Evet maalesef, adam kabul etmedikten sonra dava açsan bile boş maalesef. Adliyeye gidersin adam ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum derse hakim sizi boşamaya uğraşmaz. Kurtulmak için ikna etmen lazım
Zor bir durum yaşıyorsun maalesef. İstemediğin bir evliliği yürütmen zor olur. Çok yıpranırsın. Ama şöyle de bir durum var. Evliliğin yürümediğine dair kanıtlaırnı olursa eşin istemese de hakim boşar. O deliller önemli
Bu durumda şöyle bir şey olur. Kimseye haber vermeden ortalıktan kaybolmanız durumunda aileniz ve ya nişanlınız kayıp başvurusunda bulunur. Ve polis size ulaşır. Sizi karakola alır evden neden ayrıldığınız size neden ulaşamadıklarını falan sorar. Sizde ben kendi isteğim ile oradan ayrıldım nişanlım ile görüşmek istemiyorum. Nerede olduğumu aileme söylemeyin ben iyiyim derseniz polis sizin nerede olduğunuzu kimseye söylemez.
Onunla üniversitede tanışmıştık. Sonra aileler tanisti söz nişan vs ama ailesinden hiç hoşlanmadım. Her şeye karışmaya yönetmeye çalışıyorlar. Akılları sıra beni de yoneteceklerini sanıyorlar. Herşeye karışıyorlar ya. Ablası evli çocuklu üstüne vazife olmayan işlere karışıyor. Kuaföre kadar karıştı ya. Yok orası değil şurası daha iyi. Nişanda yüzsüz gibi tüm sülaleyi toplamış getirmişler hepsini nişanlım götürdü kuaföre. Nişan çekimine gidiyoruz ablası çocuklarını peşimize takıyor. Bizi bir an tek bırakan yok ki her an bekçilik ediyorlar. Annesi dersen o ayrı dert geç saate kadar yazismamizdan konuşmamizdan rahatsız oluyormuş hanımefendi. Oğlu uykusuz kalıyormuş. Halsiz oluyormuş. Sanki ben tek taraflı konuşuyorum çoğu zaman arayıp yazan oydu. Neyse zaten onlar da beni sevmiyor kuzeni ile nisanlanmasini çok istemişler ama o istememiş olmamış şu an kuzeni bile bana hal hareket yapıyor nisanlima samimi davranmalar vs alsın başlarına çalsınlar aman ne değerliymiş
Annesi ablası kuzeni sürekli benimle iğneleyici konuşuyorlar her konuda artık bıktım. Ailem de pek ayrılma taraftarı değil. Laf söz olur diye. Onları umursama diyorlar. Ben boşanma davası acıyorum onlar düğün tarihi konuşuyorlar o kadar farklı alemdeyiz
Yaşadığınız duruma üzüldüm bunlar çok çirkin şeyler. Peki siz nişanlınıza bu durumun sizi rahatsız ettiğini ve ailesi gerekli konuşmasını yapmasını istediniz mi? Ben atamamı isteyeyim gidelim burdan diye bir şey dediniz mi?
Söyledim o da ailesini kaç kez uyardı. Günlerce konuşmadığı bile oldu. Ama inat inattır onlar normal insan değiller kimse baş edemiyor ki. Şehir dışında zaten kendisi. Eş durumundan bende gidecektim ama bu ayrılma konuları falan olunca kaldı. En sonunda kusura bakma sizinle uğraşamam dedim. Yuzuklerini verdim. Boşanalim dedim seni sevmiyorum dedim hiçbir şekilde kabul etmedi sürekli birseylwr anlatıp duruyor işte
Yani gerçekten tuhaf bir durum. Ailesine bu kadar karışmamaları gerektiğini söyleyebilmeliydi. Süreç nasıl işler tahmini üzzerine konuşuyoruz elbette. Bence en sağlıklısı bu konuyu boşanma avukatına danışın. Ama özellikle bayan avukat tercih edin. Yardımı olacaktır
Evdekiler de bir an önce düğün için baskı yapıyorlar. Tayinimi şehir dışına alsam ailem dahil kimseye söylemesem nişanlım öğrenebilir mi yerimi bir şekilde?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Çekişmeli dava olur o da yıllarca sürer.
Yıllarca mı🙁 keşke evlenmeden resmi nikah yapmasaydık
Evet maalesef, adam kabul etmedikten sonra dava açsan bile boş maalesef.
Adliyeye gidersin adam ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum derse hakim sizi boşamaya uğraşmaz.
Kurtulmak için ikna etmen lazım
Ben sevmiyorum desem bile hiçbir işe yaramaz mı? Konuşmayı çok denedim 2 aydır konuşuyoruz ama kabul etmiyor.
Çok bi etki edeceğini sanmıyorum.
Hakim sana sormaz mı kızım sevmiyorsun neden evlendin diye?
Zaten hakimden önce ailem bile ikna olmuyor. İstemiyorlar ayrilmayi
Zor bir durum yaşıyorsun maalesef.
İstemediğin bir evliliği yürütmen zor olur. Çok yıpranırsın.
Ama şöyle de bir durum var.
Evliliğin yürümediğine dair kanıtlaırnı olursa eşin istemese de hakim boşar.
O deliller önemli
Bu gidişle zorla düğün yapmasalar iyi bizim evdekiler sürekli bir araya getirmeye çalışıyorlar
Birsey sorucam. Tayinimi başka şehire alsam taşınsam oraya. Kimseye söylemesem nişanlım bulabilir mi beni
Problem nedir paylaşmak ister misiniz?
Dışardan biri olarak yorumumuzu belirtelim
Bu durumda şöyle bir şey olur.
Kimseye haber vermeden ortalıktan kaybolmanız durumunda aileniz ve ya nişanlınız kayıp başvurusunda bulunur. Ve polis size ulaşır. Sizi karakola alır evden neden ayrıldığınız size neden ulaşamadıklarını falan sorar. Sizde ben kendi isteğim ile oradan ayrıldım nişanlım ile görüşmek istemiyorum. Nerede olduğumu aileme söylemeyin ben iyiyim derseniz polis sizin nerede olduğunuzu kimseye söylemez.
Onunla üniversitede tanışmıştık. Sonra aileler tanisti söz nişan vs ama ailesinden hiç hoşlanmadım. Her şeye karışmaya yönetmeye çalışıyorlar. Akılları sıra beni de yoneteceklerini sanıyorlar. Herşeye karışıyorlar ya. Ablası evli çocuklu üstüne vazife olmayan işlere karışıyor. Kuaföre kadar karıştı ya. Yok orası değil şurası daha iyi. Nişanda yüzsüz gibi tüm sülaleyi toplamış getirmişler hepsini nişanlım götürdü kuaföre. Nişan çekimine gidiyoruz ablası çocuklarını peşimize takıyor. Bizi bir an tek bırakan yok ki her an bekçilik ediyorlar. Annesi dersen o ayrı dert geç saate kadar yazismamizdan konuşmamizdan rahatsız oluyormuş hanımefendi. Oğlu uykusuz kalıyormuş. Halsiz oluyormuş. Sanki ben tek taraflı konuşuyorum çoğu zaman arayıp yazan oydu. Neyse zaten onlar da beni sevmiyor kuzeni ile nisanlanmasini çok istemişler ama o istememiş olmamış şu an kuzeni bile bana hal hareket yapıyor nisanlima samimi davranmalar vs alsın başlarına çalsınlar aman ne değerliymiş
Annesi ablası kuzeni sürekli benimle iğneleyici konuşuyorlar her konuda artık bıktım. Ailem de pek ayrılma taraftarı değil. Laf söz olur diye. Onları umursama diyorlar. Ben boşanma davası acıyorum onlar düğün tarihi konuşuyorlar o kadar farklı alemdeyiz
Yaşadığınız duruma üzüldüm bunlar çok çirkin şeyler.
Peki siz nişanlınıza bu durumun sizi rahatsız ettiğini ve ailesi gerekli konuşmasını yapmasını istediniz mi?
Ben atamamı isteyeyim gidelim burdan diye bir şey dediniz mi?
Söyledim o da ailesini kaç kez uyardı. Günlerce konuşmadığı bile oldu. Ama inat inattır onlar normal insan değiller kimse baş edemiyor ki. Şehir dışında zaten kendisi. Eş durumundan bende gidecektim ama bu ayrılma konuları falan olunca kaldı. En sonunda kusura bakma sizinle uğraşamam dedim. Yuzuklerini verdim. Boşanalim dedim seni sevmiyorum dedim hiçbir şekilde kabul etmedi sürekli birseylwr anlatıp duruyor işte
Siz eşinizi seviyor musunuz peki?
Evet. Ama istemiyorum artık
Nasıl ailesine söz geçiremiyor anlamış değilim oysa normalde soğuk ve otoriter biri. Genelde insanlar çekinir yani.
Yani gerçekten tuhaf bir durum. Ailesine bu kadar karışmamaları gerektiğini söyleyebilmeliydi.
Süreç nasıl işler tahmini üzzerine konuşuyoruz elbette.
Bence en sağlıklısı bu konuyu boşanma avukatına danışın. Ama özellikle bayan avukat tercih edin. Yardımı olacaktır
Peki teşekkürlerr
Mutluluklar dilerim hayatınızda
Ailen ne diyor peki
Ayrılma diyorlar
Adam seni seviyor boş ver ailesini
Ne biliyorsunuz sevdiğini
Sen artık onun soyadını taşıyorsun
Ee ne olmuş
Evlisin
İşte resmi olarak karısısın
Olabilir boşanmak istiyorum şimdi de. Ama kabul etmiyor
Kabul etmiyorsa uğraşırsın boşanmak için
Ayrı yaşarsın işte
Evdekiler de bir an önce düğün için baskı yapıyorlar. Tayinimi şehir dışına alsam ailem dahil kimseye söylemesem nişanlım öğrenebilir mi yerimi bir şekilde?
Öğrebilir
bırakma
Neden
yolunuzdan
geri kalmayın
Ne alaka. Sevmiyorum ailesini. Nefret ediyorum hepsinden.
sewme
adamın suçu nedir
Onunla ilgili bir şey yok. Ailesini sevmiyorum.
ailesiyle evlenmiyorsunki