Ben 13 yaşında regl olmuştum. Ve ben daha ilkokul 4. sınıftayken 9 yaşındaki oğlan, dergilerdeki çplak fotoğraflara bakardı. Bu durumun kızı oğlanı yok. Bazı kızlar var, daha geç olgunlaşır; bazı oğlanlar var daha erken olgunlaşır. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durum. Bahsi geçen sözü bir kalıp haline getirmek saçmalıktır.
Siz ne düşünüyorsunuz?
"Oğlanlar kızlardan daha geç olgunlaşır." sözüne inanıyor musunuz?
Kızların oğlanlara göre daha erken ergenliğe girmelerinin nedeni, kızların oğlanlara göre daha erken hormon üretmeye başlamalarıdır. Östrojen ve progesteron hormonları, kızların fiziksel ve duygusal gelişimini etkiler. Bu hormonlar, kızların ergenliğe girmesini ve daha hızlı olgunlaşmasını sağlar. Kızlar, oğlanlara göre daha erken sorumluluk almaya teşvik edilirler. Kızlar, genellikle oğlanlara göre daha erken ev işlerine ve çocuk bakımına yardımcı olurlar. Bu sorumluluklar, kızların daha erken olgunlaşmalarına yardımcı olabilir. Bazı kültürlerde, kızların oğlanlara göre daha erken olgunlaşması beklenir. Bu kültürlerde, kızlar, oğlanlara göre daha erken evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya teşvik edilirler. Bu beklentiler, kızların daha erken olgunlaşmalarına yardımcı olabilir.
23 24 25 yaşında kızlarla flört yaptığım oldu. İçlerinden bir tane olgun çikmadi. Hepsi bir çocuksu bir ergen tavırlar bir tripler bir dengesizlikler vs ben yoruldum. Kızların olayı basit. Kendinden olgun bir erkek ister ki kendi ergenliğini absorbe etsin. Bunu hemen her kız itiraf ediyor neredeyse.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkekte örnek verdiğin fizyolojik bir durum değil ki. Kızlarda aynısını yapıyor. Ben 6-7 yaşımdayken televizyonda erotik bir sahne çıkınca koltuğa yüzüstü yatıp sürtünerek zevk alıyordum. Ama ilk boşalmam 13-14 yaşlarımda oldu.
Karekter olarak degisebilir durumlar. Ama fizik olarak kadinlar daha cabuk gelisir. Lise 1. De benden uzun olan kizlari daha sonra gecmistim boyda.. kizlarin dogurganligi daha erken yaslarda olusur. Erkeklerin daha gec. Karekter olarakda genele vurursak kizlar daha cabuk olgunlasir.
Hayır inanmıyorum. Bazı yaşı büyük olan kadınlar aşırı ergen gibi konuşmaları oturmaları üslupları. Aşko diye hitap edenler özellikle direkt ergenler gözümde
Kalıplara sığmıyor error veriyor bazı tanımlamalar. Kimisi 7-8 yaşında karşı cinsi incelemeye başlıyor haz duyuyor anlamlandırmaya çalışıyor 9-10 yaşında aynen film bile izledik