Kişiler samimi olduktan sonra farkeden bir şey olmuyor. Ama sobalı evlerde hep bir arada olunduğu için daha sıcak bir ortam olabiliyor.
Sobalı evlerde samimiyet daha mı fazlaydı?

#gadasından sevgilerle 🙃
Kişiler samimi olduktan sonra farkeden bir şey olmuyor. Ama sobalı evlerde hep bir arada olunduğu için daha sıcak bir ortam olabiliyor.
Sobalı evlerde samimiyet daha mı fazlaydı?

#gadasından sevgilerle 🙃
Yer sofralarının olduğu ve herkesin yemekte bir ara bulunduğu zamanlar.
Yanık ekmek kokuları, portakal kabuğunun odaya bıraktığı o müthiş koku. Hep beraber olmanın verdiği huzur ve güven hissiyle yudumlanan çaylar.
Hepsi çok güzeldi.
Aynen arada bağ evinde ailecek bunu yapıyoruz
Bi bağ evimizde yok :)
Olur inşallah
İnşallah
Ben samimiyeti sobalı evlere bağlayamayacağım. Samimiyet her yerde olabilir. Fakirlik güzellemesi yapanlara da ayrı sinir oluyorum. Sobalı, yer yatağında yatan, köyde yaşayan, kahvaltıyı 1-2 çeşit yiyecekle yapabilecek insan sayısı az. Bunlara bir süreliğine tahammül edebilirsiniz ancak. Sonra arkanıza bakmadan kaçar gidersiniz. Benim için samimiyet insanların kendi içlerindedir. Ortam vs palavra.
Samimiyet insanın içinde olur ben zenginde olsam yer sofrasında yerim yemeğimi
Tercih meselesi. Yer sofrasında yiyince samimi olmuyor insan onu demek istiyorum 😊
Kız orasını anladım 🤣
Karıştı biraz 😅
Öyle oldu 🤣
Çocukluğumda kısa bir dönem sobalı evin keyfini yaşadım. Gerçekten sobanın vermiş olduğu o sıcaklığı başka bir şeyde yok. Tek olumsuz tarafı diğer odaların soğuk olması eşit miktarda ev ısınmıyor
Aynen ısınma yönünden sıkıntılı
öyle tabiki kestane için soba kuruyorum haa 🤣
Seninki daha güzel kestaneleri alıp geleyim madem soba var 😅
Süper bolca kestane getireyim anca yeter
2 kilo yeter mi ikimize
Pişince soymasi senden ama
Ohoo elim yanar o kadar kestaneyi soyarken
Gıcık 😅
Cevap
9Cevap
Bence değildir yani bu zamana göre değil de daha çok insanlar göre değişiyor samimiyet hala var ama çok az insan denk geliyor samimi şekilde
İlla ki zamanın etkisi yüksek
Evet ben çok severim ilerde bir müstakil evim olursa soba şömine allah ne verdiyse yaptırmayı düşünüyorum gerçekten o verdiği sıcaklık çok başka bir duygu
Valla şömine olayı harika bir şey 🙃
Tabii ki sobanın etrafına hepimiz oturur sohbet ederdik, kestaneler pişirir ekmek kizartirdik şimdi teknoloji ve hayat an ve an geliştikçe yalnizlasiyoruz.
Hiç sorma yabancılarin aile hayatına dönüyoruz
Kesinlikle. Kimse odasına kaçamıyor, sobanın başında kuruyemiş meyve keyfi. Ben bu sene niye merkezi sistem bi eve geçtim diye daha çok serzeniş göstereceğim sanırım 😕
En çok sen zorluk çekeceksin
Biliyorum. Kendi düşen ağlamaz.🤷♀️
Biraz öyle ama alışırsın
Nasip.
🙃
Erciyesin ayazını birtek o soba keser 😂 üzerinde çıtırdayan kestane de varsa off değme keyfime 😂
On numara olur kanka.
Sobalı ev hali bambaşkaydı şimdiki apartmanlar samimiyeti öldürdü herkes kendi odasına çekiliyor bir sohbet ortamına hasret kaldık.
Binada ölü olsa haberimiz olmuyor
Değilmiya gerçekten 'de öyle komşuluk yok samimiyet yok neymiş heryer sıcak diye tercih ediliyor.
maalesef
Ah ah nasıl özlüyorum o zamanları anlatamam...
Şimdilerde o ambiansı yakalamak için bağ evlerine ihtiyaç duyuluyor
Ne kadar o ambiyans olsada eskinin tadını vermiyor...
Eskiden her şey güzeldi elimizde telefon denen illet yoktu o yüzden herkes birbiriyle ilgileniyordu
Evet kestane pişirip yiylirdi, ekmek kızartılırdı. 🙂
O günler çok güzeldi
Evet eskiler güzel 🙂
🙃
Hayır ama öyle sanılırdı yoksa kendimizi kandırıp avutamazdık
Öyleydi
sobalı evde hiç yaşamadım
ama eskiler çok güzeldi
Sobalı evin tadı başka
Katılıyorum fazlaydı ve evin içide huzur ve mutluluk dolu idi
Şimdi hiçbiri yok
Doğru
Evet çok daha samimiydi aile iç içeydi şimdi herkes odasında kimse kimsenin yüzünü görmüyor
Bağ evinde böyleyiz hafta sonları hep bir arada
Ne güzel 🥰
Aynen harika 🙃
Yeri doldurulmaz sobalı evin ama fotoğraf daki soba değil bildiğimiz soba yok muydu🤣🤣🤣
Aile kavramı ve çocukluk yaşantısı geçirenler öyle olduğunu söylüyor
Aynen öyleydi
Samimiyet değil zebillik vardı. Geçmiş insana ya abartı iyi ya da abartı kötü gelir zaten bununda psikolojik bir açıklaması var.
Teknolojiden önce samimiyet fazlaydı gadası
İlla ki şimdi herkes birbirinden koptu
Hiç sorma aile bağları zayıfladı
Evet onun ısısı baska
Aynen üstünde demlik çaydanlık eksik olma 🤣
bence evet
🙃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?