Nişanlıyken ailelerimiz tartıştı hallettik ama ben aileme söylenen lafları kaldıramıyorum ayrılmalı mıyım?

Arkadaşlar merhaba nişankımla 3 yıldırnbirlikteyiz nişanlılık sürecimiz şuanda 8 ay oldu 2 ay sonra düğünümüz var. İstemede ziynetler konuşulduğunda 1 beşibirlik 6 bilezik yapıcaklardı. Nişanlandık düğün günümüzü aldık. Nişanlım 10 ayda yapabileceğimiz 4 bilezik ve beşibirlik dedi annelerde konuştu enflasyon ekonomik durmlar falan biz kabul ettik. Şuanda 2 ay kala annesi 1 bileziğini yapamıycaz diyor. Bende babamın sözünü çiğneyemem kestirip atar dedim. Sonra anneme söyledim annem ve babamda ne konuşulduysa odur yapsınlar dediler. Sonra annem annesiyle konuştu. Kayınvalidem çirkinleşti işte tok siz maddiyatçısınız, zengin koca bul kızına vs.. dedi. Konuşma sonunda bir yere varılmadı ama annemler en son normal konuşuyorlardı. Banada yapcam dedi. Sonra sabah nişanlım bu kırgınlıkla düğün falan yapmıyorum dedi çünkü annesi bileziği yaparım düğüne gelmem bidahada yüzüne bakmam falan demiş bende kabul etmedim banada işte istediğin zaman ne söz biliyosun ne bişey dedi bende istemeye nasıl geldiyseniz söz mendilimi geri getirin dedim. O gün içinde evimize geldiler ama sanırsın onlar haklılar elli tane laf yedik annesi babası ayrı nişanlımın o yüzden annesinin eşiyle birlikte geldiler babama sen nasıl babasın falan demiş ben tartışma esnasında duymadım ama sonradan öğrendim konuşurkende aynı şekilde çirkinleştiler. Sonra nişanlım biz karar verelim dedi iki gün önce bana annemler düşünmüyor işte para nereye gidiyor diyordu o günde bana işte annem bana yapamayız dedi 6 ay önce ben istemiyorum bilezik falan ya kabul et ya da nişanı atalım dedi bende o istemiyor diye dedim lanet olsun herkes kendine yakışanı yapar ama ben annenlerin kapısından girmem bidaha dedim. içeri girdik söyledik ama tartışma devam etti yine nişanlımda sinir krizi geçirince herkes sustu kabul etmiş olduk yami ama ben şimd o lafları kaldıramıyorum düşündükçe midem bulanıyor nişanlımın ailesinden soğudum iyice bir de benim yanımda değil annesinin duygu sömürülerine boyun eğdiği için nişanlıma sinir oluyorm
Güncellemeler
+1 yıl
şimdi herkes iyi davranıyor ama benim yüzlerine gülesim yok annesi yapcan diyince düğüne gelmem diyor hiç bişey istemiyoruz yapma diyince tamam nasıl isterseniz diyor midem kalktı yani durup düşündükçe ağlayasım geliyor düğünümüze 2 ay kaldı evi falan tuttuk nişanlımın annesine yakın ev ben evine girmem diyince bişey demedi nasıl istersen dedi nişanlım çabalamadı bile sizce bu iş olur mu yoksa ayrılmalı mıyım?
Nişanlıyken ailelerimiz tartıştı hallettik ama ben aileme söylenen lafları kaldıramıyorum ayrılmalı mıyım?