8 yaşında bir kardeşim var ve gerçekten bunaldım hiç söz dinlemiyor tablet oynuyor ödevlerini yap dediğimizdw ağlıyor terbiyesizlik yapıyor bi tane arkadaşı var apartmandan kızın ağzı bozuk ondan küfür öğrenmiş bana onları söyledi ne yapacağımı şaşırıyorum artık ne söz ne kural hiçbir şey yapmıyor ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum annem de çok üzülüyor ben de bazen yalan söylüyor ki hiç istemiyorum bunu kısıtlamacı bir aile de değiliz sadece zararlı oyunları oynamasını istemiyoruz annemin telefonuna yüklemiş ve gizlemiş? nerden öğrendi hiç bilmiyorum 8 yaşındaki bir çocuk bunu nasıl yapar nasıl düşünür büyüyor ve ilerde de böyle olmasını hiç istemiyorum arkadaş gibi davranmak istiyorum ama yetersiz kaldığımı hissediyorum aranızda psikolog veya aynı durumu yaşayan biri varsa ne yapmam gerektiği söyleyebilir mi
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ebeveynler ihmal ettiği için Telefon ve arkadaş çevresi onu yetiştirmiş. Ve ortaya böyle bir şey çıkmış
hayır ihmal olduğunu düşünmüyorum ailem çok ilgilidir annem yemekle veya ev işleriyle uğraşırken tablete sardı dışarı çıkınca arkadaşlarından böyle şeyleri öğrendi sonuç böyle oldu çözümü bulamıyoruz
Çocuklarda dengesiz teknoloji kullanımı argesifliği zirveye çıkarıyor. Çocuk o videolarda gülüyor üzülüyor korkuyor ve günlük hayattaki duygulara artık ihtiyacı kalmıyor. Bu yüzden iletişim kurmak istemiyor başkası ona karışsin istemiyor. İhmal denilen şey yüzeysel değil. O çocuk tablette neler izliyor kontrol ediyor musunuz? Gözünü kırpmadan uzun süre o videolara dalıyor. Göz ihtiyacı olan nemi bile alamıyor bilinç altına doğrudan etki ediyor her detay.
Bu saatten sonra yapılacak pek bir şey yok ama sosyalleşmek iyi gelir. Parka götürün, animasyon izlesin, birlikte vakit geçirin sizi anlamasını sağlayın o tabletten yavaş yavaş uzaklaştırın. Birden yaparsanız baya tepki gösterir
evet tabletinde ebeveyn denetimi var brawl Stars Subway surfers gibi oyunlar oynuyor çok kötü şeyler değil ama hayattan kopuyor bir anlık ve gerçeklik algısını kaybediyor hayatı oyun gibi görüyor sanki sürekli oynayabilirim sürekli tabletle ilgilenebilirim diye düşünüyor ben biraz derse dalsam annem biraz ilgilenmese saatlerce tabletle uğraşabilir bunu nasıl bıraktırmamız gerek bunun cevabını istiyorum ben
ve okul başladığı zaman tabletini alacağını en başından söylemiştik ona buna hazırlıklı şu an alırsak tabletini bize kızacak daha da sinirlencek diye alamıyoruz demin terbiyesizce bir şey söyledi diye tabletini elinden aldım ve kitap okumadan vermeyeceğini söyledim ama okumuyor da hâlâ ağlıyor ne yapmam gerekiyor bunu bilmiyorum
Kitap okumayı bir ceza türü olarak aşılıyorsun şu an çocuğa tabi okumaz.
e nasıl okutturacağız başka türlü de okumuyor
Kendin eline bir kitap al hadi birlikte kitap okuyalım desen daha iyi olur. Resim çizin, faydalı filmler izleyin, yapboz oynayın ama mutlaka birlikte olsun
hiç aklıma gelmemişti haklısınız aslında biraz da bizden gördüğünü yapıyor okul dönemi fazla kitap okuyamadım alışkanlığımı da kaybettim bunu deneyeceğim teşekkürler
cami avlusuna birak
buni begenmedin mi yaklasik 11 12 yasina kadar duzelmez.
Ödevlerini yapmadan tableti vermeyin.
diğer konularda ne yapacağız
Küfür ettiği zaman kızmadan ve ciddi olarak "bu kötü bir söz, ayıp öyle söylemez" gibi uyarılabilir.
İyi davran
adam olarak
Falakaya yatırın
ciddi cevaplar istiyorum emin ol hiç komik değil
Valla cidddiyim. Evde erkek yok mu? Hep senle annenin fikirlerini deniyorsunuz galiba. Kadın dusuncesiyle cok ilerleyemezsiniz bazen dayak şarttır.
var ama şiddetin bu yaşlarda çözüm olmadığını daha da çok hataya ittiğini biliyoruz konuşarak veya destek alarak çözmemiz gerektiğini düşünüyoruz
Dövün emin olun adam olacaktir. Bırakarın bu 'modern' düşünceleri. Bizler hayvanız ve bazen klasik cozumler iyidir.
Tableti de elinden alin bu arada
dövünce her şey geçecek mi peki yalan söylemeyecek tabletle oynamayacak kötü kelimeler kullanmayacak mı
aldık tabletini zaten ama boş boş dolanıyor ona çözümünüz nedir ders çalışması için ne yapacağız
Hepsine söz veremem de şu anda olduğundan daha uslu olacagi kesindir. Yoksa biraz daha buyuyunce sizi hic sikinee takmaz
Çıksın arkadaslariyla oynasin ya da kitap okusun. Ben o yaşlarda tekvandoya gidiyordum. Yani bi spora yazabilirsiniz kendisini.
zaten uslu bir çocuk sadece böyle şeyleri var hiç beklemezdik son 1-2 ay içerisinde böyle oldu okul olunca bir düzeni oluyordu basketbola gidiyordu dersleri bitti onu da boşladı apartmanda bahsettiğim kızdan başka çocuk da yok oynayabileceği mahalledekileri de pek sevmiyoruz ağızları bozuk şaşırdık kaldık cidden
O kadar kısıtlamayin ana kuzusu olur. Kız yetistirmis olursunuz. Evde kapanmasindan da ciksin dışarı. Arkadaşları torbaci değildir herhalde,3 5 küfür oğrensin bir sey olmaz eger söylerse kızın. Ondan kısıtladiginiz şeyleri büyünce her türlü oğrenir zaten ama bu sefer sizd kızgın olur hatta ezik olur. Tablette oynayacagina disarda oynasin biliyosun kucukken bizim tablet telefonumuz yoktu ben ilk lisede aldim telefon. Dediğim gibi yazın düzenli olarak spora gitsin.
ya bilmiyorum arkadaşlarının hareketlerine göre çabucak etkilenen bir çocuk sanırım çocuk terapistine gidicez en azından yalan ve tablet bağımlılığı için okul başlayınca da sosyalleşir diye düşünüyorum yeni taşındık o yüzden mahalleden pek arkadaşı yok