Bayramda ilk kadının ailesine mi gidilmeli yoksa erkeğin ailesine mi? Konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Tabi ki kadının ailesine
Hayır, erkeğin ailesine
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bayramda ilk kadının ailesine mi gidilmeli yoksa erkeğin ailesine mi? Konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Biz bu konuyu daha evlenmeden önce konuşmuştuk. Yılda iki bayram var, birinde benim aileme diğerinde eşimin ailesine gitme kararı aldık. Bu süre zarfında ebeveynlerimi kaybetmiş olmama rağmen yine de bayramda ağabeylerimi ziyarete gittik. Bir sonraki bayramda gideceğimiz ilk yer eşimin ailesinin yanı olacak. Böyle şeyleri tartışmaya değmez, çok çabuk bir şekilde çözülecek konuları gündem hâline getirmeye hiç gerek yok.
Kim daha yakınsa ona gidilir, ikisi de yakınsa bir bayram birine, bir bayram diğerine önce gidilsin çok sıkıntı oluyorsa bu konu aranızda ama bana göre çok boş bir dert bu. Ha birine kahvaltıya önce gitmişsin, ha diğerine öğle vakti gitmişsin yani ne farkeder ki? Bu tarz şeylere göre değer biçilmemeli ya da öyle görülmemeli. Davranış ve arada sağlıklı iletişim olsun yeter.
Böyle şeyler için tartışmak bile çok saçma. En yakın kimse ona gidilebilir. Ama bu tarz şeylerde erkek tarafına öncelik verilmesi gerektiği düşünülüyor her zaman. Şahsen ben olsam tartışma çıkmasın diye önce eşimin ailesine giderdim önemi yok yani. Ablalarimda her zaman öyle yapıyor önce eşinin ailesine gider sonra da bize gelir bir gün kalırlar hatta.
Eşimin ailesi 7 saatlik mesafede kendi ailem 30 dakikalık mesafede.
Normalde arefe günü benim anneme gideriz ertesi gün eşimin memleketine gideriz 3-4 günlüğüne.
Bu sene bebeğim daha 2.5 aylık olduğundan gidemedik. İlk önce eşimin ailesini aradık telefon ile.
Bizde bu şekilde.
Cevap
57Cevap
Kimin ailesi yakınsa ona gitsinler.
Ya da bir bayram önce birine diğer bayram önce öbürüne gitsinler.
Erkek varken kadının ailesi olmaz
o niye. biz ailecekte eskidende beri kendimizi bildim bileli hep anneanneme gideriz yani anamın annesine
Bana önce hangisine gidilir konusu çok saçma gelmiştir hep. Hele de erkeklerin önce benim ailem diye atıp tutması olayı. Senin ailen kadar kadının ailesi de önemli kardeş, sen hayırdır?
Bana göre olması gereken hangisine daha yakın oturuluyorsa ilk ona gidilmelidir. 10 senelik evliligimde 6 sene erkek tarafına yakın oturdum ve o dönem önce onun ailesine ziyarete gittik. 4 senedir kendi aileme yakın oturuyoruz ve önce benim ailemi ziyarete gidiyoruz. Böyle küçük bir konudan sorun çıkartan insanla hayat geçmez arkadaşlar.
Çocukluğumdan beri ben şöyle düşünürüm, bir bayram bı tarafın bir bayram diğer tarafın. Bir de ramazan 3 kurban 4 o yüzden önceki sene kimin ailesine ramazanda gidildiyse otekisinde kurbanda gidilsin mesela. İlk karar verme olayını da kura çekeriz iki tarafın da gönlü olur
İki aile de aynı uzaklıktaysa bir bayram birine bir bayram diğerine öncelik verilir, ne olacak yani, bunlar için tartışmaya gerek yok.
Her şeyi pürüz hâline getiren tek canlı kadındır. En yakın hangisiyse önce ona gidin, eğer ikisi de aşağı-yukarı aynıysa önce erkeğin ailesine gidilir. Sonra kadının ailesine gidilir. Bu kadar basit.
Mesafe, etkinlik planları ve yakınlık bağları ciddi faktörler. Çünkü kimisiyle dargın olunuveriyor... Ama bayram ziyareti önce yaşça büyük olandan başlar adetlerimize göre... Yani kızın ailesi mi erkeğin ailesi mi tartışmasına da gerek yok!
Önce yakın da olan aileye gidilmeli bana göre. Böylelikle ilk kime gidelim derdi olmaz. Çözümü basit olan şeyler için gereksiz sorunlar çıkarmaya gerek yok. Diyelim eşit mesafede mi uzaklar. Bir cm bile yakın olan aileye önce gidilmeli.
Hir gür çıkıyor kendi ailemden biliyorum benim ablam hep bize gelmek ister eniştem ise arıza çıkarır o yüzden ablama ilk eşinin tarafina git sonra bize gelirsin deriz
ben evlenirsem ne aileme nede onun ailesine giderim onlar gelsinler bana ne sonra eşimle aram açılsın beni seviyorlarsa bana gelirler sırf bu yüzden evlilikler dağılıyor inat üzerine
Ben evli olsam kocamı da alırım tatile giderim. Görmek isteyen kendisi gelsin 😂 kocam kabul eder mi bilemem ama ben ikna ederim
Önce kadının ya da adamın ailesine gidilmeliden ziyade kime daha yakın oturuyorsa ondan başlanması uygun olan
Benim eşimin ailesi yakın onlara gideriz ya da onlar gelir degisiyo duruma göre
Benim ailem biraz uzak ama bizim için fark etmez yani
Vala böyle ikircikli durumları gördükçe saplığıma şükrediyorum. 😂 Behuv Bey herkese mutlu bayramlar diler. 😊
Ailem hep der, eşinin ailesine öncelik göster. İki tarafta uzak, telefonla görüşüyoruz. İlk önce eşimin büyüklerini ararız, sonra kendi büyüklerimi.
En yakın kim varsa ona gideceğiz kız erkek diye ayırt edilmez yakın bölgeden başlarsın ziyaretini tamamlar sın
Önce Eşimin Ailesine Giderdim Sonra Benim Aileme Eşimi Yine sevindirirdim oda aynı düşünceli olsa benimle
Benim erkek tarafı olarak büyüklerim öldüler. Dedem yok babaannem yok babam yok. Eğer evlenirsem değerlendirmem gerek bakarız
Yazı tura atılsın 😀 En güzeli sırayla ve sıra geldiğinde farklı durum çıkarsa da sorun edilmemeli.
Kadin erkek diye birsey yok bence kimin ailesi daha yakınsa önce ona gidilmeli sonra uzak olana
Kimseye gidilmiyor artık. Önce bayram tatili
Cok doğru insanlar gelmesin diye evden kaçıyorlar artık
Valla gidipte kaynanama yemek yapmakla falan uğraşamam
Her ikisi de olabilir tartışacak bi durum yok minik bir kura ile seçilebilir 👍
genelde kadının derim ama değişebilir duruma göre
Sırayla olsa. Bir bayram önce hangisine gidilirse diğer bayram diğerine.
Kim yakınsa ona gidilir. Ben takmam pek böyle şeyleri.
Fark etmez sonuçta ikisine de gidilecek bu mevzu gereksiz abartılıyor.
Ortak karar alınmalı bence bir bayram birine diğer bayram ötekine gidilmeli
Bence iki aileyi bayramda yemeğe davet edelim ve böylece hiç problem olmaz
Ne saçma ya ne fark eder ki en iyisi evde oturmak 😂
hangisi ilk yol üzerindeyse o.. yoksa km. ye bakmak lazım😀
İlk önce Erkeğin sonra Kadının Ailesine gidilir, Prosedür budur.
Tartışma çıkacaksa herkesin yerine oturması daha iyi bir seçenek!
Tabikide ata Erkul toplumda erkeğin ailesi ilk öncelikli olandır
Aman ben tatile gidecem kimse gelmesin Boyle tartışacak sanız hıc gelmen daha iyi ne farkeder valla hıc dert etmem ben bunları ama ben once eşimin ailesine gıderdim cunku o daha iyi hazırlanıyor bayrama
En yakın hangisi ise ona 😄
Yargıtay öyle emretmişse akan sular durur.
İşinize gelmesi ile alakası yok 😄😄
Bende erkeğin ailesi. Başkalarını bilemem.
şimdiki gelinler yemek yapamıyor erkeğin ailesine mi gelecekmiş? pehhh
aşçı al o zaman erkekler daha yumurta kırmasını bilmiyor
@zPSiCoPaTa h. s. i. ktir ordan kezban
anandır 0rp kılıklı
@zPSiCoPaTa zoruna mı gitti... Kezban kılıklı canım kardeşim
zoruna giden kim belli beceriksiz
bi b0ka yaradığınız yok
@zPSiCoPaTa belli belli yırtık d. ondan fırlayan lastik gibi yorumuma atlamışsın s. ığır
sana ne lan ªwq slğı sana mı sorcam ne yazacağımı
@zPSiCoPaTa benim yorumuma atlayamazsın sen git 0-18 yaş gruplarının sorularında cevaplarında takıl değişik...
istediğime yazarım sana fikrini soran olmadı
yaşlı
sen git namaz kıl bi ayağın çukurda
bu erkekler iyice kendini bişi sandı gtleri kalktı
@zPSiCoPaTa alakaya maydanoz... Z kuşağının en tipik örnegisin acıyorum sana
dedi kendine köle arayan zavallı
bende senin anana acıyorum
senin gibi birini sçmş
@zPSiCoPaTa üzerine para versen s. i. k. m. e. m seni çünkü çok c. i. r. k. i. n. s. i. n
@Sólo_HayAlas bak o. r. ospu olduğun tescillendi ikinci hesabından yazıyorsun k. ahpe
Bu herife acayip gıcık oluyorum zaten beni de engelledi ağır geldi laflarım 😄
bu herifte kim
bayramda barışırsınız
yargıtay herşeyi kadına veriyor zaten ama sorsan ataerkiliz eşit değiliz dogru eşit değiliz
Hâlâ bu konuyu aşamadik millete marsa çıktı biz hâlâ anne baba kavgası
Kim yakınsa ona gidilsin
Çünkü biz babadan böyle gördük önce babaanneme sonra annaneme giderdik erkeğin bu kadar ağırlığı da olsun artık hem ne önemi var ki
Zaten eski adetlere göre gelin kayınvalidesinin evinde yaşar bu durumda ilk gün onlarla geçmiş ş olur şimdi de öyle olmalı
İlk diye bir şey yok maalesef kim müsaitse önce ona
ya ikiside müsaitse
Bir evde erkek evin reisidir. Öncelik erkeğe verilmesi edeptendir. Aksini iddia edenlere saygı duyarım ama kapı gibi kocam var demesinler :D
Erkek ne derse o ne demek karının ailesine gidilmez ilk
Evli olsam eşimin ailesine giderim yani ne olcakki sonucta kendi ailenede gideceksin 😇
Fark etmez bence sonuçta ikisinde gitmek gerek bu yüzden böyle şeylere hiç gerek yok
Düşünülecek bir şey yok bunda rastgele gidilmesinde bir sakınca yok yani
Abi en yakın kimse ilk ona... sonra diğerine... ikiside aynı ağır basıyor bence ☺️
Kardeşim bunlar görüşüp tartışılır. Benim. Annem ve babam bi bayram ilk birine sonra birine yapardı
kadının ailesine tabikide
Yaw ikisine de gidilecek, neyin kavgası?
konum olarak en yakın kimse ona gidilmeli
En yakın kimse ordan başlanmalı.
Erkeğin ailesi bana göre hangisi yakınsa oda olur
Yazı tura atılmalı sonuca göre gidilmeli 😅
Yargıtay öyle diyorsa öyledir
Kimin ailesi daha yakınsa oraya gidilmeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?