Damada tuzlu kahve verme. Onu bile, gerçek anlamıyla. Doğru gerçekleştiremiyorlar! İstenmeyen insana tuzlu kahve verilir! Bizim s*lak insanımız, önüne geçene tuz basıyor!
Kırmızı kurdele dünyanın en saçma kötü duran geleneği olabilir, bir çift evleniyor kurdale kadının bakire olduğunu onaylıyor gibi bir simge bir kadın için ne kadar kötü bir durum oysa ki, kızın babası takıyor üstelik yanı o olmasada erkek o düğünü onaylamayacak mı..
Evlilik en çok o iki insana ait bir hayat olacak... ailenle tanıştırırsın, ama isteme saçma sapan adetler gelenek ve görenekler kurtulamadığımız ataerkil toplum yapısı.. kadını bir mal obje gibi gösteren zihniyeti sevmiyorum
Hayır neden harcama yapıyoruz size eşit isek birey iseniz her şey dengeli ortak olmalı. Bu nasıl eşitlik kavramı sadece erkek olduğumuz için her masrafı bize yıkarak birey olamazsnz eşit hiç olamayız
Bir yuva kuruluyorsa kadının erkeğin üstlenemeyeceği rolleri var. Çocuk dünyaya getirmek mesela en büyük örneği. Ben kariyerimden, psikolojimden, bedenimden ödün vereceğim erkek de bana harcama yapmaya korkacak? Kimseye zorla gel benimle evlen demiyoruz harcama yapmaktan korkacak insan evlilik yapmasın.
Ben asla eşitliğe inanmıyorum zaten eşit falanda değiliz. Tepkim sadece kadınların çıkarları dogrultusunda bir eşitlik kavramı olması. Eşitiz bireyiz her daldayz zorunda değiliz demekle olmuyor o işler eşit isek birey iseniz her şey dengeli ortak olmalı.
Ben hem çocuk doğurup bakıp, hem işe gidip hem de ev işlerine mi tutunucam sonra? Evlilikte asla kadınla erkek eşit değil. İmkanı varsa erkek bana bakacak ve şımartacak ki ben de iş derdim olmadan çocuğum ve evimle uğraşıcam, akşam da bize kalacak.
Böyle bir imkanı yoksa da benden katiyen çocuk bekleyemez ve benim ona verebildiğim şeyler için ben de ondan kendi çapında bir şeyler beklerim.