+1 yılMesafeler Aşka Engel Midir
Simdi ne demeli? Ne yapmali? Kime neden kizmali?
Gozden irak olan, gonulden de irak olurdu hani,
yillarca yalan mi soylediler bize?
Klavyenin ardinda da olsa ya da icinizde yanan korsa,
aska degince sozler, kelimeler gerisi teferruattir.
Ask acidir, acitir, kavusamamak, her gun defalarca olecegini
bildigin halde, koru korune yanmak.
Cemal Sureyanin bir yazisi vardi: Tamam mesafeler engel degil
ama ben b urda aglasam senin yanaklarin islanir mi orada..
Evet belki fiziksel olarak islanmayabilir ama yuregi derinden kanar.
Ya da gercekten sevdigine, Ona sadik kalacagina inanirsan
mesafeler onemini yitirir.
Oyle cok aci ile islaniyoruz ki mesafelere bile gerek yok,
birlikte yasadiklarin bile bu islakligi gormuyor kimi zaman,
belki siz bile goremiyorsunuzdur.!
Sevginin ayni yogunlukta yasanmasi ciddi bir engeldir ama
bu da asilabilecek zorluklar arasindadir.
Hicbir sey gercek aski oldurmez, olduremez.
Mesafeler bahanedir, yalandir..
Senin icin onemli olan sevmek ve karsindaki kisi tarafindan
sevilmek ise eger, evet engel degildir mesafeler.
Hatta ozlem seni Ona daha cok baglar. Asil sorun guvendir.
Onemli olan yurekte yasatabilmek, sadik kalabilmek ve sevgine
sahip cikabilmek degil midir zaten?
Ask nerede ise gitmelisin pesinden.
Bazen zorlastiriyor belki de ama engel olmuyor..
Ve son olarak Mesafeler Engel Degildir Aska.
Ask basli basina bir mesafedir.
En cok Ondan uzak kalinca anlarsin Ona olan askini,
kavusamadikca sevgin daha da buyur icinde..!
(Bulgaristan/Shumen 21.02.2011)
Emel Seyhan00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Adamdır o kız yılışık değil ciddi işte budur der o kızla çıkabilmek için savaşırım elbet bir gün pes eder.
74 Yorumla- +1 yıl
belki zor biridir canın çıkar :)
- +1 yıl
tebrikler :)
+1 yılTarif ettiğiniz kızda gençliğimi gördüm.. Anlatayım neden mesafeli ve soğuk olduğunu.. Onurlu ve karakter sahibi bir kızdır, karşısına çıkacak olana güvenmiyor ailesinin şerefine ve kendi İzzetine leke getireceğini düşünüyordur gönül sayfası lekelenmeden duyguları incinmeden adı kimse ile çıkmadan tertemiz evleneceği erkeği bekliyordur.. Böyle kızlara layık olacak babayiğit azdır.. Mesafeliı ve dik durduğu için erkekler yaklaşmaya cesaret edemez kibirli derler burnu havada derler ama altının kıymetini Cevahir anlar.. Böyle kızlar ciddi sağlam karakterli beyefendi tiplere saygı duyarlar ve saygı duymadıkları insanı da sevmezler öyle bir yiğit olacak ki bu kızın kıymetini bilip ona layık olacak elinden tutup seni bırakmam diyecek işte o zaman o kızın içinde sakladığı asıl kişiliği ortaya çıkacaktır güven duyacak duygularının gemini elinden bırakacaktır dış görünümünün tersine sevecèn sıcak sevimli bir kişiyle karşılaşacaksınız layık olup onun ahını almayın birlikte mutlu bir yuvanın tadını çıkarın.. Lakin öyle dejenere ilişkiler yaşanıyor ki günümüzde kim zahmet çekecek te bu hazineyi keşfedecek? Bence asıl o kızın işi zor. .
102 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle çok haklısın ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim prenses.. mutlu olman temennisiyle ☺
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılbişey düşünmem. kendi tercihidir benziyoruzdur.
şimdi erkekler durum olarak değerlendirdiğinden iyi güzel diyebilir ama
aynı tepkiyi kendileri alınca
-oOOOO kezo, diyebilirler.
ne demekse bu artık02 Yorumla- +1 yıl
Zaten bir kezbandır alms başnı gidiyir. Bôyle yargılar insanların yanlş düşünmesine yol açyor
- +1 yıl
aynen soran keezban yobaz vb. kelimeler cok meşhur insanlar baska kelime bilmiyor.. bu kadarına yetiyor akılları sanırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıldaha iyidir kadin dedigin erkeklerle icli disli olmamali kesinlikle kadinla erkek arkadas olamazlar cunku ben bunu eski sevgilime soyledigimde oyle sadece sohpet ettigi erkekler bile pesine dustu burasi turkiye herkes ac o yuzden erkekler ile arkadas olmayin
11 Yorumla- +1 yıl
aynen derler ya cinsel açlığın afrikasıdır türkiye.
- Aşk İlişkileri konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılKendi kendine ne bu tripler diye düşünüp yanına usulca yaklaşır çelme takar. Sonra özür dileyip ayağa kaldırırm. Usulca tekrar ona doğru eğilir ve kafa atarım.
22 Yorumla- +1 yıl
noluyo ya :D
- +1 yıl
Benim bakış açım.
valla duruma göre kardeşim mesela benim sevgilimin erkeklere mesafeli davranmasını isterim ama olmuyor nasıl biriyse artık neyse ama arkadasca sevgilim yok diyosan günümüz hayat sartlarında mutlaka diyaloglara giriyoruz karsı cinslerle ama mesafeli davranmak en iyisi bir saygıları olur
11 Yorumla- +1 yıl
aynen saygıları olur
Net. kezban derdim.. ama demıyorum belki ailevi olarak bir baskı taşıyordur omuzlarında ya da ne bıleyım bir ilişkiden çıkmıştır soğumuştur hem cinsimize.. ya da dini bir inanışdan dolayıdır. bilemeyizzz. Tamamen kesmekte biraz çağ dışılık. Git bir mağaraya bizide rahatsız etmesın asdfg
13 Yorumla- +1 yıl
:) belki arada gülümsüyordur yetmez mi
- +1 yıl
Haha sen sus :)
Mevzu mesafe koyması değilki. Yakınlaştığım anda ne yapıyor olması. Rol ile belirli bir süre insanları kandırabilirsin ama er ya da geç kim olduğun gerçeğinden kendin bile kaçamazsın. Bence bu bir kur olarak bile ifade edilebilir :) Uzak durmakta fayda var.
11 Yorumla- +1 yıl
bu kadar da karamsar olmayın insan davranışlarından belli eder kendini. doğru tabi o kadar yılışık kız varken çekici gelmezler
Valla her erkeğe aynı mesafede ise tamam da bazı kızlar bazı erkeklere çok içten iken aynı ortamdaki (okul, iş yeri v. b) bir başka erkeğe ortada belli bir sebep yokken son derece mesafeli durabiliyorlar bilmiyorum sen de gözlemledin mi ya da sende de var mı bu durum.
07 Yorumla- +1 yıl
yoo herkese eşit :)
- +1 yıl
neden olduğunu düşünüyorsun?
- +1 yıl
doğru değil tam tersi :)
kolay lokma olmak istemeyen, kendini agirdan satanlar oldugu kadar, iffetinden, cekingenliginden, utancindan dolayi kendini onun bunun cocugunun ocagina düsürmek istemeyenlerde vardir mutlaka.
Bir cift, bir elmanin iki yarisi olarak kabul ediliyor, bu ikilinin arasinda baska erkeklerin veya kadinlarin yeri yok zaten olamaz cünkü eger öyle olmus olsaydi o ikiliyi bir cift kabul etmek bayagi bir sacmalik olurdu!10 YorumlaKendisine guveniyor erkegine ilk teklifi kendisi yapacak demektir...
Yoksa erkek denen kavramda baba abi akraba arkadas dost olarak ta erkek vardir ve zaten mesafeler bellidir.
Bir ihtimal lezbiyen olarak ta dusunebilirim. Kanit icin gozlem gerekli.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılAslında olması gereken fakat bir türlü karşılaşmadığım kız cinsidir.
Sözlükten cıktım o yüzden biraz ona benzer yazdım :D20 Yorumla
+1 yılerkeklerle arasına mesafe koyan kız olarak düşünürüm.
12 Yorumla- +1 yıl
NEDEAn mesafeli diye düşünmez misin?
- +1 yıl
yok düşünmem.
+1 yılBenim evlilik formatının içine soktuğum tek kız türü onlar.. en güzeli, en hoşu.. sende öyleysen mesajını beklerim just now!
10 Yorumla
+1 yılNe kadar mesafeli? Kezban gibi davranıyorsa çok itici oluyorlar.
27 Yorumla- +1 yıl
senin kezban teriminin ne olduğuna bağlı
- +1 yıl
Asıl senin mesafe teriminin ne olduğuna bağlı.
- +1 yıl
konuşmuyor muhabbet kurmuyor ama sorulara cevap veriyor terslemiyor zorunlu olduğunda konuşuyor diyelim
- +1 yıl
Zorunlu olduğunda mı? :D İnsan gibi gülerek muhabbet edemez mi? Böyle egoist insanlar gülücük falan da kullanmaz dünya onlarınmış gibi davranır. Baktın askıntı oluyor o zaman terslersin ama bulunmaz hint kumaşı gibi davranmak aşırı itici.
- +1 yıl
havasından değildir başka sebepleri olabilir gayet normal
- +1 yıl
Hiç de normal değil bunların havası hiç gelmez zaten.
- +1 yıl
:) pekii
Ya lezbiyendir, ya da eski sevgilisi çok pis aldatmıştır derim :) başka ne olabilir ki?
Şaka bir yana özgüven eksikliği ve asosyalliktir.10 YorumlaDaha iyi şeyler düşünürüm yani efendi kız, herkese kuyruk sallamıyor, ağır başlı gibi.
60 Yorumla
+1 yılGayet normal bence ne yani gevşeklik mi yapsın karşısındakinin ağzının içinemi düşsün ben olsam ne güzel derim hiç yoktan belli bir tabu su var yapmacık değil dürüst ve doğru derim bence
10 YorumlaKibirden dolayı yapıyorsa hayır, inancı gereği ise iyi yapıyordur.
63 Yorumla- +1 yıl
Nasıl anlayacaksn ki bunu
- +1 yıl
Bayan arkadaşına mesafeli davranmamalı davranırsa kibirli grubuna girebilir tabi kimseyi tanımadan yargılayamayz
Önce öyle bir kız var mı diye dönüp bakarım. Sonra helal olsun deyip ayakta alkışlarım. Ama kezban gibi her sorulana ters cevap vermesi de iyi değil
02 Yorumla- +1 yıl
ters vermez belki gülümseyerek cevap verir aama çok samimi olmaz hatta hiç samimi olmaz yani
+1 yılİcimden helal olsun derim hala kiz oldugunun farkinda olanlar var derim
20 Yorumla
+1 yılMesafesi olan hiç birşeyi sevmem :) Çünkü arada mesafe var. Tanımama onun hakkında bilgi sahibi olmama imkan tanımıyor bu durum.
11 Yorumla- +1 yıl
seven bilgi sahibide olur inandırır da bu yeteneğe kalmış ;)
+1 yılArkadasca muhabbetimi ederim gulerim ama olay onun sevgili gozuyle bakma durumuna gelince mesafe koyarim
11 Yorumla- +1 yıl
profilimdeki soruya cevap verebilr msnz rica etsem
Bana itici gelir veya kendini çok beğenemiş izleni mi olusturur hos bişey olmaz
10 Yorumla
+1 yılİyidir doğrudur hanımefendidirler ama onlarla kız kardeş kontenjanından muhabbet eder saygı duyar ve öyle arkadaşlık ederler budur :)
03 Yorumla- +1 yıl
Güzel tespit:))
- +1 yıl
Tecrübe galiba :))) @umutsuzamaümitli
- +1 yıl
Aynen güzel kız:))@Kisstanblue
Doğru olanı yapmak gerek ağır olmak en doğrusu
ve ciddi olacaksın yem olmak iyi deyil erkeklerle
sevyeli olmak en doğru hareket olur takdir edilirsin20 Yorumla
+1 yılbende aynı mesafede davranırım pek bişe düşünmem ,)
10 Yorumla
+1 yılHanımefendi derim ama tabi içini bilemezsin kimsenin
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkede yaptığı doğrudur. Etraf abaza doluyken yapması gerekeni yapıyor...
32 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
profilimdeki soruya cevap verebilr msnz rica etsem
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet mesafe koyması fazla laubali olmaması bence daha iyi yerinde mesafe koymak iyidir, aşırır da ciddi olunmamalı tabiki
12 Yorumla- +1 yıl
Katlyorum tabi karşndaki de ciddi olmuyorsa çileden cıkarıyor insanı
Cevap sahibi+1 yılkızların çok erkek arkadaşı olması onlarla kendi hem cinsiymiş gibi rahat takılması rahat davranışlar sergilemesi her zaman bana ters gelmiştir arada mesafe her zaman olmalı diyorum bu yorumuma katılmayan eminim çok kız olacaktır ama napim benim fikrim bu :)
Oyle yapması iyi bir kız olduğu veya kötü bir kı oldugu anlamına gelmez. Kendi tercihi böyledir
11 Yorumla- +1 yıl
TBiki gelmez icini bilemezsin :)
Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı. Mesafe Koyarsa ekime koymazsa mikime der geçerim ;)
00 Yorumla
+1 yılonun kararıdır ama çok fazlada kurmasa kendi için iyi olur
00 Yorumla
+1 yıldüşünmeye bile değmez bende ilgilenmem olur biter öyle kızlarla
10 Yorumla
+1 yılUmurumda olmaz. Kucağıma atlamasın ama nazik ve azıcık da alakalı olması gerekiyor
02 Yorumla- +1 yıl
ya sevgili olunca değil ben günlük yaşantılarda arkadaş ilişkilerinden bahsediyorum
- +1 yıl
Farketmez yine de ilgili olması lazım
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelki de özgüven eksikliğinden korkuyodur ya iyi tepki alamazsam diye bir tanıdığım sırf öyle olduğundan soğuk nevale diye anılıyor sevdiği çocuk tarafından dahi
00 YorumlaÇok yılışıkta olmamalı çok soğukda. İkiside bezdirir. Orta yolu bulmak lazım.
00 Yorumla
+1 yılHikâyedir. Birine mesafe koyarken ötekine yavşarlar. Sorsan da kabul etmezler. Dürüst değillerdir.
112 Yorumla- +1 yıl
Kimseyi yargılama
- +1 yıl
Fikrimi söyledim ve yanılmam da.
- +1 yıl
Saçma düşnyorsun neyseki senin gibi düşünenler az :)
- +1 yıl
Neyse neyin ne olduğu ortada.. Kabul etmezler demiştim. Benim gibi tecrübelisi az haklısın. Herneyse beni alakadar etmez. Tecrübesiz tıfıllar düşünsün :)
- +1 yıl
Bu özel birsy degil herkese sorulan genel bir soru senin alakalı olup olmaman gibi bir durum olamaz. Herneyse saygı duyuyorum kendi görüşün
- +1 yıl
Evet olur. Çünkü ben o tür kızların iç yüzünü bilirim, anlattım ve neyin ne olduğu da ortadadır. Benim yalancı ve iki yüzlü insanlarla işim olmaz. Bu yüzden beni alakadar etmez.
- +1 yıl
Saygı. İstediğini düsünebilirsin
- +1 yıl
Bu da beni alakadar etmez
- +1 yıl
Görüşçünün dediğinde doğruluk var.
- +1 yıl
Eywallah kardeşim @unhappy20ben Bu tip kızlar anca tıfılları kandırır. Ben yemem.
- +1 yıl
tabi tabi sen mükemmelsin zaten herşeyi bilrsin ne sanıyorsan kendini
- +1 yıl
Sen niye üstüne alınıyorsun ki? Seni pes ettireceklerle ilgilen sen, beni boşver.
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamanında canı yanmıştır , kimseye güvenmiyordur güvenmek bile istemiyordur
40 Yorumla
+1 yılAğır başlı hanım efendi bir kız derim evlenilecek tip 😉
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGayet akıllıca bir yaklaşım sonuçta her insan aynı değil...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence en iyisini yapıyordur keşke bana denk gelse öyle biri
30 Yorumlamesafenin kadını erkeği olmaz. Kişiliği olur. Cinsiyete göre mesafe koyan insan kendini eğitememiştir.
00 YorumlaBence erkek kız gözetmeksizin herkes mesafeli olmalı birbirine
41 Yorumla- +1 yıl
evet katılıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe hali varsa görsün, havaya bak bununla çıksam 1 haftada boğarım herhalde diye düşünür bir daha da yüzüne bakmazdım. Kimseye bakmayınca kıymetin artıyor ama SANA GÖRE :)))))
01 Yorumla- +1 yıl
havadan değildir belki yalnış düşünüyorsun
Erkeklere soğuk davranan kızlardan uzak duruyoruz mümkünse evde kalsınlar
04 Yorumla- +1 yıl
Niye ki
- +1 yıl
Ya o anlamda değil hani erkklerle pek muhabbet kurmayan kızlar
Millete şapur şupur bize gelince yaarebbiy şükür dio die düşlerim
00 Yorumla
+1 yıl17,18,19 Yaşın da Koyar 20 den Sonra Da Biz Koydugumuz İçin Heycanlı Oluyo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu benim. gunumuzde boyle olmak iyidir karakter meselesi ayrica
10 YorumlaEvlenilecek kiz onlar <3
92 Yorumla- +1 yıl
sagol. D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kızlara karşı mesafeli davranıyorum doğru kişiyi bulmaya çalışıyorum
20 Yorumla
+1 yılHaklılar ne diyim saygı duyarım
29 Yorumla- +1 yıl
haha haklılar yani :D
- +1 yıl
herkesın kendınce sebepleri var :) sen mesafe koyarmısın?
- +1 yıl
soruyu kendim için sordum da çaktırma :):)
- +1 yıl
Sen kendini ele verdin bile :D neden mesafe koyarsın?
- +1 yıl
kendime göre sebeplerim görüşlerim var diyelim :)
- +1 yıl
SAYGI duyuyorum demiştim :) insan basına Birsey gelmeden birşeylere yönelmez ki olan olay da seni çok etkilemiş
- +1 yıl
belkide :)
- +1 yıl
Olasılıkli bir cümle ile evet demek istedin yani çok mu neselisin yoksa mesaj atarken sonunda Gülmek adetin mi :)
- +1 yıl
ikiside :))
Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Evlenilecek kız tipidir, aranır bulması zordur. :)
30 Yorumlakendine güvenmiyor derim :)
21 Yorumla- +1 yıl
belkide
+1 yılzor kizlara bayilirim
30 Yorumlaya görüştüğü biri vardır derim ya da helal olsun ulan Allah seni en iyisine kavuştursun derim...
20 YorumlaAbartmadığı sürece sağlıklı bir düşünme yetisi olduğunu düşünürüm.
10 Yorumladuygusal ruhları körelmiş dilinden anlamak lazım
10 Yorumlagayet mantıklı bir hareket yapıyordur...
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Birşey düşünmem için fırsat vermiyor haliyle..
13 Yorumla- +1 yıl
Neden böyle davranıyor demsz misin icinden
- +1 yıl
peki :)
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılnereye kadar sürecekki böyle
22 Yorumla- +1 yıl
Belki evlenene kadar :)
- +1 yıl
empati şart
kaçırma nasibini..
+1 yılGider alnından operim :)))
30 Yorumla
+1 yılBende mesafeliyim. Çok da mutluyum canım ):
53 Yorumla- +1 yıl
o kadar beklemicem evlencem :D
- +1 yıl