Tuik verilerine göre 2026 seçimlerinde kadın nüfusu erkekleri geçeceği tahmin ediliyor.
Böyle olunca Ülkede ne değişir sence?
Tuik verilerine göre 2026 seçimlerinde kadın nüfusu erkekleri geçeceği tahmin ediliyor.
Böyle olunca Ülkede ne değişir sence?
Neye dayandırmış acaba, Türkiye bu sene nufus artış hızı -1 açıklandı. Göç sebei ile dışarıdan mı gelir bilemem. Aksi türlü sağlık hizmetlerinin ve yaşam şartının düşmesi demek olur erkek sayısonın azalması içşn. Dünya verilerine göre Türkiye 2050 de 75 milyona düşecek , haberiniz var mıydı
75 milyona niye düşsün 10 milyon birden azalmaz o kadar da
15-20 yıl geçiş evreai olur ve sonr agelişmiş devletler aürecine girer. Gelişmiş devletlerde kadın iş yükü olur ve nufus artış hızo-3 denn fazla olur. Öyleki nufus arttırmak için göç politikalaro uapr. Cumhurbaşkanı zamanında 3 çocuk 5 çocuk boşuna demedi. Gelişmiş ülkeler müfuz azalması ile soeun yaşıyor.
Gelişmiş ülke nüfusu azalan ülke değil, doğum oranı düşük ama az az nüfus oranı artan demek
Nüfusu düşen veya çok hızlı artan ülkeler gelişmemiş
@_elsevier_ hocam yanlışınız var gelişmiş ülke doğumm oranı ölüm oranından az demek, hatta daha düşğk demek. Yeni doğan gelmiyor ama var olan sağlık hizmeti iyi old için ölmüyor demek😉 buda 65 yaş üstü fazla. Bilirmisiniz bilmem ama bağımlı nufusa giriyor. Yani gelişmii ülkeler gemç nufus sorunu yaşııyor
Doğum oranı düşük dedim zaten gelişmiş ülkelere ama yaşlılar da uzun yaşadığı için nüfus düşüşü de olmuyor sadece artış çok yavaş ilerliyor
@_elsevier_ artış olmuyor, doğum oranı ölümden az gelişmiş nufusta. Yani bumu aıklamak biraz bilimsel olarak uzun. Doğan ölümlerden az yani. Birde yaşnanma fazla ama geriden genç nufus gelmiyor. Tekhike bu. Bugün gwlişmiş ülkwler bu teklike ile kaeşı karşıya. Özellikle kuzey ülkeleri , doğum politikaları ve genç nufus az olduğu içşn sanayide çalışavak insan gücü için göç politikası uygulamaya çaşışıyor.
Sizin dediğiniz gelişmwte olan ülkelerin özelliği.
Cevap
44Cevap
Bence bir şey değişmez.. kadın nüfusu geçmesi daha güzel olur benim için.
Değişen hiçbir şey olmaz gadası
Yorumlara bak leşşş gibi. Ne merak insanlar varmış harem kurmaya. İyiki atatürk gelmiş bizi arap zihniyetinden kurtarmış. Arap zihniyeti haremi sever. Leşş zihniyetler
Eglenıyoruz elleme bıze
Kocaları paylaşacağız
Sorun yok 4e kadar serbest dinimizde ❤️
Alemsın
Olayı yanlış anlamışsın 4 de kadar evlenmenin dinimizde ki yerini bilmeden konuşuyorsunuz bilmeyenler de yanlış anlıyor
@beyazkan27 4 ıstıyoz bız ısımıze oyle gelıyor 😀
Evet doğrusunu biliyorsun çoğu kişi yanlış biliyor ondan yazdım kusura bakma
Allah her kadını her cocugu rızkıyla gonderır yeterız
@ladymelo Önemli tâbi ki. Ben kadın olsam ne okuyup çalışacam. En geç 20 yaşından tezi yok ulaşabileceğim en varlıklı adamın 10. karısı olmaya bile razı olurdum. Fukara mahallesinin prensesi olacağıma zengin semtinde kuma olmayı tercih ederdim.
Bu ülkede siyasetçi, işadamı ya da kadın değilsen değerin yok kimsenin nezdinde. İster çalışan olup köpek gibi çalış, ister tembel olup eşek gibi yat. Ya kirada yaşamak için modern köle olursun birilerine ya da parasız ve mutsuz bir yalnız.
Çok iyi olur demek isterdim ama zihniyetin çok değişeceğini sanmıyorum. Ortalık sikmabas kaynıyor. Biraz nefret söylemi gibi görünüyor ama öyle gerçekten. Onların zihniyetinin ve orumceklesmis beyninin içine sıçayım.
Toplum düzgün bir hale gelmedikçe artsa ne olacak. Düzgün yaşayamıyor insanlar. Evlilik günden güne azalıyor.
Cok haklısın
Türk erkekleri boşa sevinmesin burası ne Afganistan ne de kadınlar türk erkeklerine meraklı. Şansları yok. Kadın üreten oldukça farklı ülkelere gitmek isteyecek yabancı evlilik yapacaktır.
Tüike göre yıllık enflasyon %64🤦benim yaşım 25😂 Almanya bizi kıskanıyor 😁
İşin içinde tüik varsa kesin yalandır 😂
Nasılsa erkekler oyun karakteri öldürür gibi kadın öldürüp o sayıyı eşitler! Yine değişen bir şey olmaz..
Hiç bir şey... Kadın nifusu artıyor çünkü kadınların çoğu son derece güvenli işlerde çalışıyor... Çoğu çalışmıyor bile " kadının parası yoksa * ıdır kumbarası " kuralını kullanıp seks işçiliği yapıp kolayca yaşayıp gidiyorlar...
Sanmıyorum en son nufus sayiminda erkek fazla çikmisti
Dört kadına bı adam düşer 🤣erkeklerin egosundan geçilmez
Bu kurumun hiçbir verisi sağlıklı gelmiyor bana
Geçebilir lakin yüzdelik olarak çok fazla olamaz. %, 0 noktalarda kalır.
Böyle olursa erkekler paylaşılamayacak. Aklı olan elindekini başkasına kaptırmasın.
Güzel şeyler olur. Ne kadar az erkek o kadar çok huzur ve güvenlik.
Neye göre bu geçecek diyor? Kız doğum mu fazla, erkekler nereye kayboluyor savaş mı var ülkede? Hayır
Kız doğumu fazla evet
Kız dogumuyla alakalı değil. Kadınların yaşam süresi daha uzun olduğu için kadın nüfusu 65 yaş üzerinde daha fazla. E yaşlı nüfusu da şu an arttığı için kadın nüfusu otomatik olarak daha fazla olacak. Gençlerle veya yeni dogumlarla alakalı bir durum değil yani bu
TÜİK verdiği hangi veri güvenilir ki? Bu veri güvenilir olsun. :)
Azı zaten iğrenç varlıklar, çoğuna nasıl katlanacagız bilmiyorum. Maganda falan sevseler de bari cinayetten falan nüfus azalsa
Zaten geçmemiş miydi? Arkadaşların çoğu 3 4 kızla takılıyor. Bu kızlar amme hizmeti mi veriyor aynı anda onlarca erkekle mi takılıyor. 😂
ülkemde 1 erkeğe 5 kadın düştüğünden oranlar dengelenmiş olur (!)
Yok be adalaetsız dagılım var :)
6 dan aşağısı kurtarmaz😂
@Ezberbozduran Kudurdunmu len :D
Merak etmeyin Suriyeliler bizide geçer o zamana kadar. Şimdi kız erkek nüfusu diyoruz ileride türk ve mülteci dicez
Ülkede doğurganlık yokki böyle olursa evde kalır çoğu
Umarım öyle olur. Kadınlar üretir, kadınlar herşeyi güzelleştirir. ✨✨✨
'Biri de' maganda sevseler de cinayete kurban gitsinler de azalsinlar demiş keşke böylesini de bulup gerekli cezayı verseler ruh hastası insanlarla aynı havayı soluyoruz
Erkeklerin kıymeti artar, umarım kadin nüfusu bu şekilde artmaya devam eder
İllaki değerlenecek , az olan şey değerlenir
Değişir işte o düzen erkek azalırsa , mecbur kadinlar yapacak erkeklerin yaptığını
iyi yapmasın tamam ya lanet olsun
Zaten dönmüş yani daha ne olsun
Eşcinsellik olacağı her geçen günden belli, sapıklar ya sinir oluyorum. 😤😒😑
Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav bugünlerin geleceğini 1400 yıl önce söylemiş hadislerinde geçiyor
Böyle olursa erkekler 4 eş almalı ve kadınlar da bu durumu kabullenmeli erkeksiz kalmak istemiyorlarsa
Rüyanızda 😂😂 4 karı meraklısı türk erkeği yerine yurtdışından erkekle evlenirler artık kadınlar çalışıyor çoğu bayan doktor hemşire yurtdışına gitti. Modern ve kadınların artık özgür kendi ayakları üzerinde durduğu ülkede siz evlenecek kadın bulun önce de 2 3 eş gelmez size 😂😂 daha 1ine bakmiyorsunuz 4 kadına bakacak gücünüz yok. Bu ekonomide 4 kadın hayali ondan fakirsiniz işte😂😂
Kalın diyen yok zaten
Lanet insan
TÜİK'in verileri tartışılır neyi doğru açıkladılarda bu doğru olsun
Okullarda sınıflarda genelde erkek başı 2 kadın düşer galiba bu veriye göre
Hiçbir şey.
Ne olmasını bekliyorsunuz?
Erkek olum da Cinsiyet değiştirenleri katmiyorlardir demi?
Gercekten sesli güldüm bu yorumuna 😅😅😅😅 imkanin varsa Abd ye git tamamen kadın ol burada kimlik al
Erkekler kafayı yer diye düşünüyorum
Neden
Sonuçta çok kız var avlamaları çoğalır
Ahsjs
2016 düşünsün biz 2024e geleli çok oldu
Sen detaya gore yanıtla
Mülteciler üretim yapıyor geçer kesin
Cok etkı etmez
Bir şey değişmez bea.
NEden beya
Erkekler rusyaya çok gitti ondan mi
3 kişi alır evleniriz nolcak
Erkekler değişir.
Ne olursa olsun
Hayır erkekler kapatilmasin
Kapatılıyor artık 26 dan sonra peygamber efendimizin dediği 100 kadına bir erkek düşecek devreye giriyoruz
Erkekler için savaş başlar jdjxnxn
İnşallah amin😂
tuik diyorsa yalandir.
pek sanmıyorum her gün cinayet işleniyor
Pek bir şey olmaz.
Zihniyet değişmeyince hiç bir şey değişmez
Suriyelileri ekleseler hâlâ erkekler fazla çıkar
geçerse geçsin
Cinsiyet değişikliği artı
Dilerim kadın sayısı erkek sayısını 3'e katlar😂
KEndını dusunuyorsun :D
Yok lan tüm erkeklerin iyiliği için... Huzur ve refahı için🤣🤣🤣
Adam başı 5 düşer mı
Al işte bi sazan daha!.. İlk defa bir pembe sazan yorumuma muhalefet olmadı diyecektim, zamanlama beni şaşırtmadı😏 Ulan adama bi geyik bile yaptırmıyonuz ak ruh hastaları👻 Herşeyi ciddiye almış bir de🤦
✅ Düz_MaI
Etkileri hemen kendini göstermez.
Bu kurumun söylediği her şey yalan.
Gecsn işinize gelir
1 erkeğe kaç düşer
Bir eş bulma ihtimalimiz artar.
bir şey değişmez
kadın nüfusu erkeklerden fazladır zaten
Erkeğe şiddet artar
Erkekler ölüyor çünkü
Üjtane alaram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?