Evett, genel olarak erkek tarafına gidilir bayramda ilk olarak. Ya da benim ailemde durum böyle. Size göre ilk hangi taraf ziyaret edilmeli? 😅
Kız Tarafı
Erkek Tarafı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En yakın kimse ondan başlanır
Ayrıca öyle takıntılı bi tip de değilim ilk kimin ailesi olacağının ne önemi var sonuçta iki aile de görülecek eşim kime gitmek isterse ona gideriz. Zaten erkekler le inatlaşmayınca adam önce benim aileme götürür ben hem kandırıyorum aşkım bizimkiler görelim 1-2 saat oturalım sonra annenler gideriz hem uzun kalırız hem misafir falan gelir 😂😂 yalan kaynanamda da 2 saat oturduktan sonra kocam bir yere bi bahram kahvesi
İçmeye mi gitsek diyorummm ordan da kalkıyoruz o şekilde
Her şeyin dengesini boza boza sonunda ağlayan siz oluyorsunuz benim kadınlığını bilmeyen hemcinslerim, kadın erkeğin soyadına geçiyor bu Avrupa’da bile böyle elbette ilk erkeğin tarafına gidilmeli, bir şeyin de düzeniyle oynamayın sonra en zararlı siz olursunuz
İyyyy erkek taraffi öğklk
Yakın olan eşimin ailesi hem de eşimin babası benim babamdan büyük o yüzden önce onlara gidiyoruz sonra benim aileme gidiyoruz ikisiyle de aynı şehirdeyiz nasıl olsa
Cevap
65Cevap
Eşim yok vefat etti araba carptı daha sonra evlilik yapmadım istemiyorum. Ama Her bayramda rahmetli eşimin anne ve babasının ellerini öpmeye giderim sonuçta hiç bir sekilde kavgamız tartışmamız olmadı halen onlara saygım sonsuz anne baba diye hitap ederim
Selamlar.
Ben bayramları vs. pek sevmiyorum, yüzlerini görmeye tahammül edemediğim insanlarla zorunluluktan yapmacık bir samimiyetle muhabbet etmek, bayramlarını kutlamak tuhaf geliyor.
Ben özellikle "kız tarafına gidilmeli" veyahut "erkek tarafına gidilmeli" demiyorum asla. Ve denmemeside gerekiyor bence. Ayrım yapılıyormuş gibime geliyor.
Doğru olan; yakındaki kim ise ilk olarak onu ziyaret etmektir.
Nefret ediyorum zorunlu ziyaretleri, sevmediğim insanların evine sırf bayram seyran ayağına gitmek, sahte gülücükler kondurmakve onların sahte yüzlerine katlanmak deli ediyor beni,, ben sırf bu yüzden bayramlardan nefret ediyorum,,
İşte cesaret,
İşte feraset,
İşte fazilet,
İşte fedakarlık,
İşte mertlik,
İşte adam gibi adamlık.
Ana babayı ziyaret ederim. Ana babayla ailecek yapılan bayram kahvaltısı, pikniği olabilir ama diğerlerinde haklısın.
Ana baba başka birşey, onlar benim aile büyüğüm,, ama sulalenin büyüklerini dolaşmak işkence
@SorupGideceğim123 ayrıca teşekkür ederim
Bu soru her sene ramazanda nihat hatipoglu'na sorulan sorularla kapışır hsjshs
Ne fark eder ki sonuçta iki tarafa da gidilecek. Bizde annem misafir islerini sevmediği için 5 dk uğrarız onun annesinin evinde daha uzun kalacaksak sonra da onunkine gideriz.
Aslında bu tarz konular her zaman için insanlar açısından ve çiftler açısından tartışmaya neden oluyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi aslında evli olan çiftlerin büyükleri olan anne ve babalarının önce bize neden gelmedin? Neden karşı tarafa gittin gibi söylemleri bu tarz problemleri meydana gelmesine sebep oluyor. Ama genel itibariyle düşünmek gerekirse erkek tarafına gitmek daha mantıklı olacaktır.
Güzel başlamışsın en sonda zıçtığın için millet eksi vermiş Ben de eksi verdim. Bence bayram yaza denk geldiyse iki tarafa da gidilmez bu bayram tatil için biçilmiş kaftandır. Karı koca tatile gidilir aşk tazelenir.
Biz ataerkil toplumuz. Değişmeyen bazı adetlerimiz var. İyi veya kötü bu adetlerimizi geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Adetlerimize göre de ilk erkek tarafına gidilir. Bu böyledir tartışmak bile gereksiz. Buradaki erkeklere sözüm biraz erkek olun olm. Masaya yumruğunuzu vurun. Annelerin gazabına uğramayın.
İroni yaparken bile komik olmamayı nasıl sağlıyorsunuz kişisel mi
Yol güzergahına göre ilk gitmeye uygun olana giderdim. Gereksiz bir takıntı bence ilk onunki benimki. Güzergah farketmiyorsa yazı tura atabiliriz veya taş kağıt makas oynayabiliriz maksat kavga çıkmasın 😀
Bunu siraya koymak adaletli bence. Hem anlasmazlik cozulur hemde ciftimiz icinde sorun olmaz ailelerde mantikla karsilar. Yilda 2 bayram var zaten. Mesela ramazanda ilk kiz tarafina, kurbanda ilk erkek tarafina gidilebilir. Sonraki bayramda da ramazanda erkek tarafina, kurbanda kiz tarafina gidilir. Bu en iyi yöntem bence.
Bir taraf tutmanın ve tartışma üretmenin anlamı yok. En yakın hangisiyse uğranılır daha sonra diğerine geçilir. Kuzenler cart curtla buluşulunur 2 baklava gömer çay içer eve döneriz. easy peasy lemon squeezy
Daha sonra sevgiliyle film izlenir uyunulur 🍕😂
Mantıklı olan hangisi yakınsa ona gidilir ayrıca yılda 2 bayram var virinde önce kız tarafına diğerinde erkek tarafına gidilerek de orta yol bulunmuş olur
Kimseyi ziyaret etmemeliler doğrudan tatile gitmeliler. Önden rezervasyon yapmalılar. Manyak mısınız ya bu yaz günün de dana işkembesi mi temizleyeceksin.
Aynı şehirdelerse yakın olana gidilir
Farklı şehirlerdelerse bi bayram birine bi bayram diğerine gidilir
bu kocaya göre bir mesele bence benim sevgilim babalar gününde kendi babasindan once benim babamınkini kutluyordu tam bir yağcı 😂
Hangisi yakınsa ona gidilir ama ilk erkeğe de gidilebilir. Kız, erkeğin ailesiyle biraz oturduktan sonra o iş aradan çıkacağı için kendi ailesiyle uzuun uzun oturabilir :D
kocamın ailesi alevi, bizimkiler sünni. onların bayramı bizden birkaç gün önce. sorunsuz önce onlarda sonra bizde oluyoruz, herkesin bayramında evinde oluyoruz mis gibi :)))
.
En yaşlıdan gence doğru
Ve
En yakın olandan uzağa doğru.
.
Erkek tarafı daha denyo olduğu için önce onlar olsun ki dır dır etmesinler
Gelinlerin iyiliği için söylüyorum
Teşekkürler
Ramazan Bayramı'nda erkek tarafını, Kurban bayramında kız tarafını ziyaret eder. Bir dahaki sene tam tersi olur.
Bu kadar da basit şeyleri sorun haline getirmeyin ahmaklar
Veyahut kimseyi ziyaret etmez kaçak et kesersiniz.
Hahaha biz işte bundan kavga çıkaracak bir toplumuz bu kadar saçmayız 🤣🤣🤦♀️
Bence kim yakınsa ilk ona gidilmeli ayrım yapılmamalı.
Bizim adetlere göre bayram sabahı kız tarafına bayram kahvaltısına gidilir ikindiden sonra erkek tarafına akşam yemeğine gidilir
Ailem yurt dışında.
Eşimin ailesinde kendi ailemin eksikliğini tamamlıyorum.
Ramazan bayramında birini, kurban bayramında diğerini.
Bu soru saçma. Bence siz bayramda önce hangi tarafa gidersiniz ve neden diye sorulmalı. Bu şekilde insanları birbirine düşürmekten öteye geçmez.
Ben sevgilim ile önce annemlere gittim çünkü ekstra telefonla sevgilimi aramış buraya gelin diye 😭😭
Kimin anne babası daha büyükse onun evine gidilmeli ki ayıp olmasın eşimin anne babası daha büyükse ona bennim anne babam büyükse önce bize gelmeli
Yalın zaman da bir yakını vefat etmiş ailelere … hastası olan ailelere … bunun dışında büyükten küçüğe doğru gider
Bence ayrımcılık olmasın. Bir bayram öncelik birinin ailesinde olsun. Diğer bayramda öncelikli diğerinin ailesi olsun. 😅
Oy veremedim. Bence bir şartı yok. Bir bayram ilk hangi tarafa gidildiyse diğer bayram tam tersini yapıyoruz.
hangisi bize daha yakınsa ona gideriz bir de bunun için inatlaşacak değilim senin ailene önce benimkine önce diye ki ne fark edecek
genelde erkek tarafina gidilir ama eger ciftlerin anne babalarindan vefat eden varsa tabii önce Mezarliga gidilir.
Bizim ailede ilk babamların tarafına gidilir ve çoğu ailede de durum böyle diye düşünüyorum. Yalnız ilk yakın olana gidilebilir. Ayrım yapmak anlamsız.
Yakın olan kimse önce ona gidilir ya da bir bayram erkek tarafına, bir bayram da kız tarafına önce gidilir. Bana göre kuralı yok.
Tek kardeş değilsen iki tarafla da konuşursun. Diğer kardeşlerin hangi gün geliyor ona göre gidersin. Amaç birlikte olmak değil mi 🤗
İlk önce hangisine gitme konusu tartışılacak bir konu değil
çok şükür bitti benim için o işler ne haliniz varsa görün😂
😂😂😂Kız zaten boşanma nedenini sormuş sorun derken😂
Woww. böyle medeni boşanma ilkkez duydum😅
Hangisi daha yakinsa canim :) yakinliga gore degisir ve sirayla :)
Ayırım yapılmamali ama erkek tarafından başlanması uygun olabilir
kimin yemekleri sohbeti daha guzelse o sona birakilmali 😉
Tabi ki kız tarafı kız tarafı bi tık önde olmalı her zaman bu konularda
Hangisi yakınsa, her yıl önceliği değişerek daha makul olur
Sabit olmasına gerek yok
Kurbanda benim ailem ramazan da eşimin ailesi oluyor
Bu kavga çıkmaması için tatile gidilmesi daha mantıklı
Şu soruyu sormak bile evliliklerde saçma sapan kavgalara sebep olabilir.
ben evli olsaydım hem eşimin hemde kendi ailemi alıp kendi evime getirirdim gönüller bir olsun.
Her zaman ilk önce eltilere gidiceksin sonra görümce.
Evlerine hangisi yakında bence ona gidilmeli.
Şu taraf öncelikli diye bir kaide yok.
Ailelerin korkulu rüyası. Elbette şu veya bu doğru şık olamaz. Tüm şıklar yanlış
Evli değilim ama sevgilimle ciddiyiz. Önce benim tarafıma gittik çünkü daha yakındı.
Benim için bayranıymış vs saçmalık. Ya çiftler anlaşıp her bayram farklı tarafın ailesine gidecek ya da tüm sülale toplanacak aynı anda ziyaret edilecek.
Önce yakin olanlara gidilmeli sonra erkek tarafina sonra da kiz tarafina
Senede iki bayram var zaten ona göre gitsinler her işi yokuşa sürmeye gerek yok
Erkek tarafi annen seni anlar ama kayinvaliden anlamaz
🧠Al bende fazladan var
Saçma bir soru. Ne fark eder. Bence yazı tura atılsın 🤦♂️
Öncesi sonrası yok. İkisinede gidilecek neticede. Bunun tartışması olamaz.
Ben kendi anneme babama giderim. Gelmek isteyen gelir ki gelir de🙈
Genelde erkek tarafı olur ama duruma göre hateket edilir...
Ilk yakin olana. Ikisi de uzaksa ramazanda birine kurbanda birine
Hangi tarafın ebeveynleri daha yaşlıysa oradan başlanır.
bayramı ikiye bölmeli aslında bir bayram birisinde diğer bayram diğerinde
hele mesafeler uzaksa:)
Zaten evleninxe erkek tarafin gidiliyor bari bayramda kız tarafı olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?