Bıktım artık bu Pitbull saldırısı haberlerinden. Bu sefer de Antalya'da evcil bir köpeğe saldırmış ve sahibi köpeğini korumak isterken düşüp el bileğini kırmış. Biz yetiştirme ve eğtimden kaynaklı diyoruz ama sürekli bu ırkın saldırması da bir pitbullsever olarak zorumuza gidiyor. İsterim bu köpek halka güzel tanınsın ama olmuyor işte. Sizce neden Rottweiler, Cane Corsa veya Doberman değil de hep Pitbull saldırıyor?
Bu köpeklerin görüldükleri yerde gebertilmesi gerek en uygun çözüm bu. Gidin golden felan besleyin sizin kişisel fantezileriniz yüzünden insanların kılı bile zarar görmemeli.
Gebertilmesi mi gerek? Sen hayatında hiç güzel yetiştirilmiş ve iyi eğitimli bir pitbulla denk gelmemişsin sanırım. Köpeği nasıl yetiştirirsen ve eğitimini nasıl verirsen öyle olur ama son zamanlarda pitbull saldırısı haberlerinin artması benim çok sinirimi bozuyor.
Ya geç o işi arkadaşım hep mi kötü yetiştiriliyor pitbullar niye golden köpeğinin saldırdığını bir kere bile görmedik. Ne hikmetse "hep kötü yetiştiriliyor" pitbullar. Saldırgan bir köpek cinsi.
Eğitim meğitim hikaye. İnsanlar çocuklarını silahlamı büyütüyor hırsızlık yapsın tecavüz etsin diye mi eğitiyor. Çok iyi eğitim almış çocuklar bile büyüyünce bambaşka bir insana dönüşebiliyor. Bilincinin bu kadar farkında olan bir insan bile eğitimle düzelemiyorsa içgüdüleriyle yaşayan hayvanlar ne kadar eğitilebilir. En eğitimlisi bile bir gün dehşet saçacaktır mutlaka