21 yaşındayım, bu yaşıma kadar yaşadığım şeyler beni aşırı derecede etkiledi ve yordu. Evet belki daha yolun başındayım, bunun farkındayım. Fakat ilerisinin daha güzel olması için uğraşmak istiyorum. Aklım bir konuda çok karışık ve fikirlerinizi almak isterim. Şu an bir işte çalışıyorum ve 14bin maaş alıyorum. İşim rahat. Ama bir yandan da bulunduğum şehirden uzaklaşıp üniversite okumak istiyorum. Başka şehirden yeniden başlamak istiyorum. Oraya gidersem başka iş bulup bütçemin değişeceği ve çoğu zaman da parasız kalacağım. Ne yapmayalım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsanın kendi hayatı ile ilgili önemli kararları alıp vermesi başkalarının sizinle ilgili vereceği kararlar dışındadır. Bugüne kadar hep sizi korumak isteyen, size destek olmak isteyen her konuda sizi anlamaya çalışan ve bazen de bunları yaparken size karşı bilip bilmeden birçok defa sizi kırmış, incitmiş veya üzmüş bir ailenin içinde yetişmiş olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki almak istediğiniz kararları kendiniz ile ilgili verip bunu da ileriye dönük düşündüğünüz hayatınız ile ilgili veriyorsunuz. Bu kararı verirken bile hala başkalarının sizin yaşamayı düşündüğünüz yeni düzeniniz üzerin de dahi söz sahibi olmasını istiyorsunuz. Ve bunu yaparken de farkında bile değilsiniz belki. Nacizane fikrim şu an mevcut yaşadığınız hayat ile gerçekleştirmeyi ve yaşamayı düşündüğünüz hayatınız ve hedeflerinizin sonucunda yaşayacağınız hayatın artı ve eksilerini toplayıp yan yana getirin. Hangi yolun sizin için doğru ve başarılı olabileceğine inanıyorsanız o yola devam edin. Ama şöyle bir durum da var. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hayallerinizin peşinden giderken umduğunuz yaşam tarzını da bulamayabilirsiniz. Birde öyle düşünün ya da şu an yaşadığınız hayatı bırakıp gidemezseniz belki de hayalini kurduğunuz hayatın şu an karşınıza çıkardığı fırsatı bir daha yakalamaya'bilirsiniz de. Olumlu veya olumsuz olduğunu belirlemek tamamıyla size kalmış bir bir şey başta da belirttiğim üzere; şu an içinde bulunduğunuz ve yaşadığınız hayatı ile yaşamak istediğiniz hayatın artı ve eksilerini düşünün ne yaparsanız kár edersiniz ne yaparsanız zarar edersiniz? Diye bir tablo çıkartın ve yazın. Göreceksiniz ki sonucu herkesten çok hepimizden önce siz çözüp siz göreceksiniz. Unutmayın insanoğlu büyük hedefler uğruna risk almadıkça başarı denen deneyimi tadamaz ve yine unutmayın ki birçok risk'te insanı iflas ettirip sahip olduklarından da edebilir. Taplo sizde, kalem sizde, karar elinizde. Çok iyi düşünün. Efendim bundan sonraki hayatınız da hayalini düşlediğiniz ve bunun için mücadele ettiğiniz en güzel hayatı yaşamanız ve yaşarken de ömrünüz boyunca mutlu olamanız dileği ile. Sağlıkla kalın. Sağlıklı kalın.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şehir değişikliği yapacaksan iş olan bir şehir tercih et. Ben Bursadan Samsuna geldim 1 seneyi geçti Samsundayım burada asgari ücrete bile iş bulmak zor iş yok çünkü ::) 6-7 bin paraya bedavaya karın tokluğuna çalışıyor insanlar. Samsunda nüfus var ama iş yok +şehir değişikliği yapacaksan kesinlikle İşinide ayarla öyle git Yoksa mağdur olursun. Bana kalırsa hiç bir yere kıbırdama bile. . Eskişehirde de 2015- 2017 arası 1.5 sene kadar yaşadım. Orası iş konusunda Samasuna göre daha iyidi ama İnan doğduğun yer büyüdüğün yer gibi olmuyor O boşluğu içimde hep hissettim. . Maddi manevi baya yıprandım. Samsundanda Bursaya dönüyorum bir aksilik olmassa 2 aya kadar. Bursadayım. 2 şehir değişikliği yaptım olabildiğince bu konuda tecrübeliyim diyebilirim
Seni anlıyorum boğulmuşsun için daralıyor değişiklik ihtiyacı duyuyorsun . Bana kalsa bir yere hareket etme olduğun yerde kal benim sana tavsiyem bu olur çünkü o yoldan fazlasıyla geçtim ve geçerken acı tecrübeler edindim. yazdıklarımı kesinlikle kulak ardı etme derim. Artık abi taviyesimı arkadaş tavsiyesimi nasıl görürsün bilmemde çok çok iyi düşün ve söylediklerimi kesinlikle yabana atma.
00 Yorumla
Bak canım, hiç düzenini bozma bol bol kitap oku bilgilen. Para biriktir. yurt dışı eğitim programlarını araştır, dünya aortalamasinda üniversite öğrencisi yaş ortalaması 34 iken bizde çok daha küçük, ekonomik açıdan iyice birikimini yap, bulunduğun yerden ayrılma daha iyi işler bulursan ise göre yapılandır kendini, yurt dışı okulları takip et burs vs yakalayabilirsen harika olur senin için, önünde harika bir hayat var, en azından zamanin olacak, Türkiye'de sayılı üniversitelerden birini okuyamayacaksan hiç ugrasma direk yurtdışında eğitime odakalan, hiç bir şey olmasa oradan sağlam bir dil öğrenmiş olarak gelirsin ve iş sorunun olmaz. Belki orada kalıp daha iyi yaşarsın, seçim senin, ama her bir karar için cesaret gerekecek, her eyleminde bir bedeli olacak, ama hedefine er ya da geç ulasacaksin. Başarılar dilerim şimdiden her ne yapacaksan yolun açık olsun.
05 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışı okullarını nereden takip edecek onu da söyleseydin 🙄
- +1 yıl
Verdim
Nereden bakıyoruz - +1 yıl
Teşekkür ediyorum
Bekliyorum
+1 yılBaşka şehri tek başıma 0'dan başlayarak tecrübe eden biriyim. Çok sıkıntılar yaşadım, defalarca sokakta kalıyordum ve ciddi anlamda bazı konularda çok fazla değiştim. Pişman mısın dersen hayır asla aksine iyi ki böyle bişeye kalkışmışım. Kendime çok şey kattım ve geliştiriyorum da yavaştan. Bu konuda değil herşeyin bir zorluğu var yani, diyeceğim şey imkanın varsa düşünme bile. Zoru görmeden kolaya ulaşamazsın.
21 Yorumla- 1 yıl
Abla ya seninle konuşabilir miyiz acabaaaa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
60Cevap
+1 yılAynı yollardan ben de geçtim genç dostum, sana verebileceğim en büyük tavsiyem tazminat alabiliyorsan kenara seni hayalini kurduğun şehirde seni 2 ay idare edecek bir miktar ayır ve kimseyi dinlemeden hayalini gerçekleştir. Bu yolculukta batacağın, depresyona gireceğin anlar da olacak; özgür, özgüvenli hissedeceğin anlar da olacak. Kötü anlarından ders çıkarıp seni güçlendirirken mutlu anların da dibine kadar keyfini çıkaracak, günün sonunda kimseye muhtaç olmayacağın bir hayatın kapısını sana açacaktır. Hayat hayalleri ertelemek için çok kısa. Kimseyi dinleme, planını yap ve uygulamaya başla.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha 21 yasinda bu iş ve aldigin maas gayet iyi. Maşallah. Imrendim diyebilirim. Yani bugun bir öğretmen ancak bu kadar maas aliyor, oncesinde de o kadar atanmaya çalışıyor. Tabi devlet garantisi başka ama yerinde olsa işi bırakmam. Boyle bir işi ve maasi belki zor bulursun. Memur/ogretmen maasi aliyorsun. Ozel sektorde bu kadar yuksek maas veren yerler az. Ailenle berabersen ayri eve cik gecinebilirsen. Oldugun sehirde illaki universite vardir. Artik her yerde var. Hem istedigin alani oku hem çalış. Yani sahsen ben boyle bir işi ve maasi birakmaya cesaret edemezdim. Gittigin yerde bulabilir misin bilinmez. Bu bilinmezliklere gidip gitmemeyi sen bileceksin. Istedigin bolum ne ve kac yillik bilmiyorum ama yasadigin yerde 4 yil daha sabret. Hem calis hem oku. Sonra okudugun bolumde is yapmak, atanmak istedigin zaman zaten baska sehre mecbur gideceksin.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 349 cevap paylaştı. 18 yaşımda denedim..
Annemle uyuyup uyanan insandım
Beni en çok sevdiklerimin 1 yıl eksikliği yordu maddi olarak değil ama manevi olarak çöktüm, duygusuz bi insana dönüştüm.. Madii olarak tek tavsiyem biraz birikim yap en az 6 aylık kira falan ayır sonra yiyecek içecek masraflarını ayır, sonra git ve iş ara bul çalış
Yoksa paranı yetiremezsen geçirme... Zor çok çok zor günlerle baş edemezsin11 Yorumla- +1 yıl
şimdi nsll snn
+1 yılBen senin yerinde olsam 6-7 ay o işte çalışmaya devam ederim. Herhalde bi 40-50bin biriktirmiş olursun. Bu da gittiğin şehirde eşyalı bir ev kiralayıp yeni bir iş bulana kadar bir iki ay seni idare eder.
10 Yorumlaben yaptım o dediğini gerçi okul VS için değildi yeniden başlamak için... ki cebimde paramda var olduğu halde zor oldu ama şu an iyi ki değiştirdim diyorum.. Bir kadın için daha zor olabilir yollar çok engebeli çünkü saygılar.
00 YorumlaZor soru yaş küçük yaşanmışlık fazla , herkes meşk peşinde, yeni bir il olmaz bana göre ;işin meşru ise bir yıl ders çalış burslu yatılı kazan burslar fena diil yatılı da olursan anca sorun çözülür nere gitsen aynı.
00 Yorumla
+1 yılMaaş konusunu düsünürsen evet elin dara düşebilir bence gitme bulunduğun yerde kal derim sen beni dinle bir büyüğün olarak burada abazalar çok manyak manyak cevap yazanlar olacaktır sana mantıklı hareket edersen doğru yolu bulacağına eminim
00 Yorumla
+1 yılŞunu yap bunu yap diyemem çünkü seni en iyi sen bilirsin ama sana çok büyük saygı duydum şu an, işini gücünü kurmuş insanlar bile bir başka şehre taşınmaya çekinirken senin sıfırdan başlamayı dahi göze alman çok kıymetli. Umarım her şey gönlünce olur
00 YorumlaBence gitme, gerek yok. İşin varmış hem sen de beğeniyorsun hem okulun da var üniversite okuyorsun bence böyle bir şeye kalkışma derim kaybeden sen olursun okulun bitsin sonra hayatını hangi şehirde devam ettireceksen ettir ama önce okul
00 Yorumla
+1 yılSınavlara çalışman gerek. İyi bir üni. Oradayken de masraflarını karşılamak icin gene çalışman gerek ya da ailen varsa neden olmasın. Bilemedim kendine guveniyorsan neden olmasın.
05 Yorumla
Soran+1 yılAileden bir yardım yok tek başımayım tabiki de gittiğimde çalışmayı düşünüyorum ama başarabilir miyim bilemiyorum
- +1 yıl
Nasıl bir isde çalışıyorsun. ya da o şehre gitmeden önce iş bul ona göre git veya gitme bulamazsan yapacak bir şey yok, iş bulmak senin için kolay bir şey mi onu merak ettim
Soran+1 yılBen otomotivde çalışıyorum beyaz yakayım ofisteyim, iş bulmak hiç kolay değil benim de aklım o yüzden karışık
- +1 yıl
Dediğim gibi gitmek istediğin yeri araştır önce sana uygun yer var mı iş bulmaya çalış yoksada iyi çalıştığın yer çıkma belki yükselirsin
Soran+1 yılTamamdır çok teşekkür ediyorum ☺️
Bu devirde parasızlık zor olabilir ama ondan daha zoru şu ki gitmek isteyip gidememektir. Sen şu an farkında değil ama ileri de bir gün hep başını yastığa koyduğunda keşke yapsaydım diye düşüncelerin uykunu kaçıracak çünkü bu hayatta giden her bir şans kolay kolay geri gelmiyor. Hayat kısa epi topu 60-70 yıl yaşayacağız
20 YorumlaSende be bizdensin kral ben memleketimdeyim 3 ay icinde gidicem baska şehire gidip yeniden baslamak sadece kendinle ilgilenmek aşktan dramdan nefretten dünya malına düşkünlükten kurtulmak iyi
10 Yorumla
+1 yıl:) yaşça büyüksün benden dediğini 18 yaşımda yaptım hayatıma bi insan aldım. Hayatımı s**ti tecrübe g**te kaçanlaın birikimi yap tecrübe et farkına var derim insan yaşamadan öğrenemiyo
10 YorumlaMantıklı olmalısın elinde ki artıları ve eksileri gözden geçirmelisin isteklerin yaşam standardını büyük ölçüde bozacak ise lütfen ani kararlardan kaçın unutma ki bu konuma kolay gelmedin
00 Yorumla
+1 yılYolun başındasın belki ama ne tür zorluklar yaşadın bilmiyorum. Benden tavsiye tecrübeye dayanarak söylüyorum evet dışarısı sana bsyler katar ama şu an ki zamanda zor. Başka şehir demek gurbet demektir ve bana göre memleketinde bşyler yap üniversiteyi de kazanırsan zaten başka şehirde başlamış olacaksın. Ben şu an başka şehirdeyim ve memleketimde çok zorluklar çektim ama aklım ve bir yanım hep kendi şehrimde
00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok zor ama biraz kenara birikim yap bir yandan sınava çalış sonra gittiğin yere kyk yurduna yerleşmeye çalışır kyk çekersin onla bir şekil gider
00 Yorumla
+1 yılBaşka şehirde belki biraz zorluk başlarda çekilebilir ama emin ol daha sonra toparlarsin ne yaşadığınızda bilmiyorum yardımcı olmak isterdim dinleyip fikir olarak
00 YorumlaGüvence ve teminat dediğin şey nedir yani? Verecek bir can var götürecek hiç bir şeyin yok!! Sen O kadar hesap kitap yapsan ne olacak bak keyfine dalgana düşe kalka öğrenirsin bu hayatı
00 Yorumla
+1 yılBir karar verirken acı gerçeklerini düşün ve öyle hareket et şu an maasin iyi bence bir memur maaşı kadar hemen hemen başka şehire gidip ne yapacaksın işin olmadan nasıl olacak düzenini bozma derim kısmetinde akıl alma herkese söylüyorum hayatınızla ilgili kararda kimseden akıl almayın senin kararın benimki sadece tavsiye
00 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa yapabileceğin bir iş bulup başka bir şehre taşın, yine imkanın olursa ileride kendini geliştirip o işle veya başka bir işle ilgili bir yer açarsın.
00 Yorumlaüniversiteyi kazanırsan kyk yurduna yerleşirsin belki sonra part time çalışırsın başarılı olursan burs falan da alırsın belki
00 YorumlaBaşka şehirde ne olacağını bilemezsin ama bence şimdilik kal yeteri kadar paranı biriktir ondan sonra git
00 Yorumla
+1 yılZor iş. Ama insan isterse başarır. Şaka şaka yeni şehir yeni * insanlar. iyisi mi relax ol. Zamanı gelince kendini belli eder zaten.
00 Yorumla
+1 yılŞu an var ya o kadar zor ki. Hiç kullanmadığım suyun neden 700 tl geldiğini çözemiyorum. Bir sızıntı mı var. Her ay 30 tl öderdim suya. Tek kişiyim.
00 Yorumla
+1 yılElinde güzel bir mesleğin varsa senin için daha kolay olur
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabiki ama insan bunalıyor
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 904 cevap paylaştı. orada da bulursun part time bir is. Yasin müsaitken Dene ıleride istesen de olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ☺️
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden baska bi sehire gitmek istiyorsan ne gzl 14 bin tl maaş aliyorsun bu cok iyi degil mi 21 yasindasin bide
Bence bu isini kaybetme bidaha hic bulamasan iyi dusunmelisin01 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü burada boğuluyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyin farkında birinin sorusuna ne cevap verilebilir ki?
10 Yorumla şuanda bir kişi bile olsan kira masrafların faturaların 10 bin TL civarı olacak bunu unutma.
10 YorumlaYanıma gel doğa deniz orman severim diyorsan destek olurum elimden geldiğince
#Mirliva00 YorumlaValla gidersin denersin ama niye böyle bişwy yaptım diye kendini yer bitirrsin sonra
01 Yorumla
+1 yılAnkara'da unv okuyabilirsin benimle kalabilirsin ev arkadasi olarak
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşayacağın O başka şehirde önce iş bul sonra ev bul Gerisi hallolur
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılCesaret iyidir. Büyük bir şehire taşındığında sonuçlarına katlanmak gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBirikim yapıp başka Bir yere tasinabilirsin ne kadar birekebilir o da ayrı bir sorun ama en azından kısa süreli seni götürebilecek kadar taşındığını yerde üni iş için biraz sağlam basmak gerekiyor sıfırdan başlamak zor olsa da yeni bir beyaz safya demek çok güzel olur. Bol şans dilerim 👋
00 Yorumla
+1 yılDiğer insanlar zaten tavsiye vermiş bence zengin birini bul
00 Yorumla
+1 yılBende gitmiştim bunalıp ama para konusu bir süre sonra daha da boğmaya başlıyor nereye yeteceğini şaşırıyorsun arkadaş ediniyorsun onlarla gezmeye bile paran kalmayınca üzülüyorsun ama ben yine de iyi ki gitmişim diyorum
11 Yorumla- 2 ay
Hangi şehire gittin
+1 yılŞehir değiştirmeden üniversite okuyamaz mısın? Parasız kalmaktan korktuğun için bunu söylüyorum... Ya da belki önce biraz birikim yaparak kendini sağlama aldıktan sonra şehir değişikliğini düşinebilirsin. Bol şans 🐞
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbla üniversite okumadan 14bin veren işi nerden buldun hangi iş bu? Bende 21 yaşındayım ve işsizim
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBence böyle maaşı olan işi bırakma hem oku hem çalış ama bu işten çıkma pişman olursun
Yeniden baslayamazsin, kisaca var olan hayatina bir sil bastan yapamazsin.
00 Yorumla
+1 yılHer ay düzenli gram altın al sonra seneye hepsini kriptoya bas
00 YorumlaTanıdığım çok iyi bir psikiyatrist var istersen ilk onunla konuş
00 YorumlaHangi şehire gideceksin buna karar verdin mi? Yapamazsın diye bir şey yok tabiki
00 Yorumla
+1 yılPasaport varsa dil okuluna yazıl yurt dışı na git daha mutlu olursun
00 Yorumla
+1 yılKurulu duzenini degistirme derim hele bugunun ekonomik sartlarinda
00 Yorumla
+1 yılTek cagre var çok para kazanman ve fırsatları asla kaçırmaman
00 YorumlaBaşka şehirde başlamalısın.
10 YorumlaYardımcı olabilirim istersen konusalimmi biraz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 umdayim atandim geldim hic deneme pisman olursun alistgin yerleri cok özluyorsun
16 Yorumla- +1 yıl
Kessinlikle
Cevap sahibi+1 yılSizdemii 😄😄
- +1 yıl
Ben hiç şehir dışına çıkmamıştım
Ve üniversite için İstanbul gibi bir yere taşınınca gerçekten o yeni şehir olayı güçlü bir psikoloji istiyor
Ve gerçekten özlem aklın almayacağı kadar zor bir duygu…
Cevap sahibi+1 yılGercekten bende öylee 😪
- +1 yıl
Ne kadar zaman geçse dahil alışamıyorsun
O boğuluyorum ben buraya ait değilim deyip taşındığın şehre aslında iliklerine kadar ait olduğunu farkediyorsan ve bir çok duygu…
Cevap sahibi+1 yılBende oyle diyorum 🥲🥲
+1 yılOkusan 14e iş bulamazsin kal yerinde
10 Yorumla
+1 yılBı yolu var ama yoruma açık dm atarsan
00 Yorumla
+1 yılKenarda birikmişim var mı
00 Yorumlaşu an mevzu tam olarak ne
00 Yorumla
+1 yılO zaman welcome to Denizli 😊😊
00 Yorumla
+1 yılAynısını bende düşünüyorum ama aile figürü de var
00 Yorumla
+1 yılÜni okuyup çalışmak zor oluyor iyi dusun
00 Yorumla
+1 yılKıyıda köşede birikimin var mı?
00 YorumlaNe iş yapıyorsun? Becerilerin neler?
00 Yorumla
+1 yılBende çok istiyorum 🇺🇸🗽
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yaşında ne yeniden. Otur oturduğun yerde.
00 Yorumla - Devamını Gör (29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Başka şehirde yeniden başlamak istiyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat