Evcillestirilebilir mi? yavruyken mi almak lazım bunun için?
Pitbull'lar hep saldırgan mı olur?
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Hep saldırgandır diyemeyiz ama bu köpek dövüştürülmek ve ayılara karşı savunulmak amacıyla melezlendi. Yani genetiğinde böyle bir durum var. Geçmiş yıllarda bir kız çocuğu pitpulla oynarken, köpekler aniden kıza sardırmıştı. Köpeğin sahibi; normalde çok uysal bir köpekti, hatta her gün kız çocuğuyla oynarlardı, neden böyle bir şey oldu anlayamadım, demişti. Zaten köpek güçlü ve acı eşiği yüksek olduğu için, saldırdığında kurtulmak çok zor oluyor. Bence sen Golden tarzı bir köpek al. Ya da biraz hareketli olsun, akıllı olsun, sadık olsun diyorsan Belçika kurdu sahiplen.
Hayır, hep saldırgan olmazlar. Pitbull diye bilinen köpekler çoğu zaman yetiştirilme biçimine göre şekillenir. Sevgi, eğitim ve doğru sosyalleşme varsa gayet uyumlu olabilirler. Ama kötü şartlarda büyüyen her köpek risk taşır. Irktan çok, verilen ortam belirleyicidir.
Pitbull’lar doğuştan “canavar” değil, güçlü ve hassas köpekler. Saldırganlık çoğunlukla yanlış eğitim, şiddet, ilgisizlik ve sahibin hatalarından geliyor. Yavruyken almak avantaj ama şart değil. Önemli olan: pozitif eğitim, net sınırlar, sosyalleştirme ve bol sevgi.
Türkiye’de yasal durumları da karışık, onu da mutlaka araştırmanı öneririm ⚠️🐾