Eskiden annem babam
Bir iş ve bir ev ufakta olsa deyip evlenmisler
Babam yıllarca mülalakat işciydi sonra kamu işcisi sonra memur oldu
Babam ilçede kalır işyeri tesisinde haftasonu gelirdi yıllarca
Yıllarca maddi zorluklar oldu
Yeni memur maasları biraz iyi oldu
Bir evin borcunu zar zor bitirdik
Ama annem tüm mehiri sattı ev için bir gün laf etmedi
Babam yıllarca zorluklar çekti belli etmedi
Nice maddi zorlukda dimdik durduk
Konu ile ne alaka dersen
Çoğu kadın maddiyat peşinde hemen hepsi olsun istiyor.2 1 ya da eski doğalgazlı ebebeyn banyosuz ev tut kabul et en iyisi olacak.
Eşyalar en iyisi olacak.
Sadece 2 1 ev tut ufak olsun kirası az olsun
Sadece 2 kanepe,2 koltuk, bir yatak odası takımı al orta kalite al yok olmaz
İstikbal olacak illahi
Beyaz eşya en iyisi olacak
Erkek sinir hastası oluyor böyle böyle en son huzursuzluk başlıyor
Erkeklerin hatasıda
Dışarı strese eve girmez
Cinsellik evlilikte ikinci plandadır. Öncelik ailen. Cinsellik olur ama düzenli olur. İslami kurallarla olur. anal ilişki haramdır. Bunu yaptıkça huzurunuz kalmaz
Üçüncü kadınlara ek kredi kartı, ek her ay harçlık ve pazar harçlığı verilmeli. Bunu yaparken söylenmeyin.
Dört kadınlarla , ailenizle her eve geldiğinizde konuşun beraber vakit geçirin
Beş ev işlerine , yemeğe yardım edin. Pazar günü mesela kahvaltıyı siz hazırlayın. Her pazar beraber vakit geçirin
Daha birçok şey yazarım
Bu hatalar yüzünden evlilik bitiyor.
Biten evlilikler yüzünden insanlar korkuyorErkekleri
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBunun bir çok farklı ve haklı sebebi var...
- Evliliğin ALTIN 'a endeksli olması ve her geçen gün maaliyetinin artması
- Kişibaşı Ortalama Gelirin bu masraflara ve devamındaki sorumluluklara yetmemesi
- Gelir durumu böyleyken bir de üzerine her geçen gün yeni adetlerin (masrafların) çıkarılması
- Erkek tarafından bakacak olursak; en az 600 BİN TL masraf harcayacağı bu evliliğin bir GARANTİSİNİN olmaması... Kadın ne zaman isterse keyfen dava açıp bile boşanabiliyor, çünkü mahkemeler kadını haklı buluyor.
- Bir de bunun üstüne kadının ömür boyu NAFAKA talebi oluyorsa zaten erkeğin bir köleden farkı kalmıyor. Ömrünün geriye kalan kısmını tamamen kalan borçlar ve nafaka için çalışarak geçiriyor.
Çok farklı ve sıradışı amaçlarla evliliği istemeyenler de var tabi...- Çok zenginse mesela mal paylaşımı olmasın diye evlenmeyenler gibi...
- Ömrünü sadece 1 kadına bağlı geçirmek istemeyenler gibi...
- Evlilik için yapılan onca masraf ve sorumluluklar yerine sadece ihtiyaç halinde ücretli takılmayı tercih edenler gibi...
Evlenmeyi çok isteyip de o ekonomik güce ve özgüvene sahip olamayanları, veya uygun adayı bulamayanları da unutmamak gerek🙂10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sosyal medyada gördüğü gibi evliliği kolay bir şey sanan insanlar var, gösterişe sifik yarışına çeviren insanlar var, ben bir kere evleniyorum kafası ile sınırları zorlayanlar var ( keza bence bu kendine ücret belirlemek oluyor ) ve benzer sebeplerden dolayı sıcak bakılmıyor. Kadın erkek ayrımı yapmadan 30 yaşında evlense bir çift ikisinin de çalışacağını ve 70 yaşına kadar yaşayacaklarını düşünürsek iş hayatı, uyku, aile ziyaretleri vs vs gibi şeyleri çıkartınca 40 senenin toplamda yüz yüze birlikte kaliteli geçirecekleri vaktin toplamı 5 yılı geçmez oran orantıda 8 de 1 , bu kadar kısa zaman ve uzun vadede parçalara bölünmüş mutlu olacakları paylaşım içinde olacakları anlar için insanlar bir birini tüketmeyi seçiyor, birbirlerini tüketenleri gördükçe de haliyle diğer insanlar uzaklaşıyor düşüncesindeyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSizler günde 20-250 arası erkekle zevkine ya da ciddisine kişiye göre değişir konuştuğunuz için... Evlense kim uğraşıcak bu kadar kişiyle konuşan kişiyi bir erkek... İşine gücüne mi bakıcak yoksa soulcıll de acaba eşim biriyle konuşup bir şeyler döndürüyor mudur mu diye için de şüpheyle mi evlilik yürütücek. En güzeli evlenmemek önüne gelene asılıp gelesi varsa gelmesi yoksa da başkasına geçmek... Evlilik işi kadınların seçimlerinden dolayı bitti. Bu ara da her şey bir seçimdir. sabah 6 da uyanmakta. ınstagramına gizli/açık yapmakta. Güven kalmadı.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Vallahi Mervecim, bu yıllarda evlilik eskisi kadar çekici gelmiyor çoğu kişiye 🤷♀️ Çünkü artık insanlar özgürlüğüne daha çok değer veriyor, maddi kaygılar da büyük bir etken 💸 Toplumsal rollerin değişmesiyle kadın ve erkek beklentileri de değişti, ilişkilerde bireysellik ön plana çıktı 🌱 Bir de boşanma oranlarının artması güveni sarsıyor, insanlar risk almak istemiyor açıkçası 😌 Ama sevgiyle, güvenle yaklaşıldığında, hâlâ güzel yuvalar kurulabiliyor tabii ki 🥰 Olumsuzluklara rağmen, evlilik tamamen bitmiş gibi düşünmemek gerekiyor bence!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u 1 yılparam ve işim yok ondan
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Günümüzde insanlar artık hayatlarını Tek bir kişiye bağlamak istemiyorlar. Evlilikte beklentiler çok yüksek oluyor her iki taraf açısından. Evlilik sabır gerektiren bir durum empati yapabilmek ve birlikte bir şeyler yapmaktan keyif alabilmektir. Evlilikte bir başka sorunda iki tarafına birbirlerinin özgürlüklerini engelleyeceğini düşünmeleri. Evlilik kurumuna sadakatle bağlı olmak kadar hareketlerde insanlara dikkat etmesi gerekiyor tabii ki. Ama bu rahatsız edici seviyeye çıktığı zaman sıkıntı oluyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı.
1 yılBenimle evlenmeyi hak edecek birini bulamadığım için evlenmedim. İnternet denen olay ortaya çıktığından beri insanların istekleri çok değişti. Aşkın sevginin yerini para, araba ya da lüx yaşam isteği aldı. Ahlaksızlık aldı başını gidiyor ve kimse adam nasıl birisi, karakterimi, ahlaklımı diye değilde evi arabası var mı diye soruyor. Ben vazgeçtim sizlere mutluluklar dilerim 😊🙂
10 Yorumla
1 yılYani kendi adıma karşımda cidden sahiplenilmeyi kıskanılmayı ilgi görmeyi ilgi göstermeyi ve tabi ki bunların kıymetini bilen biri hiç olmadı. Bulsam ve tabi ki bunları görüp inansam düşünebilir. Ama çevremdeki kadınların çoğu evime araba ma ve maaşıma odaklı.
10 Yorumla
1 yılKimle evleneceğiz evlenmek istesek de? Aklı başında kaç insan kaldı? Oturmasını kalkmasını bilen, yaşını başını almış kaç kişi var? Büyüğünü küçüğünü bilen, saygılı ve merhametli kaç kişi var? Evi baraka sokakları da podyum olarak kullanmayan kaç kişi var? Cinsiyetçi değilim iki cins içinde öyle bu arada hatta erkekler kızlardan daha fena bu durumda. Giyimler desen karışmış kim kadın kim erkek başları olmasa seçilmez. Sevgiyi bilen kaç insan var? Bir dünya sebep var.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılnedeni çok basit evlilikler zorlaştı
Evi olacak arabası olacak altın takacak
Ev de tüm beyaz eşyalar tam olacak Bulaşık makinesi dahil
sonra para yok olmaz tabi
birde artık cinsellikte yaşamak için evliliği görenler zaten yaşıyorum deyip evlenmiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü evlilik amacı dışına çıktı.
Tanışma aşamasından başlayıp ,
Evlilik aşamasına gelene kadar yapılanlar ve istenenler ve sonunda da insanların sahip olabileceklerinin dışına çıkmaları , haddini bilmekten çok uzak olmaları , birazda neyin kıymetli olması gerektiğinden bir haber olmaları eklenince istekler başka , tercihler başka olunca şu an içinde olduğumuz durumu yaşamak zorunda kalıyoruz maalesef.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
Evlilikten kaçanların oranı çok daha yüksek.
Genç kadınların ütopik beklentileri ve yaptığı mantıksız seçimler, erkeklerin çoğunu ilişkilerden soğuttu.
Kimse memnuniyetsiz ve egoist kızlarla uğraşmak istemiyor10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılSoğumuş, heyecanı, ilgisi, sevgiyi azalmış olabilir, bir sürü nedeni var, bilemeyiz ki :) Aranızdaki bağ zedelenmiş, güven ilişkiniz sarsılmış, tutkularınız azalmış olabilir. Erkek ve kadın arasındaki ilişkide binlerce neden olabilir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik dış ilişkilerin yaygın olması, buna kolay ulaşılması, maddi olarak güç yetirilemeyeceğini düşünülmesi, insanlardaki gösteriş budalalığı, lüks merakı gibi birçok neden sayılabilir.
10 Yorumla İnsanlar kendilerine zor bakıyor çok büyük bir borç külfetine girmek istemiyorlar
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılÇevrelerinde çok kötü örnek görüyorlar, geçmişte yaşadıkları ilişkileri güven duygularını yitirmelerine sebep olmuş olabilirr
20 Yorumla
1 yılÇünkü herkes boşanıyor ve çok fazla seçenek var sosyal medya sağ olsun oyuncak ettiler her şeyi hiçbir şey gerçek değil her şeyy sahte
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
1 yılRahatlığından ödün vermek istemiyor hiç kimse ondan
30 Yorumla
1 yılEvlilik lüks bir ihtiyaç olmasının yanı sıra, konfor alanınızın dışına çıkmanızı sağlıyor ve bireysel hayallerinizin önüne geçebiliyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yıl2 sebebi var 1 saçma Türk örf ve adetleri (araptan aldığımız) 2 nafaka mal paylaşımı saçmalığı...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılHer şey maddiyat olduğu için güven kalmadığı için..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü kimse kimseye güvenmiyor ve ekonomik sorunlar
10 Yorumla
1 yılBende eskiden öyleydim kafa dengini bulursam olur tabi oda isterse
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılZor arkadaş zor. Ya maddi sorunlar, ya psikolojik sorunlar, ya sürekli kavgalar ya da cinsel problemler. En çok da cinsel yönden çıkan problemler evliliği çekilmez hale getiriyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılBen bakıyorum ama gerçekten uyumlu olduğum biri ile olmalı
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı. Çünkü evlenmek çok zor devam ettirmek çok zor tahammül yok ekonimi kötü vs vs
10 Yorumla
1 yılEkonomi çok kötü, ev kiraları maaşın yarısından fazla olmuş.
10 Yorumlagünümüz şartlarında biraz zor çünkü, ben sıcak bakıyorum ama zor yani
10 Yorumla
1 yılOtur bi düğün masrafı çıkar anlarsın neden olduğunu 😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılKızlar ya kaşar, ya psikolojik sorunlu, ya da sonradan görme.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOr*spu olmayan kız sayısı tüm Türkiye'de çok fazla düşük olduğu için ve evlenip mutlu bir hayat isteyen erkekler böyle kızlarla olmaktansa yalnız kalmayı tercih ettiği için.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBakmamız için bir neden de yok. Düzgün hanımefendi bulamıyoruz, ikinci olarak da evlendiğimize değecek mi bu ekonomide? Çocuk olsa nasıl bakacağız?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kızlar kraliçe gibi egolu erkekler de prenses gibi kırılgan olduğu için.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
1 yılAldatmalar çoğaldı yalan çoğaldı ve insanlar birbirine tahammül seviyesi çok azaldı
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Erkeklerin sebeplerini biliyorum ama kadınlar adına bir şey diyemem :D
10 YorumlaNedeni bilmiyorum ama erkekler çoğu güvenilmez ve ekonomi durumun iyi değilse kız erkek fark etmiyor neden evlenip birde karşındaki kişiyle beraber dertleniyorsun ki yıllarca birde çocuk getirsen yazık o çocuğa bu ekonomiyle çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamaz biz annelerimiz gibi yapamayız ben param yoksa evlilikte yok çocukta doğurup doğurup bir ekmeği zor bulacak şekilde buyutemem vicdanım el vermiyor
00 Yorumla
1 yıl1-) Güven kimseye güven kalmadı , 2-) Adet ayağına tüm masrafın bize kitlenmesi 1,5 m masraf varsa 1,4 milyonu min da erkeğe kaçıyor 3-) Aile yapısı farklılıkları.
00 Yorumla
1 yılEvliliğe sıcak bakıyorum ve istiyorum ama resmi nikah saçmalık. Hani anlaşamadık falan sonra yok davası avukatı... Ne gerek var ki anlaşamadıksa tamam al ceketi çık yaaa bu kadar basit
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 368 cevap paylaştı. Şu zamanda cinsiyet ayırtmaksizin güvenilir erkek kadın bulmak zor ama benim umudum var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı. Evlenilecek kız yok ki etrafta alayı eglenilecek kız. Erkekler de zeki 30 yaşına gelmiş hurdayı ekspere sokamiyorsun maalesef.
017 Yorumla- 1 yıl
evlenilcek erkekte yok zaten anca takılmalık 30 yaş erkeğide anası sevsin
- 1 yıl
kıza benziyorsan bundan bana ne a q
- 1 yıl
taş gibi olduğumu biliyorum zaten söylemene gerek yok
- 1 yıl
estetik ol
- 1 yıl
@GatoLigero 🤔🤔🤔🤔🤔🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
bişi kanıtlamak zorunda değilim hem sana ne ki zaten bundan 😂
- 1 yıl
yaşına bakmadan kadınları eleştirdiğin erkek ve yaşlı olduğun için
- 1 yıl
yaşım 21
- 1 yıl
29 yaşlı işte
- 1 yıl
öyle olsaydı bile sana ne bundan
1 yılEvlilik normal sevgilik yaşayışın orginal ve gerçek versiyinudur. Gerçeği yaşamak istemeyen evliliğe yanaşmaz. Cesur ve yürekten sevenler evlenirler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılGünümüzde evlilik tamamen bir kumar, %50 şansın var ve riske girmeye gerek yok..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılMaaşlar saçmalık derecesin de bu parayla bir şey yapılmaz.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılErkek olarak diyorum kızlar böyle diyor ama evlenmeye gelince dünyanın en kusursuz erkeğini bekliyor
10 Yorumla Evlenip bosanmiş biri olsrak soyluyorum ki evlilik akil isi degil. Iyi sartlarda calisiyorum , iyi bir hayatim var ama evlilik bir daha asla. Tek guzel yanı cocuk.
10 YorumlaEvliler artik (genelde) tek kadina bagli kalamiyorlar kavga gurultuden kacmak icin yine genelde erkekler yani bizler soluk almak icin baska senaryolar icinde buluyoruz kendimizi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir bardak süt içmek için inek beslemek istemiyoruz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet aw evet lan kızlara ne olmuş ben anlamadım kimse evlenmek istemiyor ne lan bu
00 Yorumla
1 yılNedeni modern kadınlar için yolunacak kaz yok ortalıkta
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
1 yılBen bakıyorum ciddi ilişki istiyorum flört takılmalik istemiyorum onları mesela
00 Yorumla
1 yılMüessese olarak yıpratıldı özellikle maddiyat malesefki
30 Yorumla
1 yılEkonomi, aile baskisi, gelecekteki partnerine guvenememekten dogru duzgun iliski yapmiyorlar veya ciddiye yurutmuyorlar buda cok sacma bi sebep
10 Yorumla
1 yılrefah düzeyi
yetinememe
mutlu olmak
1.6 vtec motora sahip olmak için
beni merak edersen de 1.6 hyundai i20n motoru10 Yorumla
1 yılAlternatif fazlalığı
seçenekler arasında tereddüt etmek
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 22b cevap paylaştı. Kimsenin kimseye güvene kalmamış ki artık
30 Yorumla
1 yılevlenenlerin hali haberde ortada işte başka bi şeye daha gerek var mı daha geçen evli biri yazdı sevgili olmak istiyorum diye alın size evlilik işte hayal dünyasında yaşıyo bazı insanlar
01 Yorumla- 1 yıl
@Luicannwr mezar kaz içine gir yaşlı
erkek olarak şölye söyleyim ,
kadınların neredeyse hepsi patlak patlamış bir şeyi niye alalım marketten delik poşet bile almıyorken
01 Yorumla- 1 yıl
Genelleme yapma
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik zorlaştı, zina kolaylaştı.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılKimse sorumluluk almak istemiyor.
31 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılE malum olaylar ekonomi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇevremde bekar kalmadı ya sözlü ya nişanlı ya evliler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılKadinlar degisti cok ciddetten uzaklar
11 Yorumla- 1 yıl
Sen de sicakk bakmiyorsun ki 😁
1 yılKızlar soğuttu keza birde ülkenin durumu belli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı. çocuk yapmaktan vazgeçtik
10 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt