Büyükşehir de yaşıyorum avukatım güzelim de ama herkes o kadar laf ediyor ki anlam veremiyorum neden böyle oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlilik şart mı konusu da var o tamamen ayrı bir konu ama yalnızlık insan için değil. Yalnızlığın keyifli olduğu zamanlarda vardır ancak bir arkadaş dost veya partner ile geçirilen güzel vaktin de tadi ayri.
Asil konu ise ideal evlilik yaşı yoktur, ideal evlenecek kişi vardir. Bu kişi de herkes için farklıdır. Evlilik hayattaki en önemli karar ve yanlış kararın acısını en az iki kişi genelde cok daha fazla kişi çeker. Dünyanın sonu degil günümüzde olağan olsada.
Yani evlenmek için asla evlenmeyin. Ya doğru kişi ile olsun ya da hiç olmasın çok daha iyi.
Her ilişkiye direk evlilik hayaliyle başlamayın ancak eğer kriterleriniz var ise, o kriterlere uymayan kişi ile hiç başlamayın bile.
01 Yorumla- +1 yıl
evlilik olmazsa yalnız kalır özellikle kadınlar. takılma olayını 40tan sonra hyapamaz anca evlilikle eve bağlar bi erkeği
En İyi Cevaplar
Merhaba. Sizi çok iyi anlıyorum. Bana da çok laf ettiler. Özellikle de köydeki akrabalarımız bunu yapıyorlardı. Neler neler diyorlardı. Kimse sormuyor çocuk istiyor musun, evlenmek istiyor musun diye. Sanki bir erkeğe muhtaç mışım gibi "Niye evlenmiyorsun?" diyorlardı. O da gerçek soru değil. Bir kusurum var zannediyorlar kendilerince. Artık her sorana laf sokmaya başladım. Cahil oldukları için bu öyle bir hale geldi ki biraz daha ileri gitseler "Tek derdiniz cinsellikse sırf onun için bir erkele aynı evde ömür geçiremem" diyecektim. Herkes evlenmek zorundaymış gibi davranıyorlar. Acaba kendileri evlenince başları göğe ermiş mi? Mutlu bir hayatları var mıymış? Benim üstüme gelenlerin hepsi de (aşağılamak niyetiyle yazmıyorum ama) köylü, cahil, haddini bilmeyen, mutsuz ve beş, on tane çocuk doğurmuş kadınlardı.
Aklı başında insanlar karşısındakine böyle şeyler sormazlar. Ben de evlenmedim. Tabii ki evlenmek ve anne olmak isterdim. Kısmet olmadı. Farklı nedenleri vardı. 30 yaşımdan sonra da artık bıraktım. Zaten ülkenin ve dünyanın hali de kötüye gidiyor. Bir çocuk doğurup onu bu kötü dünya ile baş başa bırakmak istemem.
Eskiden yani bana, niye evlenmiyorsun gibi sorular sorduklarında üzülüyordum. Sonra ise bu öfkeye dönüştü. Önceleri açıklama yapmak gereği duyarken sonraları ise haddinizi bilin şeklinde davrandım hep.
21 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynı durumu yaşıyorum. Seninle aynı kafadayım. Ben bir erkek olarak. Bana evlen. Diyenlere ne diyeyim 😅
+1 yılŞimdi boş ver avukatlıgı boş ver güzelliğini bana bu iki şık önemli değil
Şimdi çevren diyor ki evlen sende bu baskıdan dolayı kendini farklı hissediyorsun
Sorana kısmet de geçiştir ha gerçek den yuva kuracak birini bulmak istediğiniz de o insan da vefa duygusu var mı diye desenki nasıl anlaycam vefalı insan temiz kalpli olur dürüst olur dünyanın ölümlü olduğunu bilir yuvasına sarılır
00 Yorumla
+1 yılEmeklilik 65 olmuşsa bence 30 yaş evde kalmışlık olarak nitelendirilmekten kalkmali her şeye zam gelmiş son 5 yılda 10 yılda evde kalmisliga da zam gelsin 35 olsun mesela
Yahu boş verin boşanmak için evlenmiş bireylerden olmamış da 30 yaşında evde kalmış olarak söyleyen varsa ben boşanmak için evlenmedim en azından deyip kendinizi savunun avukatsiniz siz kendinizi de savunun10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
84Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Ya boş ver kim laf ediyorsa kendine baksın
Eskiden insanların işi gücü okulu hayatı bir şeyi yoktu erkenden evleniyordu şimdi öylemi.
Herkes kendi hayatına baksın boş ver umursama nasibinde varsa olur
22 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 264,2b cevap paylaştı.
u +1 yılevde kalma yaşı yok
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Avukat olmanın bununla ilgisi ne şu an yaptıgın gibi statüyle ilişkiyi yan yana getiriyosan normal bence ama ego sahibi değil statüye bakmadan hareket eden biriysen illaki gerçekleşir hayatında bir ilişki belkide despot bi kadınsındır ondan olmuyordur ya da avukat oluşun sebeptir yasalar hep kadından yana ya hani bide avukat oldumu oloo kac kac yapıyorlardır jfjfjf bilemessin
20 Yorumla
+1 yılEvlilik için ideal yaşlar artık 30'lu yaşlar. O laf edenler büyük ihtimalle eski kuşaktır, onların zamanında koşullar daha farklıydı dolayısı ile daha erken yaşta evlilik yapılıyordu.. artık her şey değişti insanın gençlik süresi bile...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı. merhaba.. kimin ne söylediği ya da senin hakında ne düşündüğü pardon ne kadar önemli. okumuş kültürlü bir bireysin lütfen yanlış anlama. evlilik tabiki beli bir yaştan sonra çok önemli ama günümüz ve hayat şartları da çok önemli bence ve her yaşın ayrı bir güzeliğide var bunuda sakın unutma burada önemli olan dogru kişi ve dogru zaman olamsı bence o bakımdan gec sayılmaz söylediğin yaş ki şu an o kadar kişi varki evlenip ayrılmış ve evlilikten korkar oldu insanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de birkaç ay sonra 30 olacağım ve bekarım. Çevre baskısına çok maruz kalıyorum ama bu benim umrumda mı. Pehhh. Zamanında 17'sinde kocaya kaçıp çekenler herkes kendileri gibi olsun, erkenden kocaya gidip çeksin istiyor. Bekarlık sultanlık diye boşa dememişler. Evlilik olursa olur olmazsa olmaz fazla takılma
35 Yorumla- +1 yıl
Bu çevre baskısını çözemiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Executive06 Ben de 🤷🏼♀️
- +1 yıl
maalesef yaşamımızın yarısını insanlar ne der veya ne diyora göre şekillendiriyoruz. Bu hayat, ömür bizim. Herkes kendi hayatına bakmalı
Cevap sahibi+1 yıl@Executive06 Kesinlikle öyle fakat bazen beynimiz otomatik etkileniyor biz farkında olmadan. Dediğiniz gibi mümkün mertebe umursamamaya çalışıp o şekilde yaşamak lazım
- +1 yıl
İnsanları ne kadar umursarsan o kadar mutsuz oluyorsun. Ne kadar az kafaya takarsanda o kadar mutlu oluyorsun. Hemde onların gözünde kıymetli. Ama gelgörki dediğinz gibi sosyal bir canlı olarak yaratıldığımız için onlarsızde olmuyor :)
+1 yılHayır aksine insanlarin cidden ne m*l olduklarini görüp aydinlanma yaşı. Helal olsun kız sana. Acele edip de evlenmek yerine mantikli hareket edip yasamayi tercih ettigin için.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomik sebeplerden dolayı erkekler olarak evlilikten soğuduk birde kadınların nafaka olayı hepten evlilik düşmanı yaptı bizi 👍 ayrıca artık cinsellik özellikle büyük şehirlerde kolay ulaşılabilir oldu. Erkekler 70 yaşında bile olsa sağlık durumu sorun değilse baba oluyor. Hatta 70 yaşında dedeler bile evlenmek için bakire kız istiyor çünkü dede olacağı yaşta baba oluyor. Kadınlar belli bir yaştan sonra anne olamaz, çocuk sahibi olmak istemiyorum dersen o zaman sorun olmaz.
111 Yorumla- +1 yıl
70 yaşında baba olsa ne olur çocuğu yetişkin olmadan vefat edecek bunu bilerek mi çocuk yapacak
- +1 yıl
bakire olup genç olup da 70 yaşında bir adamla nikah kıyan kız sayısını bir söylesene
Cevap sahibi+1 yıl@justlookin5 kızlar kabul edip koşa koşa nikah masasına oturuyor demedim 70 yaşında dedeler bile evlenmek için bakire kız istiyor dedim ve dede olacağı yaşta baba oluyor (olabilir) dedim
Cevap sahibi+1 yıl@justlookin5 sakın ol şampiyon ve elindekini yavaşça yere bırak 😒😏😒😏
- +1 yıl
sfghsfghsfgsfg asla yaşanmicak bi senaryoda teorik konuşmanın anlami ne :D
Cevap sahibi+1 yıl@justlookin5 😂😅🤣😂😅🤣🤣
Ben arkadaşımla parkta amcasını oynatmış adamım
Cevap sahibi+1 yıl@justlookin5 doğuda bir erkek birden fazla kadınla evlenip sayısını bile bilmediği kadar çok çocuk sahibi oluyor.
- +1 yıl
k*rtlerden bahsetmiyoruz
Cevap sahibi+1 yıl@justlookin5 Senin dünyan çok küçük belli oldu 👍 aynen öyle devam et çünkü gerçekler çok daha farklı.
Cevap sahibi+1 yılGerçek gerçektir kürt, İngiliz, Rus, gürcü, Azeri, Çinli veya japon far etmez. Hatta bazı uzakdoğu ülkelerinde erkek nüfus az o yüzden bir erkek iki hatta üç kadınla evlilik yapıyor.
Cevap sahibi+1 yılYani bir kadın evde kalmak istiyorsa kalır evlenmek istiyorum derse mutlaka birini bulup evlenir.
- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılAvukatsın 30 yaşında koca insansın ama kadının evde kalma yaşını soruyosun🤔daha ne kadar vizyonsuz olabilirdin ki
61 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltakmaa diyecemde olmuyorr.. ben daha henuz 24 yasindayimm ve banada cok baski yapiliyor annem babam haric herkess.. yasin gelmis niye evlenmiyon. ya da gorucu geliyoo kabul etmedigimde yooook niye kabul etmiyon su bu hemen hayatinda biri var diye tepkisine geciyorlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Heee ya bana da öyle diyorlar 😂 Neyse azınlık sayılırız bu 30 yaşları özel kılar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalınan bir yaş yok ya. Ne saçma kim uydurdu vu lafı. Şehir efsanesi gibi. Olum adam 80 yaşında evleniyor. Karısı ölmüş vefat etmiş, evleniyor. Evliliğin yaşı yokki. 30 yaş neden evlenemesin. Her yaşta evlenilir.
00 Yorumla
+1 yılInsanlarin dusuncelerini kaale alma asla evlilik bence heryasta guzeldir evlenlemedim ama dogru kisi karsimiza nezaman cikarsa ozaman evlenmeliyiz mantik evliligi vs hos degil sabret ve umursama
00 Yorumla
+1 yılAman herkesi memnun etmek icin hayatinizi olmadik sekilde zora sokmayin. Murekkep yalamis insansiniz, siz de bunu yapmayin.
Kim gerdi sizi bu kadar :)
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevre :)
- +1 yıl
Retorik bir sormak istemistim ama demek ki cumleden o vurguyu becerememisim.
Eski turk filmlerindeki gibi bir mahallede mi yasiyorsunuz?
Soran+1 yılHayır ama kafaları orada kalmış :)
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır 31 yaşındayım ve iki ay sonra evleniyorum. İyi ki bu yaşı beklemişim diyorum mesela
10 Yorumla30'lu yaş evlilik için en ideal yaşlardır.. 20'sindeki çocukların erken yaşlarda evleniyor olması beni üzüyor asıl.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılSen evliliğe nasıl bakıyorsun bu önemli. Avukat olmuşssun kafaya taktığın şeye bak. Bazen bu sorular toplum nabzı ölçmeye yönelik "troll" tadında oluyor.
00 Yorumla İnsanların olgunluk yaşları ilerliyor. 30 yaş artık evde kalmış sayılmaz ama sınıra yaklaşılıyor😊
02 Yorumla
Soran+1 yılSınır ne
+1 yıl30 yaş evde kalma yaşı değil de; nasıl desem hem çevre hemde kişisel olarak kendimizi geç kalmış hissediyoruz. Evde sürekli dönen seni de baş göz etseydik. Sende evlenseydin, seni ne zaman evlendiricez sözleri hep bizi tetikliyor. Arada bi yalnız başına düşününce bi baba olma isteği doğuyor. Rutin hayatımıza bi renklilik katmak çokta fena olmazdı. Gibi gibi şeyler insanı bu moda sokuyor
00 YorumlaMutsuz bir evliliktense yalnızlık iyidir. Böyle kalıplar toplum tarafından oluşturulmuş. Ne zaman mutlu olacağın birisi çıkarsa karşına o zaman doğru zaman odur. Fazl takilma insanlar hep der.
00 YorumlaAvukat isen kimse bir şey demez bence çünkü makam sahibi olduğun için milletin dili kısalır ama ev kızı olsaydın dunyanin lafını ederlerdi o yüzden takma kimseyi hayatını yaşa
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYok hayır millet 40 yaşında evleniyo evlenmenin yaşı kalmadı artık ya otomatikmen evde kalma diye bişey de kalmadı
10 Yorumla
+1 yılDüzgün biride yokki..
Seni net anlıyorum. Yinede kimseyi takma ve kendini önemse. Umarım bir gün sevgi seni bulacaktır. :)
00 Yorumla
+1 yılHangi konuda laf ediyor? Evlenmediğiniz içinmi? Bence 30’dan öncesi erken. Laf edenlerde emin olun bir konuda sizi kıskanıyordur
00 Yorumla
+1 yılHerkes herseyi soyler onemli olan senin ne istedigin ve ne yaptigin boş ver kim ne derse desin. Ve evde kalma yasi da degil bence
00 Yorumla
+1 yılLaf edenler ne kadar mutlu acaba sjsj
Ne güzel mesleğin vs var demekki seçicisin çok da gerekli değil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin lafına takılma bence. boş ver konuşsun dursunlar... evde kalma yaşı diye bir şey yok bana kalırsa..
01 Yorumla- +1 yıl
Evde kalma lafını kim icat etti bende onu merak ediyorum :)
- Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılValla evde kalmak daha iyi evli olup pişman olmaktansa
10 Yorumla
+1 yılKadınlarda doğurganlık riske giriyo erken yaşlarda. evlenmeye bak bi an önce
11 Yorumla- +1 yıl
Tabi söylediğim şey çocuk düşünüyosan geçerli. aksi halde evlenmek için evlenilmez.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalma yaşı olmamalı insan istedigi yaşta evlenebilir
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılBen epilepsi herkes laf ediyor ama ben aldırmıyorum. Sende aldirma
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama. Güzelim diyorsun, işin de var, seni herkes ister.
00 Yorumla
+1 yıl5-6 sene önce öyleydi şu an değil 35 falan olabilir
00 Yorumla
+1 yılAvukat hanım sizde böyle düşünürseniz vah haline bu ülkedeki kadınların.
00 YorumlaEskiler öyle söyler ama çoğu evlenen de çok matah bir şey yapmıyor ki, ne gezmek ne tatil ne iş
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hep kızların üzerinde evlendirme baskısı var. Zor bir olay, banq da yapıyorlar
00 Yorumla
+1 yılEvde kalmak diye hlt şey bence yok. Sırf evlenmek için mi evlenelim yani? 🤷♀️
01 Yorumla- +1 yıl
Bir *
+1 yılİnsanların ne dediğini takma. Sen iyisen gerisini boş ver.
00 YorumlaEvet sen evde kalmışsın Annen söyle de sanin türsunu koysun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Ne zaman hazır hissedersen. Birde keşke gizli olmasan hukuksal bir bilgi gerek
00 YorumlaMerak etme yalnız değilsin, ve sana kötü bir haberim var,. Evet evde kalmışsın :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıltoplum psikolojik baskı uyguluyor ben de aynı yaştayım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılAvukat olman her zaman evlenebilir sin anlamına gelmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 26 da evlendim pişman oldum keşke evlenemseydim dediğim çok oldu asıl bu evlilik beni okadar yaşlandirdiki anlatamam yavrum olmasa çoktan bırakmıştım sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşakşehir de mi oturuyorsun. Orsa tanıdığım senin gibi biri var aynı. Hep geçerken guluyor filan zalim. Yoksa o musun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok meslektaşım değil hata yapıp evlenmek için acele etme ben yaptım o hatayı
02 Yorumla
Soran+1 yılBasım yaptınız üzüldüm
Cevap sahibi+1 yılYazacaktım da gizlisin
Aşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Yani 35 ten sonra sıkıntı kadın için seçicilik anlamında ama bakımlı ve statün yüksekse yine olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle süşün evlenip mutsuz da olabilirdin zamanı gelince olur zaten milletin lafına bakma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. İşini gücünü bulmuşsun. Kimle istersen evlenirsin. Bu panik niye?
00 YorumlaBence değil ama. 26 olan ben de ayni şeyi düşünüyorum bazen. Çünkü 19 yanındakilerin evlendiğini görünce ister istemez insan böyle dusunuyo
10 Yorumla
+1 yılBir daha kimsenin seninle evlenmek istemediği bir durumdaysan evde kalmışsındır. O yaş muhabbeti boş bir genelleme bence.
00 YorumlaEvlenecen da nolacak sanki? Evlenenler çok mu mutlu?
02 Yorumla
+1 yılEvlenmeye karar verilen bir yaş bence otuzundan erken evlenmek iyi bir şey değil
00 YorumlaKariyer yaptığın için hayır üstelik iyi bir mesleğin var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKuzenimi alayim sana oda 32 yasinda ama çalismiyor ona da bakarsan
10 YorumlaBence evde kalma diye bir dey yoktur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Kariyer yapmayi secmissin
10 Yorumla
+1 yılBi kadin icin artik son çıkışlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayır gezme tozma yaşı tam da
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Anlattığınız gibiyse hiç bir sorununuz yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem