Görselde gördüğünüz gibi blue nose pitbull beslemeyi düşünüyorum ama bana saldırır diye korkuyorum. Daha öncesinde pitbull beslemiş ya da şu an pitbull besleyen bu konuda tecrübesi olan bana yazabilir mi? Bu ırkı çok seviyorum.
2 tane besledim ve zehirlenerek öldüler. Bu dünyada korkulması gereken tek canlı insandır!
Ayrıca köpekler hatta tüm hayvanlar, çocuk gibidir. Ne öğretirsen onu yapar. Sen saldırmayı öğretirsen dışardakine de saldırır gün gelir sana da saldırır. Köpeği vahşi saldırgan olsun diye aç bırakan, döven, işkence eden var. Eğer böyle yapmayacaksan sadece sevgiyle ilgiyle yaklaşacaksan neden saldırsın? Pitbull da besledim Rottweiler da besledim Cane Corso da besledim. Hiçbiri de durduk yere bile havlamazdı. Çocuklarla oynar, herkese kendilerini sevdirirlerdi. Yetiştirmekle alakalı yani.. Ama bazen keşke onları bu kadar uysal yetiştirmeseydim de cani insanlardan kendilerini koruyabilselerdi diyorum.
Evimizin terasında besliyorduk, üst yola yakın mesafesi vardı. Zehirli yiyecek atılmış veterinerin söylediğine göre, zaten zehirlenme belirtileri göstermişlerdi. 1 haftada öldüler. Kimin zehirlediğini maalesef bilmiyorum, mahalleden biridir büyük ihtimalle.
Teşekkürler ama gerçekten hayvanların kavga etmeleri hoşuna mı gidecek? Onların bir can taşıdığını ve canlarının yanabileceğini düşünmek yerine hangisinin kazanacağını mı düşünüyorsun?
Evde bir tane muhabbet kuşum var ve çok iyi anlaşıyoruz onla. Yolda bir sokak köpeği görsem hemen okşarım, kedilere de marketten mama alıp onları beslerim. Ama sen benim kim olduğu tanımadan 2 dakkada böyle bir kanıya vardın. Boş insansın.
Ya şimdi şöyle sokakta köpekleri dövüştüren insanlar da var sizin de öyle insanlardan olduğunuzu düşündü hanımefendi. Çünkü sorunuz yanlış anlaşılmaya çok müsait. Kaldı ki bu kadar hassas bir konu konuşulurken alakasız bir şekilde atlayıp böyle bir soruyu kışkırtmak üzmek için de soran sizsiniz. Neyse ya yaptığınız başınıza gelir inşallah
@cileksarisi Ben onun hadsizliğini görmezden geldim, çünkü karşılık versem hepten seviyesizleşecek belki de. Oruçlu oruçlu uğraşmak da istemem. Sorduğu sorunun maksatı fazlasıyla aşikar, keşke böyle insanlar bir can sahiplenmese.. Desteğiniz için de teşekkür ederim 🌸
@cileksarisi Ne alaka adam merakından sormuş ne var yani soramaz mı? Belki ikisinden birini sahiplenecek güçlü olanı istiyor ondan soruyor. Hem ben arkadaşımızı tanıyorum daha geçen gün kedilere mama vermiş ve bunun hakkında soru sormuştu hatta görselleri de vardı. Gayet temiz hayvansever bir çocuktur kendisi.
@yadsim Olum sen arıza mısın lan! Dün benim yorumlarımın altına gelip bana hakaretler etmişsin bir de gelmiş beni burada savunuyorsun. Amacın nedir dostum senin ne yapmaya çalışıyorun? Benle sorunun mu var? Daha fazla yazmak istemiyorum s*ktir git sorumdan!
@gencoyn-135 Dostum benim senle sorunum yok asıl sorunum Şükrü ile Dü biz Şükrü ile atıştık sonra da ben o anlık sinirle yazdım onları. Yani anladığın senlik bir durum yok.
yaklaşık olarak 4 yıldır köpeklere ev sahipliği yapıyorum.. şu an evimde 3 tane pitbull 2 golden retriever 1 husky türü köpek var pitbull olan köpeklerimle yıllarımı geçirdim çok uysallar, bebekken almıştım daha 1 aylıklardı anneleriyle beraber sahiplendim anneleri öldükten sonra sütü bırakmak zorunda kaldık falan filan ama her şey eğitiminde başlıyor ben köpeklerimi asla koruma amaçlı saldırma ya da saldırmaya yönelik eğitmedim korunacak bir durumum falan da yok zaten, evdeki herkesle çok iyi anlaşıyorlar üçü de hiç saldırgan değiller gerçekten eğer iyi bir şekilde eğitirsen asla saldırmaz biliyorum dünyada pitbull köpeklerin insana saldırma oranı çok fazla ancak saldırgan ve kötü köpeklerin bu şekilde olmasının sebebi en başından beri kötü sahiplerdir, iyi günler.
Hayvanlarda çocuklar gibi, nasıl egitilirse öyle olur bir insana öfkeyi öğretirken öfkeli olur sevgiyi öğretirsen kalbinde sevgi olur. Hem zaten pitbull cinsi köpeer geçmişte dadı köpek diye geçiyordu insanlar bebeklerini emanet ediyordu onları saldirganlaştıran insanlar ama sana tavsiyem bence yavru al çünkü eğitimi senin elinde yani büyük köpek alırsan o zaten bu zamana kadar birşeyler öğrenmiş bu öfke de olabilir sevgi de yani tehlikeli olabilir en iyisi yavru alıp kendin eğitmen.
Herhangi bşr köpeğe bakarsan yemini verirsen onu seversen seni korur… Çok iyi hatırlıyorum…İzmire gitmiştik iki sokak köpeği vardı oturduğumuz mahallede birinin adı Oynak diğerin adı Arap idi.. sabah be akşam mama verdik sevdik. Üçcüncü gün baktık bizim kapanın önünde uyumuşlar artık nereye gitsek bize eşlik ediyorlardı. Bize yan gelene havlıyorlardı.. Bir gün grup olarak gezmeye gittik oynak ve arapda gelmişti… grup ayrılınca oynak bir grubla arap bir grupla gitti… Demek istediğim ilgi ve sevgi gösterdiğin her köpek sevgine karşı bin katı daha çok sevgi verir… korkmana gerek yok Kuzu
pitbull veya diğer cins köpekler beslediğiniz her köpek sahibine benzer, pitbulların ilk ırkları rehber ve engelli insanlara eşlik eden köpekler diye bilinir. Biz bu hale getirdik onları insanlarımız yaptı yapıcağını eğer kötü eğitir kötü davranırsan tabiki o da kendini korumak durumunda kalır
Pitbull'un yetiştirilme şekline bağşı eğer vahşi yetiştirirsen evet. Ha öteki köpeklere karşı biraz agresif oluyorlar pitbull besleyen kişilerin dışarı çıkarttıklarında mutlaka ağızlıkta takmaları gerekiyor
Yapmam öyle bir şey. Aynı zamanda da karanlıkta da tutulmaması gerekiyor. Bu arada demin yadsıma nickli üyeye sinirlenip bir an ağzımı bozdum. Siz de gördünüz mü bilmiyorum. Kusura bakmayın sinirimi bozdum bir an.
ısırma potansiyeli var ama sahibine bişi yapmaz bi de ilk defa köpek besleyeceklere önerilmeyen bir tür pitbullarda genel canlıların boyuna saldırma eğilimi oluyor acı eşiğinin de yüksek olması ve ısırma kuvvetinin fazla olması onu tehlikeli yapıyor dikkatli eğitilmesi gerek ve yasaklı ırklar arasında
Görseldeki pitbull blue nose değil Amstaff aynısını besliyorum yavruyken oynamak ve diş kaşımak amaçlı ısırıp çizip kanatabiliyor şu an canını yaksam bile tepki vermez bana
saldırabilir eğer sendeki zayıflığı farkederse hem ilkler için uygun değil git golden falan al kendine tutamazsın bu hayvanı sana olmasa bile başkasına falan saldırır
@UDixon2 Pitbull kötü yetiştirildiği için öyle. Benim bir arkadaşımın pitbull rednose köpeği var senelerdir besliyor ve kimseye saldırmamış. İkincisi boyka diye youtube kanalı var adamın köpeği 5 yaşında ve o da kimseye saldırmamış. Kaldı ki dogo pitbulldan daha güçlü ama saldırgan yetiştiren kişilerin sayısı az.
pitbull her türlü vahşi hayvandır iyi yetiştirsen bile yine de saldırmaz diyemezsin git tarafsız kaynakalrdan araştır pitbull besleyen bebekli sahiplere bak bakalım adam bebeği varsa niye kötü yetiştirsin bakıcı köpeği? köpek evin bebeğini yiyor çünkü dengesiz hayvan ne zaman ne yapacağını bilemezsin pitbulların
Vikipedi de pitbullu okumuştum. Amerika'da savaş laboratavurunda genetiğiyle oynanmış savaş köpeğiymiş. Yani dediğinle tam alakalı değil bu durum. Bir arkadaş var ben de ondan öğrenip okumuştum bu bilgiyi. Dur etiketleyeyim.
aslında pitbulların üretilme sebebi kedilerin öldüremiyceği kadar büyük farelerin çoğalması onların türünü yok etmesi için üretildi o zamanlarda kedilerin hepsini uğursuz diye öldürmüşlerdi
@yadsim Vikipedideki terriermiş kanka. O dediğin videodaki rednose, benim beğendiğim ise bluenose. Bunlar zararlı değil. O uzun ince bacaklı olanlar tehlikeli.
Zaten rednose bluenose cinsi köpekler uzun bacaklı olmuyor kalın kısa bacaklı köpekler onlar googlea direk american pitbull terrier yazarsanız çıkar zaten senin dediğin terrier olan
Sahibine saldırmıyor diye serbest olmamalı ki. Başkası ne olacak? Bu köpeğin X bir kişiyi tehdit olarak algılayamayacağını nereden biliyoruz?
Sahibine saldırmayan timsahlar, aslanlar da var. Ama sonuç olarak bunlar evcil hayvanlar değil. Yetiştirilme şekillerine göre evet belki sahiplerine karşı uysal olabilir, ama bu evcil oldukları anlamına gelmez.
@t-d_mosby Kardeş yalan yanlış yerlerden bilgi öğrenip insanları yanlış bilgilendirme pitbullun rednose bluenose türlerinde saldırganlık yok senin yetiştirmene bağlı, attığım videodaki rednose zaten gayet de iyi anlaşıyor çocuklarla
vikipedia bilgileri normal üyeler tarafından değiştirilebiliyor ancak öyle olsa bile savaş köpeği olarak eğitildi ise amacı o şekilde büyütmektir, eğer o amacı yerine getirmezsen pitbull cinsi köpekler de dünyanın en sessiz sakin uysal tatlı köpeği olabilir
Pitbullları o hale getirenler sahipleri zaten. Saldırır mı bilemiyorum ama ben birçok uysal pitbull gördüm. Sahipleri iyi yetiştirdikleri için çok uysallar.
Kime nasıl saldırır bilmiyorum ama ağızlıklı şekilde beslenebilir. Köpe iyilik gördüğü kişiye saldırmaz. Onu sahibi nasıl yetiştirir ise o şekilde davranır.
Yetiştirme tarzına bağlı olarak saldırabilir köpekler alfalık gösterebileceği bir anı fark ederse ve karşısında bana saldırır mı acaba tereddütünde olan birini görürse bunu göstermekten çekinmeyebilir
Benim vardi haha saldirir ya 😂 ama sevmeyi öğretmeliyiz iste
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Köpek mi kalmadı Allah aşkına. Beslemeyin şu hayvanları yaa. İlla cins istiyorsan kangal al. Neden bile bile ateşe yürüyorsun sana saldırmasa bile başkasına saldıracak. Hayvanın doğası bu.
Saldırmaz. Öyle Bir önyargı var çünkü bu hayvanların çoğu saldırı amaçlı yetiştiriliyor. Eğer iyi bakar sevgi gösterirsen çok tatlı bebekler hepsiiii 🐶
@Yad-sima sakin ol ağzını bozma doğru dürüst konuş derken bile kendini bozuyorsun eğer böylr devam edersen hesap donma vb. şeyler yaşaman normal. Ağzını bozarsan sitede bunun cezasını uygular bu kadar.
Benlik bişey yok, ben senin gibi herkese ters ters cevaplarla ile atarlanıp sataşmıyorum @Yad-sima kural ihlallerini gerçekleştiriyorsun ki bu gelmiş başına. O yüzden kelimelerini düzgünce seçerek konuşmaya bak ki tekrarı olmasın. Anladın?
Agresif tavırların onu andırıyor ama bak bunu laf olsun diye demedim sadece benzetme öyle dedim diye öyle olmuyon fazlasıyla keskin ve sert konuşuyorsun
@SkrErd37 Bana üslup dersi verme hem kendin önce ağzını bozuyorsun lanlı lunlu özelden yazıyorsun sonra da bana ağzını bozma diyorsun. İkincisi benim hoşlanmadığım üslubu bana kuramazsın sen kurarsan ben dikine giderim. Bu konuyu da daha fazla uzatmak istemiyorum hadi köyüne
Lan lunlu mu? Ne o bi anda beyfendi mi oldun? Söversin ama bi lan kelimesini hakaret görürsün. Bu nasıl bir iştir şimdi? Valla komedisin. Bi de hadi köyüne diyor yahu kuyruk acısından dayanamamış hala yazıyorsun. Çok zoruma gittiyse hiç yazma bu neyin bomboş artistliği?
O kadar şeyi tarif ettim ve dikkatini çeken kafana giren tek şey lan mıydı? Eğer gerçekten anlayacak olsaydın bu tartışma çoktan bitmiş olurdu. Ama hayır altta kalmayı hazmedemedin mi ne olduysa artık işine gelmeyince bazı şeyleri görmezden gelip anca tartışmaya bahane edebilecek şeyler üzerinden konuşuyorsun. @Yad-sima
Lan kelimesinden alınan biri yani sen neden başkalarının yorumlarında "canım" veya en başta dediğin küfür gibi vb. şeyler söyler peki? Hadi bunu da açıkla.
Yav arkadaşım özelden zaten bir ton sinirini bana dökmüşsün havadan nem kapıp agresif bir şekilde cevap veren de en başından seni hala gelmiş bana burada kendini savunmaya devam ediyorsun. Beni yorma artık daha fazla rencide etmek istemiyorum.
Sanki rencide etmeyi yapabiliyormuş gibi söylüyorsun ki şu an da rencide olan sensin de farkında değil yani kısaca işine gelmiyor, anca sen hep haklı sen hep çok biliyon sen hep dayılanmalar vs. yap. Oyunculuğunu başka yerlerde sergile lütfen burada olmuyor.
"Yav arkadaşım özelden zaten bir ton sinirini bana dökmüşsün"
Hayır, sinir dökmedim baştaki lan kelimesi dışında sadece bir açıklama yaptım konu hakkında okumadığına eminim.
"havadan nem kapıp agresif bir şekilde cevap veren de en başından seni hala gelmiş bana burada kendini savunmaya devam ediyorsun."
İşte bak bu sensin şu an kendini tarif ettin çünkü hala buradasın hala laf atma derdine düşmüşsün agresif bir şekilde cevap dediğin lan mı yoksa senin ettiğin küfür mü? Agresiflik anlayaşın garip.
"Beni yorma artık daha fazla rencide etmek istemiyorum."
Ben seni niye yorayım sen kendi kendini yoruyorsun zaten burada konuşmaya devam etmekle, hala üstün gelme çabasına gitmene gerek bırak git işte bitsin bu konuşma.
Yahu sataşarak gelen sensin, bu konuşmayı başta küfürle başlatan sensin, halen daha "git" "hadi köyüne" gibi şeylerle kendini tatmin etmeye çalışıyorsun. Yapma işte olmuyor.
"Bükemediğin eli öpeceksin" ( bu lafı cidden üzerine aşırı kötü derecede alınma "bırak artık git" anlamında diyorum ) yani daha fazla saygısızlık yapmadan ayrılıp gideceksin