Yani anksiyetem var mı bilmiyorum ama dışarı çıkmaya utanıyorum çoğu şeyden utanıyorum makyaj yapmadan güzel giyinmrden dışarı çıkamıyorum çıktığımda sanki kötü olmuş gibi hissediyorum insanlar bana bişey sorduğunda cevap veremiyorum. fotoğraflarda çok çirkin çıktığımı hissrttiğim için hiç kimseyle fotoğraf çekinmiyorum paylaşmıyorum. Beğenilmeme korkum var. Dışarda insanlardan korkuyorum bakkala bile gidemiyorum. alışveriş yaparken denediğimi bırakamıyorum. Ama bazı insanların yanında da çok iyi hissediyorum. Onların yanında konuşabiliyorum özgüvenli hissediyorum. Ama çok nadir. Yani bunları yenmek istiyorum. Nasıl yenebilirim?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sosyal anksiyete, sosyal durumlarda başkalarının kendileri hakkında olumsuz düşüncelere sahip olacağından endişe duyan kişilerde görülen bir durumdur¹. Sosyal anksiyete bozukluğu olan kişiler genellikle kalabalık ortamlara girmekten ve bu ortamlarda yeni insanlarla tanışmaktan kaçınırlar¹. İşte sosyal anksiyete ile başa çıkmak için bazı öneriler:
1. **Olumsuz ve Endişeli Düşüncelere Meydan Okuyun**: Nasıl hissettiğiniz ve nasıl düşündüğünüz konusunda yapabileceğiniz bir şeyler vardır³.
2. **Psikoterapi**: Psikoterapi, sosyal anksiyete tedavisinde en yaygın olarak uygulanan tedavi türüdür². Psikoterapi seansları ile sosyal anksiyete sorunundan büyük oranda kurtulma imkanı bulunmaktadır².
3. **İlaç Tedavisi**: Bazı vakalarda, psikoterapiye ek olarak ilaç tedavisi de uygulanabilir².
4. **Konuşma Terapisi**: Konuşma terapisi de sosyal anksiyete tedavisinde kullanılan bir yöntemdir².
Bu öneriler genel bilgiler olup kişiye özel durumlar için bir uzmana danışılması tavsiye edilir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.09.2023
Çok basit insanlarında senin gibi yalnız olduğunu ve aciz durumda olabileceğini unutmamalısın. Beğenilmek ya da beğenilmemek seni belirli bir kalıba sokmaz. Beğeni görecelidir biri seni beğenebilir diğeri beğenmeyebilir. Diğerinin beğenmemesi seni değersiz ya da çirkin yapmaz. Sana negatif bir şey katmaz. Ayrıca insanlardan korkmak gayet normal bir şey çünkü her türlü insan var ancak bu her türlü insan sana zarar vermek için fırsat kollamıyor.
Yazdıklarını okuduğumda kendine güvenin olmadığını ve insanların düşüncelerinin ve ne diyeceklerinin senin için çok önemli olduğunu görüyorum. İnsanlara kendi beğendirmek zorunda değilsin Sosyal anksiyete belirtileri gösteriyorsun ama sosyal anksiyete senin durumundan çok farklı bir rahatsızlıktır
Senin durum sadece kendini sevmiyor ve değer vermiyorsun hatta insanların düşünceleri senin için çok çok önemli. İnsanları çok önemsemiyi bırakırsan ve kendini kendin olduğu gibi kabül edersen bu durumu atlatacaksın.
Görüşün için çok teşekkür ederim fakat olmuyo çok denedim ama yapamıyorum hala aynı