Kardeşime nasıl davranmalıyım sizce? Yardım lütfen..

Arkadaşlar bu yıl liseye başlayan bir kız kardeşim var..Ortaokula giderken evimize çok yakın bir okula gidiyordu, taşıma sıkıntısı yoktu bütün arkadaşları da bu civarda oturduğu için hergün dışarıda onlarla geziyordu. Bu yıl baya bi araştırdık beraber ve sosyal bilimler lisesine gitmeyi istediğini söyledi, orayı seçti. Bilenler biliyordur 5 yıl bu liseler, 1 sene ingilizce hazırlığı var. Şuan bulunduğumuz ildeki tm alanında en iyi lise, bütün mezunları hukuk fakültesine falan gidiyor. Başta 5 yıl olmasını sorun etti falan ama sonra ikna oldu ve oraya gitmek istediğini söyledi..1 ay oldu nerdeyse ama hala okula alışamadı, dersleri çok ağırmış evde çalışmaya da alışkın değil zaten hergün eve gelip ağlıyor saatlerce..Okul değiştirmeyi de düşündük ama 1 ay geçti az çok buradaki insanları da tanıdı hemde birsürü masraf yapıldı geçiş şansı da yok yani..5 yıl ben buna nasıl dayanıcam abla diyip ağlıyor sürekli, sınıfını da sevmemiş ve okul da çok uzak.. Ben lisede bu kadar problem yaşamadım ama onu gördükçe bende üzülüyorum artık, ailecek ne yapacağımızı bilemedik. Nasıl davranmalıyız sizce ona karşı, neler yapılabilir? Bir de günde 8 saat ders görüyorlarmış bunlar, çok geç geliyor eve her lise böyle mi? Sosyal bilimler liseleri hakkında neler biliyorsunuz acaba bilgi verirseniz çok sevinirim, nasıl davranacağımı bilemedim..
Kardeşime nasıl davranmalıyım sizce? Yardım lütfen..