+1 yılben buna katılmıyorum
30 yaş hayatın artık başladığı yer bence ne istediğini bilen sınırlarının farkında ayakları yere basan bir tip
bence o zamandan sonra evlenmesi kadar doğal bir durum yok00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılLisans eğitimimi alayım, lisans üstü eğitimimi tamamlayayım düzenli bir işe gireyim derken yaş 30 oluyor zaten. Eğitim seviyesi ile evlenme yaşı arasında ters korelasyon vardır. Her sene evlilik yaşı yükseliyor zaten. Çok ideal uyumu yakalamadığınız takdir de evlilik muhtaçlığın simgesi olarak yapılıyor artık.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılevde kalmıs: kız kurusu , dalında kurumus , kurumuş erik
- 30 yaşına gelmiştir.
- gördüğü en sevimsiz çocuğa bile şefkat gösterir.
- her türlü börek, çörek yapmayı bilir.
- kilo almaya müsaittir.
- en önemlisi sürekli kendini isteyenin olduğunu idida eder ama elde avuçta bir şey yoktur.06 Yorumla- +1 yıl
Amca aynı şeyler senin için de geçerli
Bı ayağın çukurda inşallah haberin olsun jxksjalwk - +1 yıl
@Bilgilikız58 :) yok ben o işleri halllettıydım . okullu kızımız var artık.
ama sen elını cabuk tutu hem kartlasma sarkma olacak hemde bıyolojık yas yaklasıyor. eşe dosta akrabaya bakkal çakala sen aılen haber salsın . - +1 yıl
Biz daha genciz be dedem
Eğer ışık görürsen (beyaz ve parlak) oraya doğru yürü oldu mu
JXLAJWLQJQKAHAKAK - +1 yıl
asıl evlenen evde kalır
- +1 yıl
Aynen öyle, belli ki kuyruk acısı var
- +1 yıl
@Bilgilikız58 çişliye bak sen :)
+1 yılBence ekonomik özgürlük, kendi işlerini halledebilme kapasitesi gibi bir sürü konuyla ilgili bir şey ve ne yazık ki günümüz türkiyesinde artık böyle şeyler gençken ulaşabildiğimiz şeyler değil. Yani zaman geçtikçe evlilik yaşı artması Türkiye'de benim beklediğim bir şey.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
158Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet son zamanların. Birini kafesledin kafesledin. Yoksa ömür boyu evdesin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılHepimiz hayata geç kalıyoruz takılma
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 269b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet evde kalmak
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. İnsanlarda eşik vardır, bir şeye başlamak ile geç kalmak sınırı. Kadın ve erkek için 30 yaş, evlenecek kişiye karar vermeye başladığımız eşik bana göre. İnsan şöyle düşünüyor, yani birisi ile evleneceğim yalnız olmaz ama artık seçim yapma zamanı çünkü hep bekledik ve sınıra geldik. Bir başka durum ilk çocuk ile yaş farkın 30 fazla olacak, 60 yaşına geldiğinde çocuğun 30 olacak, bilmiyorum çok kötü bir şey bu, insan annesinin ve babasının hep genç olmasını ister sonuçta, yaş ilerledikçe ölüm olayı insanı duygulandırıyor. Arkadaşlarınız evlenmiş ve çocuk sahibi olmaya başlamışsa, bu sefer onlara bakınca bir şeyler için geç kaldığını hissediyorsun. Evlenip, çocuk sahibi olmak verilmesi gereken bir fedakarlık. Zaten geçimsiz, huysuz, kendini beğenmiş birisi ile kimse bu yaştan sonra uğraşmaz, iyi kalpli olup bulamıyorsan bu sefer hayata kızıyorsun veya nefret etme durumları şiddetleniyor. Çok uzattım ama her zaman erken evlenmek en güzel şey, uzadıkça bk çıkıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Evet 30 dan sonra karsi cinsten hic evlenmemis birini bulmak oldukca zor ama bu birazda bakis acin ve evlilikten ne beklediginle ilgili degisir ben tahmini 40-45 arasi evlenirim die dusunuyom kendi adima anca bosluk o zaman denk gelir gibi bu tempoda evlilik sureci imkansiz
00 Yorumla
+1 yılHayır ama evlendim cocuk yaptim diyene kadar 35 i buluyosun ve doğurganlık azaliyor saglik sorunlari başliyor ve 35 yasinda dogurdugunu dusunsek cocugun 15 yasindayken tam ergenlik zamaninda arkasından koşturacagin zamanda sen 51 yasinda oluyosun 1 yil hamileligiyle beraber gec kaliyosunuz yani
Yanlis anlamayin ama o yaştada cocugunuzla iyi bi iletişiminiz olmayacak guzel anılarin coguna sizin yaşınizdan ötürü engel olacak evlenme yaşı bana göre 19_24 arasi hadi maksimum 2702 Yorumla- +1 yıl
Ruh taşı önemli bence hem yaşlanma sınırı da arttı önceden 50 yaşındaki kişiler çökmüş oluyordu şimdi gencecik görünüyorlar
- +1 yıl
Cogu değil ama maalesef buda benim görüşüm tabi hayat arkadaşını bulamadiysann bu yaşlara gelindiyse yapilcak bisey yok ama yinede zor yani illa ne kadar genc gorunurselerde saglik sorunu cogu kadinda var
+1 yılEskiden olsa öyleymis. Bence artık öyle değil. İnsanlara daha geç sorumluluk yüklenmeye başlandığı için bunla orantılı gec olgunlaşıyor. Hem herkes az çok okuyabiliyor hem de insanların maddi beklentisi de çok arttı. Ciddi birikim olmadan kimse evlenmeden istemiyor boylece yaş yukseliyor ama haklılar.
00 YorumlaYoo neden öyle olsun? Herkes evlenmek zorunda değil ve herkeste aynı yaşta evlenmek zorunda değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvde kalmak değil de 30 yaşlar tam hem bedenen ben ruhen olduğu lastiğin yaş uani şimdi 20 yaşınla 30 yaşını bir tutamazsın. Ben 26 yaşımda anne oldum. Ama eğer çocuk isteniyorsa ne kadar erken evlilik l kadar iyi. Erken evliliğin avantajı bu. Yoksa insan 35 in de de evlenir 40 in da da tercihtir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani bende 2 ay sonra 20 olucam yaslaniyorum diye uzuluyorum. 30u dusunemiyorum bile, hersey gencken çıtırken güzel. 30dan sonra etrafindaki adaylar azaliyor. Simdiki 30 yasindaki adamlar 20lik kiz aliyor. Belki 38 40 yaslarinda ilk veya ikinci evliliğini yapacak olan birini bulabilirsin
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani demek isyedigim buydu kisaca
Cevap sahibi+1 yıl@_BENİMKİ_ sana dememistik yazdiklarima karsilik dedigin sey, demek istedigim seydi
Cevap sahibi+1 yılTekerleme gibi yazmisim simdi farkettim sjsjsj hayir uok
+1 yılÜf bırakın şu yaş muhabbetini istersem 16 ımda evlenirim istersem gider 40-50 yaşlarında evlenirim kime ne doğru düzgün biriyle evlenmedikten sonra evliliğin ne anlamı var
20 Yorumla
+1 yılHayatın ve biyolojik yapının gerçeklerini göz önüne alırsak kadınlar için öyle evet... Ama hayatı ve bir gelecek kurmayı umursmayanlar için sorun değil... onlar zaten boş boş laylaylom yaşamak derdin de.
00 YorumlaŞu yaş sorununu göz ardı etsen iyi olacak çünkü ben kendi yaşıtlarımı olgunlaşmamış ve çocuksu buluyorum +30 daha ilgimi çekiyor yerinde karar veren kadınlara karşı daha ilgiliyim ama tabi her halükarda istisnalar kaideyi bozar. bakış açını değiştir.
00 Yorumlaşimdi tam otuz mu yoksa 29 buçuk falan mı çünkü 29 buçuksan daha olmamışsın otuzsan tam lahana turşusu olmaya gidiyorsun ya şaka bi yana ne turşusu yaşa hayatını istediğin gibi kaçta evlenmke isteseb o yaşta evlen evlenmek istemezsen bekar yaşa
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu şekilde düşündüğünüzde Benim toprağa girmem içten bile değil.
Ama umut etmek ya da hayal etmek en güzeli.
Bir bayanın eş bulma ihtimali, erkeğin eş bulma ihtimaliden daha fazla.
O nedenle bence hiç kafana takacak bir durumun yok.00 Yorumla Ciddiyet ve sorumluluk sahibi birbirini seven insanlar ne kadar çabuk evlenirse o kadar iyi.
Umut olmadan hayat olmaz. Bu yüzden 30 yaşında olan bizler "buraya kadarmış artık" diyemiyoruz...
00 Yorumla
+1 yılGenç, bakımlı ve güzelse hayır ama söylediklerimin tersine ise maalesef öyle gibi. her iki cins için söyediklerim geçerli
gerçi yaş önemli değil nasıl göründüğü daha çok önemli ama 30'dan sonra kadınlar çökmeye başlıyor eskisi gibi olamıyorlar01 Yorumla- +1 yıl
Hayır asıl 30 üstü kadın cok güzel oluyor
Yani ondan sonra birini bul tanış söz nişan düğün süreci falan derken baya zaman alcak ki bayanin doğurganlığı azalıyor yaş aldıkça. Bence 25 ideal yaş
10 YorumlaKesinlikle hayır. Yaşlar sadece rakamlardan ibaret. Buna anlam yüklemeyin. Her insanın kaderi farklıdır bazılarımız 20 yaşında evlenirken bazılarımız 40 yaşında evliliği bulabilir. Bu yüzden yaşınız 30 olduğunda endişelenmeyin evde kaldım diye. Başkalarıda laf edebilir bunada takılmayın lütfen. Siz çok değerlisiniz kendinize odaklanın sadece
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı. Bu ülkede kimler kimlerle evleniyor Allah aşkına. Evde kalmak diye bir şey mi kaldı. İsteyen herkes evlenir. Bir insan evlenmiyorsa bu kendi tercihidir, saygı duyulur.
10 Yorumla
+1 yılBence şanslı demek.
Saten avrupada 30 yaşlardan sonra evleniliyor..
Bu Türkiyede yavaş yavaş yayılmaya başladı. Ama alışık olmadığınız bir durum olmadığı için panik okuyorsunuz.
Hayatını yaşa çünkü evlilik öyle romantik sandığınız gibi bir olay değil.00 Yorumla
+1 yılGördüğüm kadarı ile 30dan önce evlenen çoğu insan boşanıyor ama kimisi 30 yaşında yeni evleniyor bence saçmaladık turşu murşu hesabı yapanları görmezden gel.
00 YorumlaInsanların pazar değeri vardır. Kadınlarda bu değerin zirve yaptığı yaşlar 18-24 yaş arasıdır. Bu yaş aralığında hayatına potansiyel olarak en değerli partnerleri alma durumundadır. Yaş ilerledikçe bu durum zorlaşacak ve kendi skalasının altinda insanlarla beraber olmaya başlayacaktır.
00 Yorumla
+1 yıl30 yaş üstü kadın kolay kanmıyor çok daha seçici oluyor kolay beğenmiyor bir kadın mümkünse 30 una kadar evlenmeli diye düşünüyorum
Hele kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa çok ince eleyip sık dokuyor basit şeyleri kafaya takabiliyor
Aşırı mükemmeliyetçi oluyor akıllı mantıklı bir kadınsa artık zamanını boşa harcamak istemiyor sonuç odaklı oluyor öpmeyeceği eşeğe saman yedirmek istemiyor00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılHayır evde kalmak demek değil Önemli olan senin nasıl bir insan olduğun Kendini geliştiren biri misin yoksa günlerini boş geçirip duruyor musun?
Asıl sorun evlenmemiş olmak değil, boş yasamak00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvde kalma yaşı değil kesinlikle, günümüzde evlilik için normal yaşlar ama kadınlar için doğurganlık meselesi sıkıntılı. Kadınlar 26 yaşında en doğurgan dönemlerindedir ve bu yaştan uzaklaştıkça doğurganlık gitgide azalmaya başlar.
10 YorumlaHayır ya. Gencecik yaşta evlenip iki yıl sonra mutsuz olup boşanan çiftlerin sayısı çok fazla. Dogru zamanda doğru kişiyle olması daha sağlıklı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBilmem herkes evlenmek zorunda değil ki bu konuda sadece bizim ülkemiz bi garip belli bi yaşa kadar veya farksız mutlaka evlenmelisin gerçekten enteresan bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum…
00 Yorumla
+1 yılKim diyor bunları istediğin zaman evlenmekte özgürsün
20 Yorumla
+1 yılHayır tabikide kendimizi en iyi tanıdığımız yaşlar
20 Yorumla
+1 yılBana göre saçma terimler. Bir insan aradığını bulamadıysa evlenmez. Bunun yaşla alakası yoktur.
20 Yorumla
+1 yılEn doğru kararları verecek olgunluğa sahip ve hormonların costugu çağ oluyoruz evde kalmış olmuyoruz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılBak ben 25. Param varsa 37-38 gibi evlenmeyi düşünüyorum. Hala bekarsan haber ver. Evde kalmazsın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 942 cevap paylaştı. Kadın dediğin 30 dan sonra sevilir. karakteri kişiliği oturmuş ne istediğini bilen ileri görüşlü kararlı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılDayım 40 yaşında haftaya düğünü var 😂evde kalma söz konusu değil ama bazı şeyler için geç kalmış oluyorsun. 30 yaş ideal 40 sıkıntı
02 Yorumla- +1 yıl
Kaç yaşında kadınla evleniyor
- +1 yıl
36
- Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılHer yaşın bir talep skalası vardır ama 30 üstü kadınlar erkeler için albenisi olan bir yaş değil bu da bir gerçek.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTalepler düşüyor diyelim 22 ve 30 yaşında 2 kadın arasından seçim yapmam gerekseydi gözüm kapali 22yi secerdim
00 Yorumla Kader bu, herkesin vakti ne zamansa o zaman evlenecek
Bazıları 21 bazıları ise 30 bazıları ise 5000 YorumlaKadının doğurganlık ve evine gereken özeni göstermesi açısından bakılırsa yaş konusu kadınların en büyük handikabı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayır. Hiç kimse hiç bir zaman evde kalmaz. İsteyen her istediği zaman evlenebilir. Sadece artık insanlar eskidi kadar evlenmek istemiyor.😎
00 Yorumla
+1 yıl30unda kadın tam kadındır. Tadı, kokusu, zevki bir başka olur. Güneş gibi sıcak, Ay gibi duygulu, yatakta neye özlem duyduğunu bilir❤️🌹😍
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılNe demekki evde kalmak? Yani bi insan 30dan sonra veya 40dan sonra evlenemiyormu? Bunu nerden bilceklerki insanlar
00 Yorumla
+1 yıleskidenmiş o 30’lar şimdinin 20’leri gibi ayrıca bu kadar çok seçenek varken ne kalması ya tercihtir bana göre
00 YorumlaYok daha yolun başı, benim arkadaş emekli öldü sonra evlendi sana çok zaman var ara bul keyfine bak fazlada inceleme
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılAynen turşunu kuruyorlar
00 Yorumla
+1 yılEvlilik yaşı 36ya evde kalma yaşı da 42 olarak güncellendi hala yaşayacak günlerin var hadi iyisin 😂😂
00 Yorumla😂😂😂 Evet evde kaldık genç Kızlar bizi tercih etmiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye Yaşın kaç
+1 yılBence hayır sonuçta doğru kişinin gelmesi önemli mutlu olmadan evlenmenin bir anlamı yok ki
10 Yorumla
+1 yılBen 30 um ve mutluyum gibiyim galiba sanırsam
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. 30 dan sonrada kısmetin çıkabilir ama severek evlenme hikayesi cıkmaya bilir tabi o yasa kadar sevdiğin biri var ve evlilik dülünüyorsan olabilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl30dan sonra armudun sapı üzümün çöpü dersen kalırsın. Unutmaki gülü gençken koklarlar.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 886 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden belki de şimdi hayır aksine bence normal karşılanabilecek donem
00 Yorumla Evet, öyle oluyoruz. Benimde turşu olmama az kaldı :)
00 YorumlaTursuluk olur mu hic yaa asil 30 dan sonra ballanmis incir olur incir
00 YorumlaHayır tabi ki, doğru insan çıkmamış olabilir o yaşa kadar. Evlenmek için evlenmek doğru değil ki...
00 Yorumla
+1 yılHayır çevrede öyle derler ama değil
Tam evlenme yaşı diyebiliriz ama00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yoo ne alaka sen kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zman olur yaşa bağlı değil
00 Yorumla
+1 yılTabikide hayır yanlış düşünülür böylr şeyler normal daha kısmettin gelmemiş demektir 🥳
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. İnsalar 50 den sonra evleniyo evde kalmak diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılDurmak yok bekarlığa devam 🤣 30 a kadar evlenmeden kesinlikle kariyer yüzünden
00 Yorumla- Devamını Gör (169)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat