Eşimle ortak para harcamaktan bana bir sey kalmıyor? Ne yapmalı?

1 yıldır evliyiz ve en bastan beri her seyi ev arkadasi gibi ortak ödüyoruz nerdeyse. Kiraya ortagim, faturalari o ödüyor. Ev alisverisini marketide cogunlukla kendi maasimdan hallediyorum. O pek evde ne eksik, ne yok bilmiyor.

Ay basinda bir miktar para koyuyor evin masraflari icin ondan sonra yok. Yani aylik alisverisin disinda evde domates biber, tuvalet kagidi, yogurt falan bitiyor mesela 1.5-2 hafta sonra bu eksikleri de kendimden harcıyorum tekrar bir para koymuyor ortaya. Onun verdigi aylik alisverise gidiyor benim koydugum miktarla beraber.

En bastan da kiraya ortak ol, sunlara ortak ol deyince bir seyde demedim. Bende bu evde oturuyorum, bende yemek yiyorum, esyalari kullaniyorum ortak olmam dogru olan dedim ama kendime kisisel olarak harcama yapamiyorum.

Yani cogu kadin gibi kendi param olsun, kendime istedigimi alayim, kocam karismasin diye okudum emek verdim ama kendime param kalmiyor. Esim benden fazla kazaniyor. Yaklasik 20 bin fazla kazaniyor benden.

O uzman doktor, ben öğretmenim ek dersim, kursum falanda yok. Tek maasim var bir de gorev olursa sinav gorevi ucreti falan bazi zamanlar. Maas disinda ek bir gelirim de olmuyor fazla.

Bu yeni Temmuz zamlariyla beraber belki aramizdaki makas daha da açılacak onu bu ay gorecegiz. Her seye nerdeyse eşit para koyuyoruz ikimizde ama onun maasindan fazlasi kaliyor geriye.

Benim maasim ona gore dusuk olunca masraflara ortak oldugumda ve zaman zaman ayriyetten de kendimden para harcadigimda bana bir sey kalmıyor.

Kadin olarakta bir erkege gore masrafim fazla haliyle. Makyaj, cilt bakimi, agda, kiyafet vs. Erkekler bizim kadar harcama yapmiyor bu tarz seylere. Bir seyi 10 yil giyiyorlar biz oyle degiliz.

Bunlari halledecek param olmuyor bazen. Simdi evin giderlerini tumuyle sen karsilasan bende bir sey kalmiyor, maasimiz bir degil sen fazla kazaniyorsun diyecegim kabul etmez gibi geliyor bilmiyorum ama Daha en baştan böldü her seyi cunku. Ne yapsam bilmiyorum.

Eşimle ortak para harcamaktan bana bir sey kalmıyor? Ne yapmalı?