Erkeklerde evlenememe korkusu neden yok. Evlenememe korkusu neden bi tek kadinlarda var?
Anneler ogullarina neden evlen evlen diye baski yapmaz
cocukluktan beri beynine sokmaz
Erkeklerde evlenememe korkusu neden yok. Evlenememe korkusu neden bi tek kadinlarda var?
Anneler ogullarina neden evlen evlen diye baski yapmaz
cocukluktan beri beynine sokmaz
Evlenmek isteyip isteyip isteyip baktım kaderde öyle bir şey yok saldım gitti 🤭💨 saldım derken yani önemsememeye başladım
Çünkü Takdir tedbir ile bozulmuyor
Biz her şeyi kendimize mal ederken
Evlilik doğum ölüm Kaza Hayır ve şerrin Allah tan olduğu gibi bazı değişmeyen şeyleri unutuyoruz
Hani Tevekkül de bir yere kadar
Sonra kaderi sorgulamak şirke girer Allah muhafaza
Neydi İmanın şartları altıydı
1. Allah'a inanmak
2. Meleklerine inanmak
3. Kitaplarına inanmak
4. Peygamberlerine inanmak
5. Ahiret gününe (Öldükten sonra dirilmenin hak olduğuna inanmak)
6. Kadere (Hayır ve şerrin Allah tan olduğuna inanmak)
Yani insanoğluyuz beşeriz şaşarız bak Kaderi sorgulamak imanın şartını sorgulamak oluyor Allah muhafaza
Kadınlar 40 yaşından sonra üretkenliğini kaybediyor. Erkeklerde 40 yaşından sonra üretkenliği kısıtlı hale gelse bile 80 yaşına kadar devam edebiliyor. Belki de bu sebepten ötürü böyle. Ayrıca toplumumuzda hala daha erkek adam her işin üstesinden gelir algısı var. Erkekler kadınlar eşit haklara sahip olmalı evet ancak ister fiziksel isterse zihinsel farklılıklarımız bulunmaktadır. Bir de hani kız bulmak artık çok zor değil mi?
Evlen baskısının yapılmadığını nereden biliyorsun ki? Daha da önemlisi özellikle neden 27 yaşında olan erkeklerden söz ettin? Moralim bozuldu şu an 😂
Zaten evlenen erkeklerin çoğu fiziksel-zihinsel olgunluğa ve maddi imkanlara 30 yaşında anca ulaşıyorlar.
Cevap
50Cevap
Hayır çünkü tek derdim evlilik aşk meşk değil. ayrıca evde kalma diye bir şey yok herkes evlenmek zorunda da değil.
Korkmam ücretli seks yapan kızlar çok. Ben artık aşk mantığında ilişkilerin uzun süreli devam ettiğine inanmıyorum çünkü 10 yılık evliliği olan çiftler bile boşanıyor, çoğunlukla da aldatma ihanet yani. Gerek yok baba böyle iyiyiz.
Bir ay sonra kırk yaşına gireceğim; hiç öyle yok evde kaldım, yok bekar ölücem yok hayatım boyunca yalnız kalıcam korkusu yok. Ben böyle iyiyim..
Özellikle ülkemizde aileler ve toplum genclere baski yapiyor evladim yasin geciyor hayati kaciriyosun senin yasindakiler falan bunlar bizi üzgün depresif korkak konfor alanindan cikmak istemeyen gencler olmamiz icin saglam bi altyapi olusturuyor bu gerici yobaz düsünceleri biz gencler umursamamiz gerekiyor
Erkekler istediklerini yaparlar ama kadinlar yapamaz. Onlar yapinca elinin kiri biz yapinca gunah ayip haram cunku
Neden evde kalsinlar kendilerini eve kapatacak değiller ya
Onların genelde ne zaman isteseler çocuğu oluyor bizim gibi biyolojik saatleri menepoz ya da yumurta azalma gibi dertleri yok
32ye gireceğiz çok yakında, evde değilim ama kaldım herhalde
Mecbur arayacağız
Bu bir korku değil, bu arayışın bir sonuç getirmemesi ile alakalı
Erkeklerin cinsel açıdan en değerli yaşları 30'lardır
Nasip bu işler
Yapacak bir şey yok
Biz de yalnız ölürüz
29 yaşındayım nereden biliyorsun hiç baskı olmadığını var tabü baskı ama kızlar kadar yok tabi
Ben 30 um ve korkmuyorum evlenmeyi düşünmüyorum bile 😂
Güzelim bırak evliliği sevgililik bile saçma geliyor bana
Benim annem 18 yaşından beri aklıma fikrime beynime soktu sürekli söylenirdi 23 yaşında evlendim
En iyisi
Orta sonda okuyan oğlum
İlk okul sonda da kızım
Maşallah bende erken evlenecem inşallah 😄
Hayırlı kişiler karşılaştırsın rabbim
Amin inşallah
Niye bize baskı yapılsın, erkeklerin tek yaşaması daha kolay kadınlara göre.
Yaş sayıdan ibarettir insan sayıyla büyüyemez ya da sayıyla küçülmez ya da sayıya bakarak evlilik yapamaz evlenmek için evleniyorsa hiç evlenmesin
39 dan gün çalıyorum abicim hiç öyle dertlerim olmadı
Orman evinde kalmak istiyorum apartmanda kalacağım diye korkuyorum.
Bende evde kaldim o zaman 27 yasindayim ama yapmam gereken tek seyin guvenini buldugum anda kadina direkt nikah kiymak olur.
Ben 34 yaşındayım hâlâ bekarım evlenemedim hiç sevgilim de olmadı evde kaldığımı düşünüyorum
34 oldum ama yanlış evliliklerden hiç evlenmemek daha iyidir.
Ya ben cinsel olarak çok istekliyim ama evlenmeden birisiyle konuşmaya utanıyorum günah diye
Evlen baskısı görmediklerini nereden çıkardın
Yoo, erkeklere de yapıldığını gördüm 😂😂
"Erkekler" diyerek genelleme yapmayalım lütfen 🙏
Niye korksunlar yaw
Ben 42 yaşında bir bekarımve umurumda değil
Ev benim olduktan sonra niye korkayımki😂😂😂
Erkekler evde kalmaz ki :)
kız Allah sana tezinden koca versin 😂
Henyaaa bir bulamadım gitti fkf
@Mericeyn10 aha bu kocan olmaya aday herhal dhdhd
bence bir çay için ben olumlu görüyorum😂😂
Fjkrkekrkrkrkrk eyvallah
29 um 30uma1 yıl kaldı sanırım evde kaldım
Evlenince ne olacaksa artik
24 yaşındayım 6 yılım var
Yapıyorlar ama önemi yok. Çevre baskısı sizin kadar umurumuzda değil
Korkmuyorum onu istiyorum
Erkekler için ideal evlilik yaşı 30
70 yaşına kadar erkek rahat olur
geçim derdi korkusu yoksa hemen evlenirim.
Ben evlenecem 25 26 da inşallah
evlilik ne gereksiz bir şey
Evde kalsaydım diyorum şimdi
Evlen baskısı görmediğimi nerden biliyosun 👍
30 yaş genç bi yaş
Kaladım ki 😂
30 a geldim ahah sağol
Çok korkuyorum:)
Hergün söylüyorlar nerdeyse evlen evelen diye
hahh haaa
Bence öyle bir derdimiz yok
bir hafta sonra 30 yaşıma girecem