Bildiğim kadarıyla Tanrı, kitap, din inançları yok ve hepsini yok sayıyorlar ama hiç mi düşünmüyorlar "ya varsa diye" ?
O zaman naneyi yerler.
Tanrı doğru yolu gösterir umarım size 🤲
Bildiğim kadarıyla Tanrı, kitap, din inançları yok ve hepsini yok sayıyorlar ama hiç mi düşünmüyorlar "ya varsa diye" ?
O zaman naneyi yerler.
Tanrı doğru yolu gösterir umarım size 🤲
Şu seviyesiz, ahlaksız, terbiyesiz sohbeti bir bitiremediniz hala. Mini minnacık bir beyniniz var, kendi çapınızda doğru yolu buldunuz da başkalarının yanlış yolda olduğuna kanaat getirip onların da sizin gibi doğruyu bulmasını istiyorsunuz ne kadar da naif, insanlara grizekalı muamelesi yapıp megaloman gibi kendinizi doğru zannetmeniz ne de kibar bir hareket. Üstelik kendi zırva inancınızı başkalarına dikte etmekten de hiç geri durmuyorsunuz, bir satanist gelip benim taptığım yüce şeytana sende taparsın umarım dese kıyametleri koparır, bir yerlerinizi yırtarsınız ama insanlara inanç tavsiyesinde üzerinize yok. Daha kötüsü ne biliyor musunuz? Yaptığınız bu terbiyesizlikleri kendi çağınızda iyi niyet, masum istek falan şeklinde değerlendirip en ufak bir haksızlık etmiş gibi hissetmemeniz. Bir akıllı sensin zaten kimse "Pascal Kumarı" nedir duymadı o kadar cahil herkes naneyi yemek istiyordu. Gerçekten ben bu ülkede bu kadar kıt akıllı olduğuna inanmak istemiyorum, bu platformda 4-5 kıt bir araya gelip farklı farklı 300-500 kullanıcı gibiymiş gibi davranıyor diye düşünmek istiyorum çünkü aptl nüfusu bu kadar fazla olamaz, olmamalı. İnsan biraz kendini geliştirir, azıcık genel kültürünü arttırır be, boş kafayla nasıl hayatta kalabiliyorsunuz zor olmuyor mu? Ateistlere söv, deistlere söv, panteistlere söv, benim gibi agnostiklere söv diyeceğim ama duymadığın şeylerdir muhtemelen, seninle aynı inançta değilse atayizdir kesin. İnançsızlara hakaret et, biri gelip senin uyduruk Tanrının hayali inancının kolpa adetlerine birileri bir şey derse kıyameti koparırsınız değil mi? Saygı duy saygı duy, nah sana saygı, nah senin dinine saygı. Önce o saygı hak edilecek, böyle terbiyesizlik yaparak saygı hak edilmiyor.
Korkuyoruz biraz ama zaten öleceğiz ve hayatın ne bir anlamı ne de bir zevki yok. 19 yaşına gelmişim hala bir kız bana "seni seviyorum" demedi nesi güzel ki bu hayatın onu kaybetmekten korkayım.
Artık saldık battı gemi nereye giderse cennete cehenneme giden geleni gören duyan var mı iki tane kıçı kıytırık kulaktan dolma şeylerle insanları kör ediyorlar
Peki ya senin tanrin yanlışsa başka tanrı varsa o zaman sen naneyi yedin. Biri sana arkadaki duvarda kan lekeleri var inanmazsan yanacaksın dese kesinlikle doğru der misin demezsin. İşte bu korkuyla alakalı
Cevap
5Cevap
Şu misal bak olaya
Madem tanrı var yeniden peygamber yollasın yeniden kitap indirsin güncelleme getirsin
Yooo ne alaka tanrı varsa Arap dini doğrudur tanrı yoksa Arap dini de yanlıştır kafası cidden IQ 50 Seviyesidir.
kendilerine göre rahatlatıcı bahaneleri var. ölüme de inanmıyorlar ki.
Öldükten sonra senin inancın ile ateistin inançsızlığı arasında ne fark var ki?
Korkmak bir şeyi değiştirmiyor onlar gerçekle yüzleştiler artık
Günahkâr ve inançlı bir insan da cehennemden korkabilir ama bu onu dinden çıkarmaz tam tersi inandığı için korkuyordur zaten...
korkmuyor aveller. çünkü hiçliğe karışacaklarını sanıyorlar. kötülük yapanların yanına kar kalacak sanıyorlar
dogru sayiyolar yok sayiyolar evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?