Mecburiyet olmasa bal gibi gider çalışır parasını da kazanır bence..
Bazıları bu konuda çok ön yargılı davranıyor..
Mecburiyet olmasa bal gibi gider çalışır parasını da kazanır bence..
Bazıları bu konuda çok ön yargılı davranıyor..
Benim için meslek sahibi ama düz sadece işe gidip gelen bir kadın, ev hanımı olup çocuğunu belli bir amaca göre yetiştiren kendinin de ayrıca bir hayat felsefesi olan kadından daha alt bir seviyededir. Ev hanımıdır ama kitap okur kendini geliştirir dünyaya insanlığa dokunmak ister o da para kazanır ev işleri çocuk bakmak için eşinden maaaş alır. Ama dediğim gibi bu kişilikle ilgili ev hanımı olup tek yaptığı çocuğu yedirip içirip hiçbir şey öğretmeden sokağa salan kadından bahsetmiyorum ama bu kadın da yine düz çalışan kadınla eşittir hatta o kadın daha ağır iş yapıyor.
Çalışıp calısmama durumu kısının kendı ınsıyatıfıne bırakılmalı... Popülist yaklasımları hıc sevmem lakın evişleri olsun, cocuk bakımı olsun, dısardan bazılarına gorundugu gıbı kolay bırsey degıl hatta dısarda calısmaya gore İnsan daha cok yıpranıyor.. Bu konularda empati yapılırsa daha sağlıklı ilişkiler uasanabılır..
İnsanın evi sıgındıgı bir limandır, huzur buldugunu yerdir.. Dısarda ne yasarsan yasa hep gelecegin yer o evın. Ve o evı cekıp cevıren yasanabılır kılan kadın herkesten daha cok saygıyı hakedıyor
Maalesef abla insanların çoğu ön yargılı. yani tabi ki de bebeği olup çalışan kadınlarda var ama öyle kolay değil bunu bilmiyorlar. bir kadın hem bebek hem de ev hem de kişisel sorunları ile ilgileniyor. bu yüzden de para yiyici değildir yani sırf bir kaç kişi para yiyici diye herkese öyle demek saçma zaten. bu yüzden de kimseyi dinlememek lazım
Yesin, kimin için kazanıyoruz.
Çocuğuma, bana, evime bakıyor olması yeterli. Bana göre saygı duyulası. Bunların dışında kişiyi negatif yönde eleştiren kişiler annelerine, bacılarına baksınlar.
Çalışır çalışmaz kadının bileceği iş. Ne paramı yiyor diye bakarım, nede saygısızlık ederim bu konuda. İt yiyeceğine, kurt yesin..
Cevap
13Cevap
Bu, çok uzun zamandır var olan talihsiz bir kültürel önyargıdır. Bir kadının evde kalmayı ve çocuklarına bakmayı seçmesi onun parayı 'yediği' seçmiştir. Ne yazık ki hala toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin modası geçmiş fikirlerin kadının eve katkısına bakış açımızı etkilemeye devam ettiği bir dünyada yaşıyoruz.
Çalışan erkek içinde sen gidiyorsun kurtuluyorsun ben çekiyorum akşama kadar diyerek işten geldiği gibi hadi birazda babanız baksın diye direk daha üstünü değiştirmeden kucağına verenler var bu karşılıklı bir ilişkinin sonucu tek taraflı düşünmemek lazım bizde kimse kendi kendinin özeleştirisini yapmaz herşeye bir cevabı vardır iki tarafında ikili bir diyalog sonucu oluşan bir durum burada muhtemelen
Evde oturuyor diye çalışmıyor yaftasi da sinir bozucu.. temizlik ev yemek iş çocuklar ütü çamaşır vs daha sayamadığım bir çok şey yapıyor kadın.. bide üstelik parasız. Çalışmaya girse emekli olur.. bunda emeklilik de Yok arkadaş 😬
Her evde oturup çocuğuna bakan kadına veya her evde durmayıp dışarda olan kadına yiyici demek yanlış değerlendirme var. Bence kimseyi tanımadan, etmeden, öyle bir şey yaptığını görmeden etiket vurmak ön yargılı, bilgisiz kişilerin işidir.
Haketmesi lazım, çocuğuna doğru dürüst bakıp kocasına karılık yapıyorsa ev işleriyle uğraşıyorsa değildir ama bunları yapmıyorsa cahi vasıfsız kadındır diğer ihtimal de çalışacak bu dediklerimi aksatabilir, ikisinden birini yapmak zorunda
Evde çocuk bakan kadınından ev ekonomisine faydası var.
Çalışsa çocuğa bakıcak bakıcı, yemeği temizliği yapacak yardımcı lazım. Erkek Dışarda kadın evde çalışıyor.
Evde oturan kadın hep sozde. Keyfi yerinde bakılıyor. Bazı kadınlar hariç.. ama evin sorumluluğu çocuğun vs vs. Çok oluyor.
Karı koca arasında kadının kendisine biçilen rolü üstleniyordur. Bunun para yiyicilik ile alakası yok.
Hangi cahil uydurmuş bunu?
Çocuğa bakmayı geç. Benim param eşimin de parası harcamayacak ne yapacak 🤔
Tuhaf kafalar ya
Soruyu okuyunca bile sinirlendim yahu onlar çalışan kadından daha çok yoruluyor
Evli ve çalışmayan hiç bir kadın para yiyici değildir. Keyfine bak. Sıktir et elalemi...
Erkeklere laf mı anlatılır kanlarına işlemiş kadın nefreti
Siz evinizin isini yapmayi hizmetcilik olarak gordugunuz icin olabilir
Saldırgan görüşleri duymuyorum 😀
Ahha ne saldirmasi yahu ben gercekleri soyledim yalan mi calismayinca temizlik yemek vb seyleri yapmak zorunda degilim diyorsunuz onu yapma bunu yapma ne yapcan yani :D
Öncesinde çalışiyorsa birsey demezler de hep evdeyse derler.
Oturup adam baksın kadın çalışsın olmaz mı😀
Saçma bakış açısında olan kişiler işte.
Toplum algısı bitirdi hepimizi.
Ataerkil sistem yüzünden 🙂
Çoçuk bakmak dunyanı en zor işi bence
Çocuk bakmak ev işi yapmakta zor yanlis bi dusunce
çalışmadığu için
Bu u dert ediyorsa o insan değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?