Nedir bizi evlilikten soğuktan şeyler?
#tutku 🖤

Erkekler finansal köle olmak istemiyor, medeni kanun her alanda kadını koruyor, kadınların cinselliği evlilik içerisinde de ödül-ceza sistemi olarak kullandığı aşikar, ilişkiler çarpık, iletişimden yoksun. Kadınlar da eşit hayat olsun, evin ailenin gam yükünü biz çekmeyelim diyor ama bizim erkekler sadece işte çalışmayı bildiklerinden ya da işlerine öyle geldiğinden evde suya sabuna dokunmak istemiyor -istisnalar kaideyi bozmaz-
Bu arada herkes istediğine daha kolay ulaşıyor, 8-10 flörtlü kimseye hayır diyemeyen hanımlar da var aramızda. Erkeklerimiz de vardır da, sayıca daha azdırlar diye düşünüyorum.
Ben niye sıcak bakmıyorum? Çünkü karşıma çıkan insanlar aşırı kısıtlayıcı, kontrol hastası ve ailemle görüşmek istemeyen, benim de görüşmememi isteyen, ‘ben istediğim zamanda olmuyorsa ne önemi var’cı hanımefendilerdi, ki bu tiplerden ekseriyetle tiksiniyorum, keşke başta görebilseydim. Çok yazdım, eyyorlamam bu kadar
Çok güzel açıklamışsınız👍
Etrafındakilerin (özellikle de kendi ailesinin) evliliğinin kötü gittiğini gördüyse evlilikten soğur ya da korkar. Bazı evli bireylerin evlenmek üzere olanlara “Sakın evlenme, bekarlık sultanlık” vb laflar söylediğini görünce evlilikten soğuyor ve eşleri için çok üzülüyorum. Haberi bile yok belki eşinin, arkasından bu şekilde konuştuğundan. Bazı evlilerin birbirlerinin özel alanlarına saygısıda olmuyor. Bunları görüncede insan evlilikten soğuyor ya da korkuyor. Boşanma oranlarının, aldatmaların çoğalması insanları evlilikten soğutuyor. Boşanma sonrası malların paylaşımı, varsa çocuğun velayeti gibi durumlardan dolayı evlilikten korkan kişiler var. (İnsanlar evlenirken hiç boşanmayacağını düşünür. Ama dünyanın binbir türlü hali var. En baştan bu durumlarla ilgili bir şeyler yapılması iyi olur. Ceketimi alır çıkarım diyip, mal kavgası edenleri çok gördük.) Kişilerin yaptığı şeyleri birbirinin başına kaktıklarını görmekte evlilikten soğutuyor. (Kendi yaptıkları iyi ve karşı tarafın yaptığı kötü şeyleri başa kakmaları.) Daha bir sürü sebep var yaz yaz bitmez. Bu tarz durumlardan dolayı insanlar evlilikten korkuyor, soğuyor, evliliğe sıcak bakmıyor.[Ben her ilişkimde samimi saygı ve sevgi isterim. Bu saygı ve sevginin zamanla karşı tarafta ve kendimde tükenme ihtimalinden korkuyordum. Bunun için uzun ilişkiyi ve evliliği hiç düşünmedim. Ama çok şükür karşıma böyle bir şeyin olmayacağına beni inandıran birisi çıktı. Karşınızdakinin doğru insan olduğuna inanıyorsanız evlilikten korkmazsızın.]
Bence insanları evlilikten soğutan en önemli şey, evli olan insanların ihanetlerini görmek. Evlenince her şey güzel olacak, çiftler birbirlerine sadık kalacaklar sanıyoruz ama günümüzde ki evliliklerin çoğu aldatmalı sürüyor. İnsan böyle evlilikleri gördüğü zaman evlilikten soğuyor
Evliliği maddi bir kaynak ya da şahsi çıkar gibi gören kişler çoğaldığı için.. '' Beni seviyor musun? '' bile demeden önce ''Evin var mı? '' , ''Araban var mı? '' , '' Sabit bir maaşın ver mı? '', ''''Hangi şirkette çalışıyorsun? '' ... Geleceğini garanti altına alma isteği diye mazeret üretecekler olabilir ama seni sevmeyen /benimsemeyen kişiyle ne geleceğin olabilir? Bu gün bir çok şeyin olabilir ama yarın bunların elinden gitmeyeceğini (İş, para, mal ) kim garanti edebilir? Parası , malı, mevkii için beraber olduğunuz kişinin bu kaynakları ne ticareti ile kazandığını samimi olarak size anlattığını iyi biliyor musunuz? İllegal iş yapanın kartında sadece iş adamı yazar , legal iş yapanın da.. Nasıl ayıracaksın?
''Benim kızım toplumda değerli bir fert olacak..'' demek yerine ''benim kızım prenses olacak , evlenince lüks içinde yüzecek , bir eli yağda bir eli balda olacak..'' beklentileri ile yetiştirilen ve motive edilen bir kadın..
''Benim oğlum çok can yakacak , kızlar peşinden koşacak , birini alıp birini bırakacak..'' diye rekor peşinde koşturulan bir erkek nesil..
Acaba neden evliliğe sıcak bakmıyor? Neden evlilikler uzun sürmüyor? Acaba..
Cevap
70Cevap
Çünkü evlilik yapmaya gerek yok herkes her şeyi yapıyor
Hayat koşulları ve güvensizlik başrol
Çünkü evlenilecek karşı cins yok artık
Yakın zamanda bir akrabam ile bu konuyu konuştuk. Boşanmak üzere olduğunu ben ve kız kardeşi dışında kimse bilmiyor şimdilik.
Bana dediği şu söz hala kulaklarımda: " Evlilik kötü değil, önemli olan herkesin evlenmemesi. Bazıları iyi bir eş, baba olamıyor."
Bir yığın başarısız örnek, kötü tecrübe, bazı nahoş ve üzücü olaylar yüzünden evliliği artık gereksiz ve yersiz olarak görüyoruz. Dost hayatı yaşansın, film ve dizilerdeki gibi canımız sıkılınca yenisini alıp takılalım mantığı zihinlerde.
Saygının, sevginin, empatinin ve sadakatin olmadığı bünyelerde evlilik ne yapsın?
Yani bir nevi gayri mesru seyler yayginlastigi icin mi boyle demek istiyorsun sahsen ben ondan dolayi istemiyorum kendim oyle oldugum icin ben kendime guvenmem mesela aldatirim cunku
@GekoKertenkelesi1903 İdrak yetin, yazdığım metinden bunu algılıyorsa benim sana diyebileceğim başka bir şey olamaz.
Tamam oglum oralari karistirma simdi algiladigim bu yeti filan ayri olay soruyorum zaten gordugun gibi kardesim gri zekali da olabilirim ne var yani
@GekoKertenkelesi1903 Oğlum? Zeka seviyeni kabul ediyorsun, hadsizliğini de kabul et ve cereyan yapma!
Ekonomik şartların ağırlaşması ve aldatmaların artması olarak görüyorum. İhanet ve sadakatsizlik almış başını gidiyor. " 4 yıl ilişki ne kankaaa yaaaa sıkılmıyor musunuz yaaaa " diye ağzını yaya yaya konuşan tipler arttıkça ve tipler evlenmeye çalıştıkça daha çok görürüz böyle vakaları.
18 yaşındayım. Hani bazı çocuklar olur ben evlenmiycem hep annemin babamın yanında olcam onları yalnız bırakmıycam derler ya. Hah ben hiç onlardan olmadım. Benim aklımın bir yerinde hep evlenme fikri vardı.
Taaa ki insanları tanımaya başlayana kadar. 18 yaşımda olduğuma bakmayın, zor dönemler atlattım 23-24 yaşında sanıyorlar beni sırf konuşmalarımdaki olgunluğum yüzünden. Yani öyle boş şeyler beni yıkmaz sevgilim terk etti bana bakmadı falan değil benim yaşadığım zorluklar. Bu zorlukları yaşarken özellikle, çok daha fazla insanla tanıştım. Ve çocukluğunda dahi evlenirim ben diyen bir kız olarak artık evlilik düşünmüyorum. Kimseye güvenemiyorum, kimseyi samimi bulmuyorum. Yorgunluk var üzerimde ve kime yaslanmaya çalıştıysam hepsi beni yıkmaya çalıştı. Benim yalancı duvarlara yaslanacak, güvenecek takatim kalmadı.
Evliliğe sıcak bakmayan kişiler kendine güvenemiyor ya da bakir değildir bilemem
Ben sıcak bakıyorum işimi elime alırsam evimi de alıp hazır da tutarsam benim için hiçbir sorun falan kalmaz inşAllah güzelce birikim yapıp almayı düşünüyorum Allah herkese bir gün evlenmeyi nasib edecek tabi benim evleneceğim kişi benim gibi bakir birimi onu bilemiyorum ne yazık ki 😕
Çünkü evlilik dediğin olay iki kişi arasında yaşanır sanılır ama bütün sülaleler bütün komşular burnunu sokar evilik dediğin 500 binlira evlilik dışı ilişkin 1000 lira arasında ki fark bu bırak sevmeyi ayrılma düşüncesini ilk önce aileler buna kafasına göre karışmıyacak ondan sonra da bu kadar saçma sapan bir alışveriş olmayacak o zaman olur evlilikler
Kadınların çok para harcayıp ev geçimine yardımlarının dokunmaması kazandiklarini kendilerine harcamaları kadınların sadık olmayıp aldatmaya açık olmaları kadınların sadece kendi istediğim olur modunda olmaları babasının evinde olmayan şeyleri kocalarından beklemeleri daha vs vs
Günümüzdeki ne erkekten nede kadından adam çıkmayacağı için evlilik olmuyor kadının tek yeteneği yemek yapıp çocuk doğurmak ama istedikleri arşı açıyor erkek desen aile kurmakla alakası yok seks yapayım hizmet etsin ve çocuğum olsun derdinde kadın erkeğin cebine bakıp rahat kaliteli hayat istiyor ama kendisi çöp erkek bakımlı seksi manken gibi kız ister ama kendisi tarla keşleri gibi anladınmı kuzum
1.) insanlar artık özgürlüğüne daha düşkün
2.) düğün dernek işleri ççok pahalı
3.) insanlar kendi ailesini bile çekemiyor artık başkasının ailesiyle uğraşmak istemiyor.
4.) narsizm ve bencillik çok arttı kişiler bu konuda ne kendine ne karşıya güveniyor
5.) karşı cins çeşit arttı karşı cinse ulaşım kolaylaştı. bi çok kişi kendini tek bir kişiye bağlamak istemiyor.
6.) kariyer planları daha öncelikli olmaya başladı
Boşanalı 3 ay oldu evlenmek şu devirde çok fazla maddi külfet aynı evde başka bir insanla yaşamak ve geçim derdi çekmek daha fazla sıkıntı çok iyi bir işiniz olması gerek artı her geçen gün gelişen teknoloji, moda, çevre unsurlar, geçim derdi vs. insanları aile olma bağ kurma dan uzaklaştırıyor bireysellik ön plana çıkıyor
tek bir insanla ömür geçiremiceeni biliyo artık herkes
sorumluluk almak istemiyo kimse
bi düğün için binlerce tl masraf etmek yıllarca borç ödemek istemiyo
eş dırdırı çocuk zırzırı çekmek istemiyo
haklılarda üstelik
dünyaya bi kere geliyoruz herkes kendi hayatını yaşamak istiyo sadece
Daha 3 gün önce aldatıldım söz düşünüyorduk sözde. Ben şimdi nasıl ciddi düşüneyim a*k
Geçmiş olsun
İnsanlarda ki samimiyet duygusunun azaldığını düşünüyorum, bu yüzden herkes herkesi sever gibi ama samimi değiller. Aldatılma sebebine katılmıyorum, çünkü hayat her anında bir aldatmaca, bunun için evli olmaya gerek yok.
Niye evliliğe sıcak baksınki insanlar kendi adıma konuşim kızlar ordan oraya neden güvenimki kızlara zaten bende evlenmicem daldan dala onlar gibi atlıyorum böylesi daha iyi tek bir insana güvenip araya gideceğime onu bunu kullanır keyfime bakarım
Ekonomik yönden ev geçindirmek zorlaştığı için evlenelim nolucak diyenler evlenmeyi boşverdi ama hala önem veren kısım çalışıyor didiniyor bir şekilde evleniyor çevremde nikah düğün dernekler bahardan beri durmuyor nerdeyse
Bakacak yanı kalmadı çünkü kim kimin kucağında belli değil güvensizlik haf safhada. İnsanların birbirine tahammülü yok , ayrıca ekonomi çok kötü geçim düşüncesinin zora çağrı vermesi insanları soğumaya itiyor.
Ciddi anlam da özgüven eksikliği var... ve özellikle kadınlar da hayatı sadece parasal acıdan zenginlik açısından yaşama tutkusu var.
Bir aile olma ciddi bir gelecek kurmayı umursayan kadın yok.
Bu kadar dert arasında nasıl evliğe sıcak baksınlar birde evlilik dert olur sorumluğun verdiği yük ağırdır ha evliğe sedece sıcak bakan şartları uygun yerinde olanlar anca sıcak bakabilir
cunku kız erkek artık ınsanların beynı uckurlarında calısıyor dolayısıyla kımse cıddı ılıskıye yaklasamıyor yanı yuksek cogunluk boyle herkes deıl tabı
gercek sevgının artık bıtmesı ve gercek askları sadece eskı nostaljıde gormemızdır yanlıs anlama olmasın herkes boyledır demek ıstemıyorum ama cogunluk olarak erkekler kız ıcın kızlar para ıcın sevıyor bırbırlerını cıkar ve yıllardır bu surec boyle oldugu ıcın artık kımse sevgıye pek olumlu bakmıyor cok basıttı saygılar.
İlk nedeni kendim için söylüyorum çevremde ki kötü evlilikler 2 nci nedeni kadın cinayetlerinin artması önceden bu nedeni hiç düşünmezdim ama artık düşünmeye başladım
Evliliğin bir değeri kalmadığı için
Artık açık ilişkiler yaşıyoruz. Aldatmak bile kalmadı bir çok kişi sevgilisinin gözü önünde cilvelesiyor.
insanların birbirine tahammülü azaldı ve maddi sıkıntılar da var tabi. evlilik için bütçe ayırmak zor
Bir çok pahali
İki boşanan oranı evlenen oranından daha çok
Üç çoğu insan evliliğin ne demek olduğunu bilmiyor
Evlenen her 5 çıftten 3 ü boşaniyor çünkü yaptiklari masraflari gorunce de digerleri evlenmek istemiyor
Etrafındaki mutsuzluk lari görünce sende sıcak bakamiyorsun. Ama bunu genellemek yanlış. Ben genede sıcak bakıyorum yuva kurmak için
Maddi açıdan çok zor.
Diğer bir şey ise batıya özeniyoruz.
Özgürlük adı altında herkes istediği kişiyle yatıp kalksın.
Çünkü artık evlilikten önce başka şeyler yasandigin dolayı evlilik olayı bitiyor
Yatılan süre göz önünde bulunarak tahliye oldum. Bu yüzden sıcak bakmıyorum.
Ben herkesle bi seyler yasadigim icin gereksiz buluyorum zaten resmiyete dokulmeden her seyi yasadim bi imza da eksik kaliversin ne olacak yani digerleri neden sicak bakmiyor bilemem belki benim gibi olduklari icindir
İnsanların ve bu dünyanın artık çekilmez pislik bir yer oluşu
Çok basit ekonomik istikrarsızlık ve gelecek umutsuzluğu.
Cunku sacma. Ben niye elin oglunun ois corabini gormek zorunda kalayim djsnd
1 - maddiyat
2 - güven sorunu
3 - sorumluluk almak agır gelıyor
Çünkü sevgililikte herşeyi yaşıyorsun artık evlilige kimse gerek duymuyor daha cazip geliyor
Aldatılma korkusu
güven
ve kaç sevgili yaptğı
Son yıllarda hayat pahalilıgı çok artı fiyatlar uzaya çıktı mskyajlı işsizlik bile tavanda o yuzden
Cunku artık dürüstlük kalmamış seven yok saygı gosteren yok değer yok edep haya yok vs insan yok...
Hayat sartlari ve zaman icinde yeni nesildeki tatminsizlik bencillik ve tahammülsüzluk
Toplum olarak saygıyı sevgiyi basitleştirdik. Kimse kimseye güvenmiyor
egonomi cok güzel yeğenim neden üremiyonuz.
:)
Herkes evliliğe karşı ama herkes evleniyor anlamadım ben bu çelişkiyi
Ekonomiden ve bir kişiye bağlı olmamaktan olabilir. ❤
Soğuttular bizi aşktan, sevgiden. nasıl ısınalım ortamlarda böyle serinken.
Şu dönemde sorumluluk almak istemiyor ve benci yaşama rahatlığı
Her ilişkide evli gibi oluyor , eski zamanlarda böyle değildi
Statüsü sahibi kadınlar ve flörtöz erkeklerden dolayi
Maddi sıkıntılar, kadınların ekonomik özgürlüğünün olması, insanların artık daha bilinçli olmasi..
Kim demiş ben evlilik isteyen bir kişiyim ailem olsun beni seven bir eşim olsun istiyorum herkes farklıdır
Okumuş elinde mesleği olan kimseye muhtaç olmayan biri neden evlenmek istesinki ben istemiyorum
genelde maddi durumlardan..
tabi birde artık çoğu şey yaşanıyor evlenmeden..
Tv lerde görüyoruz hergün aldatma başkasın dan çıkan çocuk
Kısaca:
Evli olanlar bekarlara pozitif rol modeli oluşturamadığı için.
Yani evlendikten sonra kimin başına ne geldiğini duyduktan sonra evlenme isteği azalıyor.
Neden bakalim alnimizda enayimi yaziyor? Bitmek bilmeyen tükenmeyen istekler sonu garanti olmayan bir mutluluk için onca çile borç ayrıl sinirsiz nafaka çocuğu haftada birkez gör neden evlenelim?
maalesef insanların birbirine güveni azaldı çünkü sevgi duygusu bazı insanların sadece ağzından çıkan bir sözcük bir duygu değil artık
çünkü herkes boşanıyor aldatıyor evden kaçıyor bunlar sıcaklık katmıyo insanlara
Eskiden evliliği sürdürmek zordu, şimdi evlenmek zor. Birikim yapılamıyor ki bu devirde.
Sanırım zamane evliliklerindeki sorumsuzluk ve absürt olaylar acaba '' Ben de yaşar mıyım?'' korkusunu beraberinde getiriyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?