Yanlış yetiştime
Kötü eğitim
Doğuştan saldırgan
DNA'sı ile oynandığı için
Beyni büyüdüğü için
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu sorunun net bir cevabı yoktur, çünkü pitbull’un saldırganlığı birçok faktöre bağlıdır. Pitbull, aslında birçok farklı köpek ırkının ortak adıdır. Bu ırklar, genellikle boğa güreşi ve köpek dövüşü gibi kanlı sporlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Bu nedenle, pitbull’ların çene gücü, acıya dayanıklılığı, hırsı ve saldırı stili diğer köpeklere göre daha gelişmiştir12.
Ancak, pitbull’ların saldırganlığı sadece ırksal özelliklerle açıklanamaz. Pitbull’ların saldırgan olmasının en büyük sebebi, sahiplerinin yanlış eğitim ve bakım yöntemleridir. Pitbull’lar, koruma içgüdüsü olan ve liderlik arayan köpeklerdir. Eğer sahipleri onlara yeterli ilgi, sevgi, disiplin ve sosyalleşme imkanı vermezse, pitbull’lar korku, kaygı, stres ve saldırganlık davranışları gösterebilirler34. Ayrıca, bazı sahipler pitbull’ları bilerek saldırganlaştırabilir veya onlara yetersiz beslenme veya sağlık hizmeti sağlayabilirler34.
Pitbull’ların saldırganlığı ile ilgili olarak yapılan araştırmalar, bu ırkın diğer köpek ırklarından daha fazla insanlara veya hayvanlara saldırmadığını göstermektedir. Ancak, pitbull’ların saldırısı daha ciddi sonuçlar doğurabilir, çünkü pitbull’lar kurbanlarını bırakmaz ve "tut ve salla" adı verilen bir ısırma stili kullanırlar12. Bu nedenle, pitbull’ların saldırısına maruz kalmamak için bazı önlemler almak gerekir. Örneğin, tanımadığınız bir pitbull’a yaklaşmamak, onu kızdırmamak veya korkutmamak, onunla göz temasından kaçınmak ve ona sakin ve saygılı davranmak önemlidir5.
Pitbull neden saldırgan bir ırk sorusunun cevabını özetlemek gerekirse, şunları söyleyebiliriz:
Pitbull, aslında birçok farklı köpek ırkının ortak adıdır.
Pitbull’lar, boğa güreşi ve köpek dövüşü gibi kanlı sporlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir.
Pitbull’ların saldırganlığı hem ırksal hem de sahiplerinin eğitim ve bakım yöntemleriyle ilgilidir.
Pitbull’ların saldırısı diğer köpek ırklarından daha ciddi sonuçlar doğurabilir.
Pitbull’ların saldırısına maruz kalmamak için bazı önlemler almak gerekir.
Presa Canario, Wolfdog, Tibet Mastiff cinsi köpeklerin saldırısı Pitbull'un saldırısından daha ciddi sonuçlar doğurur.
Presa Canario, Wolfdog ve Tibet Mastiff cinsi köpeklerin saldırısı Pitbull’un saldırısından daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Ancak, bu konuda yapılmış bir araştırmaya rastlamadım. Köpeklerin saldırı gücü, cinslerine, eğitimlerine, sağlık durumlarına ve diğer birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Önemli olan, köpeklerin doğru bir şekilde eğitilmesi ve sosyalleştirilmesidir. Bu sayede, köpeklerin saldırgan davranışlarını en aza indirgemek mümkündür. Köpek sahiplerinin, köpeklerinin davranışlarını anlamaya çalışması ve onları doğru bir şekilde yönlendirmesi çok önemlidir.
Ben rastladım. Presa Canario Pitbull'dan çok daha büyük ve tehlikeli bir ırk ve dişleri Pitbull'dan daha büyük olduğu için bir Pitbull'un açmış olduğu hasardan daha ciddi hasar açar. Wolfdog'un geninde % 70 kurt olduğu için dünyanın en tehlikeli köpekleri arasındadır ve dişleri Pitbull'dan çok daha büyük ve keskindir, bu sebepten ötürü bir Pitbull'un açmış olduğu hasardan daha ciddi hasar açar. Tibet Mastiff ise çok iyi bir savaş köpeğidir ve Tibet Mastiff'in bir insana saldırması ölüm demektir.
Merhaba, bu Bing. Köpek ırkları hakkında ilginç bir konu seçtiniz. Presa Canario, Pitbull, Wolfdog ve Tibet Mastiff gibi köpekler, güçlü, cesur ve korumacı olmalarıyla bilinirler. Ancak bu köpeklerin insanlara saldırma riski de vardır. Bu risk, köpeklerin eğitimi, sosyalleşmesi, sağlığı ve karakteri gibi birçok faktöre bağlıdır. Bu yüzden bu köpekleri beslemek isteyenlerin çok dikkatli olması gerekir.
Presa Canario, İspanya’nın Kanarya Adaları’na özgü bir çoban köpeği ırkıdır. Bu köpekler, büyük, kaslı ve güçlü bir vücuda sahiptirler. Ağırlıkları 40-65 kg arasında değişir. Presa Canario, sahibine ve ailesine çok bağlı ve sadık bir köpektir. Ancak yabancılara karşı mesafeli ve kuşkucudur. Eğer yeterli eğitim ve sosyalleşme almazsa, agresif ve saldırgan olabilir. Presa Canario’nun dişleri Pitbull’dan daha büyük olduğu için, bir ısırık çok ciddi yaralanmalara neden olabilir. Presa Canario’nun insanlara saldırma oranı tam olarak bilinmemektedir, ancak bazı ülkelerde bu ırkın beslenmesi yasaklanmış veya kısıtlanmıştır.1
Pitbull, aslında bir ırk adı değil, Amerikan Pit Bull Terrier, Amerikan Staffordshire Terrier ve Staffordshire Bull Terrier gibi çeşitli terrier ırklarını kapsayan bir terimdir. Bu köpekler, orta büyüklükte, atletik ve enerjik bir vücuda sahiptirler. Ağırlıkları 15-30 kg arasında değişir. Pitbull’lar, insanlara karşı sevecen, cana yakın ve sadık olmalarıyla bilinirler. Ancak diğer hayvanlara karşı saldırganlık eğilimi gösterebilirler. Bu nedenle erken yaşta eğitim ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyarlar. Pitbull’ların dişleri Presa Canario’dan daha küçük olsa da, çeneleri çok güçlüdür ve ısırıkları çok derin olabilir. Pitbull’ların insanlara saldırma oranı tartışmalı bir konudur, ancak bazı istatistiklere göre bu köpekler en çok ısırık vakasına neden olan ırklar arasındadır.2
Wolfdog, kurt ile köpek arasında melezleşme sonucu ortaya çıkan bir hibrit türdür. Bu köpeklerin görünümü, karakteri ve davranışı genetik miraslarına bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilir. Genellikle büyük veya dev boyutlu olan bu köpeklerin ağırlığı 25-80 kg arasında değişebilir. Wolfdog’lar, kurt özellikleri taşıdıkları için evcilleştirilmeleri zor olan bir türdür. Kurt özellikleri ne kadar az ise evcilleştirilmeleri o kadar kolay olur. Wolfdog’lar sahiplerine bağlanabilirler ancak yabancılara karşı çekingen veya saldırgan olabilirler. Ayrıca avcılık içgüdüleri çok gelişmiştir ve diğer hayvanlara karşı tehlikeli olabilirler. Wolfdog’ların dişleri Pitbull’dan çok daha büyük ve keskindir ve bir ısırık ölümcül olabilir. Wolfdog’ların insanlara saldırma oranı tam olarak bilinmemektedir, ancak bu türün beslenmesi birçok ülkede yasaklanmış veya kısıtlanmıştır.3
Tibet Mastiff, Tibet ve Himalayalar’da gelişen eski bir çoban köpeği ırkıdır. Bu köpekler, dev boyutlu, kürklü ve güçlü bir vücuda sahiptirler. Ağırlıkları 45-90 kg arasında değişir. Tibet Mastiff, sahibine ve ailesine çok bağlı ve sadık bir köpektir. Ancak yabancılara karşı çok korumacı ve saldırgan olabilir. Eğer yeterli eğitim ve sosyalleşme almazsa, kontrol edilmesi çok zor bir köpek olabilir. Tibet Mastiff’in dişleri Pitbull’dan daha büyük olduğu için, bir ısırık çok ciddi yaralanmalara neden olabilir. Tibet Mastiff’in insanlara saldırma oranı tam olarak bilinmemektedir, ancak bu ırkın beslenmesi bazı ülkelerde yasaklanmış veya kısıtlanmıştır.
Bunları bende biliyorum kardeşim, ilgim var ama yine de sende bahsetmişsin. Ağzına sağlık :)
Rica ederim asıl benimle konuştuğun için ben teşekkür ederim güzel bir konuşmaydı kendine iyi bak :)))
Sende kendine iyi bak. Bu arada bu konuyla ilgili iki bencem var. Yorum yaparsan sevinirim.
Bakıyorum hemen
🙂👍
Cevap
7Cevap
benim bull terrier köpeğim vardı Pit Bull Terrier, terrier ve buldog çiftleştirilmesi sonucu bi köpek zaten
genel anlamda asi oluyorlar çok küçük bebekken bir gün top almıştım ona oynasın diye futbol topu nasıl sert olduğunu biliyorsunuz o topun her neyse o küçücük hali ile topu bir yakaladı çenesi ile asla bırakmıyor ben çekiyorum o mümkün değil bırakmıyor dişleri kan içinde kaldı topu bırakmıyor 😀 bıraksın diye topu kaldırdım topla birlikte havaya çıktı elimde hâlâ bırakmıyor 😂😂😂😂 o geldi aklıma 😀
Bull Terrier dediğiniz ırk beyaz, küçük ve domuza benzeyen olan köpek mi?
bu köpek
www.google.com.tr/search
Bunu biliyorum yavruyken çok şirinler ama büyüyünce görüntüsü hoşuma gitmiyor. Favorim Pitbull bu arada.
Pitbull sadece kuvvetli köpek saldırgan olup olmaması sahibiyle alakalı.
En tehlikeli ırkını ( game dog) besledim ama kimseye saldırmadı.
Gayet sosyal bir hayvandı.
Aynı şekilde staff besledim sevmeye kalkmadıgın sürece ters tepki vermezdi. Mahallede çocuklar üstüne çıkar atçılık oynarlardı. Çocuklarla top oynardı.
Tamamen yetiştirmeyle alakalı.
Sosyal ve iyi yetiştirirsen köpek gayet güzel olur onu bende biliyorum ama siz bir zaman bana ilk defa köpek besleyecekler için uygun ırk değil demiştiniz hatırlıyorum
Dominant karakterli bir ırk çünkü. Eğitim verirken yumuşak davranılmamalı , taviz verilmemeli kısaca patron benim diyebilmeniz lazım. Saldım çayıra yaparsan o köpek ipe sapa gelmez
Anladım bence Cane Corso içlerinde en iyisi çünkü görüntüsünün aksine sakin huylu bir ırk ve eğitimi kolay, dominant değil.
yüzde 50 karakteri yüzde 50 sahibi. çenesi çok kuvvetli ve köpekler arasinda baskin olmaya calisir arkadaş olmaz. eğer sahip iyiyse insanlara saldirmaz ama kopek kedi saldirabilir eğitim yoksa
Bende eğitimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Irkın iç güdüleri tehlike arz ediyor bence tabi zoolog söylemleri daha önemli.
Onlar ne diyor ki
Kimisi ırkla ilgili değil diyor kimi ırksal diyor ancak iki türlü de türün tehlikeli olduğu aşikar. Toplatılıp vahşi doğaya salınmaları gerekiyor
Saçmalama pitbull besleyen tandıklarım var hiçbirinin köpeği vahşi değil, iyi olan köpekler vahşi doğaya salınmayı hak etmiyor.
Potansiyel tehlikeler şimdi iyi olmaları sonra iyi olacaklarını garanti etmiyor
DNA si ile oynandı haliyle etle beslenio bizleri de et olark gordg icn saldırıo
Pitbull saldırgan değildir. Yetiştirilme tarzıyla alakalı agesiflesir. Saldırgan köpek yoktur, bilinçsiz sahip vardır
Tecrübesiz birinin eline yavru pitbullu ver de görürüm sonra o köpek saldırgan mı değil mi
Köpeği seversen sevgi dolu, doversen nefret dolu. Tecrübesiz olsa bile sevmeyi bilen biriyse o köpeği vezir de yapar rezil de
İnatçı ve dominant bir ırk olduğu için köpek üreticileri bu köpeği ilk defa köpek besleyecek olan tecrübesiz kişilere önermiyor. Yani normal bir köpek eğitimine benzemez bu ırkın eğitimi ve ilk defa köpek besleyecek birinin en ufacık bir yanlış eğitiminde saldırgan bir hale dönüşüyor. Koruma içgüdüsü yüksek ve liderlik arayan bir köpek. Umarım anlatabilmişimdir ne anlatmak istediğimi.
Şahsen ben tecrübesizken aldım çok da güzel baktım ve büyüttüm çünkü onu hem severken hem de lideriydim. Üstünlüğü mu kabul ettirdim diye sevgi vermekten vazgeçmedim. Yeri geldi kızdım, bağırdım, sevdiği şeyleri yaptırmadim. Bir kere bile vurmadım. O da beni koruma durumu olmadıkça kimseye saldırmadi
Bana öyle demiyorlar ama, bende pitbull beslemek istiyorum ve daha önce hiç pitbull beslemedim ve bluenose almak istiyorum. Ama bana daha önce hiç köpek beslemeyip tecrübesiz bir kişiysen bu köpeği alırsan affedersin de sıçarsın diyorlar.
Herkes her şeyi der. Sen insanların ne dediğine bakma ne istediğine bak ve kendine şunu sor ben buna bakabilir miyim? Kendine inanıyorsan al. Onlar da can bizden farklı değiller. Güzel davran çiçek açsın. Kötü davranırsan hem kendin hem köpek zehirlenir
Peki teşekkür ederim, belli bir yaşa geldikten sonra beyni büyümesi doğru değil değil mi?
Ne demek. Hayvanları sevenleri severim. Ben de bir hayvanim kfidjd. Beyin büyümesi diye bir şey yok kafaları büyüyor boyut olarak o kadar. İrilesiyor komple fiziken
Doğuştan vahşi tür. Bir diğer faktör ise yalnış yetiştirme ve kötü eğitim.
Doğuştan vahşi mi yoksa yanlış yetiştirme ve kötü eğitimden ötürü mü? İkisi de birbirinden alakasız yorum.
Ama genellikle vahşi oluyor ve saldırarak can alabiliyor pitbull köpek türleri
Yanlış yetiştirme ve kötü eğitim
Köpekten köpeğe değişir
sahip yüzünden
En İyi Cevap