Bence kız isteme olayı falan çok saçma.. Daha sayılacak çok şey var da.. Ha bir de şu testi kırma olayı falan. Niye hep şiddetli şeyler yani ya da alma verme hesabı? Saçma geliyor bana.Kız isteme adeti
Türk kültüründen kaldırılmasını istediğiniz örf ve adetler var mı, neler?
Kız isteme, düğün, nişan ve sürekli ailelerin her şeye salça olduğu saçma sapan gelenekleri yok etmek isterdim. Tamamen vakit kaybı ve birbirini seven çiftler eziyet etmekten başka bir işe yaramayan saçma sapan bir davranış biçimi.
Su anda uygulamada Türk adeti kalmadı her adet Arap denen birinci sınıf deyyuslarin adetleri.. Türk âdetlerinse ahlak, fazilet ve adalet on safra idi şimdi use acısı ve kadını ezme eşek kadar değeri olmayan birinci sınıf aşağı sarıklı şeytana kül olma adeti var.. Türk adetinde evlenecek erkeği kadın se erdi babanın veya abinin dayattığı adam ile evlenmezdi.
Bir ülkenin örf ve adetlerini kaldırmak o ülkenin sıradan ülkeler tarihi geçmişi olmayan ülkelerden bir farkı kalmaz ki. Yani o adetler bizim geçmişimiz. Bizim annemizin babamızın büyüklerimizin geçmişlerini yaşamlarını lanse ediyor. Onların kaldırılması demek sıradan bir toplum olmamız demektir.
Günümüzdə örf ve adet dediğimiz çoğu şeyler aslında Türk kültüründe olmayan şeyler. Başka milletlerin kültürünü taşımışız örf adet diyip geziniyoruz. En basit örneği halay kesinlikle Türk kültüründe yeri yoktur Türkler rəqs eylər.
Türkler zaten geçmişten günümüze gelen ortalıklar ve anlaşmalar sonucu fazla milletçi olmasına karşın aynı zaman da hoş görülü bir millet olduğu için zamanla toplumuz içerisinde yaşamaya başlayan başka milletlerin bazı örf ve adetlerini "kendimizin" gibi benimsemiş olmamız tamamiyle insanımızın bireysel misafirperverlik ve insan sevicilik duygusuna endeksli bir husus, bu arada Türk toplumunun daha derin ve anlaşılabilir tarihi ile alakalı bana daha detaylı bilgi vermek ister misiniz?
Kaldırmak yerine o adetlerin para kazanmak için olmadığını, çıkar gözetmek olmadığını öğretmek lazım.. Adetler güzeldir hoş bir anlam katar. Ama bunu yapıcam diye de dünya kadar borca girmek saçma sapan bir hale getiriyor
Düğün yapmak bana saçma geliyor hani yaparsın ama şöyle insanlar vardır ya ulan bi düğün yaptık 200.000 TL para harcadık. Yazık sinirleniyorum agresifleşiyorum
başlık parası, damat traşı, gelin başı... ne bu ya evlenecek olanı soyma çabası hiç hoş değil evlenene destek olunur evlenen soyulmaz.. Hem düğüne bi çeyrek gelmez hem gelin başı ister...
Kız isteme çok saçma ya. Sanki komşudan tuz istiyormuşsun gibi.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
türk değil de Azerbaycanda bir gelenek var gelin damadın düğün gecesi gerdekte başı beklenir evde iş biter emanet teslim alınınıp o beze aile büyükleri bakar bu çok saçma ve korkutucu ayıp şaka gibi yazarken utandım ben 😱
Evlilik ritüelleri, A'dan Z'ye, nikah hariç hepsi. Bir de cenaze evinde taziyeye gelenlere yemek verilmesi. Ulan asıl cenaze evine giden yemek götürür, ölenin mirasından geride kalanların hakkını yememek için.