100 bin TL evlenmek için yeter mi?
100 bin TL evlenmek için yeter mi?
100 bin TL evlenmek için yeter mi?
kiminle evlendiğine bağlı diyen bayan yüzde yüz haklı En iyi görüş. 25 yasımdayım basımdan geçen bir olayı anlatıyım ben astsubayım maasımız belli bir kıza aşık olduk tabi derler ya davul bile dengi dengine diye o bir bilindik bir esnafın kızı durumları iyi gücüm kudretim yetmedi istediği esyaları maasımla alabilecek değilim babam alıcak ben konustum askım lütfen kabul et ben etmem gucume gidiyor doğuda 2 yıl kaldım 80 bine yakın bir birikimim oldu 40 da kredi çektim 120 ye zar zor bitirdim yani yaşamana göre ne kadar para o kadar keyf derler ya aynen öyle bir bakması yetiyor bana işte naparsın :) yani 100e mütavazi bir düğün evlilik yaparsın kardeşim. allah mutlu mesut etsin.
Eyvallah paylaşımın için. Peki hani sevgi nerde kaldı bu işte iyi günde kötü günde deniyor imza atarken. 40 bin kredi çektin 50 bin olarak ödeyeceksin 2 yıl bu borçla uğraşacaksın. Ozaman paran olmasaydı bu evlilikte olmayacaktı mantığı çıkıyor.
Bende memurum benimde evlenen arkadaşlarım oldu 40-50 civarı herşeyi hallettiler gayette mutlular.
yok askeri kredi evlilik cok düşük faiz 45 küsür ödeyecem. ya bak şimdi usta ben göreve başladım doğuda gittim 2 yıl boyunca beni bekledi gıkını cıkarmadan hayatım pamuk ipliği misali ama doğuya gitmem iyi oldu 4.800 maaş alıyordum doğu tazminatı ile batıya geldik görev yerimize 3.500 e düştü doğal olarak. oda memur baba tarafı zengin ama beni bekledi hep hiç vazgeçmedi bende sorunlu adamım yani yalan yok huysuzum ailem hep derki bu güzel kız sana nasıl aşık oldu :) vallahi bende bilmiyorum :)
Sen 120 bin harcadın peki kızları bukadar değerli olan ailesi ne kadar harcadı?
nişanı onlar yaptı oda bilmiyorum ne gitti ama 8-10 gitmiştir salon felen. oda en fazla 8-10
Kız tarafı nereliydi?
Ordulu aslen bende Rizeliyim :)
Allah mesut etsin. İnşallah sorun yaşamazsınız.
amin kardeşim cümlemizinkini kafanı yorma boş bende cok yoruyodum olmuyor nişan düğün bitti. artık kafam rahat sendede öyle olucak inşallah düğünü atlat tamamdır.6 aydır kafam rahat.
Bana göre, beni para makinası olarak görenlerle rabbim karşılaştırmasın inşallah. Ben evleneceğim insanın anlayışlı olmasını isterim. Ben ne dersem o olacak kafasında olmayacak. Oturup güzelce konuşup orta yolu bulabileceğim birisi olması önemli olan. Borç batağına girip haram parayla yuva kurmak istemiyorum. 100 olmaz 90 olsun 70 olsun cebim deki kalan parayla da yuva kurduğum insanla gezmek yurt dışına gitmek isterim. Bana göre yaşamasını bilmek lazım.
herşeyin hayırlısı allah iyinin herzaman yar ve yardımcısıdır kardeşim benim :)
Araban var mı?
var kardeşim allaha şükür yeni kasa dizel hyundai i20 var. senin?
2012 ford fucus çok şükür.
araba derken daha doğrusu hanım aldı arabayı :) ben daha kredi borcu ödüyorum :)
Bende olmayacağını tahmin ederek sormuştum.
doğru tahmin etmissin :)
Bir şey daha sorucam size. İstemeye giderken Nişanlınız size istemeye gelirken şu markalı tatlıdan dedi mi?
bak şimdi orada dur sen.1. cisi evleneli 6 ay oldu.2. cisi o öyle birisi değil mülayim mütavazi.3cüsü sıkıntı olan ailesiydi ailesi derken annesi oldu bana sıkıntı cıkartan.
Niye sinirlendin ki sadece istemeye giderken alacağın tatlının markasını belirlediler mi dedim? Böyle bir şey olsaydı ne düşünürdün?
sorduğun soru garip değilmi? öyle birşey olsaydı nolurdu biliyormusun hani derlerya buradan dönülürmü diye nasıl dönüleceğini ozaman görürlerdi. diyeceğim tek kelime eşime ya gel benimle evlen ya da yolun açık olsun işingücün rastgelsin böyle olurdu emin ol. ben zengin bir aileden geldim nede villamız şatomuz vardı anne baba memurdu. demek istediğim bazı şeyleri zorlamamak gerekir olmuyorsa vardır bir hayır ben cok zorlamadım gücüm kudretim yettiğince yaptım ama sınırlarım sonuna gelmişti yalan söylememek gerekirse. söyle anlatıyım kredi felen kesilince Şu an ne kadar alıyorum biliyormusun 2bin70 liramı öyle birşey yalan olmasın elime geçen belki inanmassın ama öyle ev kirası veriyorum kastamonuda oturuyorum 900 lirada ev kirası ödüyorum 1 lira kalıyor oda telefon doğalgaz elektirik doğalgaz cart curt eee elde ne kaldu inan ucu bası erzak yeme içme eşim ödüyor krediyi allahtan fazla taksitlendirmedim herşeyin hayırlısı.
Evet sorum garip belki ama ben yaşadım maalesef o garipliği. Sonunda da olmadı zaten.
Bende tepki gösterdim ve aldığım cevap erkeğin görevi kızı ve kız tarafını memnun etmek olmuştu. Neyse bitti kurtuldum çok şükür.
Şaka yapıyorsun sanırım eğer böyle birşey olduysa ihanet lan bu birde hangi marka istediler tatlının markasınıda ilk defa duydum yemin ederim.
Güllüoğlu olmalıymış yoksa akrabalar arasında laf söz olur muş.
laf söz dedikleri kilosuna 70-80 lira veriyoz ya pahalı olsunki gösteriş olsun ben cok merak ediyorum acaba kendi ailesidemi hep ordan alıyormus ihanet lan bu adamın gücüne gider
Ordan yeseler dha üstünü isterlerddi emin ol. Bu daha başlagıçtı daha neler neler.
valla benim basıma bu gelmedi ama bak sorun cıkan 1. ci düğün salonu 2. ci takı en sıkıntılı olan bak annem ben eşim kayın valide gittim bilezik cart curt eşim biliyom zorlanmayım diye en incesini seciyor cok hosuma gitti bunlardan alalım annesi yok en büyük olanını :) kayın valide ne isterse onu aldım neyse düğün salanuna geldik havuzbası dediler ulan dedim ne adetler gelmiş tamam lan onada tamam. ama hoşuma giden ne oldu eşimin babası cok baska biri hani olurya delikanlı derler ya karısı gibi değil. karakola geldi çay söyledim ömer biliyorum zorlanıyorsun aramızda kalsın kızımında haberi olmasın sen ve ben arasında buda bende hediye kabul et 1 deste para koydu 20 binlira dedim eyvallah beybaba sen varol yeter kabul etmedim tek sıkıntı annesi sürekli sorun sürekli sorun.
Önemli olan ilk öncelik kız zaten. Benimkisi kendi istedi tatlının markasını. Ailede sıkıntılıydı bende.
50 bin tl lik altın aldık doymadılar. 20 bin tl lik salon istediler neyse tekrar hatırlamak istemiyorum.
bende anlamıyorum bu altın merakını vallhi :) neyse hayırlı gecelerin olsun kardeşim allaha emanet ol hakkında hayırlısı inşallah.
Bu arada öyle babaya ve öyle kıza can kurban. Allah mesut etsin. Hayırlı geceler. Allaha emanet olun.
:))))) bu durum bölgeden bölgrye değişebileceği gibi, sülaleden sülaleye, aileden aileye hatta kişiden kişiye de değişebilir:) anladın sen onu ;)
Anladım ben onu :) Ama hala anlamadığım şey sen ol yeter ki deyip te iş ciddiye bindiğinde PARA PARA denmesi. Sevginin fedakarlığın sahiplenmenin nerde kaldığı?
Evet doğru söylüyorsun o insanlardan pek az kaldı maalesef.
İnşallah o nadir kalanlardan biriyle tanışma fırsatım olur.
Olsun inşallah :) 80 le düğün olsun 20 ile güzel bir Avrupa turu. En büyük hayalim evlendiğim kişiyle şöyle en az 10 günlüğüne Avrupa turuna çıkmak.
Çok teşekkürler. Allah razı olsun.
O sadece evi düzeltmeye yeter düğün masraflarına yetmez diye düşünüyorum yanılıyorda olabilirim çünkü evlenmedim daha önce 😃
ozaman baya zengin birini bulman lazım :)
Cevap
1Cevap
altınlar
ev
mobilya
düğün
pasta
gelinlik damatlık
herşey içindemi 100 bin
içinde evet
Sen ne yapacaksın karşı tarafa?
Ön yargılı falan değilim. Bende çevremde gördüklerimden yola çıktım. Hani deniyor ya seviyorum ya hiçbirşeyim olmasında yeter ki onunla evleneyim diye. YALAN. Hani nerde o fedakarlık. Hani para eşya altın önemsizdi. Çalışıyormusun ne iş yapıyorsun bilmiyorum. 100 bin TL biriktirmek ne kadar kolay sence? Hadi iyi bir mesleğin var 5 bin tl maaş alıyorsun. aylık 3 bin artır en iyi ihtimalle en az 3 yıl çalışman gerek bu arada kendi isteklerinin hiçbirini yerine getirmeden. SONUÇ yemeden içmeden gezmeden erkek para biriktirsin kadında BANA yetmez ki ben çok farklıyım herkesten afra tafra. Sonra evlilik sonrası borçlarıyla boğuşan erkek sonra niye bu evlilikler bitiyor. Böyle bir evlilik olacağına olmasın daha iyi.
Hayat senin gördüğün gibi değil maalesef. bir kendi ayakların üzerinde durmaya başla da ozaman anlarsın. Hayatta bir kez oluyor diye borç batağına ve faize girmeyede gerek yok bence. Haram parayla yuva kurulacak. Temel sağlam olmazsa çöker.
Yeter tabiki abartmamak lazım.
Zevklere göre yeter bence
senin zevkine göre?
hiç düşünmedim :D
arabamın mazotuna yetmez hahaha
niye uçak mı kullanıyorsun.
asdf yok metrobus
Kimle evlendiğine bağlı
Yeter tabi ki.
Yeter tabisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar