Genç nesilde büyük oran dinsizleşme olduğu istatistiksel olarak rapor olarak edilmiş. Kuşağımla gurur duyuyorum.

Genç nesilde büyük oran dinsizleşme olduğu istatistiksel olarak rapor olarak edilmiş. Kuşağımla gurur duyuyorum.
Şimdi, dinler ortaçağ ideolojileri. Şunu yapma bunu etme, bunu yapmak farzdır diye hayatını biçimlendirmeye yöneliktir.
Ama elinde telefonu olan genç, Dünya'nın geri kalanına ışık hızında bağlanabilşyor. Başka gğzel hayatlar görüyor. Evet, kültürel çürümüşlük de var, ama özgürlük de. Buna şahit olan bir genç delikanlı, güzel kızların olduğu yerde bulunmak ister, sakallı hacı hocaların yanında değil. Saçlarını savurarak poz veren birini gördüğünde tğrbanlı "ben nşye bunu yapamayım ki" der.
Sadece cinsî süreöler değil. Mesela denk gelşyor, Petra harabelerini görğyor, onunla ilgili bilgi alıyor. Nevşehir'deki mahallesinin çok ötesinde bir dübya ve inanalık var.
Bu şartlarda insanların ortaçağ dinlerini ciddiye alması için devlet ya da çevreden baskı gerekir. O baskı kalktığı anda inaanlar dinden uzaklaşır. Bu kadar basit

Ben inançlıyım çünkü benim yolum bu. Tabi inanmayanada saygı duyarım.
Cevap
8Cevap
Bence değişebilir. ama herkes herkese saygı duyduğu sürece sorun olmaz
Bir neslin dinsiz imansız olmasından neden gurur duyuyorsun ki?
Akıl ve bilimin ışığıyla aydınlanıyorlar.
Bilemiyorum ha bu arada kk nin kazanacağından hala eminmisin öyle demiştinde..
Ne olacağını kimse bilemez ama ümidimi kaybetmedim tıpkı Kemal Paşa gibi.
Ümidini kaybetmemen iyi bir şey de eminim demiştin..
Hatırlamıyorum yanlış demişimdir.
Ahahah yapma dostum 😅 dedim ben sana Atatürk de gerçekcidir o yüzden kimin kazanacağını gerçekciler bilir diye sende kk kazanacak eminim 🤟 demiştin
O zaman yanlış demişim yanlışın neresinden dönsek kardır.
Bencede 🙂
Mülteciler ile demografik yapının anası ağlayacak
Evet zaten kurallara uyan çok az diye düşünüyorum. Şüphe üzerine yapılan dna testerinde görüyoruz diye düşünüyorum
Bu oran daha yüksek bende
Evet benim kimliğimde hala İslam yazıyor :D
Ben ellemiyorum başıma bir iş gelir diye.
Ahaha eminim öyledir.
Bunlar ateist diye ateistleri küçümseyen bir cumhurbaşkanı. Eved çok özgürüz artık.
Tamam Erdoğanın farkı yok demek ki. Hizbullahın uzantısını meclise sokup zinanın suç sayılmasını isteyen Yeniden Refahla iş tutuyor.
20 yıldır bunlar iktidar zaten değişen tek şey muhaliflere baskının artması olacak.
Hahaha o yüzden gazeteciler içeride değil mi?
Öyle bir zihniyet yok. Erdoğan'a oy ver de şeriat getirsin.
Peki çarşafını hazırla o zaman. Bu propaganda değil gerçekler. Eski konuşmaları hala arşivde.
Aferin seni sevdim. Fahrettin sonunda başarılı troller tutmaya başlamış. Bizim vaadimiz ülkeyi şeriat tehlikesinden kurtarıp dine nas suresine göre ekonomi yönetimine son vermek. Mültecileri sınır dışı etmek. Yolsuzluğu rüşveti sona erdirmek. Batı ile ilişkileri normalleştirmek.
www.hurriyet.com.tr/.../erdogan-millet-isterse-laiklik-tabii-ki-gidecek-38260315
Umarım bunu da hatırlıyorsundur
Evet biliyorum. Anladım senin derdin CHP değil senin derdin Kemal Atatürk.
Genel portreden belli oluyor.
@şelimu senin gibisini ilk defa gördüm Allah şifa versin 🙏
Görüşün için teşekkürler ☺️ bir kadın olarak susmaya alışsan iyi olur ama 🥰🫢 malum sonra konuşma hakkın pek olmayabilir 😇
Aynen kanka 👳🏾♂️🧕🏿🤲🏾 🇸🇾
Aynen değişir.
13 milyon Arap afgan geldi
Bunlar x10 çocuk yapmak suretiyle çogalıyorlar...
Aynen dini demografi falan filan.
Aynen ateist olucaz.
Afganların ne olduğu umurumuzda değil önemli olan türk milletinin tercihleridir.
Türkler azınlık duruma düşecek.
O iş öyle kolay değil.
Geçmiş ola.
Geçmiş ola.
O Kervanı kaçırdınız...
Valla ben kaçarım ülkeden her şekilde kalanlar düşünsün.
1 yıl önce Ümit Özdağ parayla vatandaşlık alanlar 10 yıl oy kullanamasın kanun teklifi getireceğiz CHP ve İYİ Parti destek versin yoksa para ile vatandaşlık alanlar Erdoğan'a oy verecek ve Erdoğana kazandıracak dedi.
Bütün Muhalefet horul horul osura osura uyudu.
14 Mayıstan sonra akılları başlarına geldi ama neye yarar.
AHABER de görüyoruz Adam Türkçe bile konuşamıyor gitmiş Reise oy vermiş.
Yapacak bir şey yok. Aman ırkçı olmayalım Aman Ümit Özdağ çok faşist man o çok aşırı Aman helalleşelim ama sosyal Demokrat Merkez olalım Aman şöyle Aman böyle...
Aferim.. Taliban IŞİD selefiler Bu ülkenin üzerinden geçecek. Görünen köy kılavuz istemez.
Aferin Tebrik ederim ırkçı olmadınız faşist olmadınız ülkeye Tali bana selefilere emsil ikram ediyorsunuz İyi ki ırkçı olmamışsınız
Değişir
Değişir
değişebilir
Olabilir.
Değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?