Bayramlaşmak kültürümüzün temel unsurlarından. Size göre bayramda ilk karının mı evine gidilir kocanın mı?
Hadi bakalımm:))
bayramlaşmak
Hadi bakalımm:))

Bende ilk önce yakın olana gidilmeli burda kadın erkek ayrımı yapmak yerine en yakın olandan başlamak daha mantıklı bence ama eşine jest olsun diye ilk zamanlarda onun ailesine önce gidilebilir 😀😀😀
Normal koşullar altında evli çiftler önce evlerinde kendi aralarında bayramlaşırlar. Sonrasında kültürel olarak , kadının yeni ailesi olan eşinin evine gidilir, gelin kayınpeder ve kayın validesinin bayramını kutlar, misafirlerin ağırlanmasına yardımcı olur.
Ertesi gün de aynı şekilde gelinin ailesine gidilir ve damat bey el öper.
Tabii bu söylediğim insani koşullar altında böyle olur. Ama şimdi gençler bu kültüre ne kadar saygı duyuyor malumunuz.
Kızların değil misafir ağırlamak için kayın validede kalmak, elini öpmeye tahamülleri yok nedense!...
Valla genelde erkek tarafına gidilir
Ama ben evlensem babamlara ilk giderim çünkü babam bu duruma çok önem veriyor tabi eşimin de ikna olması lazım
Cevap
18Cevap
Direk kendi evimize kahvaltiya davet ederim iki tarafi 😂
Sonra kaynanan tarafı dedikodunu yapar bizi ayagına cagırdı diye😂😂
Karının ne ya kadının bari deseydin ya da hanımın falan.
Hahah pardon 😂 karı-koca demek istemiştim
Geleneklerimize göre erkeğin ama şimdiki kadınlar cazgır gitme bak neler yaparlar
😂😂😂😂
Kocanın evine gitmek daha mantıklı. Adama kılıbık derler ailesi baskı yapar falan, huzursuzluk çukmasına gerek yok. Sırayla gidilir
İlk eşimin ailesinin giderim daha annenlere uğrayacağız diyip erkenden kalkar annemlerde bol vakit geçiririz 🙈
Gayet basit, hangi tarafın büyükleri daha yaşlıysa oraya :-)
Kimin evi yakınsa ona gidilir. Bu konuda bile sidik yarıştırılıyorsa, o evlilikten bir cacık olmaz.
Evi yakın olana gidilir. ya da kahvaltıyı hangisi hazırlayıp davet etmişse.
Sorman bile hata, tabi ki, erkeğin ana babasının evine gidilir.
Fark etmez ya...
kocamla eve gidip yiyişek de bir an evvel asdfnghf
Hahahahalfjslxjskja
Eşime gideriz bir iki saat oturur bizimkilere geçeriz akşama kadar bizde dururuz
bizde ilk önce annemin tarafına giderdik..
evlendiğimde de öyle olacak..
İlk erkek tarafı, sonra da gelin tarafının ailesi
Karın cok ısrar ederse?
İlk olarak ben su an bekarım memleketimde ki adeti söyledim. Ama farklı Ramazan bayramında eşimin ailesi olabilir ama kurbanda bu çok zor durumdur
Bilmiyorum ki, bana fark etmez.
İki tarafa da gitmeye gerek yok bence ya
Kanka seni bu kafayla alan olmaz djsldkksksjs
Desene evde kaldık sjsjsj
Bayramda tatile gidilir 🤪🤪🤪
El öpmek varken ne tatili
Yok el öpmek felan
İki aileye de uzaklık yakınlık tatilin süresi yapılan tatil planı bunlara göre belli olur 1 bayram birine ilk gidilir diğer bayram öbürüne uygunsa
İlk karının evine gidilir
Vayy hanımcı çıktın😄
Hanımcı degılım😂
En iyisi sırayla yapmak sanırım... 🤔
Pardon ama ne onemi var !
Ilk erkek tarafına gündür saygı açısından :)
Gidilir olacaktı klayve hatası.
Ne fark eder 2 sinede gideceğinize göre
hangisi daha yakınsa ona :D
kocanin evine gidilir
Neden
aslinda yeni evliler aralarinda anlasa bilmek icin yazi tura atarlar ama gelenek ve gorenege gore ilk kocanin evine gidilir
Karı koca beraber yaşamıyor mu
Bence hangisi yakınsa ilk ona gidilmeli.
Hangisi yakınsa ilk ona
Ne fark eder yaa
Kocanın evine
Neden
Ama karının ailesinin evi daha yakınsa
Farketmez
Hic farketmez
Coronanın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?