- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılMeslek sahibi ol evden git benim annem de değişik bir tür zaten şu an diyorum ki ne zaman kurtulcam sövmeye başladı hiç bir şey yaptırmaz beğenmez takar kafaya birşeyleri bize patlar çok zor annem var oda öyle derdi umursamıyorum sövüyor böyle annesi olan anlayabilir polis gibi herşeyi o yapacak takıntılı ve hasta
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba öncelikle nir işin var mı okul bitirdin mi? Sanırım yaşında çok küçük değil nedne başaramayasın eksine annenin saçmalıklarına ve o * sevgilisine insat ayakta durmalısın bağımsız olmaya bak annene değer veriyorsun belliki sanaa yaptıklarına rağmen onu halen çok seviyorsun ondan gidersen kötü hissedecek gibi misin? Kendini geliştirmeye bak ya iş bul bir kaç ay bieikim yap ya üniverste okumadıysa çalış kazan ama en başta biraz sabretmen lazım inan ki sabredip kurtulmak hiç kurtulmamaktan daha iyidir. Kimse seni ezikleyemez annen dahi olsa, gerçekten sinirliyken kensini dahi ele alamayan birinin laflarına mı inanacaksın yoksa kendine mi? Otur bir düşün elinde ne imkan varsa kullan. Hem annelerde babalarda çocularını sevmek için onlardan birşeyler bekliyorlar sürekli. Onlar seni sevmek için başarılı olmanı, zengin olmanı, nebilim onu bunu yapmanı isterler koşulsuz seni sevmeyen insanlar için çabalama seni sadece sen sevebilirsin 💙
02 Yorumla
Soran1 yılYüksek lisans yapıyorum. Ayrıca çap mezunuyum. Okumamam için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Çok başarılıydım yl'nin bitmesine çok az kaldı ama yapamıyorum. Rahat vermiyorlar. Kendime inancım sıfır.
- 1 yıl
Hem başarılısın eminim çokta güzel bir kıssındır başarmayı istemek bile bir başarı eğer bunu istemeseysin düşünmeseysin boş bir insan olsaysın bu konu hakkında ensişelenip buraya yazar mıydın? Hani derler ya başlamak başarmanın yarısı diye oku bitir işini bul para biriktir kimsenin habeir olmasın hatta git gizlice hesap aç kendine bankada oraya koy bi süre gereksiz harcama yapma sonra bi eve çıkarsın evinide nerde olduğunu söylemessin
Gizli Üye(18-24)1 yılay yanlış anlama ama çok korkunç ya. herkes anne baba olmamalı cidden. sana önerebileceğim tek şey kendi bildiğinden şaşmaman biliyorum klişe ama klişeler boşuna klişeleşmiyor. annen bile olsa sana söylenilenleri çöpe at. kendini en iyi sen tanıyorsun “ben yaparım” diyorsan bitmiştir başkasının dediği önemsiz. ayrıca biri özgüvenini kıracak bir şey söylediğinde ve onu kafana taktığında bazen gerçektende yapamayabiliyorsun bende yaşadım çünkü. ben yıllarca yemek yapmadım nedense kendime yakıştırmadım ve şu an gastronomi okuyorum çokta iyi yapıyorum yeteneğim var ama ben kendi kendimin önününü kapamışım mesela kendime güvenmediğim için. sen de kendine güven ve dediğim gibi umursama hiçkimseyi.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılbu arada ablan amerikaya nasıl gitti evli falan mı
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılSenin bu sözlere karşı hırs yapman lazım. Ben olsam inadına mücadele ederdim ve gerisini tevekkül ederdim. Peygamberlerimiz balığın karnından kurtulmuş, başkası ateşten kurtulmuş, diğeri kuyudan kurtulmuş. Sen elinden geleni yap inşallah senin de başına böyle mucize gelir.
04 Yorumla- 1 yıl
Bu yazdıklarına ayrıca çok üzüldüm. Ben olsam ayrı eve çıkardım. Keşke senin için bir şey gelse.
Soran1 yılEvet ama kadın olmak çok zor bu ülkede. Cesaret edemiyorum. Kendimi çöp gibi hissediyorum. Nasıl bir iş bulup yapayım.
- 1 yıl
Merhaba, yaşadıkların çok zor ve üzücü. Bu kadar zor bir durumda olmana rağmen buraya yazabilmen çok cesurca. Çünkü kimse yaşadığı sıkıntısını buraya yazamaz. Şu an hissettiğin yalnızlık, çaresizlik ve güvensizlik çok doğal. Lütfen kendini suçlama, yaşadıkların senin hatan değil. Kadın başına yapmak dediğin gibi zor. Fakat sen bu zoru başarırsan ne iyi olurdu.
- 1 yıl
Yakın çevrende hiç mi güvenilir arkadaşın yok?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
1 yılBu hayatta hiç bir şey için çabalamazsan hiç bir şey olamazsın, ayağa kalkıp ben yaparım siz kimsiniz lan demezsen köşende çürür gidersin.
Annen hayatta neyi başarmış da senin hayatını kötülemesine izin veriyorsun?
Senden bir şey olmaz diyen birisine, sen neyi başardın bu hayatta diye bir sor bakalım?
Ya ayağa kalkıp savaşacaksın bütün dünya ile ya da olacaklara katlanacaksın ve hiç iyi şeyler olmayacak muhtemelen.111 Yorumla- 1 yıl
En haklı yorum👏👏
1 yılSenin hırslı azimli ve inatçı olman lazım. Bir işe gir çalışmalısın kendi ekonomik bağımsızlığını elde et. Bak mesela benim motivasyonumu düşürücü şeyler söylendi yok sen okumazsın üni kazanamazsın falan dediler saçma sapan sebepler yüzünden sonuç üni kazandım güzel bir sıralama yaptım sonra dediler ki sen şöylesin böylesin işe giremezsin kovarlar falan dediler sonuç noldu işime de girdim maaşımı da aldım Allah'ıma hamd olsun. İstediğimi alabiliyorum kimseden para istememe gerek kalmıyo şükürler olsun rabbime. Bunu geçmişte psikolojik sorunları olan biri olarak söylüyorum motive ol diye
20 Yorumla
1 yılBenim adım hakan, çocukluğumdan bu yana nice sıkıntılar çekmiş ve özgüveni yüzlerce kez parçalanmış ve tekrar tekrar ayağa kalkıp mücadele edip hedeflerine ulaşmış kişiyim.
Bu konuda hiçbir zaman alçak günüllülük yapmıyorum çünkü bu gurur duyduğum bir özelliğim, acıyla yoğrulan savaşmanın ne demek olduğunu bilen bir anlayış bu.
Ailenin ve çevrenin sana mobbing yapması aklındaki kendin hakkındaki olumsuz düşünceleri öne çıkarır, buda senin kendine olan inancını kırıyor.
Bu nedenle önce "Negatif" şeylerden uzaklaşman gerekiyor.
Ailene açık ve net şekilde çizgi çiz bu bir sürede olsa negatifliği bir nebze ölçüde azaltır.
Bu süreçte hayatın hayallerle ve düşüncelerle bir yere varılabilecek bir yer olmadığını ancak sıkı çalışarak ulaşılabileceğini kavra, net ve gerçekçi hedefler belirleyip savaşmaya başla.
Emin ol şuanda yaşadığın suçluluk duygusunu kaldırmakla kalmayacak, kimseyi umursamamanı da sağlayacak.
21 Yorumla- 1 yıl
bu arada olumsuz psikolojiler ne kadar güçlü olursan ol hep olacaktır mühim olan bunların hayatına etkisini minimuma indirmek.
Savaşçı ruhunu güçlendirmeye bak.
1 yılBurdaki insanlardan akıl al eyvallah da sakın birine inanıp onun istediğini yapma sakın avını bekleyen sırtlan çok burada kimse hayrına bişe yapmaz sadece fikir sahibi ol düşenin dostu olmaz unutma düştüğünü de kimseye belli etme dik durmayı öğren ne erkek ne kadina asla güvenme benden küçük ama büyük bir tavsiye bu canım anneyim ben çocuklarım için dünyayı yakarım sende bir evlatsin sadece nasihat verebilirim burdan
31 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle kadını da erkeği de sırtlan pislik çok piyasada sömürmek kullanmak isteyen kimseye güvenme yakınlaşma.
1 yılDevletten acil yardım al! Twitter'da Feyza Altun ile iletişime geç! En acilinden hastag oluşturulsun. Bütün twitter fenomenlerine yaz ve yayılsın bu konu. Şimdi burada sana yardımcı olacağım diyenlere de inanma. Sana kötü davranan insanları ses kaydına al, video kaydı al ve bol bol kanıt topla. Kimse sana bir şey yapamaz.
112 Yorumla
Soran1 yılOnlar kendine inandırır biliyor musun. Benim aklım öyle şeylere hiç ermez. Bir güler yüze kanıyorum. Tüm yaptıkları kötü şeyleri unutuyorum insanların.
- 1 yıl
Hayatın söz konusu ama sen bilirsin. Yaşadıkların için çözüm bulmayıp, bahane üretiyorsan sen madur değilsin, bu senin tercihindir.
Soran1 yılYok, gerçekten bahane bulmuyorum. 15 yaşımdan beri çalışıyorum ben. Ama hep manipule edildim istismar siddet taciz psikolojik siddet ne varsa gördüm. Herkes her seyin sorumlusu benmisim gibi davrandi. Hıncını benden çıkardı. Çok ağır geldi ve psikolojik anlamda çöktüm. 5 senedir bulimia nervozayla mücadele ediyorum. Depresyona girdim hiçbir şey yapamaz oldum ilaç ve psikolog destegi de aliyorum ama fayda etmiyor. Kendi cabalarima ragmen su an ayakta zor duruyorum. Hep bir çıkış yolu bulmustum halbuki. Ama insanlarin bana yaptiklari artik cok agir geldi kendimi iyilestirmeye çalışıyorum fakat bu sefer çok ağır yaralıyım.
- 1 yıl
Acilen dövüş sporlarına yazıl ve spor anlamında kendini geliştir. Sana çok faydası olacak. Bol bol yürüyüş yap ve koşuya çık.
Soran1 yılYürüyüşlere cikmaya zorluyorum kendimi. Ama dovus sporlari icin maddi butcem yok su an. Baska neler yapabilirim. Baska bir sehire gidip is bulup calismam lazim. Kenarda oda tutacak kadar param var ama bir iki ay idare eder. Bu psikolojiyle calisabilir miyim basarabilir miyim sence?
- 1 yıl
Hayır, kimsesiz olduğun için erkekler sana manipülasyon yapacaktır ve seni kullanacaktır. Benim dediğim gibi yaparsan eğer, arkanda bir sürü insan duracak.
Soran1 yılÖyle oldugu icin erkeklerden uzak duruyorum. Ama tipim de cok saf oldugu icin onlardan kacamiyorum. Saklandim köşeme. Her türlü zarar görüyorum. Psikoloğum bile istismar etti beni. Doktorlara da güvenemiyorum artık.
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun?
Soran1 yılBursa. İstanbul'a gitmek istiyorum.
- 1 yıl
Hayır, geçme. Orası senin için büyük tehlikedir. Yakınından kız arkadaşların varsa ya da çalışan evleri varsa onları araştır ve oraya geç. 3-4 kız bir olup, güvenilir kişilerle aynı eve geçebilirsin. Tek başına sakın yapma.
Soran1 yılKız apartında kalsam da tehlikeli mi?
- 1 yıl
Zannetmiyorum
1 yılPes etmek sana yakışmaz. Bu hayatta tek bir şey var. Savaşmak. O yüzden özgüvenini sen kazanacaksın. Güçsüz olma sakın.. Her zaman savaş hırs yap! En beni üzen taraf ablanızın onu koruması. Adalet gelmiyorsa? Sen yakalayacakın o tarafı. Sana güveniyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim.
10 Yorumla
1 yılBence biraz bir birikim yaparak büyük bir şehirde kolaylıkla tutunabilirsin. Örnek veriyorum 70-80k gibi bir bütçe İstanbul gibi bir şehirde seni 4-5 ay götürebilir. İlk etapta apart bir oda kiralar ve vasıfsız işlerde çalışırsın hemen sonrasında eğitimine uygun bir iş arayışına geçersin. Eğitimine uygun bir iş bulduğunda güzel bir 1+1 daireye geçer ufak ufak düzenini kurabilirsin. Kendine inan ve mücadele etmeyi bırakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTroll mü bu😯 eğer gerçekse çok üzücü. Biri sana bir şeyi yapamazsın dediğinde peki sen yapabilir misin diye karşılık ver. Narsist insanları sürekli alttan alırsan tepene çıkarlar, egolarını kırman lazım ki egoları kırılınca öyle bi küsüyolar ki sen de kafanı dinlersin bi müddet. Aslında senin Esra Erol gibi yerlere çıkıp yardım istemen lazım
30 Yorumla
1 yılEmniyete git şikayetçi ol kadının beyanı esastır devlet seni kadın sığınma evine yerleştirir meslek edindirme kurslarına gidersin sığınma evinde kalırsın üvey Baban da belasını bulur Bekleme git emniyete şikayetçi ol
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer bundan kurtulmak istiyorsan birbkarar vermen gerekir. Ya evde kalıp hem annene hem de sevgilisine katlanmak zorunda kalacaksın. Ya yarın öbür gün taciz tecavüze dönerse ne olacak?
Zor bir karar verip yanına gerekli eşyalarını alıp direk farklı bir şehre gideceksin ve hayat kuracaksın. Herhangi bir yerde asgari ücrete iş bulabilirsin. Zaten memlekette yüzde 65 bu ücretle geçinmeye çalışıyor.
Kendine bir düzen kurup belki bir sonraki aşama dil öğrenip yurtdışına çıkmak olabilir.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer şey üstüne gelmiş. Bu kadarı da fazla yani. Ya ruh hastasının ya da bütün bunlara iyi dayanıyorsun. Yalnız kimseye bir cevap dahi vermeyen birisinin bu hayatta bir şey başarması mümkün değil. Sen otur oturduğun yerde. Bu soruyu nasıl sordun o bile büyük başarı.
04 Yorumla
Soran1 yılRuh hastası değilim. Cevap vermiyor değil veremiyorum. Bu durumdaki birinin ruh haliyle empati yapmaya çalışırsan, yapabilirsen umarım anlarsın.
Cevap sahibi1 yılSenin ruhun halinde olmadığım için zor tabii. Benden sonra cevaplar gelmiş. Bu çok iyi bir ilerleme bence. Başaracaksın.
Soran1 yılVerebildigim kadarina cevap verecektim zaten ama tum gece agladim sabah kalktim yine ağladım. Sadece yasamaya calisiyorum. Buraya soruyorum çünkü diger insanlarin fikirleri benim icin onemli. Uzun uzun tavsiylere cok ihtiyacim var.
Cevap sahibi1 yılSeni asla üzmek-kırmak istemedim. Sadece seni ateşlemek istedim. Başarabilirsin.
Gizli Üye(25-29)1 yılBirinin sahip çıkması hoş karşıladığım bir kavram değil, sen kendine yetebilirsin sanırım çalışmıyorsun öncelikle ekonomik bağımsızlığını kazanmalısın. öyle dizi filmlerde olduğu gibi bavulunu eline alıp evden çıkıp gidemezsin, birikim yapmalısın daha sonrasında bütçene uygun bir hayat sürebileceğin şehre gitmek için plan yapabilirsin
00 Yorumla
1 yılAilen de olsa her dediklerine inanmamakla baslayabilirsin. İnsanların tamami başkaları hakkında her zaman böyle yargılayicidir. Ailemiz de buna dahil. Polise git derdini anlat. Elbet destek olurlar.
00 Yorumla
1 yılBabamda bana diyordu, sinir hastasıydı eee ne oldu sonucu kapak gibi girdi. Bence çok dert etme insanların hakkındaki kötü yorumları. Kendini mutlu hissetmeye çalış. Mutlu olabilecek her yolu dene.
00 YorumlaAllah kimseyi rızıksız yaratmadı. Sana yardım edecektir. Taciz eden biri çok tehlikelidir. Devletten destek almaya çalış siteleri araştır halledersin korkma sen bir Yetiskinsin.
11 YorumlaBenimde babam öyle hep ezer yapamazsın senden bişey olmaz der ayrılar annemle 13 yaşımda bende tacize uğradım taciz normal değil o adamdan uzak dur ve bişeyler için çabala hayata tutun unutma her şey senin elinde Herşeyi yapabilirsin şikayet etmeye korkuyorsan kendini koru çalış çabala kendini kurtar taciz normal değil dikkat et çok
11 Yorumla- 1 yıl
Tacizi normalleştiren anneler iğrenç.
Merhabalar ,
Yaşadığın durumu 13’lü yaşlarımdan beri yaşıyorum. O yaşlarda kuzenimle babamın yanında çalışırdık kendisi oto tamirciydi ve benim tamire hiç merakım yoktu. Hep derlerdi ki kuzenin ne güzel çalışıyor senin elin iş tutmaz. 18 yaşıma geldiğimde üniversitede kendi istediğim bölümü seçmemle birlikte kendi istediğim yolda yürüdüm ve şu an çalışıyorum. Herkes söylediklerine pişman ve yanıldı. Demem o ki sevdiğin hayal ettiğin yoldan ilerle gerisi kendiliğinden gelecek.10 YorumlaBence biraz kafanı toplayıp iyice düşünüp herkesten uzaklaşman gerektiğini düşünüyorum cesaret konusunda gelince de 15 yaşında aile evinden ayrıldım ve iyi ki de ayrılmışım özgüvenim cesaretim her şeyim düşüncelerim tamamen değişti kendim değiştim. Kendi ayaklarının üstünde dur güçlü ol :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversite hangi bölüm okuyorsun? Okulunun bitmesine kaç yıl var? Evden kurtulmaya bak İstanbul'a gideceğim diyorsun iş imkanları fazla illaki bir iş bulursun ama asgari ücretle geçinmen zor olur kadın sığınma evleri var orada kalabilirsin
02 Yorumla
Soran1 yılYüksek lisans yapıyorum. Ayrıca çap mezunuyum. Okumamam için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Çok başarılıydım yl'nin bitmesine çok az kaldı ama yapamıyorum. Rahat vermiyorlar. Kendime inancım sıfır.
1 yılbence ıs bulup calıs ve bır an once kurtul o aıleden, aynı sehırdeysek yardımcı olurum nerede yasıyosun
06 Yorumla
Soran1 yılİstanbula gitmek istiyorum ama iş bulamazsam diye korkuyorum daha okulum bitmedi
- 1 yıl
nerde yasıyorsun
Soran1 yılBursa
- 1 yıl
maalesef farklı
Soran1 yılPeki fikir verebilir misin
- 1 yıl
ıs bulma uygulamaları ındır oradan ara
1 yılDaha iyi işte senden bi beklentide değiller yani yapamam edemem onlara mahçup olurum diye düşünmezsin keşke benden de beklemeseler bişi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBişeyleri başardıkça gelişir özgüven. Kas gibi düşün üzerine çalışıp başardıkça milletin değil kendinin değerini anlıyorsun.
Yapabileceğin basit şeylerden küçük hedefleri başararak başlayabilirsin 😘
00 YorumlaKamere kaydı alabiliyorsun al ve devletten yardım al
10 Yorumlatabiki de kurtulabilirsin. sadece iste yeterki. ne iş yapıyorsun? ya da elinden ne iş gelir?
12 Yorumla- 1 yıl
erkek olsan bir şey demezdimde kızsın. buradaki hiç kimseye, sana yardımcı olacağım diyen hiç kimseye inanma. kimin ne olduğu belli olmaz. bana bile inanma hatta.
şu ezilme psikolojisinden de kurtul. okurken de çalışabilirsin. öyle paranı herşeye harcama. kenara koy. paranı biraz biriktir. yani yalnız kaldığında seni en az 3-4 ay idare etsin. öyle büyük şehirlere filanda gitme. orada hem geçinmek zor olur, hemde türlü türlü insan var. gelip seni bulur. öyle büyük olmayan biryere git. hastaneler temizlikçi olarak başvur v. düt yavaş yavaş toparlarsın. ama bir 6-7 ay dişini sıkarsın. sonra hayatın düzene girer zaten. - 1 yıl
Aslında yaşamak için bir çok neden var. Ama korkaklık, hep bir bahane üretmemizi sagliyor. Neyse, burada satırlar dolusu yazmayacağım. Zaten yazsamda s. kinde olmayacak :) tıpkı, bu sorunun altına cevap yazanlar gibi ;) 28 gün önce cevap yazdığım soruya şimdi tekrardan yazıyorum. Boş ver. Takma kafanaaa
1 yılEvet üniversiteye git yks gir uzak dur oradan. Güzel bir bölüm kazan.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
1 yılÇalışarak ve çaba harcayarak başlarsın Yerinde durup başarıya ulaşan yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılTacizden kasıt nedir? Soruyorum çünkü çoğu insan tacizi, tecavüz anlamında kullanıyor. Ortada tecavüz varsa şikayetçi olmanı tavsiye ederim. Tacizin ise şekli, sürekliliği.. vs önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe demisler yakarsa dunyayi garipler yakar.
Sana tavsiyem gemileri yak ve saldır, haysiyeti ve iyi niyeti bir kenara birak, ha cevrende guvendigin bir buyugun varsa once onunla konus.
00 Yorumla
1 yıleğer istanbuldaysan sana yardımcı olurum maddi olmasada , bende ikiay oldu eve çıktım oluyor gayet
00 Yorumla
1 yılsende deseydin sen yapta görelim o zaman nasıl yapılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende bu durumdayım herkes var ama kimsem yok o kadar yalnızım ki günün büyük çoğunluğunu uykuya veriyorum kendimi 😔
Yaşarken ölüyorum ve kimsenin umrunda degil01 Yorumla- 1 yıl
Sağlıklı beslenip bol kardiyo yapın isterseniz öğün vs önerebilirim hocam hazırlanış yulaf ve tarifler vs daha iyi his etmek hedef belirleme ve yapılacaklar da dahi fayda sağlıyor beslenme ve koşu ile mide siz bedeniniz rahatlayınca daha iyi işler başarırsınïz umuyorum yaparsınız 👏🏻
1 yılZaten, sorunun cevabını vermişsin sorun sende değil etrafındakilerde. O yüzden onların yapamazsın söylemlerine kulak, asma. İmkanın varsa çık o evden imkanın yoksa, da, yarat ve günü geldiğinde yine çık o evden ve kendi hayatını düzenini kur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİp ve sandalye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHocam gerçekten kötü yaşanan olaylar rica etsem özelden iletişime geçermisiniz yardımcı olmak isterim
00 YorumlaBu birde duyduklarimiz daha neler var kim bilir su hayatta. Allah yardimciniz olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılParan varsa mutlaka git. Tek basina kimse olmadan kurtar kendini ve kendinle gurur duy
10 Yorumla
1 yılAğzı olan konuşuyor onlar ne yapmıslar hayatlarında ayrıca daha kaç yasinda olduğuna göre de değisir sen 35 e hgelmissin ve hala bir şey olamadiysan o zman haklilar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBana da babam hep aynısı derdi ve psikolojimi bozdu bu durum buna inandim hep :(
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenin de buna benzer durumum oldu hatta şuanda hastanedeyim.
00 Yorumla
1 yılaynısı ne zaman bir şey yapmaya kalksam yapamazsın edemezsin diyorlar o zamanda özgüvenim mahvoluyor bitiey yapacak olsamda yapamıyorum hevesim kursagımda kalıyor destek cıkanda yok
00 YorumlaCesaret edemeyen esaret eder dene yaparsın birikim topla biraz
20 Yorumla
1 yılKendini telkin etmen lazım ve çevreni değiştirmen lazım çevrende çalışkan atılgan enerjik insanlar olunca istemsizce onlara benziyorsun
00 YorumlaEvet. Kendine güvenini kazanmalı, hızlıca karar vermeliisin. Cevrendeki güvenilir insanlardan yardım isteyebilirsin...
00 YorumlaGerçekten yardımcı olmak için yazıyorum şu an özel konusmamiz lazım seninle
11 YorumlaBanada öyle söylüyorlardi. Dahada hirslandim ve yapdım. Sende yaparsinnn
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNefret ediyorum öyle büyüklerden
Madem doğurdun karışma ya iyi bir motivasyon ver ya da hiç karışma. Bu çocuk yarın kaygılı biri olursa eline ne geçecek cahil kadin
00 YorumlaNasıl böyle aileler ortaya çıkabiliyor çok merak ediyorum
00 Yorumlaallah yardımcın olsun ama sen kurtulmalısın bu hayattan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 817 cevap paylaştı. Cesaretini topla ne yapmak istiyorsan onu yap
12 Yorumla
Soran1 yılHerkes sürekli beni ezip aşağılarken kendime inancım hiç kalmadı
1 yılŞehir dışında üniversite seçebilirsin
02 Yorumla
Soran1 yılYl öğrencisiyim şu an.
- 1 yıl
Yl ney
1 yılYaşın kaç peki ponçik senin
08 Yorumla- 1 yıl
İnandırıcı değilsin
Soran1 yılGerçekten yaşadıklarım şaka gibi mi geliyor?
- 1 yıl
Şaka değil ama çok tuhaf ve tutarsız. Baban var annenin sevgilisi de var. Değişik...
Soran1 yılAnne baba ayrı? Tabii sen hiç zorluk gelmemişsin ondan sana tutarsız geldi. Ama böyle hayatlar var bilin. Şu yaşadıklarımı yaşasan bi saniye duramazsın be. O kadar rahata alışmışsınız ki. Burada gelip ahkam kesiyorsun. Bak işine kardeşim. Zevkten yazmıyorum ben buraya çıkış yolu için fikir danışıyorum insanlara.
- 1 yıl
Ben senin yaşından daha uzun bir süre yalnız yaşıyorum şu hayatta. Dünyada acı çeken sadece sen değilsin yavrum. Sakin ol
Soran1 yılYaşadıklarımi yasadin mi?
- 1 yıl
Senin edep ve akıl sorunun var.
Yorma beni
Xektir git bokunda boğul hadi
Soran1 yılKullanici adindan kimin ne oldugu anlaşılıyor. Senin git demenle gitmeyecegim. Gitmesi gereken biri varsa o da sensin. Hadi baybay evcimen okuz.
Gizli Üye(30-35)1 yılBuradaki hiç kimseye güvenme iyi güvenilir bir iş bul çalış birazda birikim yaptıktan sonra hayatın düzene oturur zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAileden kurtul.
00 Yorumla
1 yılYüksek boyutta insanların olduğu yere git
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. ben kurtuldum sende kurtulabilirsin
00 YorumlaBen de cesaret var ama özgürlüğüm yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
1 yılHangi şehirde yaşıyorsun
00 Yorumla
1 yılKaç yaşındasın sende kaç!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİş bul çalış tek kurtuluşun bu
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bence çalışmaya başlayarak
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat