Anne babamdan beddua duymaktan bıktım. Bedduaları kabul olur mu hayatımın geri kalanı için korkuyorum?

Annemin ağzından bir kere bile güzel bir şey duymadım. Millet çocuğuna güzel temennilerde bulunur, dua eder, moral verir. Benimki önüne gelen her şeyde beddua ediyor.
Allah blanı versin, Allah seni kahrtsin, evlenince kaynananla kavga edersin, kocan seni boşar.
Bu yıl kardeşim şehir dışına üniversiteye gidecek ona 'git orada fuhuşa bulaş, oda arkadaşların uyuştrucu bağımlısı olsun hırsız olsun... sizi görmek moralimi bozuyor sinirlerim alt üst oluyo gibi sürekli kötüleme, mod düşürme halinde.
Babam da ben beddua edip her şeyi kökünden çözcem az kaldı kendi babama da gebersin dedim geberdi (babasının ölmesi için sabaha kadar dua etmiş bir hafta içinde adam öldü) az kaldı her şeyi böyle halledicem diyor.
Bıktım artık tutar mı bedduaları? İnsanlara bakıyorum çocukları için ne güzel şeyler istiyorlar bi de benimkilere bakıyorum...
Anne babamdan beddua duymaktan bıktım. Bedduaları kabul olur mu hayatımın geri kalanı için korkuyorum?