18 . Saniyeden sonra izlee
Eerkekler geç olgunlaşır diyenler?
18 . Saniyeden sonra izlee
Davranış/düşünce yapısı olarak genç yaşlarda arada çok fark oluyor. 30 u geçince eşitleniyor bu durum ama 18 yaşında bir kız 23 yaşında bir erkekle beraber olabilirken, 23 yaşında bir kızın 18 yaşında bir erkeğe tahammül etmesi çok zor. Laftan anlamamak, isyankarlık, bağlanma-sadakat sorunu genç yaştaki erkeklerde daha fazla var bana kalırsa. Başka bir örnek vermek gerekirse aynı ailede yetişmiş ve ayrımcılığa uğramamış iki kardeş olarak ben 15 yaşında bütün işlerimi kendim halledip bir de ev işlerine yardım ederken, şu an 15 yaşında olan erkek kardeşim markete dahi gidip düzgün alışveriş yapamaz hala küçük çocuk gibi aklı bir karış havada dikkati dağınık. Yani biz bunu bir hakaret olarak söylemiyoruz ama maalesef erkeklerin davranışları biraz daha geç oturuyor.
Benden büyük ve küçük kızlarla konuştum
Ve ilginçtirki olgunum
Tanıdığım erkeklerin arasında da onlardan daha olgununu gördüm
18 bırak beni benden 2 3 yaş büyüğü anlayabiliyor
Kısacası karakter ve yetiştirilir tarzı diyorum
Ve genç Kızlar da çok çocuksu ve şımarık
18 li kizlarlada konuştum
Ve akillisini daha gormedim
Çok çocuksular
Erkekler daha olgun geliyor
Bütün erkekler çocuksu bütün kızlar olgundur diye bir şey yok zaten 28 yaşında ama aklı 16 yaşında kalmış kadınlar da var, tam tersi olgun erkekler de var. Sadece genele bakıldığında kadınlar bu toplumda biraz daha erken olgunlaşmak zorunda kalıyor.
Teşekkürler yanıtınız icin
Neden biliyor musun? Erkekler küçük yaştan beri ailesi tarafından baskısız ve rahat bir hayat yaşadıkları için. Annesinin iş yaptırmamasından, Sürekli istediğini yapmasından, Yemeği önüne götürüp "benim oğlum yapmaz, benim canım oğlum oturda kız kardeşin yemek yapsın sana" demesinden erkeklerin bilinç altında 'kadınlar benim bakıcım' gibi bir algıya kapılırlar. Hayata bu adımda başlarlar. Küçük yaştan beri şımartıldıkları için çocuksuluğu hala içindedir. Ve bir ilişki başlattıklarında kadına kadın olduğunu hissetirmekten ziyade onu annesi gibi görür. Düşünceler sabit ve sığ kalır. Medenice tartışmadan uzak ve bakış açısı dar olan biri haline gelir bu erkek. Her düştüğü zaman arkasında bir kadın olduğu için ileriki hayatında eşininde ona anne gibi bakmasını ister, Ve her düştüğünde eşinin onu kaldırmasını bekler ve bu kadını yorar, İlişkiyi temelinden sarsar ve zedeler. Çocuk gibi hareketleri olur. İnatçılık ve sabit görüşlülük ön planda olduğu zamanda olgunlaşmamış bir insana bürünür. (bazı istisnalar dışında) Bunlardır erkekleri olgunlaştırmayan. Her erkek aynı değildir tabi :)
Kadınlarda medenice tartışma bilen az kişi gördüm ( öğretmendi aaa erkeklerde de gördüm onlarda öğretmendi )🤔🤔😎😎
Bu saydıklarınin bir benzerlerini kadınlarda da gördm
Misal gelin kaynana savasini coook duymuşsundur
Ama kayin peder damat duymazsın
Kadınlar 3 dalma önce can ciğer olduğu kişi ortamdan ayrılınca hemen arkasından kötülerler coook gördüm
Ama erkekler yüzüne karşı ( ibine ) der
Arkasında iyi çocuk looo der ( gördüm)
Velhasıl deli coook kadın gördüm erkekte gördüm
Kadinalr daha duygusaldır
Duygu değil midir akli zıvanadan çıkaran
Ee olgunlukta akılcılık değil midir?
Biyolojik olarak bile dezavantajlisiniz
Kadinalr daha çok pes etme eğiliminde
Erkekler daha fazla mücadeleci
Ben kadınlar sütten çıkma ak kaşık demedim ki arkadaşım? Sen bana "erkekler neden daha geç olgunlaşır?" diye bir soru sorarsan, Bende mantık olarak erkekten bahsederim. Kadını sorsaydın kadındanda bahsederdim. Amacım cinsiyetçilik değildi. Üstelik şöyle bir yanlışın var duygu aklı zıvanadan çıkartmaz. Duygularla hareket etmek aklı zıvanadan çıkartır. Burdaki fark çok önemli. İkinci olarak "biyolojik" yapı fiziksel bir yapıdır, düşünsel bir yapı değil. Bu yüzden burada avantajmı yoksa dezavantajmı olduğuna sen karar verme :) üçüncü olarak istatistiklere göre konuşsan çok sevinirim, Çünkü en erken kadınlar pes etmez. Böyle bir şey yok, Sadece sen öyle zannediyorsun. ya da hayatına giren kadınlardan yola çıkarak bunu söylüyorsun :)
Sana saldırmıyorum be dostum
Sadece fikrine anti tez söylüyorum 🤔🤔🤔
burada bile olgunluk seviyesini ölçebilirsin ( sana saldırmıyorum takiliyorum 🤣🤣🤣)
Erkeler de de çok baskı var
Ortaokul lisede akran baskısı ve mücadele
Erkek oldugundan anne babadan baski
Yok erkekler ağlamaz
Gibi laflardan dolayı bu tür duygulardan ve gayet insanı ihtiyaçlardan utanma
Yanı bizde cook baskıya uğruyoruz
17 yaşından beri yazları çalışıyorum
Ablam benden 3 yaş büyük babam hala " miz çocuğu " diyor ablam dersleri ile ilgileniyor
Ve ben tek değilim
Erken yaşlarda çalışan coook erkek gördümde
Çok kız görmedim
Us yerinde ( çalıştın ve biliyorsun ki)
Kimse sana gül demeti uzatmıyor
Ve ezmeye çalışan çok
Bu arada sorularıma bekliyorum
Yanlış anlama seni hor görmedim 😅😅
Sonuçta herkes benle aynı fikirde olamaz
Sizlerinde baya zorlukları var be usta
Tabikide her erkekten bahsetmedim zaten bunu 3. kez söylüyorum. Sizlerinde yaşamış olduğu tramvalarda olabilir bunlar doğaldır. Erkeklerde baskısız olucak diye bir şey yok zaten. fakat eğitim ögretim yıllarında kız erkek fark etmez her iki cinste akran baskısıyla karşılaşabiliyor. Ama onun haricinde iki cinsinde hayat mücadelesi ve zorlukları farklıdır.
Teşekküler efenim
Bende 3. Defa size herhangi bir suçlama yapmadığını söyledim 🙃🙃🙃🙃🙃
Yorumunuz için teşekkürler
Ne diyelim
80 senelik kısa hayatımızda
Huzurlu yaşamak dileğiyle..
Yaz benden sana 1 sene !
😎😎😎
Kimisi 80 senede boş bir hayat...
Kimisde 30 senede dolu bir yaşam
Inşallah dolu yaşamımız olur 😆😆😆😆😆😆😆
Değerlendirmeli evet de
Nerde vakiiittt
Azcik ver biraz vakit nakit
Tüm mesele
Elindekilerin kıymetini bilmekte aslında
Insnalsr kendilerince " para makam " gibi şeyleri söyliyerek onlara ulaisnca mutlu olacaklarını sanıyorlar
Aslında bu tür hayaller ve planlar mutsuzlugun sebebi degil midir
Önceleri insanlar neden daha huzurlu idi?
Daha sefillerdi
Çok zorlukla uğraştılar
Ama isyan etmediler

Yav he he
😂😂😂😎😎
Cevap
4Cevap
Olgunlaşmakta ziyade kendi dürtülerini daha kontrol edebilir yaşa duruma getirmesi mi bu şekilde açıklıyor olabilirler
Hımmm cinsel dürtüler diyorsun
Böyle bir sey çıkmış dedigin doğru kadınlar cocuksu simdiki zamane kızlar 30 yaşına gelmis kazık kadar olmuş ama olgunlasmamış daha önceden çıkarmoşlar kadınlar erken olgunlaşır erkekler geç ama öyle bir şey yok en azından bu zamanda yok artık bitti
Eskiyide bilemeyiz be usta
Ama bildiğim şu kadınlar her zaman duygusaldı
Ve duygular akli köreltir
Ya bence erkeklerin kusurlarını örtmek için bulunmuş bir söz
Eyvallah babbba sakalini öpim
😎😎😅😂😂
Biliyorum 😀😀
Ama takilmiyak mı be😡😡
Hep ciddi mı olalım
Içimizdeki kurtları atmamız gereeek👽👽👻👻👻
Erkeklerin hemen hemen hepsinin olgunlaşması 35'i bile bulabiliyor.
Neden böyle düşünüyorsun
Sori buydu ayazcim 🤔🤔😢😢😂😂
Olabilir ayazcim
Belki sen olgunsundur ki öyle duruyorsun 😎😎🙃
Bem de aynısını kadınlar için diyebilirmiyim
Izin vae mı?😢😢😢
Iste ayazzz
Işte buuuzz
Işte duvaaar
Iyi geceler
👽👽🙃🙃
Erkek 30 demeden olgunlaşmaz 40 a kadar olur. 40-50 arası akil dostu olur
Onu diyenin ben...
Bence erkekler daha erken olgunlaşır yani ben öyle oldum ya
En geç 25 ise bu güzel bir şey peki bayanlar kaç yaşında olgunlaşıyor 10 11 falan mi
14 15 yaşında mi? Yanlışınız var hanımefendi ben hiç 14 15 yaşında düşünce olarak olgunlaşmış bir kadın göremedim bi düşünüyüm evet evet gerçekten yok bence bir kadın en erken 18 yaşında olgunlaşmaya başlar düşünce olarak bu arada istatistik falan demeyin yine inanmam bu benim görüşüm ve benim düşüncem)
Tabikide düşüncene saygı duyarım. Ama gerçek şu ki testlerin sonucu hiç bir zaman değişmez :) Sana neden kadınların bu yaşlarda olgunlaştığına açıklık getireyim, Kadınlar küçük yaştan beri aile baskısına maruz kalır. ve küçük yaştaki kız bu baskılara karşılık kendine bir savunma kalkanı oluşturmak için yalan söyler. Büyüdükçe yalan söylemekte profösyenelleşir. Bu yüzden düşünce, bakış açısı ve ayrıntıcılık eğilimi kadınlarda daha yüksektir. Olaya lütfen "karakter" olarak değilde "düşünce yapısı" olarak bakalım. Ve lütfen elimizde kanıt olmadan emin ve net konuşmayalım. Sen görmemiş olabilirsin ama inan ben ve geçmişteki çevrem 14-15 yaşlarında çok olgun ve bakış açısı geniş olan kişilerdik. Hayatına girmiş olan veyadda görmüş olduğun kadınlar yüzünden bu sabit olan bilgiyi kendimizce bozmayalım. Ve küçük bir dipnot. Kadınlar 18 ine geldiklerinde düşünsel olarak tam olgunlaşan ve hayatındaki adımları buna göre atacak olan kişilerdir :)
Peki bi kadın olarak siz böyle düşünüyorsanız ve istatisklere ve verilere inanıyorsanız doğru söylüyor olabilirsiniz. Hak veriyorum şu an da size
bu arada konuşma üslubunuz çok hoş ıyi geceler:)
Gözlem.
Sebebini söylermisiniz beyfendi😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?