1 yılNeden evde kalmış olsun ki. O eski dönemdeydi şu anda çoğu kişi çocuk bile yapmıyor. Önemli olan kafana uygun bir insan bulmak yoksa herkes için seçenek illa ki çıkıyor ek olarak bir insan kendini de garantiye almalı. Evlilikler eskisi gibi değil ilk başta kendini sonra evliliği düşünmeden yanayım. :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak sana ve bunu okuyanlara kendi hayatımdan bir bölüm anlatayım. Ben 30 yaşındayım 1 aya 31 oluyorum. Evlenmeyi düşündüğüm adamlar tarafından aldatıldım sence böyle insanlarla evlenilir miydi? Hayırlısı ve en doğrusu oldu. Çok yıkıldım ama atlattım. Babam çok hasta böbrek nakli bekliyoruz şeker hastalığından ayrıca ayak parmakları kesildi. Bu süreçler bende inanılmaz hasarlar yarattı.. Sonra beni gerçekten sevdiğini söyleyen biriyle tanıştım bir nebze bana iyi geldi ama kendisi bana inanılmaz duygusal zorbalıklar yapmaya başladı son zamanlarda sürekli kavga çıkarıyor kırıp dökmekten başka bir şey yapmıyor çoğu zaman ve sonrasında da özürler hediyeler havada uçuşuyor.. sence bu adamla geçer mi ömür? Nasip ve kader diye bir gerçek olduğu gibi evlenmek de kimse için bir zorunluluk değildir. Olmuyorsa bu senin eksik ya da değersiz olduğunu göstermez zaten varlığın yeter değerinin olması için. Aksini iddia edenler de kıcıkırık evliliklerinde o çok aradığı huzuru buluyor mudur bilinmez zaten. Zaman zaman toplumun aptalca fikirleri benim de canımı sıkıyor ama sonra kendimi aslında hiç de evliliğe hazır ve evlenmek istiyor gibi hissetmediğimi fark ediyorum daha sonra. Hele ki çocuk aslaa. Zaten sadece bir çocuğu gerçekten insan gibi yetiştirebilecekler çocuk sahibi olmalı aksini zaten hayvanlar da başarabiliyor. Ben de kişisel olarak henüz kendimi bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek durumda görmüyorum. Evet bazı @ndavallar 31 yaşında nasıl evlilik istemediğime şaşırabilir ama basbaya istemiyorum. Ha bir gün gerçekten buna değer bir adamla tanışırım o ayrı konu. Ama senin özel hayatına, evliliğine, çoluğuna çocuğuna tek kelime laf etmeye senin dışında hiç kimsenin zerre hakkı yok aklından çıkarma bunu. Biraz uzun oldu kusura bakma, daha da yazardım da sonlandıramam diye korkuyorum :D
24 Yorumla- 1 yıl
Cok doğru tespitler tebrik ederim
1 yıl30 yaşına kadar bence hiç bir birey ( kadın-erkek farketmeksizin) kendini bulmuş değil. tek fark kadınların evliliğe adaptasyonu ve sorumluluk alma eğilimleri biz erkeklere göre daha erken olgunlaşması. Naçizane tavsiyem 30 yaş altı bir erkekle evlenirken ince eleyin sık dokuyun. Evde kalmışlık diye bir saçmalık yok. Toplumsal saçma tanımları kendimize empoze etmeye çok meyilliyiz. Sen hazır değilsindir, hayatın uygun değildir, daha bunu kendine uygun bulmuyorsundur veya uygun adayla karşılaşmamışsındır. bunlar bir eksiklik değil bence bir erdemdir. kendinizi bilmek ilişki ve evlilik içinde yorulmamak için önemlidir. evlenmek için evlenen insanları da görüyoruz bu toplumda
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı. Evet evde kaldım. Karavanda kaldım.
Yanlız kaldım.
Çünkü aklı başında olgun. balık etli. Kapalı, zeki düşünceli, kavga etse bile 10 dakika sonra barışacak olan. Duyguları hep yoğun. Beyaz tenli. Yüzü aşk sevgi huzur verecek biri olmadığından evde kaldım. Anam tursumu kuracak
14 Yorumla- 1 yıl
@sonic0 her erkek bunu demez. Esmer seven çok. Benim hayatımın hiç bir çağında esmer olmadı konuştuğum kişilerde.
Bana göre çok fazla sorunlu bir şey sevgili olmak ilişki cinsellik.
Çok farklı bakıyorum.
Ama çevremde ben gibi bir kişi daha görmedim.
Bu yüzden seninle evlenecek kişiler çok olacak sende bunu biliyorsun da.
İşte niye böyle diyorsun orası mechul
Yapay Zeka Cevapladı
Hadi gel bir sarılayım çünkü bu “evde kalma” olayı bence tam bir şehir efsanesi! Şu an 30 yaşında olanlar, hayatlarının en cool zamanındalar bence! Hem kim, kime göre evde kalıyor ki? Herkesin aşkı, hayatı, planı farklı, özgürsün yani! Senin yolun seni bekliyor, yaşlar sadece rakam tatlışım! Şu an 20’sin, önümde sonsuz seçenek var, kendini sınırlandırmak yok!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. O 30 yaşındaki bekar kişi tercih edilmeyen değil de tercih etmeyendir belki.. yaşı gelmiş her bekara evde kalmış muamelesi yapmak saçma.
Ama evlilik için erken bir yaş da değil..40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılNeye göre kime göre evlenince neye yetişiliyor ki
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 260,5b cevap paylaştı.
u 1 yılevde kalmak diye bir şey yok
00 Yorumla
1 yıl30 yaşında evde kalmak da ne demek? Bu lafı kim uydurduysa kesin eski kafalı biri. Herkesin hayatı, zamanı, tercihi farklı. Evlenmek için illa belli bir yaş mı var? Ayrıca 30 yaş hayatın en güzel zamanları. Kendini tanımış ve ne istediğini bilen birisin artık. Evde kalmak değil kendi yolunu çizmek bu.
Kimseyi dinleme, hayat senin ve nasıl istersen öyle yaşa. Gerisi laf.❤️
10 Yorumla
1 yılİsteyen istedigi vakit istediği kişi ile evlenmeli bence. Bizim toplumumuzun yaşın geldi evlen artık çocuk yap gibi dayatmaları sıktı. Hiç biri her şey önemsiz mutlu olmaya çalış demiyor. Sevdiği ile değil parasal geçim için en münasibi ile evlendirilen bir sürü kız. Sevdiği ile değil de sırf nesli devam etsin diye evlendirilen bir sürü erkek. Sonra neden aileler mutsuz çocukların psikolojisi iyi değil deniliyor. Ekonomisi bir yana ama Türkiye de sırf akraba sıkıntısından bile yaşamak istemez insan. İşleri güçleri çok en uzak akrabasının bile işine karışıp şöyle yapma böyle yap diyebiliyor. Yahu sana ne ya sırf kan bağı olması sana böyle bir hak vermiyor.
10 Yorumla
1 yılEvlenmek isteyen birşnin bunu hissetmesi gayet normal düşünürsün ne zaman evleneceğimde çoluk çocuğa karışacağım diye yanlız geçen seneler boşa geçmiş gibi hissedersin ama bu düşünceden arınıp bu bekarlığında keyfini çıkarabilirsin evlilik çoluk çocuk olayı ne kadar güzel görünsede zor taraflarıda var asla mola veremeyeceğin sorumluluklar üstlenirsin ama bekarlıkta çalışmakta kolay gezmekte kolay para birikimi yapmakta kolay ama yanlız hissetmek bu gerçekten zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürkiyede yaşıyoruz, bir kadın yalnız ise tamamen kendi isteği ve arzusuyladir emin ol.
Hele ki çok çok güzel kızlar var bekar.
Ortada güvenilir adam yok ki, 2 ay sonra aldatilacaklarini düşünüp (haklı olarak) yalnız kalmayı tercih ediyorlar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılNe zaman çocuk sahibi olacaksın.
30 da evlendin, 32-33 te çocuk sahibi oldun çocuğun 25 yaşında evlenmek istediğinde sen 58 olacaksın. Torunun 10 yaşına geldiğinde 70-75 arası olacaksın.
böyle bak bi de00 Yorumla
1 yılEvde kalmış terimi bence hoş değil. Evlenmek bir haltmış gibi anlatılıyor. Nasıl mutlu olunursa öyle yaşasın insanlar. Ayrıca bilemeyiz belki 30 yaşında bekarlar daha mutludur 😊
10 Yorumla
1 yılToplum için, sayılabilir belki ama, kadınlarda bence daha çok biyolojik olarakta bakmak lazım, çünkü bildiğim kadarıyla belli bir yaştan sonra, hem gebe kalmak, hem gebelik süreci, hem de doğum falan her şey zorlaşıyormuş, doğurganlık azalıyormuş.. neyse onun dışında bence sayılmaz 30 evde kalmış
00 YorumlaHayır tabiki de böyle söylemler ile İnsanların moralini bozmamak lazım...
Her nasip vaktine esirdir Her şeyin bir vakti zamanı vardır.00 Yorumla
1 yılkim evde kalıyor? neden evde kalıyor? neye göre evde kalıyor? ne kadar saçma bir tabir bu. evlilik yapmak bir aile kurmak çok güzel bir şey. güzel bir aileye sahip olanlar çok şanslı ama bu iş kader kısmet. insanlar çeşitli sebeplerle evlenmeyebilir. neden bu kadar hor görülüyor?
00 Yorumla- 10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılArtık günümüzde çoğu insan evlenmek istemediği için şu evde kalma muhabbeti de artık rafa kalkmış halde
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHayat evde kalmak veya kalmamak meselesi değil... Akışta olun illa yaşanacak güzel şeyler bulursunuz...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı. Sayılırsa sayılsın. Hayırsız biri ile evlenmekten bin kat iyidir yani
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılEvde kaldın diyenlere en azından sizin gibi kocaya muhtaç kalmadım de susarlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKendi evlenmek istemiyorsa niye evde kalsın, Avrupa'da böyle bir şey yok, isteyen istediği yaşta evleniyor. 20'li yaşlarda değil, daha ileri yaşlarda evlenmek artık günümüzde normal.
20 Yorumla
1 yılSizin kafa yapınız 50 sene öncesinde falan kalmis sanırım ne demek evde kalmis ya herkes evlenmek zorunda mi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
1 yılAsıl evlenen evde kalır bekar gezer tozar buarada kendini mal eşya olarak görüyorsan yapacak bişey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu Türk kızlarının belirli yaştan ve belirli durumlardan sonra neden evlilik atakları başlıyor anlamış değilim. İşim turizm olduğu için gerek Avrupa ülkelerinden gerekse Amerika ülkelerinden hiç böyle kızlara rastlamadım. Denk gelmedim.
00 YorumlaYani erken evlenip pişman olmaktansa veya kendini bilmez biriyle yaşamaktansa vaktini beklemek en güzeli herkes evlenmek zorunda değil bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. selam.. dogru insan doğru zaman kavramı çok önemli ben ce. hayırsız biriyle ömür geçmesi yerine bırak yanlız lık baki kalsın bize :)
00 Yorumla
1 yılBurası full 30 yaş bekarlarla dolu kimse kabullenmez evde kaldığını yanlış yerde doğru soruyu soruyorsun kardeşim
00 Yorumla
1 yılOfff kime gore neye gore ya çıkın şu kafadan artık evde kalmak ne demek herkes evlenmek zorunda mı şu dünyada
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılArtık ekonomik şartlardan dolayı erkekler olarak evlilikten soğuduk 👍 bu sebeple evliliğin yaşı yok artık, nasip olursa evlilik olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl30u geçenlerin hala evlilik için talipleri olduğunu anlamak bu kadar mı zor? Cidden 30u geçen insanlarla kimsenin evlenmek istemediğini filan mı düşünüyorsunuz?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvde kalmak diye bir şey yok, bekar olmak var evli olmak var
10 Yorumla
1 yılSayılmaz 40 a kadar yolu var hatta yaş sayıdan ibaret zaman herkes için aynı işlemez
10 YorumlaHayır sayılmaz. Benim yaşıma geldiğinizde düşünürsünüz öyle şeyleri
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
1 yılEvin cennetin olduktan sonra kalmak sorun teşkil etmez.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Evlenmek için evlenmeye gerek yok onlar öyle söyleyip düşünecek diye mutsuz olmaya lüzum yok…
10 Yorumla
1 yılHayır sanmam doğru biri çıkmadığı sürece evde kalmış sayilmazsin
00 Yorumla
1 yılTabiki de hayır, evde kalmak gibi bir durum yok aslında. İnsan eşya mı ki evde kalsın 😃
00 Yorumla
1 yılSayılmaz sanki kafa dengi birisini bulmak zor bu devirde
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır. Tam kıvamında. Ne istediğini bilen. Aklıbaşında.😉😎
00 Yorumla
1 yılKadın için 35, erkek için 40 evde kalma yaşıdır bence
00 Yorumla
1 yılHayır neden evde kalmış olsun gayet güzel bir yaş..
00 Yorumla
1 yılSokakta kalacak halin yokya evde kalacaksın zaten
00 Yorumla
1 yılHayır herkesin bir nasibi ve zamanı vardır. Bence mühim olan yaş değil gerçekten hazır hissetmektir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılEskiye talep olsaydı bit pazarına nur yağardı diye bir sözü var atalarımızın.
01 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılTam değil yaa okumuşsa işi gücü varsa 35'e kadar evde kalmış olmaz bence
00 Yorumla
1 yılBir Instagram hesabında evlenen evde kalır evlenmeyen gezer tozar diyordu😂
00 YorumlaUyduruk saçma kabul edilmesi gereken bir kavram olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılAynen evde kaldık çürüdük eskidk çöktük üzerimize toprak atmayı unutmuşlar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
1 yılHayır sayılmaz. İllaki seni de alan bir akşam pazarcısı bulunur.
00 Yorumla
1 yıl30 kadar tecrübe -keşif zamanı. 30 dan sonra demir atma vakti...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 795 cevap paylaştı.
1 yılSayılmaz. Güzel olmayan erken evlilik cehenneme dönüşebiliyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk için bana göre ideal en maksimum yaş kadında 35 :)
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Her yaşam başka yaşamdır kimi yaşam 18 inde evlenmesi normaldir kimi yaşamda ise 38
00 Yorumla
1 yılHayır, daha 1 ay önce 36 yaşında kızla date im oldu ama devamı olmadı. Yaşam şartlarımız uymadı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. ewet sayılır acık olayım. üzücü kalp kırıcı ama oyle. ama kısmet. yapcak bişey de yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılSayılmaz. Evde kalmak diye bir şey olamaz. Evlenmek ya da bekar kalmak tercih meselesidir. 🦋
00 Yorumla Neye göre kime göre evde kalmış? Sen kendini hazır hissetmen gerekir ilk önce evliliğe. Bodozlama evde kaldım diye evlenirsen hem sen mutlu olamazsın hem karşında ki mutlu olmaz. Bir de çocuk oldu mu vah ki ne vah o çocuğa.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürkiye’de algı:
Kadınlar 25
Erkekler 35
yaşından itibaren bu bakış açısını hisseder
020 Yorumla- 1 yıl
Kadında 25 değil 30dan aşağıdaki kadınlarda hiç duymadım böyle bir şey abartmışsın
Cevap sahibi1 yılEvlen artık 25 de başlıyor.
Erkeklerde de 35 de başlıyor.
Türkiye’de bu böyle.- 1 yıl
Ben 30dan küçüklerde hiç duymadım evde kaldım diyen kız
Cevap sahibi1 yılKız demez zaten. Toplum baskı yapıyor demek istedim. Toplum demeye başlar. Tasvip etmiyorum, sadece toplum Türkiye’de böyle tepki veriyor.
- 1 yıl
Bizim çevrede hiç kimse 27 28 yaşındakine baskı yapmıyor 30dan sonra oluyor o
- 1 yıl
Erkeklerde 35 kadınlarda 30 desen doğru derdim
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld senin dediğin ciddi baskı erkeklerde 40 kadınlarda 30 da oluyor. Çocuk sahibi ol baskısı içeren bir evlilik baskısını o bir tık.
- 1 yıl
Ona bakılırsa bizim burada hafif baskılar erkeklerde 30da başlıyor hadi ne zaman evleneceksin diye
- 1 yıl
Adam dogru soyluyor bizim ordada 25ten sonra evde kaldi gozuyle bekiyorlar erkeklerede 30
- 1 yıl
@Bayanpırıltı Mardin’de mi yaşıyorsunuz hayret ben Anadolu’da olduğum halde 25 yaşındakine küçük diyorlar 30dan sonra başlıyorlar
- 1 yıl
@Kalplivceld İstanbul'da yaşıyorum fakat Ege'den bahsediyorum. Yuzune demezler zaten
- 1 yıl
@Bayanpırıltı dediğim gibi 30 yaş altına evde kalmış dendiğini ne gördüm ne duydum
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld erkeklere torun istiyoruz baskısı oluyor. Ben 30 yaşındayım bana sakın evlenme diyorlar.
- 1 yıl
Çevren farklı demek ki 30 yaşındaki adama evde kaldın demiyorlar ama evlen diyorlar 35 40 gibi diyorlar Evde kaldı diyr
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld çevrmeden bahsetmedim ki. Toplumsal bir olaydan bahsettim. Aynı şeyi
Söylüyoruz. Sen Evlilik düşünüyor musun?- 1 yıl
Senin çevren toplum olmuyor işte. O senin çevren oluyor. Benim çevremde 30a gelmiş erkeğe 25 yaşına gelmiş kıza kimse evlen demiyor kadında 30 erkekte 35te başlıyor
- 1 yıl
Evlilik düşünmeyen yoktur herhalde
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld sen çevreni anlatıyorsun ben toplumdan söz ediyorum. Çevremi anlatmıyorum. Evlilik düşünen var mı diye sormak gerekiyor günümüzde topluma bakarsan 😄.
- 1 yıl
Sen toplumdan nasıl bahsediyorsun 85 milyonu gezdin bütün ailelerin içine girdin mi anca öyle çevrenden görüp genelleyerek toplum dersin. Şunu anlamamak için direniyorsun erkeklere evlilik baskısı 35te yapılır kadınlara 30da çok sallamasyon konuşuyorsun atıp tutuyorsun. 25te kimse bir kıza evlen demez
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld ben de böyle düşünüyorum demedim ki veya bunu tasvip ettiğimi söylemedim ki sadece Türkiye’deki bakış açın bu tarz olduğunu ortaya koydum. Türkiye’nin her yerini gezdim.
Gizli Üye(25-29)1 yılNe kadar çirkin bir söz gerçekten sanki evlenmeyince kıyamet kopuyor
10 Yorumla
1 yılEşim 26yaşında, ben 29 yaşımdayım ve 2 yıldır evliyiz siz karar verin. Benim 30 yaşında olup bekar kalan kız erkek arkadaşım hiç yok ama bu site full sap
00 Yorumla
1 yılevet. 20 yaşında falan evlenip bir erkeğin kölesi olup kendi paranı kazanamadan yaşamak dururken 30lu yaşlarda kendine hayat kurup sonra aşık olup evlenmek evde kalmaktır tabi ki :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde kalma diye bi şey yok o bizim mal insanlarımızın kadınları aşağılamak için uydurduğu söz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılyeni yeni kalmış sınıfına giriyor 1-2 seneye tam sayılır
00 Yorumla- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler