Memurum, güzelim ama çok seçiciyim. Bir de küçük bir ilçede olduğum için kimseyle tanışamıyorum. İnternet üzerinden konuşsam da o insanları ciddiye alamıyorum ya da o insanlar gerçeğe dökmek istese kaçmak istiyorum. Evlilik istiyorum ama korkuyorum iş ciddiye binince kaçıyorum. Daha önce biriyle bile öpüşmedim fırsatım olmadığı için değil evlenmeden bir şey yaşamak istemediğim için. Ailem olsun istiyorum ama olmuyor neden bilmiyorum. Çoğu kadının ve erkeğin hayal ettiği bir imkandayım ama yine de yalnız olunca tadını çıkaramıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim bilmiyorum. Acaba cidden evde kalmış olabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlendim bosandim. Bu islere ozellikle kadin olarak ve ozellikle calisan ve parasi olan kadin olarak cok heveslenmeyin derim.
Erkege evlenince hicbir sey olmuyor. Anne evindeki hayati devam ediyor gibi bir sey ve bunu bekliyorlar zaten. Ben evleneyimde sorumluluk alirim diyen kac erkek gördünüz?
Ama biz kadin olarak bir de para kazaniyorsak o eve maasli hizmetci oluyoruz. Kadinlar kariyer konusunda gelisme gosterirken arkamızdan erkekler gelisme gostermedi. Erkekler ayni hayatina devam ediyor, ustune kadin calistigi icin evin gecim yuku de ustunden kalkıyor.
Ben ozellikle destek göremediğimden, hem evde hem disarda calistigimdan, esime hem hizmet anlaminda hem maddiyatta faydam varken onun bana sagladigi hicbir yarar fayda gormedim.
Ben bu sebeple de bosandim, turk erkekleri kendini duzeltmedigi, calistigi is disinda sorumluluk almadigi surece, ev isleri, yemek, cocuk bakimi konularinda yeterli destegi saglamadigi surece yuva yıkılması kacinilmaz.
Cogu kadin zaten bu kadar sorumlulugun altima girmeye gozu korkuyor, evlenmek istemiyorlar artik. Her seyi ben yapacaksam niye evleniyorum diyorlar.
Ilerde turk erkeklerinin, evlenecek kiz bulamayacaklarini dusunuyorum bu sebeple. Kadinlar yeni modern yasama ayak uydururken, erkekler eskiden gelen gelenekci ataerkil yapıya sahip cikmak istiyorlar. burada da bir catisma oluyor.
Kendi degerini farkında olmayan kadinlar bu gelenekci, ataerkil yapiyi calissalarda surduruyor zaten ama ben o kadar degersiz bir kadin degilim kimse kusura bakmasin. Kendisine maasli hizmetci olmayi yakistiran hanimlar evliligi surduruyor zaten. Agir oldu bu cumlem belki ama gercekler bunlar.
Evlilik ortaklik sozlesmesidir ama bu ulkede %90 kadin uzerinden doner tum işler. Ben bir erkege maasli hizmetci olmayi kendime yediremedim ve ayrıldım.
Bu ulkede cogu erkekle ortak bir yasam ve paylasimci bir hayat kuramazsiniz kolay kolay. Destek olanlarda %30 oraninda dahi destekleri olmuyor. Bircok erkek kocaligi da, babaligi da bir luksmus gibi yansıtıyor ve yapiyor.
Sofrayi toplamasi luks, cocukla ilgilenmesi luks, sizin banyo yapabilmeniz icin cocukla ilgilenmesi luks. Size 40 yilin basinda kahvalti hazirlamasi luks.
Erkekler iş disindaki tum hareketlerini bir minnet gibi sunuyor sizlere. Bunlari sadece kendi yasamim icin degil, cevremde gorduklerimden de soyluyorum. Ailem, akrabalarim, cevremde is yerimde evli calisan cocuklu kadinlari da gozlemlemis biri olara soyluyorum.
Eger bir turk erkeginin size gercekten destek olacagini düşünüyorsaniz, bir elmanin yarisiyken tum elma olmaya raziligi varsa evlenin. Yoksa evli olsanizda yarim elma olarak kaliyorsunuz ve her seyle tek basiniza mucadele ediyorsunuz. benim babam beni bir erkege maddi manevi hizmet edeyim, kole diye yetistirmedi. sizi oyle yetistirdilerse bilemem.
Evliliginde adabi var, erkeklerinde evlilikte bir ton gorevi var islerine gelmediginden yapmıyorlar, cogu iş hayati disinda baska seylere ellerini sürmüyorlar. Iste mesaileri bittiyse bitti artik daha calismiyorlar. Evde bedavaya gic calismiyorlar. Bekar olup ve tek yasayip evlensemde su isleri kadin yapsa diyenleri de cok gorursunuz. Cok buyuk bir kismi icten içe bunu düşünüyorlar. Ama calisan kadin istemektende geri durmuyorlar.
Bir sey istesen, destek yoruldum diyorlar. Biz kadinlar robotuz ya cunku yorulmuyoruz. Bu durumda ya evlenmeyeceksiniz ya da kapının önune koymasini bilecekseniz. Kusura bakmayinda kapının önüne koyacak yurek ve cesarette olan kadinlarda az bu ulkede. Ekonomik ozgurlugu olsa dahi yapamıyorlar.
Ben cocuk yokken ayrildim, tek basimayim, cok rahatim. Bu ulkede evlilikte, ebeveynlikte en cok kadina zulüm. Bu ulkede evlilik en cok erkege yarayan bir sey. Bir de calisan kadin olup eve para da getiriyorsaniz degmeyin sehzadelerimizin keyfine. Bunu da farkinda olduklari icin artik atanmis, memur kiz istiyorlar zaten.
Baktilar ki bize düşen iş yok, ben destek olmasamda kadin her isi yapıyor, neden ben ek is yapmadan yorulmadan, havadan eve bir maas daha girmesin ki? Daha iyi evde otururum, daha iyi hayalimdeki arabayi alirim, her ay 50 girecegine 100 girer diye dusunuyorlar.
Eger kadinsaniz gururunuzla 40-50 bin liranizla hayatinizin keyfine bakmanizi tavsiye ederim. Varsin 50 bin daha girmesin eve. Siz o 50 bin icin cok sey veriyorsunuz erkege ama o sizin getirdiginiz 50 bine hicbir sey vermiyor, hicbir destek vermiyor. Ben calisan kadinla evliyim, ozellikle istedim ona yuk olmayayım diye dusunmuyorlar. Yıkılıyorda yıkılıyorlar ustunuze.
Ha yok ben aptalim denemeden anlamiyorum diyorsaniz buyrun evlenin. Ama sonra o evlilikten kolay cikabilir misiniz, evlendiginiz kisiyle rahat bosanabilir misiniz yoksa tehdit vs mi edilirsiniz, bir de cocuk yaptıysanız onunla beraber nasil bosanirsiniz artik siz dusunun.
Cunku turk erkekleriyle medenice bosanmak pek kolay olmuyor, haberlerde de görüyorsunuzdur. Bir de adamlar hizmetcilik yapip ustune para getiren kadini da kolay kolay bırakmak istemiyorlar.
Siz dusunun bakalim kizlar. Evde her iş siz farkinda olmadan halloluyor, yemeginiz önünuzde hazir, donlariniz vs yikanmis hazir dolapta, sivi sabunu bile sinirsizcaymiscasina hic bitmeden kullanabiliyorsunuz her sey hazir siz elinizi vurmadan, bir de üstüne siz daha fazla calismadan eve bir miktar daha para giriyor. Siz olsaniz bu luksu ve konforu bırakır misiniz? Iste erkeklerde birakmak istemiyor.
Siz ondan ayrilirken hicbir maddi talep etmesenizde elindeki para getiren hizmetciyi kolay kolay birakmak istemiyorlar. Bosanmak istediginizde de artik nasil bosanirsiniz bilmem. Turk kizlari olarak cok iyi karar vermeniz gereken bir sey evlilik.
Ben bazi seyleri erken gordum ve erken karar verdim, cocuk vs yok. Calisan kadinlar olarakta bu ulkede, turk erkekleri de karsi cins oldugunuzu dusunurseniz, zihniyeti, ataerkilligi vs de dusunurseniz kadin icin evlenecek cok ciddi sebepler yok. cok iyi karar verin derim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Armut piş ağzıma düş yok! 😅
Ne bekliyorsun ondan kaçıyor bundan kaçıyorsun!
Yer mekan ve zaman bahanedir. Önemli olan kişilerdir!
Evlilik kaderdir. Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırari kader ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır cüzi irade de denir!
Evlilik ilişki sevgili bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir!
Boş boş beklemek istemek ile olmaz!
Şahsen ben reel hayatımda adım atmam. Gidip de bir kadın ile tanışmam. Tanışabilir miyiz demem! 😅
Bana göre hoş değil!
Evde kalma diye bir şey yoktur. Kişi istediği yaşta evlenebilir. Evliliğin yaşı yoktur ancak boş boş beklemek istemek ile hiçbir şey olmaz!01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvde kalmamışsın, evde kalmayı tercih etmişsin. Önünde iki seçenek var.
1) Kendi çapına uygun kendinden birkaç yaş büyük ya da birkaç yaş küçük biriyle, aşırı seçici olmadan anlaşıp evlenmen.
Evlilik ve chat sitelerinde boşa vakit geçirme, yüzde 90'ı sapık ve skor kovalama peşinde. Mümkünse aynı iş ortamındaki kimseyle de evlenme, ikiniz için de sıkıntı olur.
Senin evlilik yapabileceğin kişiler genellikle
Polis, jandarma veya öğretmen olur.
2) Ailenin sana uygun bir eş bulup görücü usulüyle evlenmen.00 Yorumla
1 yılBen de karşılaştım mesela senin gibi kızlarla. Kızla iyice haşır neşir oluyorum aynı üniversitede okuyoruz görüşelim diyorum tamam diyor görüşme günü yaklaşınca kaçıyor. Hayal kırıklığına uğratıyor beni. Ya hani sokaktan sıradan biri olsam anlarım, ya bu kız beni bilmiyor etmiyor nerede yaşadığımı ne olduğumu bilmiyor bu yüzden gelmiyor diyorum. Ama öyle bir durum da yok yani, aynı üniversitede okuyoruz sonuçta kaydım belli adresim belli iken görüşmeye gelmemek de gerçekten korkaklık oluyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
89
Cevap
143Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır evde kalmak diye bir şey yok herkes evlenmek zorunda değildir
10 Yorumla
1 yılHayır tatlım. Evde kalmak durumu yok. Doğru zaman ve insan kavramı var seçimlerde. Net üzerinden ciddiye almamak genel olarak evet mantıklı iyi insan az çıkıyor nette.
Kafana uyan biri çıkar bir gün. Seçilmem seçerim olarak kalsın mantığın her daim😎👍🏻🏆
00 Yorumla
1 yılYaş ilerledikçe, insanlar seçici olmaya başlıyor. Artık birşeylerin farkına varıyor cunki. Farkına varmak ise, ilerde oluşabilecek tehditleri sıkıntıları insana gösterir o yüzden kaçıyorsun. Bu sadece sana özgü değil şu zamanda 28 in aşan neredeyse herkes bu durumda.
Dilerim gönlüne göre birini bulursun ve mutlu olursun. Ama unutma ki kimse sürekli mutlu ve huzurlu olamaz. İlişkilerde ve evliklikte yol sürekli aynı değildir. İnişli cikislidir bunda dolayında aciyoda tatlıyı da yaşamak demektir bu.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılŞu "evde kalmış" lafını lütfen sildirelim mi tdk ve hafizalardan.. evlilik başarı olarak görülmüyor artik ayaklarin uzerinde durmak kimseye muhtaç olmadan yaşamak başarıdir.. 30 yaş evlilik için geç değil kendini buna zorlama.. çıkarsa karşına hayırlı biri neden olmasin. Ama illede evlenmek zorundayim diye kendini buna mecbur hissetme.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yıl1) Erkekler, ben seçiciyim diyen kadınlardan uzak durun. En ileri düzey narsistler bile bunların ancak getir götürünü yapar.
2) yazdıklarının bir kısmı yalan dolan. En basitinden profilinde belirttiği yaşla gerçek yaşı bile tutmuyor. Yalan bu tayfanın bir yerlerine yuva yapmıştır.
3) evet evde kaldın.30 Yorumla Seçici olduğun için olabilir mi? Kadınlar hep tipi güzel olsun mesleği iyi olsun karakterli olgun olsun vicdanlı olsun saygı duysun ilgili olsun , kısaca hep melek gibi adam ararlar. İnsanda kusur olur. Ama kadınlar kendine denk birini ararlar ve onlar daima iyi kazancı olanlar olur. Karakter bahane zengin olsun yeter diyorlar. Artık böyle düşünüyorum.
14 Yorumla
Soran1 yılZenginlik aramıyorum ama benden yüksek alsın birikimi de olsun istiyorum yani ben birikim yapıyorken karşımdaki erkek de geleceğine azıcık da olsa yatırım yapmış olsun istiyorum. Bunda da abes bir durum yok bence. İçim ısınmıyor yani bu adam benim kocam olabilir hissi gelmiyor. İçim ısınsa karaktere de bakacağım ama işte olmuyor
- 1 yıl
Benden yüksek kazansın 😂 bak sana bir şey diyeyim mi. Neden böyle düşündüğümü. 15 yıl çalıştım birikim yaptım ev parası biriktirdim. Ve hayatım da bir sevgilim oldu evleneceğim dediğim tek bir kadın. Mesleğimi bırakmamı söylemişti onun için bıraktım ve sonra iyi gelirim olmadığından terk edildim. Yani siz kadınları gerçekten çok iyi tanıyorum. Nerden deme psikolog tarzında binlerce kadını dinledim yardımcı oldum. Kim karakter aradıysa hep parası olanla evlendi. Yani burada karakter olgunluk saygı sevgi ilgi adam gibi adam arıyorum demeyin. Mesleği kazancı iyi olsun yeter sizler için. Adam gibi sevilmeyi kadınlar hak etmiyor.
Soran1 yılKendi yanlış seçimlerin yüzünden başkalarını neden suçluyorsun ki? Erkekler kadından az kazanınca kompleks yapıyor bu yüzden kazancının iyi olmasını istiyorum. Ayrıca günümüzde para çok önemli para önemsiz diyen bir yerinden sallıyordur. Ben bana değer verecek erkeği arıyorum. Seçiciyim demiştim yoksa bana denk gelmedi mi zengin adamlar sanıyorsun? Tek paraya baksaydım şimdiye kaç kere evlenmiştim. Önce kendi seçimlerini değerlendir sonra başkalarına bakarsın
- 1 yıl
Hahaha çok iyi güldürdün beni 😂 para önemsiz diyorum ben. Parayı önemsesem çoktan evlenmiştim. Bana değer verecek birini arıyorum diyorsun. Ama bak dürüst olalım ben belki 200 binin üzerinde kadını dinledim. Hepsi de şunu söyledi. Biz kadınlar ahlaklı dürüst edepli bizi seven saygı duyan be ilgi gösteren değer veren adamlar isteriz , ama gider parası olan geçimi iyi Olan istediklerini alacak olanlarla evleniriz dediler. Ben herkesi aynı kefeye koymuyorum. Ama şunda da dürüst olalım. Adam gibi adam çıksa karşınıza be sizi gerçekten sevse gerçekten karakterli olsa sırf kazancı iyi değil diye reddedersiniz. Burada hayır alakası yok demeyin. Ben Facebook’ta bile bununla ilgili oylama yapmıştım. Sonuç yüzde 89 . Ben seçimimden memnunum. Yalnızlığı tercih ediyorum. Ama bu benim tercihim. Çünkü ; yanlışlarla doğru bulunmaz.
Gizli Üye(30-35)1 yılBacım memursan ne diye evlenmek istiyorsun rahat mı batıyor ? 30 yaşında evlenmemiş bir de memur kadin evde kalmış değil, dünyada cenneti yaşayan kadındır.. arkadaşlarınla tatile gt, gez paranı ye. Evlenip hem erkeğin hem de ailesinin derdini ne çekeceksin valla bak dertsiz başına dert açma.
10 YorumlaYaş 30 ama hâlâ ne istediğini bilmiyorsun kendini tanı azcık ne istediğine karar ver hem evlenmek istiyorum diyosun hem korkuyorum diyorsun hem de kimseyle tanışmıyosun ne istediğini bil aw
Ayrıca evde kalmak tabiri ne aq ister evlenirsin ister evlenmezsin10 Yorumla
1 yılSeninle yaş dışında herseyimiz aynı. Arkadaşımın 2 çocuğu var. Ben hala bekarım. Evlenme konusunda ise sanırım gözüm biraz fazla yükseklerde. O yüzden her kadını beğenmiyor yalnız kalmaya devam ediyorum. Bi de memur olunca kişi biraz daha seçici oluyor. Yanıma denk olsun, oturup kalkmasını bilsin, eğitim düzeyi de iyi olsun diye ilk akla gelen şeyler. Dediğim gibi sanırım şartları değiştirmek lazım, ya da aynı şekilde beklemeye devam edip belki çıkar kafasıyla devam. Hersey gönlünce olsun 🙂
10 Yorumla
1 yılBana sorarsan yasa çıkarılmalı 30'dan önce evlilik yasaklanmalı. 30 öncesi insan aklıyla pek hareket edemiyor sadece duygular ön planda oluyor bu yüzden de yanlış seçimler ve doğal olarak eziyet dolu evlilikler söz konusu oluyor
İnsan kendi aklı ile hareket etmeye başladığı olgunluğa erişince çok daha az hatalı seçimler yapıyor
11 Yorumla- 1 yıl
Ayakta alkışlarım seni
Kişisel tercih meselesidir. Seçiciyim demişsin. O zaman normal. Seçicilikte ki kriterlerin tam olarak nedir? Yani neye göre seçim yapıyorsun kendine bu soruyu sormalısın. Yakışıklılık mı? Sosyal statü mü? Yoksa el alem ne der mi? Bunlara göre düşünüp değerlendirme yapmalısın. Eğer nedenini bilmediğin seçiciliğine devam edersen bir 30 yıl daha evinde kalabilirsin. Şaka tabii ki de. Sadece takılıyorum. Hakkında hayırlısı olsun. Rabbim senin de gönlüne göre birini nasip etsin.
00 YorumlaKadınlar neden 30una gelene kadar evlilik düşünmeyip, 30 undan sonra hemen evlenme derdine düşüyorlar ki? Hayatında hiç mi karşına sana değer veren ve seni önemseyen biri çıkmadı. Eminim çıkmıştır ama 20 lerin başında ama 25lerin başında fakat o zamanlar kabul etmediğin için şimdi seçeneklerin azaldı. Üzgünüm ama her 30 a gelen kadının sonu kendinden 5-10 yaş büyük birisiyle evlenmek zorunda kalmaları. Bu kişilerin çocukları bile olabilir.
10 Yorumla
1 yılGüzelsin ama kimseye pas vermiyorsun. Yakında yaşlanmaya başlayacaksın. O zaman da kimse bakmaz suratına. Genelde senin karakterinde olan kişilerin cinsel hayatı da berbat oluyor. Evlensen bile çok sorun yaşarsın.
***Senin için en iyisi yalnız yaşamak. Madem böyle mutlusun. Yapacak bir şey yok beybi...
00 Yorumla
1 yılya böyle bir şey yok birisine planlı olarak aşık olamazsın aşk spontane gelişen bir şey. Kendini şartlsyıp zorlayıp bir şekilde birisini bulup evlenirsen ileride mutsuz olman işten bile değil. Bu kafa yapısından çıkman lazım bir defa.. en azından kendi iyiliğin için lütfen 👋🏽👋🏽
00 YorumlaKime göre neye göre
Bugün işyerinden bir kızla öylesine sohbet ettik insan kaynakları kendisi 22 yaşında nişan yapacağım diyor 1 ay sonra diyor
Dedim nişanlın kaç yaşında 32 yaşında dedi
Sende biraz yaş aralığını açmalısın diye düşünüyorum
Yani 40 a kadar sınırı koy07 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka ya aptal kızlar yüzünden dayimiz yaşında adamlar ile mi evlenicez 6 yaş büyük ile evleneceğime 3 yaş küçük ile evlenirum
- 1 yıl
Evet 6 yas büyük dayı benim için evde kalirm daha iyi
- 1 yıl
Ben yaşlı istemem göstermiyorsa bile 5 yaştan büyük olmasın
1 yılHayatına alacağın kişi elbette seçici olucaksın.
Evde kalmış filan hiçde takma
Mesele doğru zaman, ve doğru kişi
Yoksa evlilik olsun die evlilik yapılmaz. Bçyle düşünüpde kendini boşluğun içine sürükleme.
Ayrıca nette öyle hayata olumlu birini alınacağını sanmıyorum. Arayış değil ama çevrende sosyal biri olmaya bak derim00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılTek derdin bu olsun. Her şeyin hayırlısını versin. Kötü biriyle evlilik yaşamaktansa bekar kalmak iyidir. Bana kalsa hiç takma derim. Ben de 30 yaşındayım hiç takmıyorum. Nasipte varsa olur olmasa olmaz. Ben daha önce bir şeyi çok istedim diledim eninde sonunda oldu ama hayrını görmedim. O çok istediğim şeyden vazgeçmek için dua etmiştim.
00 Yorumla Yoo memursan en güzeli. Evlenen evde kalır😅 artık en mantıklı evlilikler 30 dan sonra yapılıyor
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeçici ol boş ver. Takıldığım bir kadın var 36 yaşında... önüne düşen fırsatları seçmemiş. Şimdi bana sardı aile istiyorum diye. 1-2 haftaya ayrılırım herhalde. Aile kurmak istiyen kadın 20-30 arası bu defteri kapatır. Tahminen hayatından belki 150-200 erkek geçmiş. Çoğunu da son bir iki senesinde yaşamış sanırım.
00 Yorumla30 yaşında olduğun için değil de bu yaşa kadar öpüşme bile yaşamadığın için iyi bir evlilik yapma ihtimalin düşük. Karşı cinsi hiç tanımadan yatağa gireceksin bir sürü sorun, travmayla uğraş dur işin yoksa.
14 YorumlaTanıştığın insanları tam anlamıyla beğenemediğin için kaçıyorsun. Gerçekten hoşuna giden bir insanla tanışsan farklı olur, kendin bile inanamazsın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bende senin erkek versiyonunum sanırım yas 41 ama
kamuda üst düzey bi işim var maasım iyi. ev araba sorunu yok. yakısıklıyım. boy pos fizik olarak iyiyim. spor yaparım. baska kızlar neye bakar. bende de böyle kısaca.
00 Yorumla
1 yılseçicisin çünkü insanları oldukları gibi sevmeyi öğrenememişsin. hatalarını ve kusurlarını absorbe edebileceğin birini bul ve bu hatalarıyla kusurlarıyla onu kabul edersen evlenebilecek bir kişiliğe bürünürsün
00 Yorumla
1 yılGenelde kadınların 25-30 arası evlenmesi gerek diye düşünüyorum çünkü 30 yaşına geldikten sonra çok seçici oluyor kadınlar kimseyi beğenmiyor. Tabiki bu evde kaldın demek değil sadece biraz şans ver birilerine.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılKadınsın, kadın için evde kaldı demeye utanmıyor musun? çok ciddi soruyorum? Başka insanlara yok tamam da kendine de saygın yok belli ki
30 Yorumla
1 yılHayır evde kalmış sayılmazsın
Evde kalmak kelimesi çok saçma
Kendi ayakları üzerinde duran bir bireysin ne güzel, illede evlenilecek diye bir şey yok bende iş ciddiye binince vazgeçenlerdenim , yani kafana takmamaya çalış
Kendini üzersin sonra
10 Yorumla
1 yılBak biraz mantıksız gelcek belki ama bi dene derim ailenle görüş
Görücü usulü insanlarla tanış onlara hayattan beklenitlerini neden evlenmek istediklerini
Nasıl bi aile istediklerini sor
Sakın ha değiştireceğni düşündüğün biri ile evlenme asla değişmesini istemicen birisi ile evlen10 YorumlaYok 30yaş ideal evlilik yaşıdır bence sen adım at birine yani dediğin gibiysen kimse reddetmez belki de reddedilmekten korkuyorlar o yüzden kimse açılamıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİnternet ortamı ciddiye alıncak bir ortam değil, her şey nasip kısmet elbet gönlüne göre biri çıkar ama fazla seçici olma işte o zaman yerinde kalırsın
10 Yorumla
1 yılKesinlikle hayır!
Eski tabirler bunlar... Herkes istediği yaşta evlenebilir... Bu yaşa gelip te evlenmemiş insanlar şanslı ben ce, hayat nekadar geç hırpalamaya başlarsa okadar iyi😉10 Yorumla
1 yılKaşınıyorsun bence.. Canın dert istemiş, batmış rahatlık.. Al maaşını otur aşağı ye iç gez toz.. Hem işsiz hem fakir hem evde kalmış onca insan var bunu düşün Şükret
10 Yorumla
1 yılSen benim kopyamsın tek farkımız ben memurluk için çalışıyorum bazı şeyler nasip işi bilemiyoruz bunu hele bi de kız olunca seni seviyorum demek kolay değil üstelik küçük bi yerde yaşıyomuşsun
Benimde üzüldüğüm her haltı yiyip evlenenle var senin benim gibiler bekâr inşallah hayırlısı budur güzel olan budur daha sonra bi bakmışsın çok daha iyileri olcak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKararsızsın ve ne yapacağını bilmiyorsun. 40 yaşına da gelsen evlenemezsin kararsız olursan. Bir yaştan sonra da evlilik için de zaten kimse bakmaz
00 Yorumla
1 yılEvde kalma diye bir durum yok, Etrafimda bu baskı nedeniyle yanlış evlilik yapmış mutsuz, boşanmış kişiler var. Doğru kişiyi bulduktan sonra her şey yoluna girer.
00 Yorumla
1 yılŞu eski ozellikle de kadınları hedef alan lafları kenarıya mı bıraksak artık ya. Evde kalmak ne ola ki? :s Dogru zaman, doğru insan... olmuyor ise de zorlamaya gerek yok. Kader, kısmet.
00 Yorumla
1 yılİnşallah sonun 35 yaşında evlenmedim doğru erkeyi bulamadım diyen ablalardan olmaz zor burada eli yüzü dugmxgun birileri var veya kendi kurumuna git kurum içi evlilikte olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Beğenmek, bağlanmak zor geliyor. Sanırım müzmin bekarlığa geçiş yapıyoruz hep birlikte. Dış görünüşü tolore edebilirsek aslında insanlar benzer önemli olan saygılı huzurlu insanı bulmak
00 Yorumla
1 yılBende çok seçiciyim. şu an duygusal olarakta bir boşluktayım ama sırf bu yüzden herkese yanlamıyorum ya da konuşmak isteyen olursa da kolay kolay yanaşmıyorum. Seçicilikten kastım tip değil kesinlikle uyum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılevet evde kalmışsın umutsuz bir vaka olarak görünüyorsun. kurtuluşun reçetesi var ama sen iğne olmak istemiyorum diyen feryat eden hastaya benzediğin için doktor kar etmez.
00 Yorumla
1 yılHer defasında kaçtığın için olmuyor. Kriterlerini belirle ve buna uyuyor gibi görünen birileri varsa tanı onları. Korkma. Tabii cinsellik yaşa demiyorum ama evliliğe doğru gitmeyi dene yani.
00 Yorumla
1 yılBir erkeğin sende arzu yaratması gerekiyor. Başka türlü ikna olamazsın. Eskiden erkek peşimizden koşardı şimdilerde ah desek kafalarını çevirip bakmıyorlar bile
02 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
- 1 yıl
Ne eğitimcisisiniz
Bende 24 yasindayim birikimim var işim var ama aday yok hayirlisi bende cocugum olsun onu gezdireyim ve uykusuz gunler yasayim bunlar tatli telaslar hayirlisi
00 Yorumlasen kusursuzmusun ki çok seçiciyim diyorsun önce kendi artı eksilerine bak sonra karşındaki insanın eksi artılarıyla değerlendir bence
hee şunuda demiyorum berduş sersesi çapulsuz birinede ok deme tabikide
ama sana olan tavsiyem şudur:
senin eksi olan yönlerin karşı tarafta artı ise
onun eksi olan yönleri sende artı ise orta yol bulunur birazda sevgi saygı sadakat olursa mutlu olunur diye düşünüyorum nacizane fikrim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı. Müjde; evde kalmamışsın. Sadece istediğin adamı bulamamışsın mükemmeliyet arama kriterlerinden biraz taviz ver
04 Yorumla
Soran1 yılBunun farkındayım internet üzerinden zaten aramıyorum bulduklarımı da ciddiye almıyorum. Ortam lazım ama bu yaştan sonra ortamı nasıl yapacağım bilmiyorum
- 1 yıl
bu satten sonra demişsiniz. sanki 50-60 yaşındaymış gibi... geç kalmadın. dur daha. bulursun umarım birini :)
Seçici değilsiniz Değerli Hanımefendi. Gözünüz açılmış:) bu çok iyi bı şey çünkü gerçekten iyi bir insanla olabilme ihtimaliniz çok yüksek, umarım en kısa zamanda gönlünüzce birini bulursunuz 💜
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılevlenme gitsin napcan otur evınde emeklı olcagın zmaanda bi köpek kedi alırsın öyle ölene kadar devam edersin napcan evlenıp
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMemur olanlara o kadar özeniyorum ki bunu size deme nedenim elinizdekilerle mutlu olmanız 25 yaşındayım memur olmak en büyük hayalimdir ✨
14 Yorumla- 1 yıl
Ulaşabilir misin
- 1 yıl
Yazamıyorum
Cevap sahibi1 yıl@Aysimaxyyyy Neden ulaşmam lazım size
- 1 yıl
Ulaş söylerim
Gizli Üye(30-35)1 yılBende hayatım boyunca seçtim eledim hala yapmaya devam ediyorum. Senin bu profilin benim istediğimle uyuşuyor. Karakterini falan tanısaydım belki seni isterdim.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Bu yaşa kadar olmamasına neden olan huylarınızsa ki öyle duruyor.. Huylarınız değişmedikçe maalesef öyle..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılBu yaşa kadar seçici olduysan. Bu saatten sonra kılı kırk yararsın.
Gözünü kapatıp evlenirsen de mutsuz olursun.
İşin zor.00 Yorumla
1 yılKalmamıştır, seçicidir, bu saatten sonra daha zordur.
En iyisi hayatına bakmak ve devam etmek. Sen böylede iyisin.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılEvde kalmak bir şey değil de, belli bir yaştan sonra kimle evleneceğine karar vermek, karar versen de o kişiye erişmek çok büyük sorun
00 Yorumla
1 yılİnsanlar başlarını sokacaklari bir ev sahibi olabilmek için yıllarca kendilerini heba ediyorlar abla sen ev bulmuşsun niye şikayetçisin
00 YorumlaTanışacağın kişinin sohbetinden anlarsın nasıl biri olduğunu, çekinmene de gerek yok, anlatmak istersen de ya zab ilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Valla gel evlenelim bir tanıyalım bir birimizi eğer olursa kısmetse evleniriz değilse de sağlık olsun 🥰
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBiraz armudun sapı üzümün çöpü demeyi bırak ya Allah bismillah de biriyle ciddi ciddi tanış. Kaçan taraf sen olmuşsun hep.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence tadını çıkar hayatının, evlenen kaç kadın mutlu? Evlilik bir kumardır, belki de şu anki hayatını mumla arayacaksın keşke evlenmeseydim diyeceksin, hâli vakti yerindeyse bi insanın dertsiz başına dert almamalı evlenip, hele ki kadınsa
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı. hem istiyorsun, hem istemiyor kaçıyorsun.
Sıkıntılısın, evlensen de 2-3 ay sonra boşanmak istersin sen.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. evde kalmakla ilgili değil bence evlilik fikri yeterince kafada oturmamış olabilir ve bunu gerçekten sana hissettirecek bir adam çıkmamış da olabilir
00 Yorumla
1 yılYani tam evde kalmış değil ama 35 e kadar evlen yoksa evde kalmış derler saçma sapan insanlarla evlendirmeye çalışırlar
00 Yorumla- Devamını Gör (172)
Devamını Gör(217)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem