TÜİK verilerine göre 2020-2022 döneminde erkeklerin ortalama yaşamı 74,8 yıl, kadınların ise 80,3 yıl olduğu açıklandı. Kadınların, erkeklerden 5,5 yıl daha fazla yaşadığı belirtildi.

Sizce bunun sebebi ne olabilir?
TÜİK verilerine göre 2020-2022 döneminde erkeklerin ortalama yaşamı 74,8 yıl, kadınların ise 80,3 yıl olduğu açıklandı. Kadınların, erkeklerden 5,5 yıl daha fazla yaşadığı belirtildi.

Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Okuduğum bir bilim makalesinde '' Doğurganlığı olan her varlığın ömrü diğerine karşı daha uzundur. Gebe kaldıklarında vücutlarında bulunan iyi hücrelerin çoğalması gözlemlenmiştir '' gibi bir yazıydı. Sonradan mantıklı geldi. Anne karnındaki bebek ve Anne vücudu birleşik olduklarından bebeğin vücudunun ürettiği iyi hücreler Anneye de geçiyor. Yalnız anlamadığım nokta şu. Gebe olmayan kadınlarda bu özellik nasıl çalışıyor. merak ettim açıkçası
Bazı erkekler kudurmuş. Türkiye'de kadınlar gece korkudan dışarı çıkamıyor, evliliklerde şiddet gören taraf/ö*dürülen taraf oluyorlar. Evinin hanımı ol baskısından işe girip çalışmakta bile kınanıyorlar. Çalışmayıp evde otursa kocasından laf yiyorlar. Çocuk yapsa laf yiyor, yapmasa yine laf yiyorlar. Bu kadar kudurmayın erkolar, evet siz de çok zorluktan geçiyorsunuz sizde de toplum baskısı üst seviyede ama kadınları aşağılamak için boş yorumlar yapmayın.
Sen yanlış düşünüyorsun. Çoğu erkek Türkiye'de senin dediklerini yapmıyor aslında. Genelde bu dediğin erkekler kadınlara güçlü erkek imajı yaratıyor ve kadınlar seviyor bunları. Olay karışık biraz.
@ben_benimmm Hangi konuda erkekler yapmıyor diyorsun?
Kadına şiddet ve baskı%5-10 erkeklerin uyguladığı bir şey. Çoğu kurumda kadınlara çok değer veriliyor zaten. Tabi biz erkekler hepimiz aynıyız demi 🙃
Canı sağolsun kadınların ne diyelim.
@ben_benimmm Yorumumu da okursan genelleme yapmıyorum ama sen kendine bunu hak görüyorsan devam edebilirsin. Ayrıca hayır, Türkiye'de bu cidden fazla. Bir kısım erkek kendisini önce harikaymış gibi gösterip elde edince döven, söven birisine dönüşür.
Kadınlar öyle erkekleri seviyor maalesef. Suç kadınlarda. Öyle erkekleri seviyorsunuz. İşimde gücünde erkekler pisirik diyorsunuz :) Bu arada Avrupa'da pek farklı değil emin ol.
Neyse iyi günler herkes kendince haklı
@ben_benimmm Alakası yok son dediklerimi oku. İki yüzlülük yapıyorlar.
Tamam sen haklısın diyorum ama bende diyorum ki kadınların maalesef büyük bir kısmı evlilik zamanı iyi erkek istiyor. Tıpkı erkeklerin bakire istemesi gibi.
Sen iyi bir kadın olabilirsin ama maalesef gercek budur. Erkekleri aşağılayan kadında cok emin ol.
Erkeğe de fiziksel şiddet var.
Bence insana şiddet var diyelim.
İyi günler dilerim hanımefendi seviyeli şekilde cevap vermen bile bizler için güzel bir şey. Keşke herkes sizin gibi olsa.
@ben_benimmm Doğru söylüyorsun, az önce yazmayı unuttum zaten onu da ekleyeyim. Bazı kadınlar gerçekten kavgacı, kötü ve kaba erkekleri seçiyor özellikle buna lafım yok. İki tarafa da şiddet olmasın diyip konuyu daha fazla uzatmayayım en iyisi. Ben de size teşekkür ederim,, siz de saldırgan davranmadan yanıtladınız.
Cevap
34Cevap
Erkekler mutsuz ve yalnız çünkü.. kadınlar ise her zaman yanlarında biri oluyor sevecekleri erkekler de stres daha çok oluyor bir de
Bence sebebi bu videokine benzer şeyler
Kadınların genetik yapılarıyla alakalı. Aynı iki kromozom var, biri hasar gördüğünde; hasar görmeyen kromozomdan hasar gören kromozom kendisini yeniden kopyalayabilir.
TÜİK deyince bir duraksadım. 😃
Evli olanlar açısından ölçüt ise hemcinsimi çabuk gönderiyorlar trip ve davranışları ile doğru bak. TÜİK üzüm zamandır neyse...😁
Erkek ölünce kadin genclesiyo 100e kadar gidiyolar
Hayat mücadelesine hastalıklara karşı daha direncliyiz siz erkekler de buna çanak tutuyorsunz dirençli olmamıza haliyle normal değil mi.😄
Erkeklerin ki zaten belli yoğun iş stres ve hayat şartları cidden bu duruma maruz kalan beyler 20 yıl erken yaşlanıyor
İşte kadının gücünün bir kez daha ispatı 😂😂güçlü silahımız var çene😂😂
Çoğu kadında çene yok artık 😅 kibar sevimli konuşuyor bana denk gelenler 😅
@ben_benimmm öylemiiii ne mutlu sana😂
Bu sitedeki kızlar ama çok küfürbaz ve saldırgan.
@ben_benimmm yemin et😂
Maalesef öyleler. Babası nasıl yetiştirmiş bilmiyorum. Bir hanımefendiye küfür yakışmıyor hiç.
@ben_benimmm valla yaaa çok ayıpp
Erkekler saldırgan ve küfür eden kadını sevmez. Ne kadar sinirli olsanda hakaret etme kimseye. Engeli baa geç. Benden tavsiye.
@ben_benimmm Bana neden söylüyorsun?
Sohbet işte ya insan konuşmak istiyor
Herseyin Bi olirunu buluyorlar ve en kötü anda bile sakın kalıyorlar
Neden olacak, ömrümüz çürüyor kadınları anlamaya çalışırken 😅
Erkeklerin başının etini yedikleri için öldürüyorlar sjsjsjssj
Koca parasi yemek bol bol kafanin etini yemek, yemekte bitiyor her sey
Türk kadını ile evlenmek zorunda olan Türk erkeği kısa süre içinde ölmeyi diliyor.
Türkiye de erkekler eşek olarak kullanıldığı için olabilir
Türkiyeye özel değil bilimsel olarak kadınlar uzun yaşar ama şu durumda artık değil
hangi çalışma o
Dünya çapında, kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşıyorlar.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 2016 yılında küresel çapta ortalama yaşam süresi 72'ydi.
Ancak cinsiyetlere göre dağıtıldığında, yaşam süresi kadınlar için 74 yıl 2 ay ve erkekler için 69 yıl 8 ay oluyor.
Kadınların 100'üncü yaşlarını kutlama ihtimali erkeklerinkinden fazla
KAYNAK, GETTY IMAGES
Fotoğraf altı yazısı,
Kadınların 100'üncü yaşlarını kutlama ihtimali erkeklerinkinden fazla
2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ABD'de 100 yaşını aşan 53 bin 364 kişi yaşıyor.
REKLAM
Bu kişilerden sadece 9 bin 162'si erkek. 44 bin 202'si ise kadın.
savaşta ölen birini neden ortalama yaşam süresi diye göstersin ki daha attığım şeyi okumamışın cevap yazıyon
x kromozomu daha uzun ömür sağlıyor
oku öyle yaz uğraşamam böyle
Sağlık örgütüne kafa tutacak kadar s. lk. sın demek ki
hadi git yorumumdan kendi görüşünü yap
saygısız herif
kovdukça yapışıyor sinek gibi
engelliyorum
Başta hakaret eden sensin yol orada uza hadi
benim yorumum seni ilgilendirmez
utanmaz arsız
hadi hadi çöplüğüne
daha bişi okuyup araştırmasını bilmiyor idda ediyor
uza mk hâlâ yazıyor mal
aha niye o kadar idda ettiği belli man kafalının bi de bilimden bahseder düşük zekalı
Kanka tahminimce başka bir canlıya ev sahipliği yapabildikleri için daha sağlam doğalari var bu yani
Çok basit, erkeği bidi bidi yapa yapa tüketiyorlar 🙂
Erkekler bence kalp hastalıklarına falan daha yatkın oluyir
Erkeklerin ömrünü kadınlar yiyor. Sebebi bu 👍
Erkekler daha fazla kötü alışkanlıklara sahip. Bir de strese daha fazla maruz kalıyor. Bu nedenle ömür daha kısa.
Erkekler neden az yaşar videoları var oradan anlayabilirsin 😄
erkekler eşşek gibi zor işlerde çalıştıgındandır
aslında kadınlar daha uzun yaşamıyor biz erkekler kısa yaşıyoruz. sebebi kadınlar çok konuşuyor...
hiçbir şey kafaya takmıyorlar
Kadınlar ilahlaştı sistem onlara çalışıyor
Öldürülmesek daha uzun yaşayacağız aslında …
Erkek 7sinde de 70inde de ölmeye yer arar.
Erkeklerin daha ağır şartlarda yaşaması
Benim Babaannem rekora koşuyor ozaman
sürekli trip çekmiyorlar erkekler gibi
Erkekler trip çektikleri için mi erkenden ölüyorlar? 🤔
Bizi çok görüyorsunuz ondandır
Erkekleri harap ettikleri için
Bunun tek sebebi TÜİK
Bizi çabuk gömüyorlar
birincisi genetik
ikincisi adamları yediniz 😀
bu dünyanın her yerinde öyledir
Aman isterse bin asır yaşasınlar bize ne 😏