Gizli Üye(25-29)+1 yılDüğün sonrası bir dünya altın oluyor. Haydi bir kaç parça aksesuar olarak kullanmayı seviyorsan kalsın ama misafirlerin hediye olarak taktığı altınları yastık altında tutup ne yapacaksın? Ortak ihtiyaçlarınız için kullanın ki sıkıntı cekmeyin. Ev almak, araba almak, borç kapatmak için altınlar bozdurulabilir. Ama yastık altında kimseye yaramaz. Dediğim gibi gelini mağdur etmeyecek şekilde mehir hakkı + aksesuar amaçlı kullanım için bir kısmını ayırıp, diğer kısmını ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz ben bunda sorun görmüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Hepsini verdim kolyem alyans tek tas kupe kaldı
Cevap sahibi+1 yılKeşke bir tane de bilezik falan bıraksaydın. Hem olası bir sıkışıklıkta maddi olarak elinin altında bulunması iyi olurdu. Ama olan olmuş artık sağlık olsun
- +1 yıl
Duzenlı ması var esımın hakeder
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKocan sözünü tutan ve güvenilir bir insansa?, tekrar geri ödeyeceğini beyan ediyorsa?, Alo 190 diyanet fetva hattını ara, bayan din görevlisi ile görüşme seçeneğini tuşla, durumu iza et ve altınlarımı vermeye karar verirsem mihirimden? şahit tutarakmı vermeliyim?, resmi evrak düzenleyip imzasını alarakmı vermeliyim, altınlarımı verirken dinimizce nasıl niyet etmeliyim ve ona sözlü olarak neler demem gerek diye sor.
04 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ; Düğününde, nasılsa 1 kez evleniyorum diye israf sayılacak ve yüksek tutarlı alış verişler ve göstermelik ya da gösterişli masraflar ile varsa adetler vb. uzak dur derim. İlerde bir sebepten para lazım olursa borç bulmanız ve geri ödemenizde zor olabilir. Ayrıca Kabir ve Mahşer Hesabında da, parayı nasıl ve nerden kazandın? helal yollamı kazandın ve nereye ne için harcadın diye de hesaba çekileceğimizi de unutma derim.
- +1 yıl
O kadar buyutmeye gerek yok esıme güveniyorum
- +1 yıl
Eşine güvenme vb. niyetle detaylı açıklama yazmadım. Mihir senin hakkın ve Allah korusun senden veya eşinden veya başka bir sebepten boşanma söz konusu olursa?, ve sana zorluk olsun veya ders vermek için vb. ben altın falan almadım, benden para koparmak için yalan atıyor denirse ne yapıcan? Bir tanıdığım eşinden geri ödemek üzere bilezik aldı, sonrası bir sebeten boşandılar..! Kızın babası bileziği geri istedi oğlanın babasıda vericem bileziği ama imza at bilezik borcumuzu sana ödediğimiz için dedi, ancak adam imza atmam ama verin bileziği dedi. Üstüne'de tazminat talep etti. Dediklerimi yanlış anlama ; Bir birini sevip güvenip evlenen, ama iş boşanma davasına gelince, genellemesiz maddi açıdan karşıdan ne kopardım kazancım olur ve ona eziyet çektiririm diye uygulama yapan bay ve bayan yokmu sanıyorsun? Hayat senin hayatın ben sadece Dinen öğren ondan sonra ister sözle al de, ister şahit eşliğinde veya yazılı ver altınları, istersen geri almamak üzere ona ver ve hakkını helal et.. Hakkınızda hayırlısı. Allah tamamına erdirsin evliliğinizi Amin.
- +1 yıl
Esıme guvenıyorum
+1 yılİki hayat birleşmiştir artık. Eşiniz evlilik masrafları nedeniyle altından kalkılamayacak borca girmişse ona yardım etmek ilk sizin göreviniz. Yalnız yukarıda da belirttiğim üzere altından kalkılamayacaksa... Yani başka çareleri de araştırdıktan sonra son çare takılarınız olmalı. Çünkü o takılara sahip olmak da ömürde bir kere oluyor...
Allah yardımcınız olsun.
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen ben vermesem kim verıcrk
- +1 yıl
O sıkıntıları ben de çektim kızım. Çok iyi bilirim. Daha ay başında maaş alıyordum, borçlara gidiyordu. Eşimden takıları isteyemiyordum ama kara düşündüğüm zamanlar kendisi getirip bir bilezik veriyordu...
Biz o günleri sevgimizle aştık. Size de öyle mutlu evlilik yaşamayı diliyorum... - +1 yıl
İnsallah bizde oyleyız Allahını ıznıyle
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAltınların tamamı mehrinizse, bunu borç olarak verebilirsiniz.. Çünkü onlar sizin hakkınız.. Ancak mehriniz dışında olanlar varsa bunlar sizin zaten ortak malınız sayılıyor olması lazım..
Borç sonuçta eşinin borcu.. Yani onu öderken doğal olarak size harcayacağı iaseden kısacak..
02 Yorumla- +1 yıl
Verdim
- +1 yıl
İyi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılVermeyin
02 Yorumla- +1 yıl
Verdim
- +1 yıl
ok
Gizli Üye(30-35)+1 yılMehrini verme. Mehir senin hakkindir islama göre. Zaten dini olarakta erkek mehir vermezse evlilik gecerli olmaz. Mehir kadini guvence altina almak, evlendikten sonra erkegin ani bir ölumunde falan kadini bir sure idare edebilsin diye bir guvence sunar. Kendi altınlarını yani mehrini verme bir yerde dursun bence.
Ama eger dugunde takilan altinlar olabilir belki. Yine dugunde takilanlarda kadının oluyor ama erkek vermiyor milletten geliyor. Bu kisim mehir kismina giriyor mu bilmiyorum. Mehir olmuyor galiba bu kisim. Mehir erkegin esine, nikahtan önce vermesi gereken bir sey çünkü. Bunu dugune gelenler takıyor size. Bu nikahtan sonra takilan altinlari ev almak, borc kapatmak vs icin kullanilabilir. Ama dersen ki benim rizam yok yine ortak bir görüşte birlesmeniz gerek bu konuda.
Ama kadinlar olarak mehrinizi vermeyin derim. Ani bir durum, bir anda bosanma falan olur, calisiyor olsanizda elinize fazlasiyla nakit para gerekebilir. Calismiyorsaniz zaten bu mehre ihtiyaciniz var. Gider bozar harcarsınız. Borçları gecinebiliyorsaniz kazancinizla ödeyin ya da dugunde takilanlar kullanilabilir belki. Ama mehrinizi vermeyin bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim * kendi osteyımle evde arabada benım adıma o haklısın bosanma falan olursada evle araba benim adıma
Güvenmişsiniz ki evlenmişsiniz. Güvenirsiniz verirsiniz. Onun da size güvendiğine inanmışsınız ki, o da size geri alır. Basit bir denklem aslında.
Bu kadar kaygı, tereddüt ve endişe var ise o evlilik yürümez ki zaten. O zaman neden evlendiniz? İki birey evlenir, ve BİZ olur. BiZ olamadıktan sonra, neden evlilik?
Ki diğer açıdan, bu borçları eşiniz, sadece kendisi için mi yaptı? Hayır. Karşılıklı istekler için. Borçsuz bir evlilik istemek, aile huzuru için onun da hakkı değil mi ?
Konuları empati kurarak, karşılıklı anlayış ile incelemek aslında sorunu çözümlüyor. Bir de insanlar hem açgözlü olup, her şeyi istemek te, sonra işin faturası çıktığında ise, ortadan kaybolmak istemekte. Bu da doğru bir davranış değil.
Evlilik, iyi gün, kötü gün, hastalık ve sağlıkta diye yapılır. Yoksa ne anlamı var.
22 Yorumla- +1 yıl
Yemin ederim ıcımdekılerı anlatmıssını
Gizli Üye(25-29)+1 yılHrcamasaydı... Düğün yapmasaydı... O altın yeni kurulan bir aileyi desteklemek amaçlıydı. Millete rakılar açtırıp havalara uçturmak için değil. Türkiyede evlenmek tam aptal işi... takılıcak altına odaklanıp mal gibi 300-400 bin tl harcanıyor üstüne altınları satıyorlar 100-200 bin tl bile ancak tutuyor... 200 bin tl eksi de başladı aileniz afferin size 🥴👌 200 kat daha erken boşanma ihtimalini kazandınız parlak beyinlerinizle. Türkler beyinleriyle değil mabatlarıyla seçim yapar. amerika da bile türkiye kadar özentilik harvurup harman savurma yok varsa da adam 4000 bin dolar kazanıyor 1000 dolarlık son model ıphone 14 pro 256gb alıyor. maaşının 4 te 1 bizim burada 6-7 aylık maaşı kadar telefon alır... 5 yıllık maaşı kadar düğün harcaması yapar... 10 yıllık maaşı kadar araba alır... Elinde evi yok arabası yok bilgisi yok gider hisse senedi işine girer vs. ülkenin özeti mallıkta ilk 3. hedef aya gitmek.
22 Yorumla- +1 yıl
Turkkye enflasyonu yapılacak bısey yok
- Para & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu da cok sacma , bıkere oluyo dıye mekanı secen kadın , en ıyısı olsun dıye pahalısını alan kadın gelınlık dıye , esya konusu bastan asagı kadının secımı ama borc odemeye gelınce erkek odesın vermem altınımı oluyo beraber yasadgınız seyler ıcın hatta yuzde 90 ı kadının ıstegıyle olan seyler ıcın erkegı bunun altına ıtelemek ne derece dogru sızde durum tam tersıyse dusunursun ama degılse vermen gerekır
11 Yorumla- +1 yıl
Verdim
Para & Ekonomi konusunda 919 cevap paylaştı. Mehirmiş, altınmış bunlar dünyanın en saçma şeyleri.
Birlikte hayal ettiğin düğünü yapıyorsun, birlikte ev kuruyorsun, birlikte hayal ettiğiniz eşyaları alıyorsunuz orada birlikte yaşıyorsunuz ve tüm bunları yapabilmek için borca giriyorsanız o zaman o borcuda birlikte ödeyin. Hayat sizin hayatınız. Eğer benim olan eşimin, eşimin olan benim değilse o evlilik benim için anlaşmadan 1 adım öteye geçmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- Para & Ekonomi konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılHayır kesinlikle verme ve öncesinde açık açık konuş.. o zaman kendi düğünü kendin yapmışsın gibi bir şey oluyor. Kız anne babaları 15 yaşından başlıyor çeyiz eşya parası biriktirmeye nedense erkeklerin aileleri hesap etmiyor geline takılan altına güveniyor ben asla vermezdim
02 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim
- +1 yıl
Geçmiş olsun o zaman
Para & Ekonomi konusunda 463 cevap paylaştı. Kenarada koy güvencen olsun ama tabiki bir miktarını paylaş
13 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim
- +1 yıl
Amınn
+1 yılEvliysen o borç ikinizin borcudur, vermelisin
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Dine göre o kadının hakkı kardel
- +1 yıl
Aynen öyle
Aşırı fazlaysa borç verebilrsin ama bn borç kapatmak icn vermezdim ev almaya karar verirsek veririm sadece zaten eşim de borç icn bozdurmaz o kadr altını ev almaya kalkarsak bozar başka türlüsüne izn vermem
12 Yorumla- +1 yıl
Evimizde var arabamızda var esinde calısıyor duzenlı olarak o yuzden yarısını verdım
+1 yılBütün altınları bitirmek yerine yarısını verip kalanını bir şekilde halletmenin yolunu aramalısın. Bu borç kocanın evlenmeden önceki kendine ait şahsi borcu ise bütün altınları bitirme derim, ilerleyen zamanda neler olacak hayatın garantisi yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Dugun borcları ydı yarısını verdim
Eşe güveniliyorsa kesinlikle verilmeli çünkü o da zamanında sizinle evlenmek için birtakım zorlukları göze alıyor. Güvenilmiyorsa verilmeyebilir de yani paranın kötü bir şeye harcanmasındansa sizde kalması daha iyi olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Güveniyorum
Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ver tabi, borçlar için verilir, paradır yine kazanılır, paranızı verin, huzurunuzu vermeyin kimseye 😉
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,6b cevap paylaştı. Hayır altınlar son imdat noktasında olmalı biraz kemerleri sıkıp borçları beraber kapatmalısınız. Altınlar hayat güvenceniz olarak kalsın kenarda.
01 Yorumla- +1 yıl
Satık yarıdını
- Para & Ekonomi konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBorç ikinizin borcu evlenmişsiniz borcu ödeyecek durumun varken yardım etmiyorsan ben olsam boşarım seni
11 Yorumla- +1 yıl
Vicdanlı biriyim verdım
+1 yılKendin istiyorsan verebilirsin ama vermek zorunda değilsin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBorçlar evliliğiniz için yapıldıysa bence vermelisin.
10 Yorumla Ver tabiki ailesiniz artık siz birbirinize destek çıkmanız gerekiyor
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşin zorda kaldıysa eğer destek olmalısın kesinlikle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEv araba benim üzerime ayrılık olsa bile benim demişsin, yok öyle bir şey, mahkeme yarı yarıya pay ediyor. Senin üzerine olması hiçbir şey ifade etmez bunu bil. Ayrılık durumunda senden kötü kimse olmuyor bunu kafana yerleştir
12 Yorumla- +1 yıl
Esim bana verdikten sonra kimseye laf dusmez biz mutluyuz halimizden
Cevap sahibi+1 yılMahkemeye laf düşüyor işte kimseye değil, yani o kadar güvenme senin adına diye
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. zaten borcu kapatmak için o altınlar destek için
size verdiği altın varsa onlar ayrı düğünde takılan altınlar ayrı
01 Yorumla- +1 yıl
Satım
1. sorum şu: Bu borçlar,
kocanın kişisel borcu mu,
yoksa ikiniz evlenirken yapılan borç mu?
Şimdilik sorum bu kadar...01 Yorumla- +1 yıl
Dugun borcları
+1 yılHazır altını bozmak yerine taksitlensirip ödeme şansınız varsa daha iyi çünkü o borç biter ama altın, yerine tekrar zor konur her geçen gün yükseliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Esim zor durumda kalmaktansa altınsız kalıyım sorun dıyıl
Para & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bence vermelisin seninle bir yuva kurmak için girdi o borca sonuçta
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen o yuzden yarısını verdim
- Para & Ekonomi konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılvermelisin çünkü ortak bir dügün yapıldı eşin borçlarla bunalırken senin altınları saklaman doğru degil
01 Yorumla- +1 yıl
Verdim yarısını
- Para & Ekonomi konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEşine yarısınımı verdin altınını diğer altınlar nerde
013 Yorumla- +1 yıl
Bende
- +1 yıl
Onlarda gider dikkat et
- +1 yıl
Onları bana buraktı
- +1 yıl
Onları biyere yatırım yap
- +1 yıl
Evim var arabanız var yatırımlık bir durum yok
- +1 yıl
Sen bilirsin ozaman halime
- +1 yıl
Nezaman evlendin peki
- +1 yıl
burada detay veremeyen gerek yok
- +1 yıl
Bana takip ordan versen detayı
- +1 yıl
Hyr
- +1 yıl
tamam canım sen bilirsin ozaman burdan söyle halime
- +1 yıl
Hyr gerek
- +1 yıl
Niye söylemiyorsun halime sultan
Para & Ekonomi konusunda 11,9b cevap paylaştı. Güvenmediğin biriyle evlenmeyeceğine göre sorman bile hata
01 Yorumla- +1 yıl
Güveniyorum
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eşinle. problemlerin yoksa. ver mantıklı borclarsa hayatı paylasiyorsun sonucta
01 Yorumla- +1 yıl
Verdim
+1 yılVer ne olacak durumu iyi olursa bidaha alır kocan sonuçta
01 Yorumla- +1 yıl
Verdim yerini doldurmaya basladı bıle
+1 yılO altınlar size borç kapattırılmak için takılmıyor. Yine de kendi tercihiniz.
02 Yorumla- +1 yıl
Esıme güveniyorum verdım
- +1 yıl
Mutluluklar
+1 yılBazılarını kendine özel olarak bırakabilirsin çocuum haricinde tabiki vermelisin
03 Yorumla- +1 yıl
Verdim
- +1 yıl
Gözünü para bürümesin, hayat ortak evladım
- +1 yıl
AYNEN ÖYLE
Verme sonuçta altınlara mi güveniyor ki evleniyor..
01 Yorumla- +1 yıl
Verd
+1 yıleğer çok borcu varsa evet ama yavsça odenebiliecek ise yatırım yapmanızı tavsıye ederim
02 Yorumla- +1 yıl
Verdim
- +1 yıl
iyi yaptın
+1 yılÖyle bir zorunluluğun mu varmış? İleride kötü günleriniz için saklamalısın bence.
04 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim yarısı kaldı
- +1 yıl
Yani karar sizin, altın sizin...
- +1 yıl
Yarısını birikimi in kaldırdım
- +1 yıl
Anladım
Hayır verme sakın senin onlar borca giriyorlarsa girmeden yapsın biriktirsin sakın verme derim ben
09 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim yarısı kaldı
- +1 yıl
Esımın hatrına
- +1 yıl
Yok gayet iyiyıx
- +1 yıl
Olsun
+1 yılVerilebilir denetimi aksatma piyasa karı parası yiyen adamlarla dolu
01 Yorumla- +1 yıl
Esıme güveniyorum
+1 yılVermeyip napicaksin
Haciz gelince borctan senin oturdugun yere gelecek02 Yorumla- +1 yıl
Hafızlık durum yok
- +1 yıl
Hafizlik ahahahah
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam vermem benim sonuçta ya da yarısını veririm
03 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim
- +1 yıl
Olsun o kadar 😄
- +1 yıl
Aynen
+1 yılEvet, borçlar sizin sonuçta ileride tekrar beraber birikim yaparsınız.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
O altınlar kocanın zaten, vermeli miyim derken?
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır benim mehrım bana ayıt bana alınan bısey verip vermemek bana kalıyor ben izin vermeden alamaz
- +1 yıl
Yanlış sin
- Para & Ekonomi konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılVermek zorunda değilsin ama verirsen sen rahat edersin
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı hatayı bende yaptım, bir süre sonra boşandı benden başkasıyla evlendi. Sevgilide olsanız, evlide olsanız asla baş eğmeyin kimseye !
01 Yorumla- +1 yıl
Evlendıysek birbırımıze yardım etmeye mejburum
Hepsini verme derim ben.
01 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdim
Bence altın çok gereksiz gösteriş elbette eşine vermen güzel bir davranış ya da kolunda boynunda altın taşıyacağına gez dolaş onları satıp daha mantıklı bence
01 Yorumla- +1 yıl
Zor gunler ıcın
Para & Ekonomi konusunda 14b cevap paylaştı. ödemede zorluk cekmiyorsanız daha bozdurmayın
02 Yorumla- +1 yıl
Bileziklerini verdim kolyem kaldı
Hayır asla vermem gidip kendi çalışıp versin benim altınlarıma dokunamaz ha eğer cidden çok zor durumdaysa minik bir kısmını veririm
01 Yorumla- +1 yıl
Kız az vicdanlı ol
+1 yılEğer evlenmeden önceki borçlar sa borcu olanı almayın yani fşfşf eğer sonrası ise yardım etmen lazım onun güvenini sen biliyorsun sonuçta
01 Yorumla- +1 yıl
Güveniyorum
+1 yılKesinlikle hayır.
bunu yapan çok çok fazla kişi ileride pişman oluyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Verdim
- +1 yıl
Umarım pişman olmazsın..
- +1 yıl
Olmam
Sonuçta evlisiniz çok borç varsa bi miktar ver derim
01 Yorumla- +1 yıl
Yarısını verdım
+1 yılVer gitsin kendini vermişin altınımı esirgicen
01 Yorumla- +1 yıl
O altınları da beni almak ıcın verdı
Demekki neymiş efendim birikim yapmadan evlenmiyomuşuz
04 Yorumla- +1 yıl
Bu zamanda birikim yapmayı beklersek 60 yasından once evlenemez erkeklr
- +1 yıl
Huzurunun kacıcago bısey yok evim var arabamda var o yuzden yarısını versım
Onlar senin mehrin vermek gibi bir zorunluluğun yoktur eğer verirsen de insafına kalmış bir durum
02 Yorumla- +1 yıl
Borc altında kalmaktansa Ustumde tanımak yerine yrıını verdım
- Para & Ekonomi konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılKarar sizin
10 Yorumla
+1 yılVermen en doğru olanı. kanimca tabii
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYani ver de hepsini deyil
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılİyi günde kötü günde diye imza atmadın mı?
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılVermek zorunda değilsin. Sana kalmış
10 Yorumla Ver tabii ki
Sonuçta ikinizin yuvası, zorlanmanıza değmez00 YorumlaEvet sonra altınlarım dizi dizi şarkısını sürekli kapatırsın ama hahaha
00 Yorumla
+1 yılBu fikri burada almanız yanlıd uygun değil
03 Yorumla- +1 yıl
Fikir sordum
- +1 yıl
Ben söyliyimde size kalmış
- +1 yıl
Sıkıntı yok
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?