Zar zor orta halli geçinen bir insan için fazlaca abartı gibi geliyor bana normali mi öyle yoksa ben mi yalnış düşünüyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBenim hesabıma göre evlenmeden önce bir ev sahibi olunmalı. Araban olacak. Sekiz saatten fazla çalışmadığın bir işin olacak. Aklı başında bir kız olacak. O zaman iki milyon harcamaya da okeyim. Maalesef herkes evlenmemeli dostum. Orta gelir yetmiyorsa evlenme yani. Neden diyeceksin? Evliliğin amacı ekonomik bir ortaklıktan öte, sağlıklı huzurlu bir evde çocuklarını yetiştirmektir bir yerde. Vır vır vır vır beyin bırakmayan bir kadınla, çalışmaktan eve uğrayamayan bir kocayla, kıt kanaat geçinmeye çabalarken, ihtiyaçlarını gideremediğin çocuklarının beklentileriyle, tamamen kaosa dönmüş bir hayatı kim ister. Ben şahsen istemem. Evlenmek beş milyon mk.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 607 cevap paylaştı. Borc evlilikten önce edinildiği için erkeğe yazılır. Takılanlar hatunun. İstemezse vermez verdiyse de boşanma konusunda vermek şart. Boşanıyorum diyip davayı açtığı an tedbir nafakası geliyor vs vs. Evlenmeyin oğlum aklınız varsa
Yaş artık 39 oldu ben saldım sıramı
06 Yorumla- +1 yıl
Bekarlık sultanlık hocam
- +1 yıl
Gorikli?
- +1 yıl
Maşallah hocam 😅
Neden millet eğlensin diye para harcıyorsunuz ki arkadaslar arasında eğlence düzenleyebilirsiniz onun yerine
12 Yorumla- +1 yıl
Bende onu diyorum hadi 200 bin harcadın 700 nedir 500 bine çok güzel keyif veya yatırım yapılabilir
+1 yılO para ile ben olsam düğün yapmam 😂
151 Yorumla- +1 yıl
Evlendikten sonra daha çok şey yapılabilir oysa
- +1 yıl
Sorma ya millete verip ne halt ediyorlar anlamıyorum sonra borç sorunu olunca neymiş
EVDE HUZUR YOK hak ediyorsunuz onlara üzülmeyin ya - +1 yıl
borç çoğalınca düğün cdlerini kemirsinler belki bir nebzede olsa huzuru bulurlar hocam skdjshs
- +1 yıl
Enayi olunca 🤣
700 bin TL yi milletin ağzına laf olmak için yopladıysan kusursuz malsın işte NET 👌😂😂 - +1 yıl
Topladıysan olacaktı 😂
- +1 yıl
O mal ben değilim hocam 😅
o paraya sahip olsam tekrar yatırım yaparım gözümü kırpmam evlilik için o kadar para harcanmaz sade nikah yapıp parayı da gelir kapısına dönüştürmek daha mantıklı - +1 yıl
O hoca da ben değilim 😂😂
Güzel düşünüyorsun 😂 - +1 yıl
Eyvallah görüşümü beğendiğin. d olsun seni hoca ettim ağız alışkanlığı hocam 😅
- +1 yıl
😂😂
Tamamdır çocuğum otur 😂 - +1 yıl
Ayakta yorulmuştum sağ olun hocam 😅
- +1 yıl
Otur çocuğum 0 😂😂😂
- +1 yıl
Hocam benim çenem düşüktür 😅
- +1 yıl
Dikiş atarız dert etme 😂
- +1 yıl
Zahmet olacak ama yok demem yani 😅
- +1 yıl
Yok yok ne zahmeti seve seve 😂
- +1 yıl
O zaman iğne ipliğini kap ama dikiş atlama 😅
- +1 yıl
Hatta istersen dilini kokten keselim 😂
Ağızsız demesinler 😂 - +1 yıl
Yemeği nasıl yiceğimi düşünüyorum şu an ondan tam karar veremedim 😅
- +1 yıl
Tadını almazsın ama kokusunu alırsın merak etme 😂😂
Dişlerini sökmüyoruz ki 😂🤣 - +1 yıl
Olsun ama ağzımda dikilecek ya ondan yani 😅
- +1 yıl
Dilim kopsa R leri söylemem galiba şu an denedim de 😅
- +1 yıl
😂😂bir şey olmaz 27 harf neyine yetmiyor 😂😂
- +1 yıl
R dışında bir harf daha mı söyleyemeyecem ama sende hoca olunca öğretmek yerine eksiltmeye başladın 😅
- +1 yıl
😂😂 grev yapıyoruz 😂🤣
- +1 yıl
Maaşınız neyse verelim 29 harfi 30'a düşleyelim 😅
- +1 yıl
öğretmenin aldığı maaşın çeyreğini bile almıyorum ne grevi 😂😂😂
30 ne kelime 1000 olsun 😂 - +1 yıl
Nasıl almıyorum ne demek nankörlük etme bence 😅
Hafızam 1000 kelimeyi kaldıracak kapasitede değil sen 30 öğret 😅 - +1 yıl
Gerçekten 😂
Balık beyinlisin yani 😂🤣 - +1 yıl
Maaş almadan okula gidiyosan öğrencisindir 😅
Ayrıca balık beyinli az oldu öyle ölmem diri diri göm beni 😅 - +1 yıl
😂😂😂
Sıkıntı bende değil sende 😂
Öğrenci değilim 😂 - +1 yıl
Ben taş gibiyim arada unutuyorum fazla konuşuyorum o kadar 😅
Öğrenci değilsin öğretmen hiç değilsin zaten galiba işsizsin 😅 - +1 yıl
Bu son kelime baya beni anlattı 😂
- +1 yıl
İşsizlik güzel bişey ama ben işsizken mutluydum 😅
- +1 yıl
Seni evden kovma kısmına gelince görürdün 🤣
- +1 yıl
Beni evden kovacak kimse yok şu an 😅
- +1 yıl
Hayat sana güzel 😂
Neyse ben kaçar sohbet için teşekkür 😁 - +1 yıl
Ne demesin bayağı güzel 😅
Sohbet iyiydi ben teşekkür ederim eyvallah hocam 🙂 - +1 yıl
Yalnızsın istediğin herşeyi yaparsın işte daha ne istiyorsun Allah'tan belanı mı 😂
- +1 yıl
O kadarda yalnız değilim ailem var 😅 hem bela arasam şimdiye evlenir en kötü manita yapardım 😅
- +1 yıl
😂😂
Taş Kafa 😂😂 - +1 yıl
Hayatım boyunca duyduğum en güzel iltifattı teşekkür ederim 😅
- +1 yıl
Rica ederim 😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😅
- +1 yıl
İki sn olan hafıza 😂
Rica ettik zaten 😂 - +1 yıl
Demiştim ama kuvvetli değil diye demedim mi 😅
- +1 yıl
Evet ödülü sana veriyoruz 😂😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama bu ödül senin hakkın 😅
- +1 yıl
Baksana ya hala teşekkür ediyor 😂
Bıktım bu saatten sonra teşekkür edilmemesi için herşeyi yaparım 😂 - +1 yıl
Ben teşekkür hastasıyım okul hayatım boyunca hiç teşekkür almadım 😅
- +1 yıl
Bu iyiydi 😂😂
Bende almadım mesela 😎 - +1 yıl
Sabahtır teşekkür ediyorum yetmiyor mu 😅
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
18Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet aşırı saçma
10 Yorumla
+1 yılNe için harcıyorsun ama? Ev ve ev içi harcamalar için ise belli bir meblağ gidiyor tabiki. Yuva kuruyorsun, artık tek kişilik değil iki kişilik düşünüyorsun... Benim saçma bulduğum harcamalar sadece şunlar; düğün, gelinlik/damatlık, fotoğraf çekimi, balayı. Bunlar benim gözümde lüzumsuz harcamalardır.
12 Yorumla- +1 yıl
Adamın hali hazırda dayalı döşeli var gayet güzeldi ama kız tarafı istememiş ondan eşyaları spotçuya satıp hiç açılmamış ev eşyaları almışlar mantıksız
- +1 yıl
Bu tarz şeylere pek yorum yapmak istemiyorum aslında. Yeni evli çift evi olacak. Kadınlar evlerini yeni eşyayla ve en önemlisi de kendi zevklerine göre döşemek isterler. Erkeğin maddi durumu yeterli değilse bu elbette yanlış bir hamle olur. Var olanla bir ev kurmak gerekir öyle bir durumda.
+1 yılBencede anormal. Yıllarca birde onun borcunu ödüyorsun. İlla düğün yapilmak isteniliyorsa bahçeli bir yerde parti misali az masraflı bir kutlama yapılabilir. Düğün organizasyonu gerçekten salon tutmaktan yemeğe kadar masraf. Bugün sulaleyi de çağırıyoruz falan yiyip içip gidiyorlar djjccndjx
11 Yorumla- +1 yıl
Evet başkaları eğlensin diye harcama yapmak kadar saçma bişey yok ssksgsu
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Taraflar anlaşmalı sonra birde aileler anlasmalı. Daha önemli etken aileleri ikna etmek. Çunkü taraflar anlaşsada bazen aileler işi bozabiliyor. 700 bin tl güzel para bir çok şey yapilabilir. Düğün salonuna verilen paraları gereksiz buluyorum. Bir de taraflar o parayla balayı goderiz tatil gideriz hatta yurt dışı gideriz diyorlar ki çok haklılar. Dinende evlilik yapilırken taraflar zorlanmamalı diyor. Aksi halde gunaha meyledilebilir. Abartı genel anlamda iyi birsey degil ama bazi insanlar hava atmak için abartıya başvurabiliyorlar. Yedikleri yemegi bile cekip paylaşıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılSade nikah iyi bence o parayla neler yapılır ama elbette ki evlenen kişilere bağlı saygım sonsuz. :)
23 Yorumla- +1 yıl
Sade nikah yapıp geleceğe yatırmak ya da o parayla rahat rahat gezip eşiyle anılar biriktirmek daha mantıklı
- +1 yıl
Kesinlikle seninle hemfikirim ama kimse bizim gibi düşünmüyor işte. :)
- +1 yıl
Türkiyede bu fikri benimseyen insanlar taşlanıyor zaten hocam
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilemiyorum bana da saçma geliyordu hiçbir eşya almamak için anlaştık eşyalar 2. El olacaktı düyünde organizetör istemedi bende kabul ettim kendi evindeki düyünü nasıl istiyorsan yap dedi kabulettim masraf olmasın belki durumu yoktur diye enson kaçıp gitti erkekler yatırım yaptıgı kızlar da kalıyor harcayın kızlar😂😂😂
16 Yorumla- +1 yıl
Senin şansına öyle olmuş hocam neyi kaybettiğini zamanı gelince anlar 😅
Cevap sahibi+1 yılBiraz erken anlasada burnunu sürttügünü görsem keşke
- +1 yıl
Hocam yalnış anlama ama biz erkeklerin kafası biraz geç çalışır bu konuda iş tam imkansıza dönünce biz bunu anlayıncaya kadar çok geçiyor ama tabi o pişmanlık bir ömür geçmiyor. O yüzden az sabırlı olursanız burnunun değil komple vücudunun sürdüğünü görürsünüz
Cevap sahibi+1 yılBirdaha onu göreceğimi sanmıyorum ne yaşarsa yaşasın bir daha çevremde olmicak uzak mesafe üniversite aşkıydı nişan oldu 1 buçuk yıl sonra çekti gitti ben gidiyorum bile demedi ulaşamayınca annesini aradım sorun ne diye biz nişanı attık dedi komik oldu biraz şimdi gülüyorum aklıma geldikçe hakedecek ne yaptım diye de düşünmüyorda deyilim ilginç bi sondu
- +1 yıl
Değişik bir son olmuş ama iyi ki evlenmeden olmuş evlendikten hemen sonra kaçsa daha büyük sorun olurdu
Cevap sahibi+1 yılYani her kez de öyle diyor
- Para & Ekonomi konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten çok saçma ve çok pahalı ya. İlla ki böyle bir para harcanacak bari araba alırsın en azından verdiğin paraya değer elle tutulur gözle görülür seni senelerce idare eder.
10 Yorumla 700 bin tl nedir, sade bir nikah nelerine yetmiyor bu insanların. Ben yuva kuracağım diye neden bu kadar borç batağına sürükleneyim ki. Gereksiz hareketler bunlar.
10 YorumlaSelam, siz türkiye yasamiyırsunuz sanirim 1 telefon nerdeyse 100 bin tl olmus ülkede. bir TV 30 bin tl bir koltuk takimi 60 bin tl vs. 700 e halletmişse o kisi tebrik etmek gerek.
10 YorumlaParan yoksa saçma, ama varsa saçma değil, zaman paran yoksa evlenme
12 Yorumla- +1 yıl
Hocam para varsa bile 700 harcayacak birinin en az bi 10 milyonu cebinde olmalı üç kuruş kazanıp 700 bin harcamak mantık işi değil
- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılFazla düğün zaten başlı başına saçma sade bir nikah otelde güzel bir yemek ailecek kutlama gibi tamam bu kadar
11 Yorumla- +1 yıl
Bütün erkeklerin hayali buda hocam çevre ve partnerlerin istekleri
+1 yılGereksiz birçok kalem çıkartılarak 500e kadar indirilebilir ama daha aşağısı kalmadı bu devirde maalesef
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle doğru katılıyorum. Ne kadar şatafat olursa evlilikteki mutsuzluk ve boşanma oranı o kadar fazla oluyormuş
10 Yorumla
+1 yılYani ev esyalari da dahilde her şey bilmem olsbilir çünkü her şey çok pahalı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa dugunler hepten sacma. Hele o gelinlik fiyatlari ucmuss bee. Alt tarafi 2-3 saat ustumuzde duracak. Herkesin bahanesi ama hayatta bir kere gelin oluyoruz. Hayir abi bos msraf. Adam akilli sade bi nikah olur. Yakinlar akrabalar cagirilir. Takidir vesaire herkes evine dagilir.
10 Yorumla
+1 yılZengin harcasın ama ev araba satarak o para verilmez
10 Yorumla
u +1 yılÖnceliğim ev olur. 700 bin lira bi düğüne vermem
10 Yorumla
+1 yılBeş bilezik bile 200-300 eder piyasa böyle maalesef
10 Yorumla
+1 yılGereksiz. Onun yerine yurt dışına tatile gidilebilir.
10 YorumlaEvlenmek için maksimum 20 binlira yeter. Geri kalan her şey abartı
10 Yorumla
+1 yılşu an bende bekârım, evlenmek bile lüks oldu. 700 bin lirayı bir arada görmemişiz hayatımız boyunca.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben gördüm ama bakire yaramıyormuş bir o kadar borca battım ve hala büyük para benim için adam bir düğüne tek kalemde o parayı verdi
Evlenmek başlı başına saçmalık değil mi zaten :D
21 Yorumla- +1 yıl
Biraz öyle hocam kulağa çılgınca geliyor 😅
O kadar oldu mu ya
11 Yorumla- +1 yıl
Olmuş hocam millet çıldırmış
+1 yılHer şey dahil mi?
16 Yorumla- +1 yıl
Altınlar hariç onuda borç olarak yazmış kız tarafı yazın kızın ailesine teslim etmesi lazım
- +1 yıl
Tutar o zaman, ekonomi malum. Ama bence bu ekonomide düğün falan yapmamak lazım.
- +1 yıl
Düğün yapılsa da gereksiz gösteriş yapılmamalı bence
- +1 yıl
Düğünde gereksiz gösteriş değil mi?
- +1 yıl
Evet düğünden kastım maks. Sade bir tören aksi gereksiz masraf ben akrabalar yesin içsin oynasın diye çalgı çengi ya da herhangi bir organizasyon yapmam
- +1 yıl
Bende onu diyorum işte🤝
Gizli Üye(36-45)+1 yılO 700 bini borsada kontrolmatik al 5 sen sonra kralsın😂
Evililik neymiş ya bosverin10 YorumlaEvlilikte paranın bir önemi olmamalı
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık ötesi kesinlikle
10 YorumlaFazla evet saçma
10 Yorumla
+1 yıl700 bin ile kurtulduysan valla öp başına koy
10 Yorumla
+1 yılOha.. 700 bin lira ne ya !!
10 Yorumla
+1 yılfuzuli masraf bence
10 Yorumla
+1 yılGereksiz masraf bence
10 Yorumlabence 200 bin lira kredi çekip bmw f30 almak
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de min. Masraf yapıp araba ya da küçükte olsa bir arsa almak ya da altına yatırmak daha mantıklı
- Para & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılZina yapmak daha mı iyi borç bir şekilde ödenir
010 Yorumla- +1 yıl
Bu açıdan bakıp evlenmek mantıklı olsa da 700 bin bir düğüne çok sonuçta zaten halihazırda dayalı döşeli evi var. Bir düğüne bu kadar masrafta israfa girer
- +1 yıl
Düğün yapılması taraftarı değilim zaten bende dinimizde israf günah ama insanlar artık günümüzde günaha girmekten korkmuyorlar
- +1 yıl
Ben dini inanca sahip biri değilim yorum yapmam belki doğru olmaz ama yıllarca din çizgisinde yaşamış biri olarakta yapılan bu geleneğin de israfında o tarz yaşayış biçiminin de islama çok ters şeyler olduğunu buluyorum insan inançlarını sağlam yaşamalı
- +1 yıl
Kesinlikle öyle doğru söylüyorsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim o sizin düşüncelerinizin doğruluğu hocam
- +1 yıl
Estağfurullah keşke hoca olmak ne haddimize
- +1 yıl
Yanlış yazdım hoca olmak ne haddimize demek istedim
- +1 yıl
Anladım hocam yazım yanışını fikri fikrimden daha iyi olan herkesi hocam kabul ederim ben
- +1 yıl
Teşekkürler ozaman
- +1 yıl
Rica ederim
Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. gereksiz, at imzayı git işte
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParası olana koymaz.
06 Yorumla- +1 yıl
Bende onu diyorum adam fakir sayılır inşaatta usta yarışı borç ömrü geçmiş para toplamakla kıt kanaat geçinen biri için fazlaca bence milyoner olsa normal ama
Cevap sahibi+1 yılKimden bahsediyorsun, tanıdık biri mi? Boş ver, girsin borcun altına kime ne? Kız tarafını memnun edecek diye (gerçi gözleri doymaz) kredi çekip tüm sene borç harcı kapamakla uğraşır. Kimisi de Amerika'da günü gün ediyor, bir arkadaş anlattı. Adam köpeğin mamasını almak için bile helikopterle gidiyor. :))
- +1 yıl
Kuzenim bana da evlendiği kızın kız kardeşini tavsiye etti tanıştırayım dedi kalsın ben evlenmem evlensemde o istekleri karşılamam dedim. Bunların gözünü toprak doyurur şimdi bana iş konusunda fikir danışıyor borcu arabayı da sattı bu maaşla hem ailemi kendi evimi gecindirip borcu nasıl ödeyecem diye
Cevap sahibi+1 yılDaha yaşın çok genç, ne evlenmesi yahu. Millette ne meraklı başkalarını baş göz etmeye. İyi demişsin.
- +1 yıl
Büyük konuşmayayım ama bu hayatta yapacağım son şeylerden biri evlenmek herhalde millet meraklı birbirinin hayatına mudahele etmeye
Cevap sahibi+1 yılAynen ya, bizim millet böyle. 🤣
Evlenme
10 YorumlaSaçma
10 Yorumla
+1 yılsacma
10 Yorumla
+1 yılSaçma evet
10 Yorumla
+1 yılAraba alırım daha iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgelin ne diyorsa o
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFakirler için evet.
10 Yorumla
+1 yılYok değil
00 YorumlaEvet öyle.
00 YorumlaNikah en iyisi
10 Yorumla
+1 yılOlan harcasın
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek saçma
10 Yorumla
+1 yılSaçma ve yanlış
10 Yorumla
Devamını Gör(34)