Birine açılmayı düşünüyorum olursa bir seneye evlilik olur ama şu an iyi maaş almıyorum asgari gibi bir maaşım var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEvlenmek isteyenin ayakları yere basıyorsa ve sırf diğerleri yapıyor diye zarta zurta heves etmiyorsa gayet tabii evlenilir. Beraber ayrı bir eve çıktığını düşün eksiklikler zamanla kapanmıyor mu? Niye evlenirken her şeyi hazır dört dörtlük bir ev bekliyoruz anlamış değilim. Yapılan kutlamaların ve adet diye dayatılan şeylerin muhteviyatından bahsetmiyorum bile..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBir sene içerisinde biraz daha para birikir karşı taraf da biriktirir halledersiniz. Ama şu an yetersiz. Kazancınızı da mutlaka altına yatırın.
Biz nişanlımla 3 yıldır beraberiz son 1 yıl kala altın yapıp attık. Altın fırlayınca da eşyaları vb borçsuz aldık. Full mobilya 170 bin tuttu Enza Home, eşyalar da arçelikten 76 bin hepsi. Tabi biz 2024 başı aldık şimdi baya fırlamış ama altınla eşdeğer. Bir tık daha markasız almak isterseniz daha uyguna denk gelir. Çeyizinde de küçük ev aletleri, tencere, yemek takımı vb onları al. Onlar pahalı ve hep zamlanıyor. Onun haricinde perde, halı Trendyolda hem ucız hem kaliteli ordan bakabilirsin. Gerisi Ivır zıvır.
Düğüne gelince biz nişan yapmadık evdw söz ve nişan birlikte yaptık organizasyon da tutmadım. Kına gecesi istemedim. Düğünümüz ocak ortası onda da salon 60 bin işte kuaför 10, çekim 8 bin, ikramlıklar 20 küsür, gelinlik 20 damatlık 5 küsür, davetiyeler 1500 tuttu. Daha ucuz salonlar da vardı açıkçası ama şehir dışı. Yani düğüne de bi 100 bin gidiyor. 300-400 bin olmalı en az elinizde.
Ama inan 80 binle imkansız sade nikah bile yapsan beyaz eşyalarını almaya bile yetmez maalesef21 Yorumla
Soran1 yılYok 80 binle kalmam o sırada kazanırım da ev için 500 k yeter gibi geldi yazdıklarından
1 yılHem çocuğa açılıyor, hem 1 yıl içerisinde evleniyor✨ 80k ile✨ lavuk bu kadar çulsuzsa evlenme hayali bile kurma kanka. benim rüyalar bile daha mantık düzeninde kusura bakma da, kafan mı güzel be abim ablam QNSHDHFNCNVMV
01 Yorumla
Soran1 yılBu nasıl bir üslup ya?
1 yılbirkaç yıl beklemek daha iyi olabilir. en azından ilk önce düğünü değil evi kurmaya eşya almak daha mantıklı. sonra nikah kıyarsın evine geçersin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
72Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 1 yılkalkılmaz tabi ki de..
00 Yorumla
1 yılEvlenmek için illa düğün gelinlik araba kına davetiyeler yapmaya gerek yok bence insan mutluysa bir nikahlada evlenebilir oraya harcıcanız paraya tatil yaparsınız sırf insanlar gelip oynayacak diye düğün saloluna sadece 80 bin TL ödeniyor o parayla hem tatil hem nikah yaparsınız geriye para bile kalır
36 Yorumla
Soran1 yılEv eşyaları para tutar baya
- 1 yıl
Hazırda bir evi varsa yeni eşya almaya gerek yok veya o kişi onunla gerçekten mutluysa eşyaları ikinci el bile alabilir
Soran1 yılHazırda ev yok yeni eşya alıncak da standardı yüksek biri gibi ikinci el almak istemez
- 1 yıl
Orası bilemem tabikide normal anlattım ben
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
O birikmiş ile şu anda sadece birkaç tane ev eşyası alınabilir. Sonrası için ayrıca para gerekir. Asgari gibi olan maaş da adı üzeeinde asgari seviyede yaşanabilecek bir para ki şu anda karşılığı o bile değil.
Yani şu şartlarda bahsettiğin bu durumda evlenmeye kalkılmamalı, eğer bu iki kişinin de ortak durumu ise. Sadece seninse evlenmek istediğinin maddi durumu iyiyse yine olabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKanka 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyorsanız biraz daha para birikir ev eşyalarını taksit ile alırsınız düğün yapacaksan o baya bi maliyet ister ama gelen takılar ilede onu karşılarsınız yeterki mutlu ol evinde en son model buzdolabı olacağına bi alt modeli olur zamanla alırsın yine
15 Yorumla
Soran1 yılZaten son modelde gözüm yok da yine de çok para tutuyor bir buzdolabı 45k tl
Cevap sahibi1 yılBiliyorum seni anlıyorum sen şu an için birikime devam et eşyalarını taksit ile alırsın senet ile satış yapan yerler var evleneceğin kişide çalışıyor yılbaşından sonra maaşlarınız zamlanacak onlarla bi şekilde döndürürsünüz
Soran1 yılİnşallah sağolun
Cevap sahibi1 yılŞimdiden mutluluklar 🙏🙏
1 yılEvlenmek için çok paraya ihtiyacınız yok. Maalesef "elalem ne der" diye gereksiz yere alınacak eşyalara harcamaya para lazım, aynı işi yapan B markası varken gösteriş olsun diye D markasından beyaz eşya almak için para lazım.
Bir kere evleniyorum diye diye bütün sistem "evleneni koparmak" üzerine kurulmuş düğün sektörünü doyurmak için para lazım. vs vs vs
10 Yorumla
1 yılYaparsın aşkım diye bir yarışma vardı oraya genç çift gelmişti. Sadece nikah ücretiyle evlenmişler ve paralarını gezmek için harcamislardi çok da güzel anlattı keşke herkese örnek olsaydi ama geldiğimiz nokta inanılmaz kötü istemede kıyafetler organziasyonlar kameraman dev buketler, nişanda yine organizasyonlar dans gösterileri zart zurt, düğünde keza öyle servet harcıyorlar. Yani demem o ki evlenmek istiyorsan nikah parasi ve ev kirası yeterli bence ne demişler yeter ki gönüller bir olsun 🙃
10 Yorumla
1 yılSen eğer eşimle birlikte yoklukla mücadele ederim yeterki benimle olsun dersen ve oda bunu anlayabilecek seviyede birisiyse olur tabiki neden olmasın. Şimdilerde pek duymuyorum ama eskiler hep anlatırlar. Yokluk içinde kendilerini nasıl var ettiklerini. Ama bu iş kolay değil. Sağlam moral ve sabır gerekir.
22 Yorumla
Soran1 yılBenim fazla beklentim yok evin ihtiyaçlarını alsam tamamdır
- 1 yıl
Hemen çocuk düşünmeyin. Malum hamileyken çalışamazsın. Bi süre başbaşa verip birikim yapın.
1 yılEvlilik bir karar ve sabır işi. Paraya vs bakmaz.. Çiftler hiçbirşeyi olmadan evlenip zamanla zengileşebilirler.. Evlenipte zamanla zenginleşen örneği çok. 20 sene öncesine kadar çoğu kişi öyle evleniyordu ve tek eşliliklede ömürlerini bitiyordular. şu an önce paraya bakılıyor ve kesenin ağzıda açılıyor ama evliliğe 1,2 sene zor katlanılıyor..
13 Yorumla
Soran1 yılAçıl mı diyosunuz
- 1 yıl
O sizin karar vereceğiniz şey ama sevgilinizin düşünce ve duygularında rol yapıp ypamadığını anlayın önce. Samimiyseniz mutlu olursunuz ancak..
1 yıl80 bin TL'yle evlenmek tabii ki mümkün, ama her şey ne kadar mütevazı bir düğün istediğine bağlı. Eğer gösterişli bir organizasyon yerine, daha sade bir nikâh ve küçük bir kutlamayı tercih edersen, bu bütçeyle rahatça evlenebilirsin. Önemli olan, birlikte mutlu olacağınız bir başlangıç yapmak, gerisi teferruat. 💖
10 Yorumla
1 yılSenin gibiyken cevremdeki hiçbir kadına açılamaz, kendimi yetersiz görürdüm. Şimdi gelirim arttı ve bu saatten sonra da ben evlenmek istemiyorum. Bi de ne varsa eskilerde var kafasında birisiyimdir. Geçen eski sevgilimi gördüm. Bu arada 15 yıl önce olan kız arkadaşımdı. Sohbet ettik öyle. Kucağında çocuğu elinde mesleği iyi bi durumda idi. Bende iyi bi konumda sayılırım. Sadece bu ailem yok ama aslında onunla da olabilirmiş. Fakat onu görünce içim bi cız etti
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkes kendi bütçesine göre evlenirse tabi ki evlenilir. Ama sen 80 bininle 500 binlik düğün ister o şekilde borçlanırsan evlensen de sürünürsün. Kısaca bütçene göre davranacaksın, yani davranmalıyız.
11 Yorumla
Soran1 yılO konuda sıkıntı yok beklentimi de ona höre tutarım
Para & Ekonomi konusunda 371 cevap paylaştı. Olur tabi ki. Yaşın çok genç. Herkes işe asgari ücretle başlıyor atık ve zamanla yükselecektir aldığın maaş. Eşin de çalışıp o da maaş alacak. Karamsar olma. Ayağını yorganınıza göre uzat. Her şey daha güzel olacak. 😎
20 YorumlaÇok rahat evlenilir.
Aile arasında bi nişan.
Nşkahı belediyede kıy.
Düğünü de mahalle derneğinde yap.
Takı işlerine girişme. Normal bi abiye giysin gelin, erkekte bi arkadşaımı takım elbisesini.
Sana bunun maaliyeti32 Yorumla
Soran1 yılEv eşyaları var
- 1 yıl
Kanka sen evlenmek dedin, ev kurma olayı için zaren aile evine geçersiniz. 60 bin tl zaten depozito, iki ay pelin kiraya gider. Para kalmaz zaten de ev olayını bahsetmiyorsun sen. Direk evlenöeyi bahsettin.
Yoksa git 1+1 daire tut. İçi eşyaları ama harabe. Kızla cinsellik yaşayabiliyprsan, eviniz de havadarsa. Rahatsanız sürekli de evde kalmıyosanız. Yaşanır.
Kalkılır yapılır nasıl yapılır aşırı sade vir şekilde yapılır minimalize alışveriş ile nir çok şeyi es geçerek yapılır
14 Yorumla
Soran1 yılÇok şeyde gözüm yok evin ihriyacını alsam yeter
1 yılAmacın yuva kurmaksa olur. Yok ülke ekonomisini ayakta tutacağım her yere para saçtıracam vadandaş faydalansın diyorsan olmaz.
30 Yorumla
1 yılKarşılıklı aşk ve güven karşılıklı uyum ve bağlılık varsa bu iş paranın çok gelirin fazla fazla olmasını beklemek zorunda değil. Ortalama bir parayla da evlenmek mümkün ve olabilir🍎💎
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBirikim yaparsın biraz daha iyi konuma gelirsin.
10 Yorumla sadece bu parayla düğün yapabilirsiniz oda sade bir düğün olur
10 Yorumla
1 yılçeyizinin çoğu tamamsa ve ailen halı perde vs almana yardım edecekse olabilir
10 Yorumla
1 yılDevir değişti, sade bir nikah ya da kır düğünü yapılır. Olmayacak şey değil. Yeter ki iste
10 Yorumla
1 yılBilmem ben evlenemedim. Artık boş verdim. Duygularımı bile bitirdim. Hayal umut kalmadı.
10 Yorumla
1 yılO paraya düğün salonunu bile zor tutarsın birde organizasyon falan var, ev var, araba var, ohooo hey yavrum hey ölme eşeğim ölme
20 Yorumla
1 yıl80 bin tl ye sen ev eşyası al bir kaç tane fakat sakın beyaz eşya almaya kalkışma onları kocanla beraber alıp çalışıp ödersiniz
20 Yorumla
1 yılDaha açılmadan evlilik düşünmesen mi sanki hı ne dersin?
22 Yorumla
Soran1 yılSana nr
- 1 yıl
DQLLAMA HERKESE AÇIK NİYE SORUYORSUN O ZAMAN?
Gizli Üye(30-35)1 yılKız mısın erkek mi erkeksen o parayla evlenilmez asgari ucretliler bı zahmet evlenmesin
Eğer kız isen o parayla ceyizin bir kısmını alabilirsin asgari ucretli olabilirsin adam zengin olsun sana bakacak o
023 Yorumla- 1 yıl
Her şeyi erkek yapsın demi. Kadın da hazıra konsun
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori boşuna mı Allah size evin sorumluluğunu verdi yapsın bı zahmet
Çocuk doğuran kadın emizdiren evini yükünü çalıştığı halde alan yine kadın pardon ne b. kuma yapıyorsunuz bı zahmet maddi seyleride siz karsilayin prenses olmayin- 1 yıl
Her şeye güç yetirmek zorunda değiliz.
Soran1 yılBakma işi tamam da her şey çok pahalı her şeyi sen al diyemem
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori zikinin derdine düşüp evlenme o zaman kari zikmesini biliyonuz mk
Cevap sahibi1 yılSoran kardeş sen fedakarlık yaptıkça erkeğin gözünde değerin düşer nice kadınlar fedakarlık yaptı yoklukta erkek varlığa girince ilk tekmeyi o fedakar kadına attı. Sen değerlisin bırak çalışsın yapsın erkek cefa çektiği kadını bırakmaz erkek verici kadın alıcıdır yatırım yaptığı kadına bağlı kalır erkek
- 1 yıl
Erkek de değerlidir...
- 1 yıl
Erkek de alıcıdır. Sadece kadın değil.
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori yuvasına sahip çıkan erkek degerlidir. Kadın çalışmasına rağmen güzel karım sen o parayı kendin için harca ben bizim yuvamız için kazanırım diyen erkek degerlidir eşimde o da dışarıda çalışırken iş çıkışı yemek ütü bulaşık temizlik çocuk bakımını sadece kadına yıkan değil bunun için paylaşan değerlidir. Eşi dışındaki tüm kadınları silen erkek degerlidir eşini bekleyip bekarlık halı boyunca hiçbir kıza elini sürmeyen eşine sadık olan erkek degerlidir senin gibiler erkekcik oluyor saydığım nitelikte olanlara erkek adam denir
Cevap sahibi1 yılSaydığım nitelikte olan erkeklere kadın köle olur tüm ömrünü sadakatini şefkatini verir
- 1 yıl
İyi bir insan olmak için illa ilişki ya da evlilik mi lazım? Bekar insanlar iyi olamıyor mu...
- 1 yıl
Ayrıca kızlarla ortamım yok benim merak etme. Yalnızlığı tercih ederim.
- 1 yıl
Ve kazandığı parayı sadece kendine harcamak isteyen tüm yükü erkeğe yıkan kadınla işim olmaz. Hayat beraber kuruluyor artık.
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori tamam prenses sen evlenme
- 1 yıl
Beni karı kız düşkünü zannettin işine gelmedi tabi prensese döndürdün.
Kafanıza tükürmek lazım.
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori kendi kafana tükür
- 1 yıl
Senin bildiğin kız düşkünü erkeklerden değilim.
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori eminim oyledir
- 1 yıl
İşine git.
Cevap sahibi1 yıl@RachelCori sen. Yol al yaptigim yoruma salça olan sensin
- 1 yıl
İyi erkekleri hiçbir şekilde hak etmiyorsunuz. İyi akşamlar.
- 1 yıl
Ne işe yarıyorsunuz o zaman karşim ona vermem parayı buna vermem parayı e madem bu kafadasın sakın kimsenin hayatına giripte evlenmeye kalkma. ben bile kadın halimle böyle sızlanmadım, gerekirse elimi cebime korum çabalarım yaparım bir şeyler ama karşımdaki de beni sırf parası var diye ezemez ben ne yapıyorsam o da aynısını yapmalı. Siz bir değiştiniz normal değilsiniz artık.
Cevap sahibi1 yıl@Ser4pyalcin bacım sözün bana mı
1 yılEvlenmek parayla olmaz
Seversin istersin ve evlenirsin
Bu konu öyle abartıldi ki herkes bekar kaldı
06 Yorumla
Soran1 yılMaddiyat gerekmiyor mu ev için falan
- 1 yıl
Temel şeyler alınıp hayatına devam edersin
Soran1 yılBen de öyle diyorum da o bile baya tutuyor hadi 500 bin tutsa 250 binim olmalı
- 1 yıl
O kadar tutmaz ya
18 bin bulaşık makinesi
15 bin tv
20 bin çamaşır makinesi
13 bin fırın ve ocak
35 bin yatak odasi
30 bin yemek masası
35 bin koltuk
30 bin ıvır zıvır - 1 yıl
Bunlar şimdilik işini görür gerisi yavaş yavaş
Soran1 yılÇok sağolun
Kız değilmisin? Düğünü erkekler yapar zaten takılma
11 Yorumla
Soran1 yılKızım da evin eşyasının falan alınması lazım
Para & Ekonomi konusunda 543 cevap paylaştı. 5 sene önce 18 milyon TL ye evlenen ablama ne demeli
07 Yorumla
Soran1 yılNasıl oldu o sarayda mı evlendi
Soran1 yılDamat bey ne iş yapıyor
Soran1 yılGüzelmiş
Soran1 yılDoğru
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece eşyalar 300k civarı tutuyor. şu an evlenme aşamasındayım, ne yaparsanız yapın yetmez o kadar para. Evlenirken adımınızı attığınız yer para istiyor.
04 Yorumla
Soran1 yılKarşı taraf da verecek gerisi beraber olur zaten
Cevap sahibi1 yılNişan kına falan da herşeyi eksiksiz yapacaksanız 1 milyondan aşağısı kurtarmaz. Hesabınızı ona göre yapın. Ama senin paran çeyizine yeter öyle yumurta haşlama makinesi mısır patlatma makinesi gibi ıvır zıvır şeyler almayacaksan
Cevap sahibi1 yılBen mesela perdelerimi halılarımı sehpalarımı Falan trendyoldan aldım. Daha ekonomik tavsiyedir djjd hayırlı olsun bu arada mutlu olursun umarım
Soran1 yılTeşekkür ederim bu arada benim için ev dizmek önemli diğerleri fasa fiso bir 700bine kurtarırım diye düşünüyorum
80 bine yüzük alıp evlilik teklifi eden birini gördüm birkaç ay önce
10 YorumlaAçılmayla 1 yıla evlilik, 80k ile ev kurmaya kalkışmak. Neler var neler...
10 Yorumla
1 yılDüğün istemeyecek. Esya olarak da 2. El eşya alıcaksınıx yoksa mümkünatı yok
10 Yorumla
1 yılAsla olmaz ayrı eve çıktım bir yıl önce 100 bin tl gitti sadece ev için
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Bu rakam çok az..
Çok çalışıp çok para biriktirmen gerekir.
10 Yorumla
1 yılEvet 80 bin tl ile sadece ayağa kalkarsın, daha fazlasını bekleme bu paradan.
00 Yorumla
1 yıl1 maaş parası o sence evlenilir mi sadece 80K ile🙂↔️
00 YorumlaEşyalı ev tutulur
Sadece kız isteme
Dini nikah ve normal nikah
Evlenilir01 YorumlaOnun da maaşı olur o para yetmez ama ayarlanır biseyler
00 Yorumla
1 yıl80k birikmiş az ama bir şekilde borçlanarak, ekstraya girmeyerek halledilir
00 Yorumla
1 yılAsgarî gibi demen çok mu güzel 😒
Neyse Allah yardımcın olsun ne diyek 😒00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 584 cevap paylaştı.
1 yılAllah yardım eder , sen bakma kimseye
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle de karşı tarafa yük olmak da istemiyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılCanm benim ancak kalkılır ama adım atmadan geri oturursun
12 Yorumla
Soran1 yılBir yıl içinde kazanırım diye düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılİnşallah
1 yılMaalesef mümkün değil, anca biz düğün yapmayacağız sadece öyle sade nikah olacak, eşyaları da minimum tutar ucuzundan alırız derseniz ikiniz de o zaman olabilir. Bunu da kör kütük aşık birisi yapabilir zaten anca.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl30 k param var, borsaya koydum bir getirisi olmadı
01 Yorumla
Soran1 yılDoğrudur
1 yılAllah yardımcımız olsun hiç iyi bir yere doğru gitmiyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAz para ben bir dışarı cikiyorum 1000 TL gidiyo hesabını sen yap
10 Yorumla
1 yıl1 senede evlenmeyi düşünmezsen bu işin içinden kalkarsın eşyalarında olur
10 YorumlaEvlenmenin fiyatı mi var arkadaşlar sevmek önemli şeyler
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl80.000₺ ile neden evleneceksin ki? Bul bi oglan onunla evlen 🤨
00 YorumlaBence sevgi varsa her şey halledilebilir para, mal, mülk geçici şeyler ve yaşlandığında yanında kalabilecek tek kişiyi para olmadan da kabullenebilmek lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl1 milyon TL şimdiki evlilikler
Düğün masrafı bu şekilde
01 Yorumla
Soran1 yılDüğün dahil mi
Kardeşim kadın isterse parasız gene evlenilir
50 Yorumla
1 yılBi telefon bile şimdi 100bin üzerinde evlenmek mi :/
10 Yorumla
1 yılBiraz sevgili kalıp eşyaları alın o süreçte bir yerde dursun tamamını alınca da evlenirsiniz
10 Yorumla
1 yılKalkılır Düğünsüz nikah yapın
10 Yorumla
1 yılAllah yardim Eder Allah'tan Yardım isteyin Şüphesiz Allah hayirlı islerde yardim eder😊
00 Yorumla
1 yıl1.000.000 Türk Lirası ilede evlenmen imkansızdır ev fiyatları ortada zaten
00 YorumlaHer şey çok pahalı karşı tarafın illaki parası olması gerekir
00 Yorumla
1 yılsen niye parayı düsnüyosun erkek düsünür
019 Yorumla
Soran1 yılHer şeyi ona yükleyemem
- 1 yıl
valla helal olsun eger samimiysen böyle düsünmen benim kadınlara olan ön yargımı arada böyle cıkslar yapan kadınlar yıkıyo yolksa umudum kalmıyo
Soran1 yılSağolun ama düşünmesen direkt bodoslama açılırım zaten bu mevzu can sıkar diye söyleyemedim hem de erkek diye her şeyi o yapmak zorunda değil
- 1 yıl
valla arkadasım simdikıler salon gelınlık beyaz esya mehir parası altınlar bosandıgında nafaka ödemek taktıgın bütün altılar kadında onca yapılan masraf erkege döndügü icin artık insanlar evlenmeye korkuyo parayı kolay kazanıyo sanıyo herkes
Soran1 yılBiliyorum ben de çabaladığım için basıl kazanıldığını ondan işte tek insan kalkamaz diyorum yükün altından da benim birikimim de yetersiz
- 1 yıl
yani senin bence erkekten isteyebilcegin 3 bılezık degilde 1 tane yeter demen 300 bin tlılık beyaz< esyqa degilde 150 bin olsun denir salona gerek yok evin önünde yapılıp nikahıda belediyede kılarız dersen olabilir ailene yegenlerıne kardeslerıne amcalarına kuzenlerınıe giydircekleri elbiseleri iptal etmen dügünü minumuma getirmen seni mutlu eder parası yoksa borca fazla girmez parası varsa birazı elınde kalır tatile felan gidersiniz seneyi devriyede seni rahatca gezdirir yani ozaman makul olur
Soran1 yılYine beyaz eşyalara mutfak ve yatak odasına yetmez ama ailem de pek destek atmaz mahcup olurum karşı tarafa diye korkuyorum yoksa dediğiniz gibi olsa bana uyar
- 1 yıl
oturup konus bence
Soran1 yılEzik kalmaz mıyım benim durum böyle böyle dersem ne bileyim bir erkeğin gözünde nasıl olur bu
- 1 yıl
kadının elınde Şu an 150 bin tl olsa yeterli canın sıkcak biseyin yok kadını alcagı bisey yok sadece yatak odası takımı onuda kendin taksitle al
Soran1 yılÖyle mi diyosunuz
- 1 yıl
sizin adetiniz nedir bilmiyorum ama bizde kadın yatak odasını alır bide ev aletleri kasık catal ws onlarda toplasan 150 bin tutar oda en kalıtelısını alırsan
Soran1 yılAdetten ziyade her şey çok pahalı olunca her şeyi sen al beyaz eşyayı da sen hallet diyemem yüzüm tutmaz
- 1 yıl
yok sen al demene gerek yok o zaten biliyo ne alıcagını karsı taraf sen secerken daha ekonomık secersen eger durumu yoksa seninde güzellıgın olur ilerde iyisini zamanla alırsınızız birlikte durumu iyise alırız dersede en kalıtelısını alsın
Soran1 yılEzik görür mü beni
- 1 yıl
neden görsün ezik görürsede sende hepsini yap dersin en kalıtelısınden diye
Soran1 yılYok diyemem ama neyse öyle derse de başlamadan biter
- 1 yıl
yahu makul olun kestirip atmayın konusarak cözülmesse ipleri koğarırsın
Soran1 yılDoğru diyosunuz teşekkür ederim
1 yılsadece nikah yaparsin olur biter
08 Yorumla
Soran1 yılEvin ihtiyaçları var
- 1 yıl
kira mobilya beyaz esya ufak bi hesap yaparsan cebindeki olusacak delikten (umarim sadece cebinde olusur) haberin olmadigi belli bunlarin hepsini spotcudan alsan ev sizin olsa yine eksidesin haberin olsun
Soran1 yılo süreçte kazanacağım diyorum zaten olduğunu anlar mısın biraz
- 1 yıl
ayda 10 bin biriktirsen yilda 120 bin yapar 80 var dedin toplam 200 bin 1 yıl sonraki paran enflasyonu 0 desek bugün bile zarzor beyaz esya aliyorsun ben okudugumu anliyorum da sen hesap bilmiyorsun trendyola gir temel ev esyalari almak istediklerini en ucuzlarini bir sepet yap tutara bi bak bence
Soran1 yılHer şeyi ben almayacağım
- 1 yıl
tamam da sadece alacaklarini bi hesapla sonra bunlara enflasyon orani kadar zam yap 1 yil sonra alacagin icin sana gereken parayi net olmasa da bi fikir edinirsin
Soran1 yılParayı sadece kendisini öyle kenarda tutmam
- 1 yıl
büyük yatirim yapacak paran yok aylik birikim yoluyla ilerleyeceksin dolarin kendi enflasyonu ve türk ekonomisinde ekonomist rt faktörü var bu durumda hisse senedi ve devlet tahvili sana büyük paralar kazandirmayacak faizler enflasyona göre düsuk paran eriyecek ama tabi ki burada karar senin yaparim diyorsan hayirli olsun derim
- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem