadar parayı nereye borç yapmış onu iyice araştırmak lazım. Eğer işi batmış ya da araba almış ev almış size harcamıs gibi şeyler ise veririm altınları. Ama bana borçlanır her ay yerine bir şeyler koymasını isterim. Bazıları dışarıda karı kızla yiyor sonra bir de eşinin altınlarını alıyor. Sonuç olarak siz hayat arkadaşısınız eşine güveninvar ise nerede neye harcamış hesabını verebiliyorsa vermeni ravsiye ederim...
Soran1 yılAraba aldı hediye bana onuu ödeyemedi napayım almasaymış
- 1 yıl
İyi niyetiyle borcun altından kalkabileceğini sanıp daralmış adam. Ama dediğin gibi almasaymış keşke, kime değer verileceğini bilememiş. Haklısın.
Soran1 yıl@Wetphoto bilmiyorum annemler girdi aklıma
Soran1 yılEşim çok daraldı evet
Soran1 yılAltınları versem fazla fazla yetecek içi de rahat edecek
- 1 yıl
ıhhh ıhhh vermiyecem diyen kadın gibisin :D Senin ve eşin arasında bana laf düşmez. Fikir belirttim istediğiniz gibi yapın artıkın ne diyim.
Aile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı. Borçlar seni bağlamıyor yani. o kocanın borcu ama biriktrilen altınlar senin yani. babanın evinden mi getirdin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvli olduğunuz sure içinde seni mutlu ettiyse ve tekrar altınlarını vermek şartı ile istiyorsa sende ona güveniyorsan ver derim ama geri ödeme ihtimali yoksa kesinlikle verme birde borç ne borcu?
Kumar borcu falansa verme 👍
10 Yorumla
1 yılHayır eşin sonuçta siz bir ailesiniz tabiiki ona yardım etmelisin. Ama önce kendine şunu sor “Buna gerçekten değecek biri mi”
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ne değişik ailen varmış senin. İyi günde kötü günde diyorsunuz evlenirken tabi vereceksin. Babanın evinden mi getirdin?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Verme kız nasıl ödüyorsa ödesin senin o altınlar , güvencen sayılır
10 Yorumla
1 yılEşinin borcu varken sen altınlarınla mutlu olabilecek misin
12 Yorumla
Soran1 yılOlurum
- 1 yıl
Cok net 😂😂
Nerden senin altınların oluyor lan, babanın evinden mi getirdin
19 Yorumla
Soran1 yılBenim hakkım onlar takmasaydı geri isteyecekse
Soran1 yılAltınlar kadının hakkı saçma sapan konuşmayın
- 1 yıl
O kanun değişti kanks. Artık kime ne takıldıysa o onundur.
Soran1 yıl@psychoparadıse hepsi benim
- 1 yıl
Ay tamam al senin olsun :D
Soran1 yıl@psychoparadıse vereyim
Ver ele başını eğmesin adam. Senden istemeyecek de kime gidecek. Eli bollasinca yapar tekrar
20 Yorumla
1 yılKumarda VS de değilse borç tabi ki vermelisin
Siz ailesiniz çıkar ilişkisi güdecek değilsiniz olmaması lazım00 Yorumla
1 yılAranızdaki iletişime bağlı güvenilir bir adamsa ver ama sonra iste güvenilmez bir adamsa verme başka bir zamana saklıyorum de
00 YorumlaEv ya da araba borcu gibi ortaklaşa kullanabileceğiniz bir şey için borçlandıysa ver ama keyfi bir borçsa verme bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. İçinden geçeni yap. Kimseyi dinleme. Çekip giderse deneyim olur. Yine biriktirirsin. Aileni dinlersen ve yanılırsan vicdan azabı çekersin.
00 Yorumla
1 yılHerkesten bağımsız bu senin kararın. Vermek istemezsen vermeyebilirsin vermek zorunda değilsin, kendi düşüncene göre nasıl uygun görüyorsan onu yap
00 YorumlaAşkım bu adam eve ekmek getiriyor mu? Sana bakıyor mu ha yapıyorsa tabiki verceksin
Altınlar senin mi?
00 YorumlaAltınlar senin şahsına ait vermezsen kimse niye vermiyorsun diyemez Ama verirsen de geri alamazsın Karar senin
00 Yorumla
1 yılVerme tabikide akıllı olsaymış borç yapmasaymış sonra ilerde olumsuz bir durum olduğunda geri alamazsın altınlarını demedi deme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılAldığı maaş ile kapanmayacak kadar büyük bir borç mu bu?
Altın artacak zaten yılbaşından sonra fırlar yine.
00 Yorumla Bazıları veriyor eşi yıllar sonra telafisini yapıyor altın önemli değil geri verip vermemesi önemli değil diyorsan ver gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılŞu erkeği annesi kılığına girip yardım yapmayın hiçbir çekiciliğiniz kalmıyor bunu yaparsan sen onu karısı değil annesi olursun artık sana şehvet duymaz anca annesi gibi Şevkat duyar gider başka bir kadın bulur görürsün gününü
00 Yorumla
1 yılVer tabiki sonuç olarak esin üzülünce sende üzülürsün onun sıkıntısı senin sıkıntın Bi evlilikle senin paran benim param tarzı şeyler olmamalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Şahsi harcamalardan doğan bir borç değilse vermelisin
06 Yorumla
Soran1 yılAraba aldık bana
Soran1 yılBilmiyorum annemler girdi aklıma verme dediler
- Devamını Gör (152)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat