3 yıllık bir dostumla iletişimimizi kestik ama onu özlüyor gibiyim özür dilemesini beklemeli miyim?

ya bakın 3 yıldır arkadaşlığımızı yürüttüğümüz, baya da ortak yönümüzün olduğu bir arkadaşım vardı. bazı ufak tefek sorunlar olsa da ben bunu yüzüne vurmuyordum. lakin şu son bir senedir rahatsız olduğumu bilmesine rağmen bir davranışı yapmaya devam etti. ben ona bilmiyorum kaç kez söyledim istemediğimi. birinin sizden izin almadan özel hayatınızı öğrenmeye çalışması gibi düşünün. konuşmayı kesmek istediğimi söyledim ve bu yüzden bana "gerçekten çok abarttın." gibi bir şey dedi. umursamadım o zamanlar durumumdan kurtulduğum için mutluydum ama sonradan çalıştığım iş yerine o da geldi, anlam veremedim. bizim iş yerinin müdürü de tatlı bir insandır, her sene hediye çekilişi yaparız. bana çekilişte o çıktı ve çekilişe dahil olmayan 1-2 arkadaşım da ona sen çıkmışsın dedi. ne almalıyım bilmiyorum, müdüre almak istemediğimi söylesem bana bakışı değişir mi? veya ne alabilirim? özür diler mi? onunla olduğum ortamları özlüyorum beni gerçekten çok kırmıştı. özür dilese affetmeli miyim? onu özlemem yanlış mı? onunla ortak birkaç arkadaşımız da vardı ancak onlar da biz konuşmayı kestikten sonra benden uzaklaştılar.. hata mı yapıyorum bilmiyorum yardımcı olun lütfen 🙏🏻

3 yıllık bir dostumla iletişimimizi kestik ama onu özlüyor gibiyim özür dilemesini beklemeli miyim?