Bayramda ilk kimin ailesine gidilir?

Arkadaşlar sorum şu 8 aylık evliyiz ilk bayramımız aslında benim için ilk kimin ailesi İnan hiç önemli değil sonuçta iki taraflada bayramlasiliyor fakat şöyle bir durum var ben ne zmn eşimin ailesine gitsem bana laf sokuyorlar küçük düşürüyorlar eşimin annesi oğlunu benden kıskanıyor sürekli bahane turetip beni şikayet ediyor eşim biliyor annesinin yanlış yaptığını sırf eşimin hattına silmiyorum bende geçen oruçta ananesine butun akrabaları toplandı en az 60 kişinin bulasigini ben ve diğer geline koydular soğuk suyla o kadar kişinin bulasigini yıkayıp hizmet ettim o kadar emek vermeme rağmen akrabaları sürekli kapalı olmama rağmen giydiğim kıyafetin tarzını vs elestirdi durdu örnek pantolonumun altında küçük ipler var öyle aldım ona yorum yapip durdular bunu kessene bu modami nasıl şey bu diye saçma sapan konuştular her defasında laf sokuyorlar sürekli bütün işleri yukluyorlar bende artık yoruldum piskolejim falan bozuldu bende içimden gitmek gelmiyor ama bayram diye saygımdan seslenemiyorum ama erken gitmek istemiyorum beni orada dusurmelerini ezmelerini sürekli bana iş yükleyip ben saatlerce o kadar kişiye hizmet edip onlar otursun istemiyorum napmaliyim lütfen akıl verin

Bayramda ilk kimin ailesine gidilir?