Uzun süredir kapalıyım fakat son zamanlarda açılma isteği zihnimi çok meşgul ediyor, ne yapmalıyım?

Yaklaşık 10 yıldır kapalıyım ve kendi isteğimle kapanmıştım daha doğrusu asla baskıcı bi ailem olmadı fakat ailemdekiler kapalı olduğu için sanki otomatik olarak ben de kapanmıştım. Namaz da kılıyorum ve inanılmaz seviyorum ve huzur buluyorum. Giyim tarzıma dikkat ediyorum, özen gösteriyorum yani çirkin hissetmiyorum kendimi.

Saçlarımı inanılmaz seviyorum ve kapalı halimle de çok beğenilip iltifat alıyorum yani açılmayı sırf daha güzel hissetmek için istemiyorum, bunu belirtmek isterim. Daha çok Denizi, saçlarımın rüzgarla birleşmesini özlüyorum sanki. Sanırım ne demek istediğimi aynısını yaşayan daha iyi anlayacaktır. Kısacası artık eskisi gibi huzurlu değilim.

Tesettür bence zor bir ibadet, aslında çok severek yapıyorum ama diğer türlü daha huzurlu ve mutlu olacakmışım gibi hissediyorum, keşke en başından beri açık olsaymışım diyorum. Yaklaşık bir yıldır çevremde o kadar çok kişi açıldı ki sanırım bu da beni çok etkiledi. Gördüm ki insanın çevresi zamanla alışıyor her şeye, bu yüzden bu konuda bi çekincem yok ama insanlarda yerim değişir diye korkmuyor da değilim. Kafam çok karışık, belki bi cevap bana yardımcı olabilir diye düşündüm.

Güncellemeler
+1 yıl
Kendime biraz zaman verdiğimde bu düşünceden iyice uzaklaştım hatta düşüncelerimi abimle paylaştım (keşke bir kız kardeşim de olsaydı demiştim:)) ilk başta şaşırdı ama beni asla yargılamadı uzun uzun konuştuk ve bana çok iyi geldi sonuç olarak kapalılığı açılamayacak kadar seviyorum henüz. İhtisasım için İsviçre’ye başvuruda bulunmuştum kabul aldım yakında yurt dışına çıkıyorum ve merakla bekliyorum. Gelişmeler bu kadar size tavsiyem hiçbir şey için acele etmeyin ve kendinize vakit tanıyın:)
Uzun süredir kapalıyım fakat son zamanlarda açılma isteği zihnimi çok meşgul ediyor, ne yapmalıyım?