40-50 bin lira evli bir cift gecinemez mi?

Evlenme surecindeyim. Evlenecegim kisi ögretmen. Kazanc olarak 40-50 civari aliyor diyeyim. Tam net veremiyorum cunku degisiyor.

Yani maasi net ama ek ders ucreti var. Kurs ucreti var, sinav, ehliyet gibi gorevlerden gelende ekstra kazanclar vs var. Bende ogretmenlik mezunuyum atamam olmadı.

Ya beni biraz calismaya zorluyor gibi geliyor. Yetersiz hissediyorum. Bir de ben ne yapabilirim yani. Ucretli yapsam 3 kr para gececek elime. Kolejde, dershanede vs calissam etimi kemigimi somurecekler. Ogretmenlik devlette rahat yoksa asgari ucret bile alamiyoruz yani yeri gelince.

Kendi işim disinda baska meslek yapsam en fazla kasiyer, garson vs olabiliyorum. Ne yapayim, ne istiyor onu anlamiyoru.. Iste tek maasla gecinemeyiz vs deyip duruyor. Millet asgari ucretle geciniyor biz mi gecinemeyecegiz diyorum.

Buyuk sehirde yasamiyoruz. O aslen buyuksehirli ama zorunlu hizmet geregi ve ogretmen boşluğu kucuk yerlerden oldugundan ic anadoluda kucuk bir sehirdeyiz.

Benim babamda ogretmen. Aldigi maasi biliyorum. Cok sukur bugune kadar 4 kisilik aile olarakta gecindik annem ev hanimi. Bir sure kira da ödedik. Sonra evimizi de aldik. Babamla evlenecegim kisi arasindaki fark kira masrafı sadece.

Ama gecinemezmisiz mustakbel esime gore. Bu adam bana maddi ihtiyaclarim konusunda harcama yapmaktan, kuracagi aileye bakmaktan gocunuyor mu anlamadim ki.

Maddiyati öne surmesi de beni sinirlendiriyor artik. Galiba kafasinda atanmis olsaydi ya da atanmis ogretmen alsaydim o da alirdi 30-40, bende alirim. Krallar gibi yasardim mi diye dusunuyor anlamiyorum ki. O zaman benimle işi de yok yani. Gorusup niye ciddiye bindirdik ki o zaman?

40-50 bin lira evli bir cift gecinemez mi?