Sizce babama gösterdiğim tepki sert mi olmuş?

Bu sene tekrardan Yks'ye girdim ve benim için çok zor geçen 1 senenin ardından tekrardan hedefime ulaştım, ama ailem ( babam, annem, dedem, babaannem ve küçük halam ) ısrarla Optisyenlik yazmamı istedi; hatta babam bana " O bölümü tekrardan oku. Yine bitiremezsen sana söz veriyorum, 1 tane Optisyenlik diploması kiralayıp sana şehrin iyi bir yerinde iyi bir mağaza açacağım " dedi, ama ben ona rağmen yazmak istemedim, çünkü Yks'ye ilk olarak 2018'de, liseden mezun olduğum zaman girmiştim ve yine ailemin zoruyla o bölümü yazmıştım. Sonrasında ise derslerimde çok zorlanmıştım. Aileme " Ben derslerde çok zorlandım için başka bir bölüme yatay geçiş yapacağım " demiştim, ama hepsi birlikte bana çok sert tepki göstermişlerdi. Dün de gece balkonda oturup çay içerken babam bana " Tercihlerini ne yaptın? Millet soruyor, bir cevap da veremiyorum " dedi. Ben de " Millet kim? " dedim, babam " Büyük halan " dedi. Ben de " Geçenlerde o da benim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik yazdığımı duymuş ve mantıklı olduğunu söylemiş " dedim. Babam da " Vay yavrum vay, 4-5 sene boyunca kadına etmedik laf bırakmadın. Şimdi de tabii öyle söyler " dedi, ben de " Ne söylesem boş, babam beni her halükarda anlamayacak " diye düşünerek çay bardağımı ve yediğim kuruyemiş tabağını yerinde bırakıp odama gittim. Sonra babam " Buraya gel, bari tabağını, bardağını al " dedi, ama ben " Gelmeyeceğim " dedim ve gitmedim.
Sizce babama gösterdiğim tepki sert mi olmuş?