2 yıl öncesine kadar da üniversitede okuyordum, ama bölümümü ailemin zoruyla, hiç istemeden seçmiştim. Başladıktan sonra başka bir bölüme yatay geçiş yapmak istedim, ama onlar bu isteğime şiddetle karşı çıkmışlardı ve çaresiz aynı bölümde okumaya devam etmiştim. Sonra " En azından sevdiğim bir şehirde okuyayım "diyerek İzmir'de bir okula yatay geçiş yaptım, ama derslerimde yine zorlandım ve azami süremi doldurup okuldan atıldım. Geçen sene ise bu kez tamamen kendi isteğime göre okumak için tekrar Yks'ye girdim. Yks'ye memleketimde hazırlanırsam ailem aşırı derecede baskı yapar diye de İzmir'de, kaldığım yurtla 1 yıl daha anlaşıp ayrıca bir dershaneye kaydolup Yks'ye hazırlandım ve ailem yine baskı yapmasına rağmen hedefime ulaştım, ama sene başında geçen sene kaldığım yurtta yer olmadığı için başka bir yurda kaydoldum, sonra orayı hiç sevmediğim için başka bir yurda kaydoldum; ama yeni yurdumu da sevmedim, oda arkadaşlarımla anlaşamadım. Ayrıca üniversiteye başladığım ilk yıllara göre ailem maddi anlamda da beni aşırı derecede kısıtlıyor. Geçen sene bu vakitlerde cebimde 100 TL varsa bu sene 10 TL var ( sadece örnek veriyorum). Babam bana 2 ay önce Konya'ya tatile gittiğimde limitini yükselteceğini söyleyip yeni bir kredi kartı verdi ve 2 aydır da limitini yükseltemedi. Dün uğraştı, ama bu kez de kart şirket adına olduğu için bankaya gitmesi gerektiğini, onu da oruçlu olduğu için şu anda yapamayacağını söyleyip bana " Sen lazım oldukça eniştenden iste ( eniştem babamın yanında çalışıyor ) biz sana göndeririz " dedi. Ben de sinirlenip 2 aydır yapacağını söylüyordun, şimdi de böyle diyorsun " dedim ve sinirimden telefonumu yere fırlattım. Telefonum kırıldı ( Samsung Galaxy A22'ydi ) ve dedemden para isteyip yeni bir telefon İnfinix HOT30İ ) aldım.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet gösterdiğin tepki yersiz olmuş, çocuk değilsin 24 yaşında yetişkin bir bireysin. Senin şu an bir yerde çalışıp hem maddi kazanç sağlayıp hemde okuman gerekiyor. Sitedeki sorularını görüyorum fakat hayatında ne olursa olsun buraya gelip soruyorsun, sanırım kendi kararlarını verme konusunda zorluk çekiyorsun.
Evet yaşım 24, ama ailemin yüzünden gerçekleştiremediğim bir sürü hayalim var ve yine ailemin yüzünden hayatta yaşıtlarımdan en az 4-5 yıl geriden geliyorum. Ben de kendimce bir yerlere gelmek için çaba sarf ediyorum, ama aynı zamanda yanımda 1 destek istiyorum, ama 1 tane bile destek bulamamak şöyle dursun, ailem her fırsatta beni suçluyor.
Yani yaşım 24, ama hayatta aynı çizgide yol aldığım kişiler 18-19 yaşlarında ve benim yaşıtlarım ise işini kurmuş, evlenmişler. Birkaç yıla kadar çoluk çocuğa karışırlar.
Ailene neden bel bağlıyorsun, ailen dünyanın en kötü insanları bile olabilir fakat kendini onlardan ayırıp kendi hayatını kurman gerekir.
Ama bunun için de maddi anlamda ailemden bağımsız olmam, kendime ait bir gelirimin olması gerekir, öyle değil mi?
Yks'ye ilk girdiğim sene ( 2018'de ) hedefime ulaşmıştım, ama ailem onca ısrarıma rağmen bana zorla, okumayı hiç istemediğim bir bölüm seçtirdi, sonra başka bir bölüme yatay geçiş yapmak istedim, ama onlar bu isteğime şiddetle karşı çıktılar.
Son olarak 2 yıl önce bana " 30 yaşına kadar zamanın var, o zamana kadar okuyabilirsin. Sana hiçbir şekilde karışmayız dediler ve tekrardan Yks"ye hazırlanmaya başladım, ama Yks'ye hazırlanmaya başladıktan kısa bir süre sonra hemen baskı yapmaya devam ettiler, şu anda ise sürekli " Bir an önce okulunu bitir, artık gel. Elalem seni soruyor, söyleyecek bir şey bulamıyoruz " diyorlar.
Senin aile ne iş yapıyor böyle zenginsin
Babam emlakçı.
Ama son yıllarda ara verdi.
Zengin de değilim, ama gerçekten çok sinirlenmiştim. Bir an gözüm karardı ve ne yaptığımı bilmeden telefonu yere fırlattım.
Hemen sonrasında ise " Ben ne yaptım böyle? " diyerek çok pişman oldum.
Deden hemen para atmış o yüzden herkes senin gibi istediği yurtlarda kalamıyo bircok insana gore zenginsin yaptigin harekette cok sacma para vercez demis telefonu ne diye kiriyosun
Dedi, ama tam 2 aydır kredi kartı limitimi yükselteceğini söylüyordu. Şimdi ise Ramazan ayı olduğu için bankaya gidemeyeceğini, lazım oldukça bana para göndereceklerini söyledi. Ben de sürekli eniştemden para istemek istemiyorum, ayrıca bazı günler para istediğimde göndermeyi unuttuğu veya çok geç gönderdiği de oluyor.
Neyse ki; dedem sağ olsun bana hemen para gönderdi ve yeni bir telefon aldım.
Icindeki imkanlara şükret
Şükrediyorum, ama şu da bir gerçek ki; geçen sene bu vakitlerde yaşadığım hayatla şu anda yaşadığım hayat arasında çok fark var ve zaten benim canımı sıkan şey de o.
Dusmez kalkmaz bi Allah cok salmissin bu hayati
Hangi unide okuyosun
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu
Mesela cokda zor bi bolum degil ama sen parali okuyosun
Ama yaptığım sıralamaya fazla devlet üniversitesi gelmiyordu.
Ailen seni yinede okutuyo
Ama sen şımarıklık yapıp telefon kırıyosun çok yanlış bi tutum babanın parasını çöp etmek
Ben sadece İzmir, Aydın, Muğla gibi şehirlerde okumak istiyordum ve buralarda da devlet üniversitesi olarak sadece Aydın Adnan Menderes Üniversitesi geliyordu, onun puanı da benim puanımdan birkaç puan yüksekti. Tercih listeme orayı da yazdım, ama gelmedi.
Sen nankörsün babana haksizlik ediyorsun
Ama sen şımarıklık yapıp telefon kırıyosun çok yanlış bi tutum babanın parasını çöp etmek
Yemin ederim ki; ben onu isteyerek yapmadım, ama. bir an içimden " Ulan geçen sene bu vakitlerde cebimde şu anki paramın kaç katı param vardı, şu anda ise toplamda sadece 1,000 TL param var " dedim ve bir anlık sinirle telefonumu yere fırlattım.
Git kendi paranı kendin kazan vermek zorunda değiller açıkcası
Sen nankörsün babana haksizlik ediyorsun
Bilemiyorum, ama haksızlık ettiğimi düşünmüyorum; çünkü şayet ben ısrarla istemeseydim şu anda elimde hiçbir imkan olmayacaktı. Küçük çocuklar gibi evimde oturacaktım, cebimde bazı günler sadece 15-20 TL param olacaktı.
Git kendi paranı kendin kazan vermek zorunda değiller açıkcası
Peki bunu nasıl yapayım, söyler misin?
Yaşım 24 olabilir, ama hâla maddi bir gelirim, işim yok.
Ama sen hakkini cok zorlamissin ailen hep sana yatirim yapmos yurtlar okul okulu okumamak kredi kartlari falan... hos degil yani kendi parani kazan.
Ben okurken ogrenciler hep garsonluk yapiyordu sende yap
Benimle birlikte liseden mezun olan arkadaşlarımın birçoğu lisans programı bitirip evlendi, birkaç yıla kadar çoluk çocuğa karışırlar. Ben ise hayatta benden 5-6 yaş küçük çocuklarla birlikte hareket ediyorum.
Ben okurken ogrenciler hep garsonluk yapiyordu sende yap
Maalesef, belli bir yaşa kadar hiçbir şey yapmadığım için şu anda da elimden neredeyse hiç iş gelmiyor. Yani öyle garsonluk falan yapamam.
Hayır bu yaşta okumanda sorun yok ama okulu bırakan sensin yurt yurt gezen sensin bu bolumu aciktanda okuyup diger bolumden mezun olabilirdin
Diğer bölüm dediğin bölüm önceki bölümüm mü?
Sekreterlikte yapmadin ama yapacaksin herkes annesinin karninda ogrenerek dogmuyor
Kendi gelistirmeye ack degilsin
Evet onceki
Ama onu alacağım diploma sayesinde yapacağım, maalesef her iş öyle yapılmıyor...
Sekreterlikte yapmadin ama yapacaksin herkes annesinin karninda ogrenerek dogmuyor
Sohbetten konusalim mi burası yoruc
Evet onceki
Ben lisede sözelciydim, o bölüm ise 2 yıllık olmasına rağmen sayısal ağırlıklı bir bölümdü ve uğraşmama rağmen yapamadım.
Sohbetten konusalim mi burası yoruc
Olabilir.
Mesaj istegini ac
Tamam.
Galiba açık.
Degil takip ettigi uyelerden mesaj alabilir yaziuor
Sen gizliden çıksan ben sana yazsam olmaz mı?
Çünkü teknolojiyle aram pek iyi değil. 😁
Yazzz
Hatta gerek yok, mesaj isteğini açtım.