Evlilik kadar güzel bişey var mı? İnsanın hayatını sevdiği insanla geçirmek..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBencede çok güzel birsey..
Ama insanlar sevdiği güvendiği birini bulamıyor artık.. karakterini sevse, kendini sevemiyor. Kendini sevse illa başka pürüz çıkıyor. Zaten kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Gelişigüzel yaşıyorlar artık.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu KS de bi hafta geçir Evli Kadınların Rezilliklerini Oku Sonra bide Evlilik Hukuku ve Kanunlarını öğren anlarsın ne olduğunu Türkiyenin son nesilleri yetişiyor Haberiniz olsun Soyumuz hızla yaşlanmaya doğru gidiyor. Gelecek suriyeli multecilerin 10-15 er çocuk yapıyorlar.
126 Yorumla
Soran+1 yılBu rezil paylaşımları yapanları bir kenara bırak. Herkes öyle değil. Ben birbirimize sadik olacağım biriyle evlilik yaşamak isterdim mesela. İsterim yani
Cevap sahibi+1 yılBoşanmalar tavan yapmış evlilikler ciddi düşüşte maalesef genelleme yapacak kadar arttı durumlar bunun baya bi fazla nedeni var. Anlatsam çok iyi anlarsın ama insanlar yolundan çıkmış durumda Eski sisteme geri dönmeliyiz rollere kadın erkek ilişkilerinde yoksa hiç iyi gitmeyecek
Soran+1 yılEvet ben de mutsuzum bu durumdan. Ahlaki çöküş yaşıyor insanlar. Ben böyle bir ortamda yaşamak istemiyorum. İnsanlar bir an önce duzelmelj
Cevap sahibi+1 yılErkek ve Kadın doğasında yaptığım araştırmalar olsun günümüzde satılan sistem olsun vs Hepsi bana özet olarak bunu çıktı bırakıyor. Kadın güçlü liderlik yapabilecek erkeğe çekiliyor. Ancak femizim dahil sosyal medya baş diretmeyi üstünlük taslama kavgasını getirdiği gibi eşit olamayacak iki farklı canlıyı eşitlemeye çalışıyor Aslında asıl maksat toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinden Lgbt ye zemin hazırlamak Sonuç Erkesiliğini kaybetmiş zayıf karakterli erkekler Narşist ve erkek fatma kadınlar Buyur günümüz ilişkileri ve evet her türlü Ahlaksızlığın normalleştirilmesi felanda bu işin parçası Dediğim gibi Evlilik istatikleri bile gösteriyor. Ailenin seçtiği rızaya dayalı Görücü usul evlilikler hem mutlu hemde uzun süreli oluyor. İstatikler pek çok gerçeği ortaya koyar.
Soran+1 yılBaşta söylediğin her şeye katılıyorum. Ama görücü usulü evlilikten kastının ne olduğuna göre değişir. 1 kere görmeyle evlenmekse eğer bunu desteklemiyorum. İnsan görüşüp birbirini tanımalı belli bir çerçevede. Kastettigin görücü usulü böyle bir şeyse evet. Ama bunun da tam bir istatistiği yok. Görücü usulüyle evlenip mutsuz olanlar da var, kendisi tanışıp evlenip mutlu olanlar da var. Bu değişiyor yani
Cevap sahibi+1 yılRızaya dayalı diye belirttim. Zorlamala olanlarda var Onlar başarısız Rızalı olanlar şu an 3 tip arasında en başarılısı En başarısız model Sevdim aşık oldum Modeli İstatiklerde var bakabilirsin İlginçtir tabi batılı ülkelerde bize göre çok daha nadir fakat onlarda da böyle Abd nın kasaba tarzı gelenekciliğe nispeten yakın oluşumların olduğu yerlerde de aile danışması önerisi üzerine görücü usul rızalı evlilikler daha başarılı mutlu Bunun sebebinin Ailenin gözlem ve tecrübeli oluşunun partner seçiminde etkili olup uygun adayı bulma konusunda daha isabetli kararlar alabilmesinden kaynaklanıyor. Ama. düşününce baya mantık annen baban görmüş geçirmiş İnsanları bir derece tanımışlar hayatlarında ve Seçim yaparken daha mantıklı yapabiliyorlar. Ancak sen gelip geçici aniden gelen heveslerle rezil insanları hayatına almış alıyorsun
Soran+1 yılİşte ben onu yapmıyorum. Hayatıma birini alırken hep mantıklı davranarak alırım. Bu süreci de mantık çerçevesinde kontrol ederim. Hayatıma giren kişiyi gözlemlerim. Davranışlarının toksik olup olmadığını anlarım. Gelecekte onunla mutlu olamayacağımı düşündüğüm durumda da "ama ben seviyorum onsuz olmaz" diyerek devam etmem. Bitirip noktayı koyar yoluma bakarım. Bu zamana kadar böyle yaptım en azından. Evet ailelerin tecrübeleri tabiki önemli ve değerli. Danışmak da gerekir ama illa en iyisi sadece ailenin bulduğudur diye bir kural yok. İnsan kendisi de biriyle tanışıp mantık süzgecinden geçirebilir veya kendi tanıştığı biri ile ilgili ailesinden tavsiye alabilir. İlla aile bireylerinin tanıştırması gerekmiyor
Cevap sahibi+1 yılEvlilik gibi ciddi bir işte çok ince eleyip sık dokuman gerekir. Tecrübesizken bu oldukca zor baya büyük bir kumar oynamış oluyorsun yani Ve işin içine arzu giriyor. Bi laf var gönül bu otada konar bo, kada diye O arzu kişi hakkında ki kanını tamamiyle değiştirmene sebep olabilir Ki oluyorda zaten İhtimaller doğrultusunda bakarsak sevdim ilişkisi sonucu başarı şansı epey düşükken Rızaya dayalı oranı baya yüksek oluyor. Sahsi kanatim Erkek düşünen tarafsa Risk dahada büyük o yüzden evlenmeyi düşünmüyorum bile
Soran+1 yılBilinçsiz ve tecrübesiz insanlar konusunda haklısın ama ben öyle değilim. Bir çok insanla görüştüm, konuştum bu zamana kadar. Aşkın göze inen geçici bir perde olduğunu bildiğim için ona göre davranıyorum zaten.
Soran+1 yılBu arada görücü üsulüyle evlenenler de sonuçta severek evleniyor. Kimse sırf evlenmiş olmak için birini sevmeden evlenmez. Yapan varsa eğer bu akılsızlık olur
Soran+1 yılErkek düşünen tarafta risk daha büyük derken neyi kastettin?
Cevap sahibi+1 yılGörücülerde o kadar yüksek arzu olmaz Genelde hoşmuş seviyesinde olur. Arzu başka bir boyut orada işte afalarsın Erkek düşünüyorsa riski büyük tarafda derken kastettiğim Kanunen ağır yaptırım altında oluşudur. O yüzden çoğu evliliğe yanaşmıyor bile
Soran+1 yılTamam da onu da sonuçta görücü usulünde de görüştükçe, tanıdıkça seversin
Cevap sahibi+1 yılİşte kadınların genelde yapmadıkları bir şey Çoğu baştan anlamaya çalışır ve peşin hükümlü davranmaya kalkar pek azı tamam belki anlamıyorum ama bir şey olabilir bi bakayım ne olacak der.
Soran+1 yılHem kimse boşanmak için evlenmiyor sonuçta. Nafaka olayını da bir çok insan yanlış biliyor. Nafaka boşanıldığı taktirde iş güç sahibi olmayan kadına ödeniyor. Eşinin bi mesleği, işi gücü varsa Nafaka sadece çocuğa ödeniyor. Kadına ödenmez.
Soran+1 yılKadın erken diye genellenemez bence
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle pek çoğu sigortasız çalışarak bunu yapıyor yine ama onun dışında genel bir sorun var. Örnek
youtube.com/shorts/W4GKirpxMOE?si=m-Xg6-oeQRBJy7Dg
Şimdi sorun boşanması değil bu nedenden ötürü gerekçenin Abartılı derece yüksek maddi kayıp içermesi bu ve bunun gibi rezillikler varken kimse bunu kabul etmez. Çok daha ağır suçlar farklı konularda diyorum tabi ki çok daha az cezalandırma ile sonuçlanıyor. Bu gibi sebepler boşanma sebebi sayılabilir Yüklü miktarda tazminat cezasına neden olacak bir şey yoktur. Kaldı ki bahaneye açık sebeplerdendir. Yorgun veya Hastayken duş alamadığında Aaa bak işte duş almadı diyip 500.009 tl mi kitleyeceksin resmen saçmalık yani dediğim gibi çok daha basit sebeplere türlü türlü ağır ve mesnetsiz cezalar var. Şiddet felan olsa böyle birşeyi normal görebilirsin böyle kanunlar varken birileri bunu kötüye kullanıyor.
Soran+1 yılKötüye kullananlar var evet kabul ediyorum ama insanları iyi tanıyarak evlenirseniz böyle durumlarla karşılaşma olasılığınız az olur. Sırf bu sebeple evliliğe soğuk bakmayı doğru bulmuyorum
Cevap sahibi+1 yılSOrun şu ki iş risk ve büyük kumar bi arkadaşın dediği şey şuydu "Ya bir insan bir insan nasıl 48 saatte karakter atlaması yaşıyabilir 180 derece değişebilir diye"Ki tabi başından böyle biriydi. Profesyonel şekilde rol kestiğini melek gibi davrandığını ve evlendikten sonra şeytana dönüştüğünü ve aldandığını düşün İşte proglem burada Şayet kanunlar düzeltilse adil olsa ve boşanmak bu kadar zararlı olmasa sorun yok Baktın ka, şarın teki mi çıktı boşanırsın yoluna bakarsın ama bu seçeneği elinden aldığı için adım atamaz hale geliyorsun Risk çok büyümüş durumda Bildiğin kumar oynamak hayatınla Zaten evliliğin masrafını hep erkek üstleniyorken bide bunu düşünmek zorunda kalıyor. Göze alamıyor ki aklı başında kimse alamaz zaten. Benzer kanunların olduğu ülkelerde de yaşlanma hızla devam ediyor. Ancak TÜrkiyede durumlar daha beter hale gelmiş durumda Doğum oranları şiddetli düşüşte nesil kuruyacak aklı başında biri buna dur demezse
Soran+1 yılYa evet suistimal edilen durumlar da oluyor ama abartıldığı kadar da değil yani. O attığın video falan fazla abartı. Kurgu bile olabilir
Cevap sahibi+1 yılmaalesef örnekleri çok var. Bide demin merak ettim bi bakim dedim Aldatmanın cezası bile daha düşük 🤣 Düzeltmeler olmadığı sürece bu hızla artacak Erkeklerde yabancı evlililkler artıyor şu aralar benim kuzen bile gitti rusla evlendi.
Soran+1 yılAsıl aldatmanın cezası büyük olmalı
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle %100 katılıyorum hele ki bu kadar artmışken o kadar şiddetli cezası olmalı ki düşünenin ödü patlamalı resmen Şaka gibi aldatmanın cezası çok daha hafifken bu tip meselelerde trilyonluk cezalar var. Valla ne yalan söyleyeyim Aklıma TÜrlü türlü komple teorisi geliyor Sanki kasıt var.
Soran+1 yılEvet öyle bir ceza gelmeli ki aldatmayı düşünmekten bile korkmalı insanlar
Cevap sahibi+1 yılneyse özet olarak düzenleme şart işlerin rayına oturması için
Soran+1 yılEvet orası öyle
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ekonomik şartlardaki olumsuz gidişat insanları karamsarlığa sürükledi ve artık kimse evlenip deceşin ve olacak çocukların sorumluluklarını almak istemiyor. Değilde herkes ister eşiyle her gün huzurlu şekilde birlikte olmayı değil mi. 😎
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çunku günümüzde evlenmek için şartlar zor. Duğun masrafı, kız tarafının aşırı istekleri, ya bosanirsam korkusu, ailelerin aşiri müdehalesi, erkeğin paşa gibi yetişmesi. sorumluluktan korkması vs vs
12 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. ya bir gün uyandığımda eskisi kadar sevmezsem 🤔
111 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle düşünüyorsun
Soran+1 yılTabiki düşüneceksin ama bunu düşünerek evlenmeye soğuk bakarsan o hata olur. Bunu söylüyorum
Soran+1 yılNeymiş
Soran+1 yılYanılıyorsun. Bu insanın hayat görüşüyle alakalı. Benim de maddi imkanlarım iyi, elimin altında mesleğim var ama düzgün biri çıksa, içime sinen biri olsa evlenirim. Ama sorun şu ki uygun birini bulmak zor
- +1 yıl
tamam işte dediğim tam olarak bu standartların yükseliyor maddi durumun daha da yükseldikçe standartların daha da arşa çıkacak, şu an atıyorum üni mezunusun lise mezunu biriyle ya da senden daha az kazana biriyle birlikte olmazsın olsan da bir süre sonra yetersiz görmeye başlarsın yapmam deme insan psikolojisi bu doyumsuzuz herkes daha iyisini ister en iyisi olarak gördüğününde ilgisini çeken daha iyisi vardır bir yerden sonra döngüye giriyor sistem sonrası ya mutsuz evlilikler ya da birilerinin peşinde geçen yalnızlıklar oluyor
Soran+1 yılEvet ben üniversite mezunu olarak lise mezunu biri istemem bu doğru. Gelir düzeyi de bana yakın olmalı bu da doğru. Ama bu şartlar sağlandığında bundan sonrası için de hep daha iyisini isterim diye bişey yok. Bu dongude kimse mutlu olamaz zaten. Bir insan benin içime sinmişse, onu sevmişsem başkasına bakma gereği duymam zaten. Benim kalbimden, ruhumdan anlayan bir insan çıkmışsa karşıma, dünyanın en yakışıklı en zengin adamı çıksa kaç yazar? Umrumda olmaz
- +1 yıl
evlendikten sonra aynı düşünmüyorsun işte bu sefer yanındaki kişinin kusurları batmaya başlayacak sana atıyorum çoraplarını sağa sola fırlattı ya da bir akşam dişlerini fırçalamadan yatağa geldi diş macununu ortasından sıktı yemek yaparken mutfağı batırdı bunların hepsi sana kusur görünmeye başlayacak birike birike eskisi gibi bir gözle bakmamaya başlayacaksın
Soran+1 yılBu evliliğin ne olduğunu bilmeyenler için geçerli. Evliliğin ne olduğunun bilincinde olan insan, evleneceği kişinin kusursuz olmayacağını bilir. O daha iyisi var dediğin insanların da çoraplarını bi tarafa fırlattığını, başka kötü özelliklerinin de olduğunu bilen bir insanın gözü dışarıya kaymaz kolay kolay. Görünenin aksine kimse kimseden daha iyi değil. Evlendiğin kişinin de dört dörtlük olmayacağını bilerek evlenirsen böyle bir hayal kırıklığı yaşamazsın
+1 yılPopülizm insanları evlilikleri savuruyor bir yerlere hayatar kayboluyor dünyadan birhaber
10 YorumlaCunku evlenmek pahalı birde aşk evliliği öldürür mantığı var bazılarında
10 YorumlaO zaman boşanma olmazdı herkes mutlu. okutdu
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenip mutlu olanlar da çok
Soran+1 yılAldatanlar ayrılıyor veya mutsuz devam ediyor zaten. Ben mutlu olanlardan bahsediyorum. Var öyle insanlar
- Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzdeki evlilikler kağıt üzerinde bi anlamı kalmadı
03 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum. Evlilik kutsal bişey
- +1 yıl
Evlilik kötü diyen kim apla
Soran+1 yılKağıt üzerinde bir anlamı kalmadı diyorsun
+1 yılEvet ama doğru kişiyi bulmak lazım sizin Yaş kaç
18 Yorumla
Soran+1 yılYaşımı napıcan
- +1 yıl
Merak ettim
Soran+1 yıl25
- +1 yıl
Kaç xpersin
Soran+1 yılNapican ya
- +1 yıl
Muhabbet edelim
Soran+1 yılGerek yok sağol
- +1 yıl
Peki
+1 yılArtık eşittir para oldu ondan millet bıktı
11 Yorumla
Soran+1 yılHerkes için öyle degil
+1 yılKızlar paralı ve özgür olunca yanlış bir algıya düşüyorlar
00 Yorumla10 gün evli kal ömür boyu nafaka öde takılar benim deyip koy çantana git. erkekler korkuyor
10 YorumlaBence bunun nedenleri var yani mesela kavga şiddet felan vs
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılhayat pahalıda ondan
10 Yorumla
+1 yılBen çok sıcak bakıyorum
10 YorumlaKimse kimseden emin olamıyor.
110 Yorumla
Soran+1 yılGüven problemi yaşıyoruz hepimiz. Haklısın. Ben de yoruldum :(
Soran+1 yılNe gibi
Soran+1 yılBaşka ne olabilir ki bende? Anlamadım
Soran+1 yıl?
Soran+1 yılBaşka bişeyler var sende dedin. Neymiş o onu soruyorum
Soran+1 yılHimm tamam
- Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılhayatta bir haber arkadasımız :)
01 Yorumla
Soran+1 yılO ne demek
çünkü insanlar bir kişiyle yetinemiyor artık
01 Yorumla
Soran+1 yılAma bu çok kötü
geçim sıkıntısı
10 YorumlaOlması normal
10 Yorumla
+1 yılHerkes önermiyor ama.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğin önemini bilmeyenlerdir onlar
Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı. Evli misin
010 Yorumla
Soran+1 yılHayır. Niye
Soran+1 yılSoruyu ben sormuştum
Soran+1 yılSorduğum soru açık. Bunu cevaplamanız yeterli.
Soran+1 yılOlabilir ama ben içinde olanlari da dinledim. Çok mutlu olanlar var
Soran+1 yılValla ben hâlâ sokakta el ele yürüyen yaşlı çiftler görüyorum. Seninki kötü geçti diye herkesin öyle olacak diye bişey yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes kudurdu cunku kimse kimseye güvenmiyo
10 YorumlaAptal ortaçağ gelenekleri
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü artik mantıklı değil
02 Yorumla
Soran+1 yılO niye
- +1 yıl
Tmmm
+1 yılHiç güzel değil
08 Yorumla
Soran+1 yılNesi kötü
- +1 yıl
Evlendim ayrıldım boş bence
Soran+1 yılHerkesin öyle kötü bitmiyor ama. Bu biraz da sana ve evlendiğin kişinin nasıl biri olduğuna bağlı
- +1 yıl
Bilmem ev kızımısın okuyon mu
Soran+1 yılMesleğim var
- +1 yıl
Meslek ney
Soran+1 yılBilgilerimi paylaşamıyorum üzgünüm.
- +1 yıl
Tamam
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı