Maaşım ayrı yaşamaya yetmiyor ve evlilik te özgürlük anlayışıma ters
Çok sıkıcı yaşlı ebeveynlerle yaşamak
Onları sevsem de çok zor bir hayat oldu
Hele bazı psikolojik sorunları varsa ailenin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp değil ama onlarla yaşamak, sorunlara katlanmak zorunda değilsin. Maaşın yetmiyorsa da başka çözümler bulunabilir onlara yakın ya da komşu bile olarak yaşamak gibi, yer içer onlarla, yani bunu da maddi destek olması için, yine evine çekilirsin. Sadece kirayı da halledersin, tek başına çok bir fatura sıkıntın da olmaz biraz da alışverişten kısarak her şey mümkün...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, 40 yaşında ailenizle yaşamak ayıp değildir. Aslında, bunun birçok nedeni olabilir. Örneğin, ailenizle yakın bir bağınız olabilir ve onlarla yaşamaktan keyif alabilirsiniz. Ayrıca, ekonomik nedenlerle ailenizle yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Ya da, ailenizi desteklemek için ailenizle yaşamaya karar vermiş olabilirsiniz. Toplumsal beklentiler, insanların 40 yaşında aileleriyle yaşamayı ayıp olarak görmesine neden olabilir. Ancak, bu beklentiler her zaman doğru değildir. Her bireyin kendi koşulları ve ihtiyaçları vardır. 40 yaşında ailenizle yaşıyorsanız, bundan utanmamalısınız. Ailenizle birlikte yaşamaktan keyif alıyorsanız, bu sizin için doğru bir seçimdir. İşte 40 yaşında ailenizle yaşamanın bazı avantajları: Ailenizle birlikte olmak, size duygusal destek sağlayabilir.
Ailenizle birlikte yaşamak, size ekonomik avantajlar sağlayabilir.
Ailenizle birlikte yaşamak, size ev işlerinde ve çocuk bakımında yardımcı olabilir.
İşte 40 yaşında ailenizle yaşamanın bazı dezavantajları: Ailenizle birlikte yaşamak, sizin için bağımsızlığınızı sınırlayabilir.
Ailenizle birlikte yaşamak, sizin için mahremiyet eksikliğine neden olabilir.
Sonuç olarak, 40 yaşında ailenizle yaşamak ayıp değildir. Ailenizle birlikte yaşamak sizin için doğru bir seçimse, bundan utanmamalısınız.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ayıp değil insanlar ayrı yaşayacak diye bir kural yok dediğin gibi geçim derdi bazı şeyleri zorlaştırıyor ama evlilik özgürlük anlayışının nesine ters onu anlamadım kimse evlenince eşi onu kilitli bir kafese kapatmıyor :) üstelik çok uç nokta olacak ama açık ilişkiler bile varken evlilik artık çok da kısıtlayıcı bir şey değil
00 Yorumla
Öyle her istediğin olmuyor bu hayatta. Ya ailenin yanında yaşarsın. ya da koca bulur onunla yaşarsın. Özgürlük için maalesef tren kaçtı. Bugün doktor maaşı bile kredi çekip ev almaya yetmez. Yani iki seçeneğin var. Aslında ikisinde de özgür değilsin. Eve kafana göre misafir bile getiremezsin. Donla gezemezsin.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
131Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp bir şey söz konusu değildi gadası
00 Yorumla
+1 yılYani aslında tek yaşamak en güzeli. Çünkü aileyle yaşadığın zaman yetişkin olduğunu hissedemiyorsun. Kendi düzenin olmuyor. Yaşın ne kadar ilerlese de yine de belli konularda onlara bağımlı oluyorsun. O konfor alanından çıkmadığın sürece de hayata dair bir şeyler öğrenmek daha da zor oluyor. Ama tabi ülkenin durumu da ortada. Ekonominin böyle olduğu bir dönemde de kendi evine çıkmak, tek yaşamak isteyen biri içini çok çok zor. Dediğin gibi aldığın maaş kesinlikle yetmez. Ayrıca neden ayıp olsun. Maddi durumun çok iyi bile olsa ailenle yaşamayı tercih etmişte olabilirsin. Bu senin tercihindir, kimseyi de ilgilendirmez. Soruyu böyle sorduğuna göre sanırım birileri burnunu sokmuş. Herkes her konuda bilirkişi olmuş. Salla. Herkes hayata bir kez geliyor. Kimsenin söylediklerine kulak asma.
Ayrıca ailenin ortamını çok bilmiyoruz ama hobilerine zaman ayırabiliyorsan ayır. Yeni hobiler de edin. Yani maaşını kendini mutlu etmek için harca. Ben öyle yapıyorum. Bana çok iyi geliyor.
Hakkında hayırlısı olsun :)
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Ayıp olacak durum yok bence... Zaten o ailenin bir üyesisin. Sırf millete gösteriş olsun diye ayrı ev açmakta mantıksız... Ev sahibi olsan bile tek kişi için bile: elektrik, su, ısınma, temizlik masrafı falan çıkacak... boş yere masraf. - Ayrıca tek iken insan temek pişirip, yediğinden bile keyif almaz bi süre sonra.. Bence en akıllıcası ailenle olmak :)
30 YorumlaHayır.
Ayıp diyen
Aile kavramını istemeyen
Aileyi bitirmek isteyen insanlardır
Aile olmasaydı
Neler olurdu bir düşünün
Yani düşünmek yeterli
Kim eğitecek?
Anne olmasa dünyaya nasıl geleceksiniz
Baba olmasa nasıl çocuk olacak
Ya da aile kavramı olmasa...
Evlilik de olmaz
Çocuk da olmaz
Kardeş de olmaz20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ayıp değil ama zor ve mesakkatli. İster ki insan evlenmeden olduğu kadar özgür olsun ama hayat kaç kişiye istediğini vermiş ki? Çapkın ve özgür yazmışsın bir yorumda. Hele de böyle bir kişiliğe sahipken.
Hayat maalesef hiç adil değil. Hem de hiç.
10 Yorumla
+1 yılAile ile yaşamak kaç yaşına gelirsen gel ayıp değildir. Zaten çalışan biriymişsin ailene yükte olmuyorsun bu durumda. Şahsen ben evlilik olmadığı sürece tek yaşamayı düşünmem asla. Şu an ailemden ayriyim, iş dolayısıyla... fakat dediğim gibi tek yaşamak bana göre değil bu yüzden erkek kardeşimi de aldım yanıma
22 Yorumla
Soran+1 yılAaa şok oldum
Soran+1 yılSanırım olay cinsellik biraz benim🙈
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak sana ciddi bir şey söyliyim bu kafaya sahip tek sen değilsin bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum üstelik evlilik özgürlük kısıtlayıcı olduğu görüşünde sana katılıyorum ancak bu durumu lehimize çevirebiliriz istersen
115 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
Cevap sahibi+1 yılBurdan bunu söylememi istemezsin sanırım beğensem yorumunu benimle etkileşime geçebilir misin
Soran+1 yılAnlaşmalı evlilik mi😃🤔
Cevap sahibi+1 yılEvlilik zaten senin ve benim kafa yapıma uzak olan şeyler hele ki bu yaştan sonra hayatı zorlaştırmaya değil birlikte kolaylaştıran kişiler olmalı karşımızdakiler yok trip atan kavga eden tartışan üzen ne gerek var bunlara birlikte eğlenip hayatın tadını çıkarmak varken dimi ama eğlenmeye bak
Cevap sahibi+1 yılorada mısın
Soran+1 yılEfendim
Cevap sahibi+1 yılDediklerimde haksız mıyım sende benim gibi düşünmüyor musun
Soran+1 yılEvet haklısın
Açık evlilik mi kastettğn
Cevap sahibi+1 yılAçık evlilik dediğin nedir tam olarak ben mi bilmiyorum yoksa seni kastettiğin ne
Soran+1 yılSenin burada söylemek istemediğn ne olabilir ki
Cevap sahibi+1 yılBeğeniyorum şimdi sorunu sonu 99 olan
Cevap sahibi+1 yılorada mısın beklemedeyim
Soran+1 yılSoruyu beğennce seni gördüm de ulaşlmıyo ki
Cevap sahibi+1 yılNasıl ulaşılmıyor sen hangisisin bana ipucu ver
Cevap sahibi+1 yılSana yazdım ben galiba sen osun soruyu soran benim diyebilirsin kendini tanıt
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp değil ama insanın kafası kaldırmıyor artık ne kadar da sevsen kendine ait bir alan istiyor insan
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya napcam ben
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAyrı eve çıksanda yanına gelip kalıyorlar. Yok yalnız bırakma, rahat bırakma diye bir şey yok. Cinsel hayatımı bitirdiler.
15 Yorumla
Soran+1 yılOf yaa ciddi misn
Napıcaz peki
Valla anlaşmalı evlilik yapıp özgür olmak lazım
Soran+1 yılO zaman kalamazlar
- +1 yıl
Ne bileyim. Uzağa taşınsam oraya da gelirler. Artık kaçamak yapacaksam hafta sonu gezmeye gidiyorum diyip otel odası tutup yapacam. Evin hayrını göremedim.
Soran+1 yılEvet mantıklı ben napcam 😃🤭
- +1 yıl
Sende ya otele gidecen ya da evi olan bulup takılacan 😉
HAYIR değil , zaten ülke ekopnomik olarak batışta bu saatte evlenenler sadece zenginler ya da hayal aleminde yaşayan ama sonra ülkenin ekonomik gerçekleriyle yüzleşince duvara toslayacak olanlar..
Dertsiz oluşun sana batıyor ve dert mi oluyor? TV'yi aç ve ahir zamanda etrafta sokakta olan kötü olayları izle.. dertsiz başına dert araMA
00 Yorumla
+1 yılİnsan bi zaman sonra. ayri ev istiyor rahat yasamak istiyor anne babanın yaninda hersamn ufak oluyosun her şey kısıtlı oluyor özgür olamiyorsun serbest biraksalar sıkıntı olmaz gene de sanmıyorum serbest biraktiklarini
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyon, ailenle yaşamak istemiyon, ayrı eve çıkamam diyon 😂😂
Ee başka alternatifin var mı 🙂
Arada kalmışsın birinden birini seçcen 🙂
20 YorumlaÖyle bir toplum haline geldik ki insanın yetişkin bir yaşta ailesi ile yaşaması ayıp karşılanan veya öyle zannedilen. Çok acı. Oysa her şeye rağmen aileni bırakmamak veya onlarla yaşamaktansa başka yollar bulurum dememek ne kadar kutsal ve değerli.
40 Yorumla
+1 yılPsikolojik sorunlar çözülebilir. Aile önemli. İnsan hazır bulduğunun kıymetini pek bilmiyor. Ne olursa olsun, insanın en zor anında onlar yanında oluyor. Asla ayıp bir şey değil. Yaş ilerledikçe aileyle paylaşacak şeyler azalıyor ama oturup konuşabileceğin, kafa dengi insanlar her zaman bulunabilir, her koşulda seveni, yanında olanı ise kolay bulamazsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin lafına bakmayın. Sizin hayatınız, sizin tercihiniz sadece sizi ilgilendirir. Ben de 29 yaşındayım ve evlilik konusu benim de özgürlük anlayışıma ters bir kova burcu olarak, bu yaşta bana bile evlenemezsin sen vs. Diye benim yerime karar verdikleri oluyor. Açıkçası insan kendisi nasıl ne yapmak istiyorsa öyle yapmalı. Gerisine b. k yemek düşer☺️
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle yasli ebevemy dedigin kişiler senin ailen yazik okumussun ve daha nasil konusman gerektigini bilmiyorsun, okumussun ama bosyere okumussun bence , bu ulkenin refah seviyeso ve yasam kosullari izin vermedigi icin ayro ayri eve cikamiyorsun sadece sen boyle degilsin bir cok imsan var. bence 40 yasinda ailenle yasaman ayip degil ,
21 Yorumla- +1 yıl
Onun derdi başkaymış. Cinsellik istiyormuş rahat rahat zina yapammam diye hayiflanip duruyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl23 yaşındayım bazen benimde gidesim geliyor evden ama kiralar 10 bin tl otur kıçının üzerine diyorum kendime aile evinde sanki kendimi misafir gibi hissediyorum evimde geğiremiyorum osuramıyorum s*kmişim öyle evi ozaman rahat değilim evde utangaç misafir çocukları gibiyim insanın kendi evi gibisi yok aile evi falan filan hikaye
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılAynı yaşta ve aynı durumdayız ama mutsuz değilim yani aile açısından rahatım o yüzden pek takmıyorum ya da alıştım diyelim. Maddi açıdan da yani normal ya da rahatım diyebilirim. 🤔
10 Yorumla Evlilik özgürlüğünü kısıtlamıyır bekarlık kısıtlar
Eşinle dilediğince gez toz eğlen harcama yap
52 Yorumla
Soran+1 yılEşim dekolteme falan karışır, öyle adamlara sinir oluyorm
+1 yılAyıp değil ama etikte değil baktığımız zaman. Ben ev tutucam şimdi. Sırf aile ile yaşamak istemediğim için. Bence 20 yaşında flan ayrılmamız gerekiyor ailenin yanından. Bazı sıkıntıları çektikten sonra insan pişman oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılAile baskıcıysa, evlenmeden evdeb cıkamazsn diyorsa?
Gizli Üye(36-45)+1 yılAile ile yaşamanın neresi ayıp? Aynı şehirde ve bekarsan normal olarak onlarla yaşayacaksın tabi. Bu ayrı yaşayıp özgür takılma saçmalıkları iyice zıvanadan çıktı artık. Avrupada 50 yıl önce yapılan hatalar burada şimdi yapılmaya başladı. Onlar şimdi anladı aile kavramının önemini bizimkilerde şimdi yoldan çıktı.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen 21 yaşında olmama rağmen nefret ediyorum aile ile birlikte yaşamaktan. Yani eşşek kadar adam olmuşuz hala ailenin yanındayız onlardan geçiniyoruz falan. Bu durum huzursuz ediyor beni. Seni düşünemiyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. yani mecbur kalmissin. zaten ekonomiden. dolayi baya bi cok seye mecburuz. cok takma kafana mutlu olursun umarim
11 YorumlaŞartlar ce hayat böyleyse neden ayıp olsun
Ama bence evlenin. Evlenince özgürlüğünden olamayacağın bir çok insan var.
Fazla geç kalma.
Evlen bir de çocuk yap.
Ben bu zamana kadar boşa yaşamışım diyeceksin00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılYani tabii ki yaşadığın hayatı kolay bir şey değil belli bir yaştan sonra yaşlılarla beraber yaşamak kolay bir şey değil ama eğer kendi düzenini kuracak kadar maddi durumun yoksa ya da farklı bir planın yoksa onlarla yaşamaktan başka çaren yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. apla ok ama yani hani 40 yaş yahuu.. eleştirmiyorum ama garip bi durum.. maaşın tek başına ayrı yaşamaya yetmiyorsa kendine bi öğrenci ya da çalışan bi ev arkadaşı bull..
04 Yorumla
Soran+1 yılAbla diyon da sevgilim senden küçük 😂🤭
Soran+1 yılNiye be😅onlar memnun bana düşkün
Benim cinsel hsyatımı kısıtlıyolr
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Bu ekonomide ayrı evde yaşamak zaten zor ama siz bir de 40 yaşınızı göz önünde tutmuşsunuz. Neden ayıp olsun ki Belki aile bağları kuvvetli birisiniz.
10 YorumlaBende hiç kafana takma. mutsuz bir evlilik olacağına hiç olmasın ailenle yasa cok daha iyi :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAvrupa yakasında oturuyorsan 1+1 yeni bitmiş bir daire var. Eyüpsultanda güzel bir daire otopark vs vs almak istersen yardımcı olurum. Daire sahibi benim komisyon vs yok 👍
10 Yorumla
+1 yılBen 24 yasimdayim. Antalyadaydim aile evine donmek zorunda kaldim. Lojmanda kaliyodum. Ama var ya cidden iyi lojmanli bi yer buldu mu birakmicaksin ya. Muhtemelen kış aile evinde gecicek de subat martta gene giderim antalyaya cidden olmuyo aile evinde. Lojmanda yasarim daha iyi kira derdi yok bisi yok sonra belki ev arkadasi bulurum.
010 Yorumla- +1 yıl
Otelde mi çalışıyorsun sen?
- +1 yıl
@SeyyahÖküz1 evet calisiyordum. Sezon acilmaya baslasin 12 ay acik bi otele girip kalicam oyle
- +1 yıl
Mutfakta mısın
- +1 yıl
@SeyyahÖküz1 hayir
- +1 yıl
Neredesin o zaman
- +1 yıl
@SeyyahÖküz1 misafir iliskileri. Lojmani iyi olan bi yerde gircem ayni pozisyona kalcam oyle. Valla baska turlu olmuyo. Ya da boyle cok kaliteli dostum olcak oyle cikarim eve
- +1 yıl
Maaşın ne kadardı en son çalıştığın otelde
Çünkü lojman iyi bir seçenek
Yüksek değilse maaşın - +1 yıl
@SeyyahÖküz1 15 aliyodum. Ekstra bahsisim oluyodu satislar vardi komisyon vardi 17-18. Cok pismanim geldigime sacma sapan sebeplerden döndüm
- +1 yıl
Keşke dönmeseydin poncik. Sebebin neydi peki dönmekte? Bu arada istersen içeriden konuşalım. Bildirim gitmesin sorana
- +1 yıl
@SeyyahÖküz1 tm istek atayim xperim yetmiyo mesaja. Cok uzun hikaye. Belki fikir verirsin
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayıp değil tabiki zor zamanlarda mecburi istikamet baba ocağı tabiki. Ama kendi harçlığınız çıkariyorsaniz bı nebze kafa rahatlığı olur. Yük hissetmezsiniz..
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun bence aileyle yaşamak daha huzur verici çoğu zaman evde seni seven insanlarla birlikte olmak. Hoş bir şey tabi kaos yoksa kaos varsa zaten insan kendi odasına çekiliyor genelde. Ben açık konuşayım 21 yaşındayım , ne yaşta olursam olayım onların bana ihtiyacı olacağını biliyorum yaşlandıklarında yinede allah kimseye muhtaç etmesin tabiki, ama onlarla olmak bence güzel bir duygu ne kadar kavga olursa olsun aile olduğu için elinden bir şey gelmiyor.
016 Yorumla- +1 yıl
Avrupa'da 18 yaşından sonra evden uzak yaşıyorsun. Özgüvenli yetişiyorlar
- +1 yıl
Bu kişinin tamamen tercihine bağlıdır olabilir , ailesinin yanında mutlu olan öyle yaşar mutlu olmayan yaşamaz. Yani bu benim yorumumla ne alakası var anlayamadım
- +1 yıl
Ben bazen tek yaşarım mesela bazen ailemle farketmiyor , nerde huzurlu hissedersen orada
- +1 yıl
21 yaşında bir insan kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda. Hayat çok zor ve yalnız yaşamak insana güç veriyor. 19 yaşımdan beri tek yaşıyorum her işi kendim yaparım ve gerçekten böyle kadınlarda ayri bir canlıya dönüşüyor.
- +1 yıl
İleride evlenince eşinle sıkıntı yaşarsın ailene alışırsan
- +1 yıl
Tamamda benim hayatımı bilmiyorsun kendi ayakları üzerinde durmak zorunda diyorsun yani yaptığım yorumla senin yaptığın yorum çok farklı ben ekonomiden bahsetmedim orada huzurdan bahsettim ayrıca.
- +1 yıl
Benim hayatımı bilmeden hala yorumlama yapıyorsun? Nişanlıyım zaten şuanda
- +1 yıl
Ben orada ailenin sana ihtiyacı oluyor yaşlandıkları için demişim bir maneviyattan söz etmişim sen direk maddiyat geçiyon 🙄 benim yaptığım yorumla senin yorumlarının alakası yok
- +1 yıl
Umarım en ufak kavgada ailesine sığınan kadınlardan olmazsın. Mutluluklar dilerim
- +1 yıl
😅😅😅knk okumadım yorumunu tam kusura bakma gerçekten
- +1 yıl
Ailemi seviyorum diye sığınan bir kadın olmuyorum sen ne anlatıyorsun napiyim sevmiyim mi huzurlu hissediyorum evlensene evlenmesinde ailenle elbette oluyorsun sen ne anlatıyon kardeşim 😂😂😂
- +1 yıl
Bireyleri tam okumasan yargılama özgür yaşıyorsun ama insanları dinlemeyi öğrenmemişsin hâlâ. İyi günler
- +1 yıl
Abin olarak sana hayat dersi veriyorum
- +1 yıl
😅😅😅😅
- +1 yıl
Bir abiye ihtiyacım yok olgun bir kadınım zaten teşşekürler iyi günler abilik taslamadan önce paylaşımımı düzgün oku bence.
- +1 yıl
Tamam olgun kadın iyi günler
Bu çok garip değil. Hatta aileye bağlı olmak iyidir. Ancak zamanla zorlanabilirsiniz. Yani Allah göstermesin yokluklarında zor gelebilir yalnız kalmak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yaşlı diyorsun ama sonuçta onlarda senin bir ailen sende genç değilsin ömrünün yarışı gitmiş onların sana ihtiyacı olduğu zamandasin anne baba gidince anlarsın hayatın esas boş olduğunu
00 Yorumlaİlla ki birçok yönden zorluğu vardır kadın olarak ama maddi olarak gücün yoksa ve haliyle evli değilsen en karlı durum bu.
010 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyorum
Soran+1 yılNeden ilginç ya
Çapkın ve taş gibi biraz çılgın bi kadın yok muydu benden önce burada 😎😂
Soran+1 yılYo o değilim , kapalı değilim ben
Aksine dekolteliym😃
Soran+1 yılTesadüftr tatlım
+1 yılAileyle yaşamak neden ayıp olsun ki ? Şu evlen diyenlere bakıp evlenme bence. Kendin istediğin zaman evlenmelisin. Birde her doğan evlenmek zorunda değil ki. Birde dediğiniz gibi, aldığınız maaş bir eve yetmiyorsa evlenmemek daha iyi.
10 YorumlaAyıp değil. Ekonomik koşullar düşünüldüğünde gayet mantikli hatta. Bosu bosuna kira vermiyorsundur. Ama bazi zorluklari da var, ozgurluk gibi..
11 Yorumla- +1 yıl
bu ekonomik koşullarda yakında akrabalarımız ile birlikte yaşamaya başlarız 😂
+1 yılAyıp değil ama bence ayrı eve çıksan sen de rahatlarsın onlar da, evlenmeden bile ek iş vs. bulup ayrı eve çıkman lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ben de 34 yaşındayım hâlâ ailemle yaşıyorum kendime ait bir hayatım yok özgürlüğüm yok
10 Yorumla40 yaşına geldiğimde annem babam hala sağlıklı ve hayatta olsalar keşke
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılYapacak bir şey yok ben 4 sene önce 36 yaşında biriyle görüşüyordum evlilik için ama olmamıştı Kadıköy’de yaşıyordu kendisi ve bekardı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hiç alakası yok. Benim arkadaşımda hiç evlenmedi o da 42 yaşında bir erkek. Herkes evlenmek zorunda değil. Ailenin yanın da olman da güzel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılHem çalışıyorsun hem de kazandığın para temel ihtiyaçlarını gidermene yetmiyor. Evet ayıp ama bu ayıp senin değil sana bu zulmü yapanların ayıbı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. İmkan yoksa yapacak bir şey yok. İdare edicen mecbur. Yine de elinden geldiği kadar kendi psikolojik sağlığını korumaya çalış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Valla o yaşta bir kadın denk gelse ve deseki ailem ile beraberim cidden uzak dururum
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Ailesiyle kavga edip mi çıksn😂- +1 yıl
Hayır da yani 40 yaşında ve kendi kararlı yok
+1 yılDeğil sadece evde kalmış koca bulamamış derler aşkım
10 Yorumla
+1 yılTürk örf ve adetlerine göre ayrı yaşamak ayıp doğru olan birlikte olmanız
10 Yorumla
+1 yılAfedersiniz ama yaşınız neden 18-24 arası? Trol soru mu bu?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılBence ayrılmalısın ek is vs çünkü aileyle yaşamak çok zor 19 yıldır yaşıyorum, 40 biraz fazla olmuş
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 656 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten burada gördüğüm ender iyi sorulardan biri.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yıl27 yaşındayım ama için zor hele yalnızlığı tatmış biri olarak
10 Yorumla
+1 yılNiye ayıp olsun ki ne var bunda yani kafana takıyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyıp değil de 40 yaşına kadar bilemedim yani. Evlenmek de özgürlük anlayışıma ters diyorsun, saçma biraz. ya da tedavi ol ne biliyim. Yalnız mı ölüceksin
10 Yorumla
+1 yılasıl aile ile yaşamak nimet gibi , ben tekte yaşadım ama hiç iyi bir şey değil şahsen
10 Yorumla
+1 yılTabiki ayıp değil ben olsam yaşardım sonuçta onlar senin ailen
10 Yorumla
+1 yılAyıp değil tabi ki ama kendinizi düşünmeniz de ayıp olmaz.
00 Yorumla
+1 yılDeğil bende yaşıyorum hayatımıza giren doğru düzgün biri yoksa ne yapalım yalnız mı kalalım
01 Yorumla- +1 yıl
Ama dediğin gibi aile sıkıntılı ise aileden uzakta yaşamak daha iyi
+1 yılAilen ile yaşaman ayıp değil. Sadece özgürlük takıntılı tipler evlenmesin lütfen derim.
00 Yorumla
+1 yılben bu yaşta ailemden bıktım 40 kadar nasıl yaşadın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Nedir sıkıntın nedir psikolojik sorun dediklerin? Yalnız mısın evli misin?
00 Yorumla- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem