Ramazan bayramı yaklaşıyor siz bu bayram ne yapıyorsunuz?

Kız tarafına gidilir
Erkek tarafına gidilir
Tatile gideriz
Evde kalırız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ramazan bayramı yaklaşıyor siz bu bayram ne yapıyorsunuz?

Bayramda önce kimin ailesine gidileceği, aileler arasında kültürel ve geleneksel farklılıklara bağlı olarak değişebilir. Genellikle, Türk kültüründe, evli çiftler bayramda önce kocanın ailesini ziyaret ederler. Ancak, bazı ailelerde bu durum değişebilir ve öncelik anne ya da baba tarafına verilebilir. Ayrıca, bazı çiftler de bayramı birlikte geçirirler ve ailelerini aynı anda ziyaret ederler. Bu nedenle, bayramda önce kimin ailesine gidileceği, çiftlerin kendi aileleri ile yaptıkları anlaşmaya ve geleneklerine bağlı olarak değişebilir.
Önce aynı şehirde olanın ailesine gidilir. Eğer herkes aynı şehirdeyse dönüşümlü gidilebilir. Biraz da sosyallik etkili. Biz hep sabah baba tarafıma gideriz. Öğleden sonra anne tarafıma geçeriz. Baba tarafımla hem annemin hem bizim yaş farkımız çok. Yaşlı sayılırlar. O yüzden onlara uğrayıp genç anne tarafıma gidip orada takılıyoruz.
Biraz da alışkanlık söz konusu. Baba tarafı kuzenlerim evli ve çocukları var hep. Sabahtan toplu görüşüyoruz sonra onlar tatile falan gidiyorlar 2. Gün.
Cevap
31Cevap
Kimin ailesi daha yakında ise mantıken onlara gidilir..
Bir bayram birine gitsinler diğer bayram birine..
Kimin evi yakınsa önce ona gidilmeli ya da yaş bazında hangi taraf büyükse..
Gerçekten bunun tartışması hala yapılıyor mu?
Benim ailem yurt dışında yok illa benim aileme gidicezmi diyeyim 🤦♀️
Hangimizin ailesi yakınsa gidilir kahvaltı yapılır akşam yemeğinede diğerinin ailesine gidilir.
Beyin arama burası Türkiye yahu
Ne fark eder çok da önemli bir konu değil ailem bayramı pek önemsemez karşı taraf için çok önemliyse gider gönlünü yaparız
En yakında kim varsa önce ona gidilri.
Bu konuda böyle temcit pilavı gibi sürekli gündeme gelmez
öncelik kabirde bekleyenler sonra sırasıyla aile büyükleri yakından başlanır bundan sorun asla çıkmamalı
Bence öyle yapılsın benim görüşüme göre eşim aileme gitsin bende ailesine gideyim saçma olur derse hangisine ilk gidilirse o kişi darılır alınır
Eşimi tercih ederim ben evli olsam. Bayramların tatil değil aile buluşması vakitleri olduğunu düşünüyorum ve bunu seviyorum.
kimin ailesi yakındaysa ona gidilir ama mesela ben evlensem ve ilk kayınvalideme gitsek ailem hiç bişey demez
Kimin evi yakınsa ona gidilir, gurur ve kibire gerek yok
Yalnız yorumları okuyunca şaşırdığım bir durum ortaya çıktı. Pembiklerin nerdeyse tamamı benimle aynı görüşü yazmışlar ve kimin yakınsa demiş. Fakat erkekler lafı geveleyip durmuş. Cidden çok şaşırdım. Kızlarla aynı kafadayım sanırım ahahah
biz evde oturucaz tahminen ya da akrabalara gidecez
Normalde kime daha az gidiliyorsa ona gidilmeli bence
Kimin ailesi bizim eve daha yakınsa oraya önce gideriz
Önce benim sonra eşimin o konuda ikisininde ziyaret eder gönül alırız
Gelenek ve göreneklere göre Erkek tarafının ailesi öncelikli sonrasında Kadın tarafıdır.
Tatile Annemlere Gideriz ama Evli Olsaydım 😅😅😅
Duruma göre hangisi yakındaysa ben önce onu tercih etmişimdir hep.
Kiminkine yakinsak o tabik. İki tarafa da yakn dglsek yazı tura atıyoruz 😅😅
Hangi tarafın ailesi yakınsa önce ona gidilsin.
En iyisi tatile gitmek
Kimin ailesi daha yakında önce ona gidilir
Kim uygunsa ona senin benim diye bir şey yok
Tatile gideriz hiç kimsenin muşmula suratını çekemem
İlk gün temizlik yapmayı düşünüyorum diğer günlerde Netflix narcos izlemeye devam 😁
Evli olmadığım için böyle bir derdim yok 😂 şu an için öncelik ailem zaten ailemin yanındayım 💕
Kin ailesi yakınsa önce ona gidilir ya da bı bayr esiminkime diğer bayram diğer aileye gidilir
Yani eşimin ailesi önce olur
Baba tarafı tabiki de
Yakın olana
En yakın kim varsa ona gidilmeli.
Mantıken yakın olan aileden uzak olana doğru
Karı tarafına 😂
Öyle daa 😂
Tam var 😃
Kimin ailesinin evi yakınsa ona gidilir
Kimin Ailesi yakınsa ona önce gideriz
Kendi ailemle tabiki.
Evimize en yakindan kimse ondan baslanir