Sizin Türk toplumunda beğenmediğiniz davranışlar ve gelenekler hangileridir?
Cevabın nedir?
+1 yılAlakasız yorumlar var ya.
Kitap okumayan kitle yazmış sanırım. Kitap okumayı sevmeyen toplumuz işte. sadece ders kitapları o da cıkar icin yani sınıfı gecmek icin.
Arabayla arkadaşını ezmeye giden sonra onu yaralayıp şaka yaptım diyerek adamı hastaneye götüren toplum tipleri
ne kadar vaahim durum ya. bu ülkede dogup büyüyüp vergi verip askere gidip vs vs yaptıktan sonra begenmeyen gitsin diyenlere baksana. komiksiniz ya.
dügünlerde asker ugurlamalarında havaya silah atıp balkondakini vurup yanlışlıkla veya degil farkeder mi? katil olma tipleri
daha cok var. bunlar şimdi gelenek mi? mantıksız tipler cok fazla ya.
gelenekler güzel tabi. aşure gününde aşure dagıtımı gelenek sayılır
ama komsuluk vs bitti bitirdiler bir şekilde
koca koca evlerde komsuluk bile yok artık. karşı kapıdaki komsuyu bile tanıyan yok. kısacası yardımlasma vardı eski Türk toplumunda. bir sürü sey vardı. bitirdiler bitti yani.
Su andaki toplum sadece kendini düşünüyor. cebi doluyor mu doluyor ona bakıyor. kime ne elalemden. umurlarında degil. sonra da islam dini diye yazıyor nufus cüzdanlarında.
Oysa islamı bile dogru düzgün bilmiyorlar ki. İslamın adaletli bir din oldugunu , sosyalizmle etkileşim icinde oldugunu bilmeyen cok kişi var tabi.
Şu anda dünyada yalancı olarak geciniyoruz. ückagıtcı vs. sanmıyorum yani bizi dürüst görenleri. Ticarette bile var bir uckagıtcılık sanki. Süte su katmak vardı bir ara en azından süte su katılıyordu biliyorduk. ama simdi binlerce katkı cesidi var. işte bu bile uckagıtcılıktır.
Sözün eri muhabbeti vardı ya o dayok artık. kimse sözünün eri olmuyor.
Ha bu saydıklarımın dışında elbette kucuk bir kesim var dogrucu dürüst vs vs. ama cok az...
Osmanlı devletinde zaanında farklı dinlere mensup kişilere karışılmazdı. Zaten bu yüzden o kadar yeri elde etmedik mi? macaristan rumeli vs vs. oralarda herkes Müslüman degildi tabi ki.
neyse417 Yorumla- +1 yıl
insan bir eic secer
- +1 yıl
hangi okuma yazma bilmeyen eksiledi?
- +1 yıl
Yüregine saglik ne güzel yazmissiniz... Evet biz okumayi sevmeyen milletiz misal bir haber paylasiliyor icerigine okumadan basliktan yorum yapan bir cok insanimiz var... Ardindan Su anda dünyada yalanci geciniyoruz bu cok dogru... Misal benim yasadigim ülkede bizlere pek güvenmiyorlar. Oda neden cünkü avrupada devleti yalan dolan islerinde dolandirip para koparan bir sürü insanimiz var.. O yüzden bize inanmiyorlar bile neyse eskiden yine iyiydikte simdi hos karsilanacak hic bir yönümüz kalmadi gibi.
- +1 yıl
Yaşasın OSMANLI İMPARATORLUĞU. 100 yıldır uyuyoruz tek çare İSLAM DEVRİMİ
- +1 yıl
Yorumunuza elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Ama alt yorumdaki yaşasın osmanlı imparatorluğu sözüne inanmıyorum çünkü onlarında yanlışı vardı toplum olarak kendine göre ama şu an ki halimiz o zamanki insan ilişkilerinden daha zayıf bunu söyleyebilirim. Not ben Türkçüyüm ;)
- +1 yıl
Bu söylediklerinin çoğu yabancı ülkelerde daha fazla @sevgifırtınası
- +1 yıl
Bakir kardeşim Hangi osmanlıdan bahsedersin bilmem. Eğer Kastın Kanuniye kadar olan kısımsa eyvallah yok eğer her daimse sana en güzel cevabı. 1656 yılında 350 yıl önceden katip çelebi yazmış. Bak ne demiş büyük usta ''Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan Sultan Süleyman çağına gelinceye dek hikmet ile şeriat bilimlerini özünde toplayan bilginler yüksek değerde idiler. Ebü’l-Feth Sultan Muhammed Han, Medâris-i Semâniye’yi yaptırıp kanuna göre iş görülüp okutulsun diye ve Hâşiye-i Tecrîd34 ve Şerh-i Mevâkıf35 derslerinin okutulmasını bildirmişti. Sonra gelenler, bu dersler felsefiyattır diye kaldırıp (bunların yerlerine) Hidâye36 ve Ekmel37 derslerini okutmayı akla uygun gördüler. Yalnız bunlarla yetinmek akla uygun olmadığı için ne felsefiyat kaldı, ne Hidâye kaldı, ne de Ekmel. Böylece bilim pazarı kesada uğrayıp yıkılmaya yüz tuttu.”
En İyi Cevaplar
simdi turk toplumu dedigin zaman dunyaya nam salmis bir ulkeyiz. gelenek ve goreneklerimize bagli dinine sahip cikan musluman bir ulkeyiz... bunlar gorunen en bilinen ozelliklerimiz tabiki birde madalyonun diger yuzu var... bikere su dunyada ben dort dortluk bir insanim ya da insan diyen kisi kulliyen yalandir... insan yani sonucda bir bakarsin dogru konusur mest olursun bide bakarsin yaptiklariyla kendini yerin dibinde bulursun hani dicem turk toplumunu guzellestirende bizleriz olmadik islerle maffedip aksam 7 haberlerinde seyredip bu insanmi vs vs diyen de bizleriz.. aslinda cok guzel bir soru sormussun elimden geldigince kisa tutmaya calisiyorum yazimi da olmuyo sorunun cvbi cok uzun aslinda eksileriyle artilariyla iyisiyle kotusuyle cok cok uzun ama sana bir kac ornek vereyim madem yorum yaptik turk toplumunda begenmedigim davranislarin basinda kadinlar geliyo ole bir kadin modelleri var ki buyuk kucuk demeden milletin gozunun onunde olesine edepsiz seyler yapiyorlarki bu normal hayatda olsun televizyonda olsun toplumun oldugu her yer deyim kisaca kadin kendini bukadar ucuza dusurmemesi lazim kadin helaldir ya kadini bir mal gibi gormek istemem acikcasi bir erkek olarak ben... kusura bakma valla ya cok yazacagim sey var uzucak bu sikildim cunku yazmakdan dusun yani sikildigima gore ne kadar cok sey var yani...
01 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. O kadar çok varki saymaya kalksak saatler yetmez mesela en üstüne tanımadığım hareketi insanları iyi kötü ayırmak yerine memleketine cinsiyetine ırkına hatta ve hatta dış görünüşüne göre ayırması. Mesela biri sakattır ya da yüzü yanmıştır vsvs. Bizim türk toplumu o insanın psikolojisini düşünmeden durup bakarda bakar , mesela ben özellikle öyle birini görünce o insanın kendisini toplumdan dışlanmış gibi hissetmemesi için hiç bakmam ve ona hiç öyle bir kusuru yokmuş gibi davranırım onunda bizden farklı olmadığını hissettirirm. Mesela yere çöp atmaları vardır. Bide neden yere çöp atıyorsun diye kızınca belediye boşuna mı para alıyor gibi saçma sapan bir savunması vardır bunların yahu ben kendim atsam vicdanım sızlıyor bu nasıl millet. Birde çoğu sahtekat dürüstlük yok bizi millette çünkü uyanıklık iyi birşey gibi lanse ettirlmiş bize. Uyanık olmayanıda salak bellemişler. Birinin kötü birinin iyi ve saf olduğu gerçeğini de atmışlar halının altına. Dedim ya say say bitmez ha iyi yönleride vardır mesela misafirperverler eve misafir çağırıp gittikten sonra bolca dedikodu yaparlar.
13 Yorumla- +1 yıl
Ya birak allasen, yuzu yanik biri gelip senden hoslansa bakarmisin ona peki? Birak yuzu yanigi parasi. olmayan yakisikli cocuklara bile bakmayan turk kizi ozuru olan erkege bakicak heeee? Gulerim
- +1 yıl
Himm ok
+1 yılBankada veya herhangi başka bir yerde sırada beklerken, işlem yapan kişiye arkadan çok yakın durulması. Yerde işaret varsa onun arkasında durulmalı. Kıyafet denerken kabin kullanırken, kasada sıra beklerken, bekleyenlerin sabırsız ve yüzsüz davranması. Satıcıların bir merhaba, teşekkür ve rıca ederim gibi kelimeleri kullanmaması. Anlaşılan randevu saatine gelinmemesi, muhakkak geç gelinmesi. Erkeklerin kız düşürürüm derdinde olması, sonra da bakire arayışına çıkan serseriler. Mahalle baskısı ve dedikodu. Elalem ne der düşüncesi. Kızlara olan aile baskısı... Engellilere sokakta uzaylı muamelesi yapılması. Yolda yayaya hak tanınmaması. her yerde Kural dışı davranışlarda bulunmadı. Ülke de bir de sabırsızlık var. Yere çöp atmak. Daha da sayabilirim. Sevmediğim davranışlar. Sevmediğim geleneklerden bir tanesi de şey.. Gerdek gecesi çarşaf koyup, bekaret kanını sağa sola göstermek. Daha nice nice sevmediğim davranışlar var. Ama ülkemi yinede seviyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Bu saydıklarının tam tersini yani senin istediklerini yapan biriyim ama bu durumdan sıkıldım karşılığını hiç alamıyom tek hissediyom kendimi bu dünyada
- +1 yıl
Ben türkiyede gördüklerimden bahsettim. Kıyaslayabildiğim bir ülke var yaşadığım. O da almanya. Bu ülkeyi övmek istemem o kadar ama adamlar işini yinede iyi yapıyor vallaha
- +1 yıl
Sen de sen ol, başkalarına örnek ol. Ülkemizdeki belki bazı şeyler değişir.. tek değilsin dünyada. Bunu sakın unutma.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
136
Cevap
250Cevap
Bizim ülkemizde ön yargı denilen boktan bir meziyet vardır en başta...
Genelleme olarak Türk toplumu bu yargıyı herkese sıkça yapar. Sonuçlar ve nedenler önemsizdir. Tabi ki bakışlarımızı da unutmamak lazım. Kendi gözümüzün alışık olmadığı şekilde tarza sahip kadınları ya da erkekleri ayırt etmeksizin uzaydan gelen bir marslı muamelesi yapmak da genlerimizin uç özelliğidir...
Mahalle kadınları neredeyse örf ve adetlerimiz birer parçası oldu.. Kız arkadaşınız, sadece arkadaşınız ya da akrabanızın size gelme süreci onlar tarafından raporlanır. Sonrasın da herkes bir araya gelir ve bu raporlama dedikodu eşliğinde sonuca bağlanır. Sizin haberiniz bile olmadan herkesin haberi olur ne kadar komik bir durum ama gülmek için değil. Özellikle insanların yaşam tarzını sorgulamak kimsenin haddine değil, fakat toplumun bunu sürekli yapması da bariz bir gerçek. Bunlara sadece yüzeysel olan şeyler. Birde derinlik kısmı var. Burada da 3/2' lik bir kesimin ne kadar iğrenç olduğunu öğreniyoruz. Kadın ölümleri, bilinçsiz yetişen gençler, geceleri yürünemeyecek kadar emniyetsiz olan sokaklar, kimsenin yardım etmek için kolunu dahi kıpırdatmadığı olaylar ve daha fazlası.. Buda toplumun dışı. İçimizde bizden olan ne varsa bunları değer sayarak kendi kalıplarımızı başkalarına kabul ettirmeye çalışıyoruz. Ama kimse farkında değil herkes kendi hayatına sahip olmak istiyor. O yüzden toplum olarak öncelikle kendi hayatımıza ve bunun çerçevesinde gelişen konuşma, davranış ön yargı ve bir takım değerlere sahip çıkalım ve herkesin yaptıklarıyla kendinden sorumlu olduğunu unutmayalım, unutturmayalım ki yaşanabilecek ve ayıplanmayacak bir ülke haline gelelim...20 Yorumladünyanın (arnavutlar ve sırplarla beraber) en iğrenç toplumlarından biriyiz.
dedikoducuyuz; boş işlerde üstümüze yoktur. bizde olmayan şeyleri istemekten, onlara sahip insanları itin götüne sokmaktan başka bir b*k yemeyiz kahvelerimizi içerken.
sosyal anlamda fazla yüz gözüz, yapış yapışız, iğrenciz. bir dakika bile sevdiklerimizi yanımızdan ayırmayız, onları çok sevdiğimizden değil kendimizle baş başa kaldığımızda ne kadar rezil bir halde olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmemek için.
kavgacıyız çünkü bireyselci ve dolayısıyla mutlu olmayı beceremiyoruz. kendimize dayanamıyoruz ve bunu en ufak şeyde karşı tarafa yansıtıyoruz, kavga ediyoruz.
güç ve para düşkünüyüz. fakirliği ve küçük şeylerle mutlu olabilmeyi anlatan tek bir modern sözel ve görsel eserimiz yok. her dizide kim kime kayacak kimin parası daha fazla, kim hangi arabaya biniyor hangi malikanede oturuyordan başka ilgilendiğimiz bir şey yok.
cahiliz; geçmişiyle bu kadar övünüp geçmişi hakkında bir b*k bilmeyen oksijen israflarıyız. en ufak bir osmanlı eserini kafeye, çay bahçesine dönüştürmede ve dibinde malak gibi yayılıp nargile gugurdatmada üstümüze yok mesela.
devam edemiyorum...30 Yorumlabenim görüşümde.. budur iyi okuyun? sahte kimliğini dahi göstermekden aciz birinin? türklere dil uzatması kadar adi aşagalık bir şey görülmemişdir ki zaten türkde değildir? onun arkasından gidenlere ne demeli aşağıda yorum yazan kişilik erozyonuna uğramış kişiliksizleride ayrıca nefretle kınıyorum yazıklar olsun . bugün rahat yatağınızda uyuyorsanız gelip kafana abd askeri dipçikle vurmuyorsa bu aşağıladığınız insanların yavruları sayesindedir. çekemeyen defolsun gitsin. benim değerlerime insanlarıma saldıranlar bellidir buranın ekmeğini yiyen ve buranın çocuklarına kin kusan benim birinci derece düşmanımdır. eğer adilik şerefsizlik arıyorsanız. kendi şerefsizleriniz göz önünden geçirin. ben türk olmakdan Müslüman olmakdan gurur duyuyorum. memleket 30 seneden beri aslan gibi evlatlarını sizin gibiler için toprağa verdi biraz insaf biraz vicdan hepiniz aşağıladığınız insanlardan geldiniz burada size zarf atılıyor sizde yiyorsunuz. tamam gülelim eğlenelim ama bu şakadan çıkdı yukardaki yazıyı yazanda türk değil yorumda türk toplumu diyor? toplumumuz demiyor sizde zazan gibi atlayın..
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Aileden aldığı tüm öğretileri doğru veya yanlış olduğu gibi çocuğuna aktarmak.. Ailesinin geleceğini çocuklarının yetiştirme şeklini bunların üzerine oturtmaya çalışmak.
- Eşe sevgi göstermekten uzak olmak.. Eski dedelerimizin yaptığı gibi hanımıyla sadece işi düştüğünde muhattap olmak.
- Aile büyüklerinin yanında çocuğa sevgi göstermekten uzak olmak. Onunda bir kişiliği varlığı olduğunu unutmak.
- Çocukları adamdan saymamak. Onun fikirlerine ve söylemek istediklerine gereğinden çok çok az değer vermek.
- Ailesine güzel söz söylemeyi hiç aklının ucundan geçirmeyen aile reisleri ve onlarla zaman geçirmek yerine televizyona bağlı kalmak.
- Dini değerleri sadece kuran kurslarında öğretilmesini sağlamak. Evde aile içi eğitime özen göstermemek.
Dipnot: Bu ve bunun gibi durumlar her aile için geçerli değildir fakat sizde takdir edeceksiniz ki bir çoğumuz bu ve bunun gibi yanlış durumlarla karşılaşıyoruz. Bundan sonra yapacağımız tek şey bizlerin çoğu şeyin farkında olup sorumluluğu üzerimize almamız olacaktır.50 Yorumla
+1 yılSokağın ortasına tüküren hanzolar; Elindeki çörü çöpü sanki iyi halt ediyormuş gibi bahçelere gizlice atanlar (Zaten çöpe atmayacaksın da yola bari at; en azından çöp süpürme araçları temizliyor); Yaptığı basit bir başarıdan böbürlene böbürlene kasılan tipler; Muhtelif yerlerde saygısızca sıra gasp eden tipler; Lafı kıçından anlayanlar; Çevreci olduğunu zanneden pikniğe gittiğinde de göle, baraja pet şişe fırlatan ne olduğu bilinmeyen varlıklar; Baba üç 70'lik bitirmişiz diye kasılan tipler (İçki muhabbetle ayarında içilir), Mersoyla (Bu herhangi bir araç da olabilir) 190 bastım 3 saatlik yolu mesela 1,5 saatte gittim diyen pilotlar, Ayağını yorganına göre uzatmayıp parasını çarçur eden parası bittiğinde de dost bildiği insandan borç isteyen borcu alamazsa da ondan kötüsü olmayan düşüncesinde olan insanlar, Garip politikacılar, Garip Patronlar, Garip yöneticiler v. s v. s. saymakla bitmez...
Elbette iyi insanlarımız da vardır, onlar olması gerektiği gibilerdir zaten... Konumuz onlar değil... Diğer saydığım olumsuzlukların okumak ya da okumamakla da ilgisi yoktur. Malum okumuş cahil kadar cahil yoktur diye bir söz bile vardır. Eğitim ilk aileden gelir sonra örnek aldığımız abi ve ablalardan, sonra televizyon okul diye devam eder gider, kişi kendisini daha da geliştirir... Aileden eğitim almayan bir bireyin sonradan Okul ya da Televizyonla eğitilmesi imkansız denecek kadar azdır... Kısaca hikayedir... Her şey çocukluktan öğrenilir. Ne demiş Atalar "Ağaç yaş iken eğilir" Çözümü ise toplumumuzda bu tiplemelerin sayısı azalmadıkça (Yani nüfus anlamında diyorum) düzeleceğini hiç de zannetmiyorum; tersine daha da artacağını düşünüyorum... Eeee nedemiş Atalarımız "Üzüm üzüme baka baka kararır" ... Geleneklerimize gelince onlara söyleyeceğim bir şey yok ancak her geçen gün zorlaşan hayat şartları ve geçim sıkıntısı ile bir takım geleneklerin de yok olup gideceğini düşünüyorum... Saygılar...10 Yorumla1. önyargılar 2. o kadar eğitime rağmen eğitimsiz gibi olmak (geri kafalılık) 3. bir yenilgiyi vs. vs. kabullenmemek her zaman kazanan olmak zorundayız ya 4. bir çok görüşü tersten anlayıp beğenmiyorsanız gidin diyenler (çok cahilsiniz ölün :D ) 5. gelenek olarak bu hangi ilde bilmiyorum ama şu düğünde damatını yumruklayıp vs. dövüyorlar ya hah onlar işte (bir haberde gördüm damat kurtulmaya çalışırken ayağı kırılmış platin takılmış bildiğin adamı kasten engelli yapmışlar yani insanlık dışı bunu yapmaları )
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSolcuların ülkeyi sahiplenmesi, onlar gibi düşünmeyenleri aşağılamaları, kadınlarının tam bir meymenetsiz oluşları, amiral grubu ve paçarva sözcünün bunlara çanak tutması..
Film ve dizilerdeki Türk ailesine vurulan darbe, yarışmalardaki iğrençlikler, kadın programlarının pespayeliği,
Sigara ve içki içen yavşakların kendilerinden başkalarını düşünmemeleri..
Öğrencilerin içi boş teneke gibi tıngırdamaları..
Yere tüküren, hinkiren, tuvaletini yapan yalamaların hareketleri utanç verici..
Ailelerin çocuk çocuk diye götlerini yırtmaları ondan sonra ne dini, ne görgü ne de ahlak kurallarını iyi öğretememeleri..
En baştaki cümlem ile önyargılı davranıyorum, çünkü bu halde olmasını isteyen ülkenin kurucusu ve ondan sonra gelenleri ülkenin, milli, dini, ekonomik ve sosyal hayatına her alanda darbe vurmuşlardır.69 Yorumla- +1 yıl
sağolasın @hacıhoca
- +1 yıl
kurucusu derken?
- +1 yıl
Biri tercume etsin ne diyor bu
- +1 yıl
heellaaalllllll be
- +1 yıl
- +1 yıl
@enginnuzun ne saçmlayırosun
- +1 yıl
+++++++
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. 1. Ego: Her zaman haklı olduğunu zanneder bizim millet. Hatalı bir olsa özür dilemeyi denemez.
2. Acımasızlık: Trafikte, sokakta güçlü olan zayıfı ezer mantığını net bir şekilde görebilirsiniz.
3. Güce tapmak: Milletimiz artık haklı olana değil, güçlü olana saygı duyuyor.
4. Arkadan konuşmak: İnsanlar bir sorun olduğu zaman, alakalı kişiye bunu doğrudan söylemez, arkasından konuşur.
5. Küfür: Halkımızın ağzı bozuk.
6. Aniden patlama: Ortada çok basit bir sorun olsa dahi, insanlar önce susar, sonra bir anda ağız dalaşına başlar. Müzakere kültürümüz yok.
7. Derinlemesine düşünememe: Aslında bu çağımızın hastalığı. Olaylar yerine imajlara odaklanma sorunumuz var.
8. Sağ zihniyet: Toplumumuzun ağırlıklı durumu böyle.
9. Din: Halkımız kendi çıkarları için Allah'ı bile kullananlara çanak tutuyor.30 Yorumla
+1 yılNefret ettiğim davranış ve gelenekler:
Kişilerin özel hayatına mahalle baskısı vs.
Kişilerin ilk evlilik geceleri sonrası çarşaf istenmesi.
Düğün sonrası kahvaltıya olur olmaz aile büyüklerine gidilmesi.
Yerlere balgam vb. atılması.
Toplu taşıma araçlarında sağlıklı olmasına rağmen başında senin parasını ödediğin, hakkınla oturduğun koltuğun istenmesi ve kabalaşarak saygısız vs. gibi kelimeler kullanılması.
Sünnet için kutlama yapılması.
Eğitimden çok dine önem verilmesi.
Tacizkar bakışlar.
Tofaş vb. eski arabalar ile çakallık yapan dangalaklar.
Hastanede doktorlara binbir türlü laf edip, nankörlük edilmesi.31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAkraba evliliği..
Ondan sonra çocukların kafası neden yamuk, vay efendim bizim çocuğu bu kara kuru kız niye beğenmedi vay efendim bizim sidikli kızı niye kimse almıyor..
Bir de ''kayınço ile merkezi bir yerde büfe açmak'' hayali var..
Kaç kişi battı öyle, bilmezsin.
..
Ha bak, bir de düğün zamanları yapılan onca saçmalık var.
Neymiş, sandık varmış bir tane, içinde kızın donu-sütyeni-tüylü topuklu terlikleri falan varmış. Akrabalardan biri gelip sandığın üstüne oturacak ve kalkmak için damat efendiden para isteyecekmiş. Damat para vermezse sandığı götüremezmiş..
En güzelini en sona sakladım:
Düğünde, ''kim, ne taktı?'' diye köşeden fare gibi milleti kesen ve düğün sonrası çifte ayrıntılı rapor veren, bonus olarak da takı-ziynet çantasına o şirret gözleriyle göz-kulak olmaya çalışan bir koca karı tayin ediyorlar. Dik dik bakıyor böyle millete..31 Yorumla- +1 yıl
:))
stresli bir ihtiyar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGösteriş meraklisi insanlar, küçümseyici yüzler.. Daha niceleri. Biz boyle değildik ya. Değildik... Nasil geldik bu hale? Akifin dediği gibi tek dişi kalmis canavar yok mu? Medeniyet!! Bu mu medeniyet? Hangi sicakligi verdi bize bu medeniyet? Komşuya iyi aksamlar demeyi öğretti mi? Otobüste yanimiza oturan yirtik pantolonlu yüzü kirli işçiye donup donup bakmamizi engelledi mi? Acik giyinmeyi öğretti anca. Bunu yadirgayan insanlara yobaz demeyi öğretti. Diplomasi olan insanların tipki onun gibi vergi veren cobana oy üstünlüğü tarslamasini öğretti. Batiya ozenip özünü kotulemeyi ogretti. Biz boyle değildik. Bizi bu hale medeniyet canavari getirdi.
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kültür çöküşümüz bence başımıza gelen en kötü olay. Diğer bir çok yanlışın temelinde de yatan sorun kültürsüzlük. Eskiden şöyleydik böyleydik, tüm dünya bizden kültür öğrendi, insanlara tuvalet, temizlik adabını bile biz öğrettik deyip gururlanırken, şimdi bir minibüse, taksiye binince anlıyor insan ne noktaya geldiğimizi.. Hemen hemen her konuda bu böyle. Ne öğretmenlerimizde eğitimci kültürü var; ne polisimizde halkın güvencesi kültürü var; ne siyasetçilerimizde siyasetçi kültürü var! Hiçbir şey yok. Şu kıçı kırık futbolda bile aynı mevzu. Spor yorumcuları tartışıyor, şu şöyle olmalı, bu böyle olmalı falan, sıralıyorlar. halbuki sorun futbolcularımda ve yöneticilerde bir spor kültürü, ahlakı olmayışında.. Biz de kırmızı ışık da geçmek bile ağır abilik.. Temel sorun, kültürsüzlük
22 Yorumla- +1 yıl
mükemmel yorum
+1 yılÇok rahatlar. Dünyaya gelmelerinin bir sebebi olduğunu bilmiyorlar. Güya müslüman bir devletiz ama kimsenin müslümanlığı yaşadığı yok. Batının kopyasıyız, bunu biliyoruz ve umurumuzda değil. Yahu onlar bile Hristiyanlıklarını yaşıyor, Pazar günleri kiliseye gidiyor, bizim bu kadar bile saygımız yok.
Ve çok cahiliz. İslamı yobazlık olarak bilen insanların çoğunluk olması halinde, hep cahil kalacağız. İslam insanlara okumayı, araştırmayı, ilimle meşgul olmayı öğütler. Fakat bunu bile yapamıyoruz.20 Yorumlakılık kıyafet
insanlar artık yırtık pırtık pantolonlarla , yürümekte bile zorlandıkları minicik daracık kıyafetlerle insan içine çıkıyorlar ayıptır günahtır ya türk ecdadı bu hali görse utanır.
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/.../...668741_n.jpg40 YorumlaAvrupa'lı türkleri ben sevmem neden:
1.) Avrupa yaşamışlardır orada dogmuslardır. Avrupalıların Türklere olan düşmanlığının sebebi türkiye'de yaşayan türkler oldugunu iddia ederler. Halbu kı avrupalılar türkler hakkında ki tüm datalarını avrupa'da doğup buyuyen turkler ıle olustururlar ama bızım cahıl embesıller daha bunun bıle farkında degıllerdır.
2.) Kendılerını cok kulturlu sanırlar ama bıldıgın köy'de yaşayan Çoban kadar bile hayata kattıkları birşey yoktur. Ve inanılmaz cahildirler. Ben hayatımda 1 tane kültürlü gurbetçi tanımadım.24 Yorumla- +1 yıl
++++
- +1 yıl
Avrupalıların Türklerden nefret etme sebebi kuyruk acısıdır.
Türklerin aşırı Avrupa hayranlığı ezikliktendir.
Türkiye'de yaşayan Türklerin Avrupa'da yaşayan Türklere asagilama sebebi ise kıskançlıktır.
Uyarı: Iyi bir eğitim aldıysan kültürlü ve zeki isen Avrupa'ya gelebilirsin ama cahil gurbetcilerden daha az maaş alırsın.
+1 yılTürk toplumunda özellikle bu yillarda begendigim hic bir davranis yok diyebilirim özelliklede en rahatsiz oldugum sey su toplumun her seyinde insanlar bana ne der? sorusunu soruyoruz insanları her konuda elestiriyoruz hic bizimle ilgisi olmayan konularda dahi karisiyoruz sonrada kendimiz yapacagimiz seylerde insanlar benim hakkimda ne der diye dusunuyoruz tabiki bu normal cunku Türk toplumunda yapacaginiz en ufak tuhaf bir davranista evet insanlar sizin hakkinizda konusacaklardir ve ayiplayacaklardir
10 YorumlaÖnyargılıyız, dedikoducu ve kıskancız, bizim gibi olmayanları dışlarız, erkek yapar kadın yapamaz gibi pis bir zihniyete sahibiz bunun dışında alkol, zina vs bir Sürü kötü Şeyler yapan ama bunu gizleyen bunu yapmasına rağmen Müslümanlık, haram, günah konularında ahkam kesen tiplerimiz mevcut. ırkçılık var Fazlasıyla ateist veya başka dine mensup insanlara hakaret eden saygıdan bir haber bir toplumuz. Elbette böyle olmayanlarda mevcut ama bu Düşünceler Fazlasıyla var umarım bu kötü durumlardan kurtulur kendimizi geliştiririz.
11 Yorumla- +1 yıl
Biz yapariz siz yapamazsiniz gayet dogal ne vat bunda
- Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılayrı ayrı yazmıyacağım. tek bir grupta yazacağım. zaten her şeyi anlatacaktır. kültür diyeceğim sadece. hatta bir yorumcunun kültürsüzlüğünüde örnek vermel isterim.(Beğenmeyen varsa, buyursun sınır kapısı orada...) terbiyesizce. sanki bu ülkeye bir yararı varmış gibi.
70 Yorumla Insan küçümsenmesi. kendi okumadigi halde başkalarının okuduğu bölüme burun kivirmasi aa orda mi calisiyor vs diye iş küçümsemesi.
Şoför , garson, tezgahtar, tamirci gibi kişilerin kucumsenmesi.
Yurt dışında böyle bir küçümseme yok ve adam şoförüyle aynı arabayı bile alabiliyor maaş konusu da böyle ancak karin yokluğuna yeter cinsten değil70 Yorumla
+1 yılHangi birini sayalım..
ne saygı kaldı ne sevgi.. söylesene Herkes birbirini düdüklemekle meşgul..
bencillikle.. ülkeyi yönetenlerden başlayabilirsin izlenimlerine..
okadar hırsızla dolduki ülke.. ülke yönetenden tut mahalle hırsızına..
Kimi yasal yollarla uygular her boka vergi koyar kazandığımız üç kuruşun 2 sini alır..
kimide daha geçen gün ki gibi evimize gece yarısı dalar parayı çalar..
mk sinir oldum yine..
tecavüzcü hırsız arsız adam öldürenler vatan hainleri dışarda
namsunu koruyan helaliyle çalışanlar vatan severler içerde
Saygılar..20 YorumlaDavranış örneği olarak :özellikle yaşları 40 üzerine gelmiş ( Gözünüzde canlandırmanız için söylüyorum gri kumaş pantolon üzerine enteresan kazaklar giyen bıyıklı anadolu erkeği modeli herifler ) erkeklerin şaka mahiyeti ile birbirlerine gülerek parmak atmaları ( normalde bunu yabancı biri yanlışlıkla yapsa cinayet sebebi olur ama yakın arkadaşları yapınca şeke oluyor :))))
Gelenek Olarak : Gene özellikle anadolu da ki beşik kertmesi, başlık parası, berdel gibi çağ dışı, insanlık dışı uygulamalar00 Yorumlailk çncelikle ortak bir noktamız yok sagcı solcu ırkçı cemaatçi vs derken herkez 1 ülke içinde ayrı bir toplum olmuş terör yandaşları ülkemizi bölmek isterken biz hala lafta vatan evladı ama boş boş gezen bir toplumuz resmen yani birleşilecek bii bütün olacak bir zamanda ayrı bı toplumuz begenmedıgım davranış en öncelikle bu yaşım 18 ama öyle gencler varki tarihini bilmeyen bunlara onem vermeyen adam türküm diyor ama kökünü bilmiyor eğitim ve temel kültür eksikliğimiz de cok var ve daha oyle bı eksıklıkler varkı
00 Yorumlaİtaat ve saygının kötüye kullanılması. Aileden başlayarak her yerde ve ortamda güçlünün güçsüzü ezmesi, ötekilerin de bunu normal gibi hoşgörmesi. Çoğunlukların azınlıkları yok sayması. Evlilik öncesinde ve sonrasında çiftin başına ailelerden gelen bunaltıcı hareketler. Anne-baba, hoca, koca, komutan, patron... vs bilimum güçlü kişiler tarafından uygulanan sözlü/fiziksel şiddet türleri. Yerdeki ekmeği ezilmesin diye kaldırıp, ezilen insanın kendi haline bırakılması
Özetle gücün haktan üstün tutulması.
İnsanlara ve hakka değer verilse bu sevimsiz şeyler olmaz, bazı farklılıklar da hayata renk katar sorun edilmez00 Yorumlabir numara büyük alalım seneye de giyer düşüncesi
asansör çağırma tuşuna defalarca basarak daha hızlı gelmesini ummak.
Gazetelerdeki resimlere sakal bıyık çizmek. :)
Gaz kaçağı olup olmadığını çakmak yakarak kontrol etmek.
Tipsiz biri geçtiğinde yanındaki arkadaşına kanka bak seninki geçiyor demek
Tanıdık birisini görünce arabayı uzerine sürmek.
Türkçe'nin; heceleyerek ve bağırarak konuşulduğunda, yabancılar tarafından anlaşılabilen bir lisan olduğunu sanmak.
Islak mendille önce yüzünü sonra elini sonra masayı en son da ayakkabısını silmek
çalan kapıya 'kim o 'demek hemen her ulkede vardır verilen 'beeenim' cevabı sadece türklerdedir :)
beyaz çorap giyip, parmak arası terlik giymek
Ağlayan çocuğu döverek susturmaya çalışmak.
Ramazan da EN HIZLI namaz kıldıran hocanın oldugu camiiye gitmek
dönerin son lokmasıyla ayranın son yudumunu denk getirmek.
Kırmızı ışıkta burnunu kurcalamak.
3 kuruş kaznıp kredi kartlarıyla 3000 İphone Almak11 Yorumla- +1 yıl
Aslinda bazıları birazda komik guzel yazmissin :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılyere tükürme, duvar diplerine işeme, kaldırımda değilde yolda yürüme, iki kadehten sonra küfürlü konuşma, sokaklarda düğün yapma, asker uğurlama adına taşkınlık yapma, yunanlıları bulgarları düşman görme, ermeni kelimesini küfür ve hakaret olarak kulanma, kürtleri terörist olarak görme, arapları hain ve pis görme, avrupalıları korkak görme, sürekli büyüklük taslama, kişisel temizliğe önem vermeme, parfum ve guzel kokuyu sevmeme, sanat ve edebiyattan daha cok siyaset konuşma, sürekli üçkagıt düşünme vs vs vs
10 Yorumla
+1 yılher kıza atlamaya çalışır sonra utanmadan bakire ararız, her haltı yer çuvalla ceviz kırarız sonrada elime erkek eli deymedi diye kuru sıkı işkembeden sallarız. hepimiz dürüstlükten bahseder iş hayatımızdaki adaletsizlikten bahsederiz ama telfi ettiğimizde ilk işimiz astlarımızdan bir ya da birkaç kişinin kafasını koparırız. bayramlara seyranlara laf diyecek kadar hadsiz değilim lakin kurban keser komşuya dağıtır elaleme gösteri yaparız fakir fukaranın payını ihtiyacı olmayana veririz. sultan sofrası ile iftar açarız ve daha bunun gibi bir ton şey. buyur bu da bu gün hiç tarzım olmasa da dilime takılan şey...
https://www.youtube.com/watch?v=FT_ihVfcauA00 YorumlaÖnyargımız çok fazla... bir görünüşe bir bakışa çok anlam yüklüyoruz,
kıyafetlere ve insanların görünüşlerine çok takılıyoruz..
saygı adı altında küçülerin konuşturulmaması, el öpülmesi onun yerine sarılmak daha iyi degilmidir
sonra atasözlerimiz var.. hayatında bir kez bile kitap okumamış insanların dilinde gezen sözler,
işte onlardan;
düşmanımın düşmanı dostumdur.
iti an çomağı hazırla vs. iyi adam lafının üstüne gelir.
her koyun kendi bacagindan asilir
ve bal tutan parmadıgını yalar.. yalaya yalaya bir hal oldu ülkem..10 Yorumla
+1 yılHerkes herkesin işine karışıyor düşüncesine hayatına karışıyor ama kimse kendisine çeki düzen vermiyor! Özgürlük sıfır. Tolerans sıfır. Hoşgörü ve dostluk sıfır. Sürekli birbiriyle uğraşma çabası var herkeste. Ben islam dinini yaşayan biri olarak ateist birisiyle dostluk içinde sohbet edebilmek istiyorum artık!
40 Yorumlaİnsanlarımızın bence en kötü yanı kötü olanları Türk adı altında kendilerine yakıştırmaları yorumlara bakıyorumda birincisi tecavüz kadına şiddet türü şeylerin kralı var dış ülkelerde hayatınızda hiç newyork sokaklarında gece yürüdünüzmü öyle filmlerde gördüğünüz kibar feyzoları unutun Türk insanı bayan gördüğü zaman küfür etmez aile geçerken yol verir hareketlerine dikkat eder
ikincisi saçma hareketler yapıp yurdum insanı dedikleriniz hanzolarda Türk değildir insanın Türkçeyi bilmesi onun Türk olduğunu göstermez
kulaktan dolma muhabbetlerle kendimizi karalamayalım diğer ülkelerde inanın aklınız durur00 Yorumla
+1 yılDüğünleri, arap kültürünü kendi kültürleri sanmaları, herhangi bir konuda kendilerinden farklı olan/düşünen birini gördüklerinde hemen garipsemeleri, kendilerin başkalarının davranışlarına ve kıyafetlerine karışma hakkını bulmaları, kadınların dahi cinsiyet ayrımcılığı yaparak kendilerini küçümsemeleri. Tabii ki bunlar eğitimsiz ve darkafalı olanların özellikleri, ülkenin tamamı bu şekilde değil.
41 Yorumla1) Kadın çalışmasın evde otursun.
2) Kadın ev dışında mini giyemez.
3) Aile reisi vardır kadın konuşamaz.
4) Karım değil mi döverim de severim de.
5) Kadın gece dışarı çıkamaz, erkek istediği gibi dolaşır.
6) Erkek çocuklar hep pohpohlanır ama kız çocukları ev işi yapar.
7) Evli kadınlar NEDENSE ARTIK eskisi kadar görüşemezler arkadaşlarıyla.
Aklıma daha gelirse eklerim. Bunlar en iğrenç olanlar.721 Yorumla- +1 yıl
en dorusu 1numara dıgerlerıne ben de katılıyorum ama bıre kesınlıkle katılmıyorum yanı kesınlıkle dorusun 1de
- +1 yıl
Kadinin gece disari cikmasi sakincali tabiki.. bir suru it kopuk var nabcan disarda... bu kurallar kadinlari korumak icin var ama siz anlamiyorsunuz iste..
Ev disinda. mini giyemezin sakincasi ne allah askina bana sole, bacaginiza gotunize baska erkekler bakmasi hosuna gidiyor sa git giy disarda? - +1 yıl
@enginnuzun bize evde oturmayı, mini giyinmemeyi öğretmek yerine neden itlere akıllanmayı öğretmiyorsunuz? Neden o sapıkları eğitmiyorsunuz? Ben bir şey yaparken asla ama asla dışarısı ne der diye düşünmem. Canım öyle istedi derim.
- +1 yıl
Ne kadar yanlis dusunuyorsun senin gibi kadin oldugu icin. illa biseyleri ispatlamak zorunda hissedenler biz erkeklerin bile gitmeye korktugu yerlere etekle taytla falan gidiyor sonrada tecavuze tacize uğrayınca agliyorsuniz... tecavuz taciz haklo gorulemez ama ben diyorumki o itleri adam edemeyiz biz, biz onlari duzelteyemyiz siz kendinize dikkat edin, karanlik kuytu yerlerden gitmeyin mesela, ama kadin zihniyeti napiyor ben kadinim benim haklarim var bana dokunamaz diyor rahat davraniyor halbuki erkek icin ole degilki?
- +1 yıl
O zaman sen ve senin gibi salaklara her sey mustehak... hala anlamiyorlar iste...
- +1 yıl
@enginnuzun kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur lütfen saygı çerçevesinde davranın. Ama saygı sınırları dışına çıkmakta ısrar edecekseniz zaten seviyenizi belli etmiş olursunuz. Eşinize, kardeşinize ya da kızınıza sabır diliyorum. Yeniden iyi günler.
- +1 yıl
Ya benim sana dicegim hic birsey yok zaten, siz bu feminist zihniyetle daha coookkk ezilirsiniz bu ulkede, ve biz erkekler olarak toplumu domine etmeye kurallar koymaya sizin hayatinizi kisitlamaya ve sizi obje olarak gormeye devam edeceğiz. . sizde ugrasin durun "kadin erkek eşittir " diye bagirmaya :D kim duyacaksa artik 😂
- +1 yıl
hemen solıyım kadın ev dısında mını gıyemez bence de doru cunku kocası dısında kımseye suslenmemesı gerekır aıle reısı varken kadın konusması belkı bı nebze doru fakat ortak karar alınsa daha ıyı olur 4. madde de kadın dedıgın ısyan etmeyecek kocasına 5. madde kadının gece dısarı cıkmaması daha doru cunku tacızcısı sapıgı kol gezıyo sokaklarda 6. maddede bence bu ısler ortak yapılır 7. madde de erkekler de eskı arkadaslarıyla pek gorusmezler ama bunda esnek davranılabılır
- +1 yıl
bı de o var kadının yabancı erkeklere bacaklarını acması doru deıldır zınayla esdegerdır
- +1 yıl
@enginnuzun ben bulunduğum ortamda hiç ezilmiyorum açıkçası hatta be böyle yetiştiren insan benim babam. Yani senin tam tersine okumuş, kültürlü bir insan. Babam bana hediye olarak şort alıyorken, sen kimsin ki beni yargılıyorsun :)? Ben hiç ezilmiyorum ama sen eziyorsun benim gibi olmayanları. Bu da zaten senin dinine göre cehennem demek müjde cehenneme gideceksin. Ayrıca benim gibi düşünen erkekler de çok aç gözünü artık :) biraz kitap oku bu arada bir şey bilmeden böyle konuşma, azıcık kültürlü ol :) ha bu arada bu sadece islam ülkelerinde bir sorun neden yabancı ülkelerde değil? İslamiyete göre asıl burada sorun olmaması lazım.
- +1 yıl
Kardesim anlamaz bunlar, meraklilsr oralarini buralarini acip milet bakincada abaza sapik demeye bosver... @aykırı_ruhh
- +1 yıl
ıyı ne guzel sortunu gule gule kullan guzelım ne dıyelım :)))))
- +1 yıl
gıyıyorsan bırısı bakınca da sapık abaza demeye hakkın yok o zaman guzelım gerıkafalıyız eet var mı dıyecegın
- +1 yıl
Benmi geri kafaliyim :D peki benim gibi olmayan erkek coksa turkiyede, o yukarda şikayetçi oldugun kurallar neden hala gecerli turkiyede? Benim gibi milyonlarca varki hala o kurallar gecerli ve gecerli olmaya devam edicek.. istediginix kadar bagirin cagirin diz ancak biz erkeklerin izin verdigi kadar ozgursunuz @nounless
- +1 yıl
erkekler dunyayı kadınlar erkeklerı yonetıyomus puhaha ne guldum bu lafa ya ole bısı goremıyorum ben hıc kımın kımı yonettıgı ortada
- +1 yıl
mını etek gıymeyı hak goruyolar ya bısı demıyorum arkadas erkeklere oralarını buralarını gostermeye ne kadar meraklılar ya
+1 yılKimse aranadigi halde telefonu kulagina goturen kizlar,35 yasina geldigi halde 18 gibi davranan kadinlar,50 yasindaki bir adamin kizi yasindaki kizlari metrobuste parmaklamasi, kendi sectigi vekilin veya bel. Bask. onunde yalama olmasi, oglunu ise komak icin torpil yaptirmaya calisip baskasinin hakkini gasp etmesi, asgari ucret922 yeni olmusken cok iyi para diyen bakanin olmasi, riza zarrap gibi hirsiza tazminat verilmesi, herkesin inancina sayhili olunmamasi, basortulu kadinlara onyargili davranilmasi, turk kizlarinin gereksiz havaliligi ve kusa boylu olmasi at gibi avrupali kizlar cok alcak gonullu gibi
20 Yorumlatöre için öldürmeler simdi kızın var hata yaptı o* oldu diyelim baba onu o pislikten kutarıp tövbe etmesini ve kızın mutlu olmasını isteyecek dimi ama o ne yapıyor allahın verdiği canı kıyıyor o zaman kuranda neden allahın verdiği canı sadece allah allır yazıyor
20 Yorumla
+1 yıltürk ırkının en büyük problemi bence kendi damarlarında akan kanı herkesinkinden üstün görmesidir. gereksiz milliyetçilik yapmak sadece insanı sığ bakış açısına geriletir. eğer sadece türk olduğu için kendini yabancılardan bir parça bile olsa üstün gören insanın benim nazarımda beş paralık değeri yoktur. sadece türk olmak zorunda değil bir ingiliz bir alman veya bir nijeryalı da bunu yapsa aynısını düşünürüm.
46 Yorumla- +1 yıl
Ama yapmaz. Onlar da kendi ırklarının diğer ırklardan üstün olduğunu düşünüyo. Bu saçma kanıya nerden vardın bilmiyorum ama çok gülünç bir düşüncenin içindesin. Umarım doğru yolu bulursun. İyi akşamlar
- +1 yıl
emin misin yapmayacağına? :) ben bunlara bizzat şahit oldum hem türkiye'de hem almanya'da. şu an sokakta çıkıp halka sorsan en asıl kan onların damarlarında atar en zeki ırk onlardır ve dünyada ki hemen hemen her şeye sahip olma hakkı doğuştan türklere aittir. böyle düşünen adamlar karısını kızını döven, en yakın arkadaşına kazık atan, oğlunu çalıştırıp parasıyla kahvede çay içen yurdum insanı. bence hayal dünyanızdan biraz çıkıp etrafa bakmaya başlayın. sizi kurtaracak olan şey damarlarınızda akan kan değil beyniniz ve zekanızdır. düzgün kullanın nolur. kandırılmayın kendi fikirlerinize sahip olun. basit kalıplarla sıkışıp biz çok iyi ırkız demek yerine daha nasıl iyi oluruz diyin mesela!!
- +1 yıl
* eşek zzzzz kürdü. İyi dinle beni. İsteyen istediği gibi kendi milletini över istediği gibi kanım asil der. Bu seni bağlamaz. Bu ırkçılık değildir. Senin gibi belirli bir ırka karşı nefret duymak ırkçılıktır asıl. Biz senin gibilere karşı ırkçıyız. Türküsünü söyleyen dilini konuşan kürd canımız ciğerimiz onlarsız olmaz. Ama senin gibi ırkımdan böyle bahsedenlere karşı hoşgörü rafa kaldırıldı. Ülkedeki en ufak bir karışıklıkta ;) anladın sen...
- +1 yıl
yoo uzun bir süre almanyada da yaşadım başka avrupa ülkelerine de ziyarette bulundum birden fazla defa hiç bir kimsenin benimle ingilizce konuşmadığına milliyetçilik yaptığına şait olmadım türkiyede olduğum kadar bu bir. ikincisi şu zz kürdü diye başlayan yazıya cevaben keşke milliyetçi olsan da böyle olmasan o bile daha iyidir fikirinle uyuşmayan insanları öldürmekle tehdit etmenden. :/ çok yazık ki cehalet almış yürümüş üstelik cehaletin en kötü yanıyla da karşı karşıyayız. cahiller doğrularını diretiyorlar.
töre, elalem ne der diye hiç bir şey yapamamak veya onların istediği gibi yaşamak, haklı bile olsan büyüğe hürmetten düşüncelerini anlatamamak, evlilikle ilgili beğenmediğim çok gelenek var bunlardan ilki geline evlenirken kurdele bağlanması, küçük yerlerde hala düğünden sonra çiftin ilk gecesiyle ilgili tuhaf anlamsız adetlerin devam etmesi, başlık parasının alınması... daha bir çok şey.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çpk komik ve tehlikeli bir soru!!!
Türk toplumu :
- Hiç bir işi düzgün yapayan.
- Keni içinde oluşturduğu Toplumsal GAZ ile mutlu olan,
- Sonuçlarını hiç düşünmeden çok kolayı inisyatif alabilen,
- Külliyen kulaktan dolma aslı astarı olup olmadığını araştırmadan işine geldiği için bilgiler savunan
- Avrupada kendi içinde birinirine en saygısız ve hoşgörüsüz olan,
- Son 60-70 yılda Dünyaya hiçbir katkısı olmayıp, yaratıcılığını kaybetmiş Tüketici bir toplumdur.
Daha ne diyebilirim ki?10 YorumlaÇocuğun ç*künden ufak bir et koparılmasının. Yüzlerce kişiye duyurulması yetmiyormuş gibi birde şehirde konvoyla duyurmak vb. amaçsız adetler.
Her davul duyduğunda amaçsızca götünü oynatması yetmiyormuş gibi bundan mutlu olması. Buna göbek atmak demesi.
Gerdek gecesine girerken damadın sırtına vurulması.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanata ve bilime önem vermemeleri, Duyguların bastırılması, aşk sevgili konularının ailelerle ve akrabalarda açık açık konuşulamaması (genelde). Özellikle kızların dışarı çıkmalarınai izin verilmemesi, erkeğin her boku yemesine izin verilmesi. Kalabalık akraba ilişkileri -yok dedesinin Kardeşinin torunu. zibilyon tane şey sayarım. Bayan olarak önyargı ve yasak dolu olan bu ülkede yaşamak istemiyorum
47 Yorumla- +1 yıl
O yasaklar lazim ama hele kizlar icin
Cevap sahibi+1 yılNeden? Mantıklı sebep söyler misin? Sen kız olsaydın aynı şeyleri söyleyebilecek miydin peki @enginnuzun
- +1 yıl
Kiz olsam ayni seyleri solemezdim ama erkegim o yuzden solerim... ya ask sevgiyi aileyle konusamamak demissin, konusupda nabican? Babana, baba ya su cocuk cok tatliydi mi diycen? Ben erkegim ne annemle. nede babamla bole seyleri konusmam, ben erkek oldugum halde konusmazken sen kiz olarak nasil istersin bunu... ayip ayip
Cevap sahibi+1 yılİşte böyle konuşman ne kadar önyargılı ve dar düşündüğünü gösterir. Erkeğim o yüzden söylerim demek. Klasik bir yobazsın işte kusura bakma
- +1 yıl
Yobaz degil turk erkegi...
Benim gibi milyonlarca varki o sikyetci oldugun kurallar hala gecerli bugun turkiyede
Kapiş? - +1 yıl
ben de bu ınsanların ısıne gelmeyınce solenen yobaz kelımesıne uyuz oluyorum
Cevap sahibi+1 yılÇevremdekiler de türk erkekleri ve senin gibi düşünmüyorlar. Senin soyun tükensin artık bu da okumakla ilimle uğraşmaktan geçecek. Beyinlerinizin şekillenmesi lazım
Müslüman olmayanlari asagilamalari, ayrıştırma yapmalari
Kadini ikinci sinif gormeleri
LGBTI bireylere saygi gosterilmemesi, onlara insan muamelesi yapilmamasi
Din, ahlak diye beyinlarin yikanmasi
Kendi gibi dusunmeyene saygi gostermemesi
Sorgulamamasi210 Yorumla- +1 yıl
lgbt ne
- +1 yıl
Ya lgtb nin neyine saygi gosterim adam kendi cinsine bilmem ne yapiyor igrenc yaa... bide bunu bole modernlik diye onumuze suruyorsunuz ya ne diyim size ben... modernlik medeniyet pis gay lara iyi gozle bakmakmi?
- +1 yıl
Peki senin baban su an gelip ben erkekten hoslaniyorum, annenizle ayrilicam dese kabul edermisin?
- +1 yıl
Ananmmmm yalana bakkk
- +1 yıl
Sensin yobaz pis kasar
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılToplumumuzda en beğenmediğim davranış kadınlara bakış açımız kadınlar üzerindeki baskılar ve erkeklerdeki abazalık bu saydıkarım eğitim , kültür eksikliğinden kaynaklanıyor zamanında doğu ve güney doğu illerimize yeterli önem ve hizmet verilmeyince bu gün böyle oldu.
00 Yorumla suriyelileri gördükten sonra türk toplumunun her şeyini seviyorum daha bu sabah önümde suriyeli bir çocuk yere sümkürdü hemde mağaza gibi bir yerin önüne ve kalabalık bir caddede bizim gençlerimizde daha hiç görmedim böyle bir şey tamam yaşlılarda oluyor ama yaşlı diyorsun geçiyorsun ama 25-26 yaşlarında genç bir çocuk yapınca insanın çantayla saldırası geliyor
00 Yorumla
+1 yıl3-5 rekat namaz kılıp ortalıkta kimseyi beğenmeyen herkesi dinsiz ve günahkar gören allah sanki cenneti onun için yaratmış ve birtek o girecekmiş gibi düşünen diğer insanlara tiksinerek günahkar ve kafir gözüyle bakan maymunlar ve bunların davranışları en kötüsü bence..
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu okudum, bir de cevapları okudum herkes kendine beğenmediği şeyleri yazmışlar bu doğru dur.. Ancak az da olsa kendi yaptığınız hata ile eski de yapılan örf, adet, gelenek ve göreneklere göre karşılaştırın bakalım ortaya ne çıkıcak? Buna gelince hiç düşünmeden olumlu veya olumsuz yazmazsınız, bir çoğumuz eski de yapılanlar hakkında yanlış olduğunu düşünmüş ilk önce siz kendi yaptığınız hataları düzeltmelisiniz.
00 YorumlaBir konu hakkında en ufak bir bilgisi olmadığı halde o konunun profesörü edasıyla cevap vermesi... Geleneklerin bir çoğu Gök Tanrı (şamanizim) inancından kalma olduğu için seçici olmak lazım. Yolcunun arkasından su dökmeyi severim ama ağaçlara türbelere çaput bağlamayı sevmem.
00 Yorumla
+1 yılEn cogu evlilik ile ilgili olanlari. adetleri yerine getiricez diye insanlar arasina husumet giriyor. zamaninda baglari kuvvetlendirsin diye yapilan adetler simdi gosteris haline geldi. ve yeni maddelerde adet kitabiba yazilmaya devam ediyor. bence hepsinin guncellenmesi lazim caga ve dine gore.
00 Yorumla
+1 yılDaha kucuk yaştan kufur oğreten aileler (çocuğuna)
Maçlarda yapılan holiganlıklar ve en önemlisi ise GAZİLERE yapılan haksızlıklar hani geçen bir haberde izlemiştim adam gaziyim diyor yanında çocuğu var diyor ki cebimden cıkartırmısınız kartımı basmak icin adam azarlamaya başlıyor dilencisin felan diye adama vuruyor birde gaziye yani çocuğunun yanında.00 YorumlaAslında türk toplumunda begenmedigim birsürü davranıs var. Özellikle su 'Amerikaya özenme' . Özeniyorsun tamamda bunun bokunu çıkarmanın bir anlamı yok. Özellikle sen o kişiye veya ülke özeniyorsun sonra da 'Gavur' diyorsun. Cidden acıyorum. Ülkemizin gidişatı hiç iyi degil. Önceden TÜRK lügümüzle gurur duyarken şimdi utanıyorum cidden. TÜRK lük diye birşey bırakmadılar. Kültürümüz olsun, benligimiz olsun hiç biri kalmadı. Sonra geçip karsımıza neden türkiyeyi sevmiyorsun? diyorlar. BU YÜZDEN. Ayrıca bizim ülkemiz kadar önyargılı bir ülke yok. Ülkemi kotulemiyorum. Fakat yükseltmiyorumda. Ülkemizin eksik yönü çok fazla. Eger böyle devam ederse gerçekten TÜRK'lük diye birşey kalmayacak.
00 YorumlaToplum olarak insanlari yadirgamak, dedikodu yapmak için hicbir firsati kacirmiyoruz.
Ornek vermek gerekirse;
Bizim bir komşumuz vardi. Kizi şiddet yüzünden eşinden bosandi. Diğer bir komşumuz dul kadin mi olur , ne olmuş kocasi dovduyse falan gibi salak saçma yorumlar yaparken kendi kizi ayni nedenle bosandi. Ama onun sebepleri vardi oldu.
Yani baskalarini yadirgamakta, ayiplamakta bir numarayiz ama konu kendimjze gelince hep bahanelerimiz var..!00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyalancilik bencillik dolandiricilik cikarcilik on yargilar saygisizliklar burun karistirma yerr tüketme kufur etmeler akil vermeler hep baskalarinin hatalarini gormelerimiz hep uyaniklik yapma hile yapma derdinde olmamiz her yerde bir adam bulup is bitirme one geçme huylarimiz seks icin herseyi yapabilmemiz ve buna ragnen turk olmak la ovunmemiz kendimizi seçkin bir irk olarak girmemiz baska ulkelerin insanlarini kucumsememiz aklima gelenler bunlar. . bu arada avrupali insanlara insan gibi olduklari icin imreniyor turk olmaktan utanıyorum
00 Yorumla
+1 yılAçık giyinen birine sanki kedinin ciğere baktığı gibi bakmaları. ya da kısa sort etek giydiğimizde sanki namussuzluk yapıyomusuz gibi (bunu özellikle yaslı teyzeler cok yapıyo) bakmaları. Kendi karısına kızına namus dersi veren adamların bakarken gözlerinin çıkıcak gibi olmasıda cabası. İĞRENÇÇ!!!
10 Yorumla
+1 yılKadınları sadece bebek doğuran, temizlik ve yemek yapan biri gibi görmeleri. Kadının özgürlüğü yok bizim toplumumuzda hep itilen kakılan susturulan taraf onlar. Oy kullanırken bile eşinden korkusuna onun istediği kişiye oy veren kadınlar var. Sırf eşi abisi babası istiyor diye başını kapatanlar var. Yani kadının ne düşünce özgürlüğü var, ne de inanç..
10 YorumlaTürk toplumunda kadınların çok çekingen olması hiç hoşuma gitmiyor
en basit örnek biriyle tanıştın diyelim konuştun biraz 5 dakika sonra ayrılacan yanından
bu kişi erkekse tokalaşırken yanağından öpebilirsin kimse de yadırgamaz zaten arkadaşsın sonuçta
ama bu kişi kadınsa seninle tokalaşmaya bile çekinir
sonra da yok efendim kadın erkek eşit olsun derler insanlar kendilerini düzeltmeden00 Yorumla
+1 yılGüzel kokun abi. Bizim milletin alışması gereken bir durum varsa oda güzel kokmalarıdır. Adam roll-on nedir onu bilmiyor sıcağın bağrında buram buram ter kokuyor :) metroda otobüste denk geldiyse vay halmize. Kadın erkek fark etmiyor biraz dikkatli olmak lazım bence bu konuda
03 Yorumla- +1 yıl
evidemi yok bu adamın çıkarken bir deo kullansa gelincede bir duş alsa çok mu
iki masum gencin ( kız erkek) ele ele tutuşup birbirlerine sarılmasına kötü gözle bakan anguslar..
çarpınca pardon demeyen anguslar
otobüste yer olmadığı halde ilerleyin deyip sıkıştırmayı bir halt zanneden anguslar
yere tüküren anguslar
pis kokan anguslar
kırmızı ışıkta geçen yayların haklarını hiçe sayan angus sürücler ve yayalara kırmızı yandığı halde geçmeye çalışan ve macera arayan yaya angusları
türkçe konuşurken arada ingilizce terim söyleyen ne olduğu belirsiz anguslar20 Yorumlaotobusun kapilari kapanamayacak kadar dolu iken yine de binmek icin ugrasilmasindan nefret ediyorum. uzerine bir de, kendisinden sonra yine zorla binenlerden sikayetci olan kisim var.
ceyiz olayini da anlamiyorum. bunun yerine altin al, yatirim yap. her sekilde gelecegini karsiliyor zaten.10 Yorumla
+1 yılBen genel olarak gidişatımızı iyi görmüyorum. Sektörde reel olarak çalışan biri olarak her gün gördüğüm insanlar saygısızlaşıyorlar. Ayrıca ahlaki değerler, özellikle hırsızlık, hak yemek gibi kavramlar çok normal karşılanmaya başladı. Bu beni korkutuyor açıkcası.
10 Yorumla
+1 yıl"biz muhafazakar, dindar bir toplumuz (hemen arkasından)... erkeğin elinin kiri, kadının alnının yazısı."
türbe ziyaretlerinden medet ummak.
vahşi bencillik, ben ve yakın akrabalarım yaparsa sorun yok, başkaları yaparsa "tu kaka".30 Yorumlakendisinin hicbir üretim zekasi olmamasina ragmen kendini bir almandan on kat daha üstün görmesi, etrafindaki hic kimseye ve hicbirseye dogaya saygisi sevgisi olmadigi halde kalkip isvec gibi bir ülkeyi saygisiz olmakla suclamasi, kendini herkesten daha üstün bir sekilde görmesi, 2014 yilinin sonlarina gelinmis olmasina ragmen bir genc kizin rahatlikla yalniz gezememesi,
00 Yorumla1 tükürmek
2 işaret parmağıyla ayak parmaklarının arasını ovalaması
3 umumi tuvalette işini gorurken sümüğünü kapının arkasına sürmesi
4 kulağını serce parmağiyla karıtırdıktan sonra patolonuna silmesi
5 osururken cıkan sesi oksürerek gizlemeye calışması
6 kundura corap kombinasyonu10 Yorumla
+1 yılNe kadar çok nefret edermişsiniz yaa birbirinizden... sanki dünyada tek kötü alışkanlıkları olan Türk milletiymiş gibi buradaki kullanıcıların Türk olmalarından şüphe duyuyorum PES yani !!
Gelinde Avrupa'da ebenizi görün!40 Yorumla- Devamını Gör (326)
Devamını Gör(371)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türk toplumunda beğenmediğiniz davranışlar ve gelenekler nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler